Domací vlhčené ubrousky. Jak děláte?

8. led 2022

Ahoj holky,
podělíte se, jak dpma děláte ubrousky? Syn trpi různými ekzémy a opruzeninami. Díky

kelerub
8. led 2022

Používám perlan a eoné medvídka. Když byla opruzená na perlan jsem stříkala černý čaj.

srnii
8. led 2022

V krabičce mám převařenou vodu se slunečnicovým olejem a v tom máčím perlan.

katule1990
8. led 2022

Taky mám nastříhaný perlan a Medvídka. Za mě super 🙂.

jako_mala_holka
8. led 2022

Mám nastrihany perlan a v misce vodu s pár kapkami mesickoveho oleje

malenka3
8. led 2022

Perlan a čistá voda, opruzeniny žádné už u druhého dítěte.

lenerka1
8. led 2022

Perlan namáčený ve vodě, při opruzeninách v černém čaji či odvaru z řepíku. Když bylo třeba, tak jsem na už namočený kápla mandlový olej, umylo to a zároveň namazalo.

slunea
8. led 2022

U ekzému a opruzenin bych hledala problém spíše ve stravě. Alespoň u nás to tak bylo. Mým dětem vadilo mléko a některé ovoce, ale může to být cokoliv. Jinak vlhčené ubrousky jsem využila minimálně - do pidi krabičky jsem dala trošku vody s medvídkem a namočila pár ubrousků. Neměly by tam ale být dlouho, nemá to konzervanty, takže se zkazí. Všude, kde je teplá voda, myju zadek pod kohoutkem.

delphine1
8. led 2022

Exem je třeba hledat příčinu , bývá to projev alergie (na jídlo, oblečení, prací prášek…). Na ten nám zabralo mazání krémem excipial lipolito.

Jinak na opruzeniny perlan a vývar z řepiku. Když má zrovna zadek čistý tak miska s vodou.

Jestli je to fakt hodne špatný, tak vývar z dubové kůry a ratanoveho kořene, do 2 dnu zahojená “paviání” červená prdelka. Jestli už sedí tak do vaničky na půl hodku posedět (pak třeba dobře mazat nožičky, dost to vysušuje kůži) , jinak na perlan u utíraní.

zelenaesmolda
8. led 2022

Koupila jsem takove ty hadriky na nadobi,nastrihala a utiram timhle.Daji se prat takze jsou i ekologictejsi nez jednorazove vlhcene ubrousky.

mamikry
8. led 2022

Perlan a Medvídek. Ale hledala bych taky příčinu. Buď je v jídle, nebo nemusí sedět plenky. Mně se malý totálně oprudil po Pampers. Přešli jsme na Babylove Nature a je klid.

mmichaella
8. led 2022

@malenka3 to samé. Jen perlan a voda v misce. První dny z porodnice jsem do vody pridavala medvídka, ale za mne zbytecne

sirinfirst
8. led 2022

Umývám pod kohoutkem

kiluau
8. led 2022

@sirinfirst Přesně, jak se dítě potento, tak ho sebrat a umýt pod kohoutkem. Nemůžete udělat nic lepšího 🤷🏼‍♀️ Já jsem to ubrouskama vždycky jen zbytečně rozpatlávala.

treasurka
8. led 2022

A na co je používáš? Uadek otřu toaleťákem, ten schovám do pleny a vyhodím, potom omyju pod kohoutkem, ruce, pusu, ... myju v umyvadle.

biciklissie
8. led 2022

Nastrihany perlan a olejicek medvídek od eone. Za mě super. Mám od eone i tu redicí lahvicku. Vždycky do ní kapnu pár kapek medvídka a doliju obyčejnou vodou z kohoutku. Při přebalování tím pak postrikam tolik kousku perlanu, kolik je potreba. A tím utiram zadeček a vše, co je potřeba.

mischel117
8. led 2022

U dcery jsem měla perlan a medvídek od eone. Doporučuji. Skvělá věc.

jjasmina
9. led 2022

Perlan a voda Top