Domeček v Praze/u Prahy. Máte tip, kde se dobře bydlí a líbí se vám prostředí?
Ahojky, kde v Prahe alebo pri Prahe máte domček a páči sa vám okolie/prostredie? 🙂 Ideálne, aby sa tam dalo niečo stavať, prípadne aspoň kúpiť. Premýšľame nad domčekom a lokalitou, samozrejme najviac sa mi páčia vilky na Orechovke, ale na to nemáme ako inak 🙂) takže asi skôr nejaké okrajové štvrte, prípadne za Prahou. Nejaké typy, kde sa pekne býva, je občianska vybavenosť, rozumná doprava? Ďakujem dopredu za typy a skúsenosti.
@journals v 7.00 nejdpozději. Pak je to už delší.
@dandaa jasně, vždyt píšu, že to není problém, díky. Courá se to, ale v autě povídáme, posloucháme rádio, prima společný čas s pubetrákem.
@berenika39 To bude ono. Stačí půl hodina, hodina později a situace je rázem jiná...
Líbeznice, Měšice... Dají se najít krásné domy v dobrých lokalitách. Líbeznice mají lepší vybavenost
Kdybych měla volit znovu prakticky, volím místo, kde je vlak. Silnice ze Středočeského kraje dennodenně ucpané. Polohou jsme zvolili kompromis cena / cesta na dálnici směrem k rodičům / rozumná cesta do práce. Jsme ve Vinoři a já jsem tu absolutně spokojená. Městská část, přitom "vesnice", lidi se tu znají, veškerá vybavenost, krásná příroda, pískovcové skály, nejvíc rybníků v Praze na městskou část 🙂 Jsme tu čtrnáctý rok a už jsme zapustili kořeny. I Kbely jsou fajn. Satalice taky, ale tam není žádná vybavenost (teda škola a školka jo, ale obchody a služby minimálně, všude se dojíždí).
@journals tak nestahujeme sa ani nic nekupujeme teraz ze 🙂 ale barak je len fyzicka stavba, vzdy ho mozeme predat a prestahovat sa inde. Ostatne, mame byt kam sa mozeme vratit. Nie sme nijak rozhodnuti, ale urcite nie je zlocin pozriet nejake lokality na byvanie v baracku a robit nejake zavery az po researche 😁
@kevi1 Jasně, jestli k tomu přistupujete takhle... jste mladí, máte energii a chuť, můžete se stěhovat třeba každý půlrok. Třeba až budete starší, začnete to brát i jinak 😉
Ono je třeba taky něco jiného tohle říct, když bydlíš v bytě. Tohle jsme vlastně taky říkali. Když si představím kolik času, energie a peněz jsme investovali do domu (a ještě investujeme), tak si říkáme, že tam chceme být do konce života. Protože to bylo fakt náročné a to jsme řešili vlastně jen "detaily".
Klánovice. Hezké, les, centrum dostupné, vlak, školy, základní vybavenost, ale veganska žádná🙂 ale čerňák kousek 🙂
Se svou náturou by se mi líbilo směrem k Berounce, ke kopcům a lesům. Placka nás neba a manželovi chybí i řeka.
My máme chalupu v Babicích u Říčan a i když jsem odtamtud vyjížděla opakovaně dost před šestou, tak jsem v té příšerné uhřiněvsi vždycky stála v koloně, já bych nic tímhle směrem nebrala (tj. Odkud se jede přes uhříněves), pokud je v plánu denní dojíždění do práce. Nedala bych to ani já, která bych jezdila tak, abych v sedm stála převlečená v práci.
No jedině Znojmo. Dopravní obslužnost super, bydlení super - za málo peněz hodně muziky, kolony žádný, do Bratislavy i Frýdku je to prakticky za rohem 😀
@drep z okoli Rican se jezdi do Rican nebo Kolovrat autem a odtud vlakem 25 min do centra 😉
@kevi1 My sme stavali v Ricanech dom na kluc, to rozhodne doporucujem, starosti minimalne. Podmienkou u nas bolo byvanie v pesej dostupnej vzdialenosti k vlaku. Predtym sme byvali v Modranech a cesta na Vaclavak od dveri k dveram trvala 40 minut, z Rican 50 minut... Teraz spravim 2 kroky z kuchyne a som v prirode, vsade okolo vzrastla zelen a vysoke stromy, ziadne pole 🙂 Premyslali sme este nad okolim Berounky, ale takto sa nam vyrazne skratila cesta na Slovenko. Idealne byvanie si viem predstavit v Prahe na metre, kusok od lesa, pozemok min 500m2, ale taky pozemok v nasich cenovych moznostiach sme nezohnali. Kamaradi maji dom u metra a chcu kupit este chatu u lesa niekde za Prahou lebo ani u toho metra to neni 100% 🙂
Koukněte na lokalitu kolem Českého Brodu, je to sice už středočeský kraj, ale poblíž Praha - východ a na Čerňák se dostanete za 15 minut. 🙂
Mně se v Praze mimo zmiňovanych Roztok a Suchodla líbí v Kyjích, Počernice, Řeporyje... Nebo i u nás na Jižáku je pěkná stará zástavba, je to u metra a při tom v přírodě - kolem Hostivarske nádrže, starý Chodov, Újezd... Občas se koukám a někdy nějaký dům k rekonstrukci do těch 15mio je. Nové, aby nebyla slyšet dálnice, jsou kolem 30ti 😀
Kolovraty a Benice.
Rozbodne ne Uhrineves. Cetla jsem nejaky clanek, ze pry se nejlip zije v Ricanech. Ale tam je silena ta hlavni silnice. Zalezi kde pracujete a kam radi chodite travit volny cas a jake mate oblibene obchody. Takze ja bych si sepsala priority a jela na obhlidky.

@berenika39 tchýně dojíždí z Neratovic do Prahy a úplná pohoda, jezdí teda brzy, ale rozhodně nestojí v kolonách . Za to když sem jezdila od bráchy z Uhříněvsi, to byl očištec ať sem jela v jakoukoliv dobu.