icon

Domeček v Praze/u Prahy. Máte tip, kde se dobře bydlí a líbí se vám prostředí?

kevi1
22. únor 2021

Ahojky, kde v Prahe alebo pri Prahe máte domček a páči sa vám okolie/prostredie? 🙂 Ideálne, aby sa tam dalo niečo stavať, prípadne aspoň kúpiť. Premýšľame nad domčekom a lokalitou, samozrejme najviac sa mi páčia vilky na Orechovke, ale na to nemáme ako inak 🙂) takže asi skôr nejaké okrajové štvrte, prípadne za Prahou. Nejaké typy, kde sa pekne býva, je občianska vybavenosť, rozumná doprava? Ďakujem dopredu za typy a skúsenosti.

Strana
z3
dandaa
22. únor 2021

@berenika39 tchýně dojíždí z Neratovic do Prahy a úplná pohoda, jezdí teda brzy, ale rozhodně nestojí v kolonách . Za to když sem jezdila od bráchy z Uhříněvsi, to byl očištec ať sem jela v jakoukoliv dobu.

berenika39
22. únor 2021

@journals v 7.00 nejdpozději. Pak je to už delší.

berenika39
22. únor 2021

@dandaa jasně, vždyt píšu, že to není problém, díky. Courá se to, ale v autě povídáme, posloucháme rádio, prima společný čas s pubetrákem.

journals
22. únor 2021

@berenika39 To bude ono. Stačí půl hodina, hodina později a situace je rázem jiná...

hojda
22. únor 2021

@dandaa z Uhřínevsi se jezdí vlakem🙂.

dandaa
22. únor 2021

@hojda jo to jezdila švagrová, ale když potřebuješ k práci auto, tak nepojedeš vlakem.

slunickonanebi
22. únor 2021

Líbeznice, Měšice... Dají se najít krásné domy v dobrých lokalitách. Líbeznice mají lepší vybavenost

lenka3p
22. únor 2021

Kdybych měla volit znovu prakticky, volím místo, kde je vlak. Silnice ze Středočeského kraje dennodenně ucpané. Polohou jsme zvolili kompromis cena / cesta na dálnici směrem k rodičům / rozumná cesta do práce. Jsme ve Vinoři a já jsem tu absolutně spokojená. Městská část, přitom "vesnice", lidi se tu znají, veškerá vybavenost, krásná příroda, pískovcové skály, nejvíc rybníků v Praze na městskou část 🙂 Jsme tu čtrnáctý rok a už jsme zapustili kořeny. I Kbely jsou fajn. Satalice taky, ale tam není žádná vybavenost (teda škola a školka jo, ale obchody a služby minimálně, všude se dojíždí).

kevi1
autor
22. únor 2021

@journals tak nestahujeme sa ani nic nekupujeme teraz ze 🙂 ale barak je len fyzicka stavba, vzdy ho mozeme predat a prestahovat sa inde. Ostatne, mame byt kam sa mozeme vratit. Nie sme nijak rozhodnuti, ale urcite nie je zlocin pozriet nejake lokality na byvanie v baracku a robit nejake zavery az po researche 😁

journals
22. únor 2021

@kevi1 Jasně, jestli k tomu přistupujete takhle... jste mladí, máte energii a chuť, můžete se stěhovat třeba každý půlrok. Třeba až budete starší, začnete to brát i jinak 😉
Ono je třeba taky něco jiného tohle říct, když bydlíš v bytě. Tohle jsme vlastně taky říkali. Když si představím kolik času, energie a peněz jsme investovali do domu (a ještě investujeme), tak si říkáme, že tam chceme být do konce života. Protože to bylo fakt náročné a to jsme řešili vlastně jen "detaily".

zuzekk
22. únor 2021

Klánovice. Hezké, les, centrum dostupné, vlak, školy, základní vybavenost, ale veganska žádná🙂 ale čerňák kousek 🙂
Se svou náturou by se mi líbilo směrem k Berounce, ke kopcům a lesům. Placka nás neba a manželovi chybí i řeka.

drep
23. únor 2021

My máme chalupu v Babicích u Říčan a i když jsem odtamtud vyjížděla opakovaně dost před šestou, tak jsem v té příšerné uhřiněvsi vždycky stála v koloně, já bych nic tímhle směrem nebrala (tj. Odkud se jede přes uhříněves), pokud je v plánu denní dojíždění do práce. Nedala bych to ani já, která bych jezdila tak, abych v sedm stála převlečená v práci.

78marcela
23. únor 2021

No jedině Znojmo. Dopravní obslužnost super, bydlení super - za málo peněz hodně muziky, kolony žádný, do Bratislavy i Frýdku je to prakticky za rohem 😀

missbufy
23. únor 2021

@drep z okoli Rican se jezdi do Rican nebo Kolovrat autem a odtud vlakem 25 min do centra 😉
@kevi1 My sme stavali v Ricanech dom na kluc, to rozhodne doporucujem, starosti minimalne. Podmienkou u nas bolo byvanie v pesej dostupnej vzdialenosti k vlaku. Predtym sme byvali v Modranech a cesta na Vaclavak od dveri k dveram trvala 40 minut, z Rican 50 minut... Teraz spravim 2 kroky z kuchyne a som v prirode, vsade okolo vzrastla zelen a vysoke stromy, ziadne pole 🙂 Premyslali sme este nad okolim Berounky, ale takto sa nam vyrazne skratila cesta na Slovenko. Idealne byvanie si viem predstavit v Prahe na metre, kusok od lesa, pozemok min 500m2, ale taky pozemok v nasich cenovych moznostiach sme nezohnali. Kamaradi maji dom u metra a chcu kupit este chatu u lesa niekde za Prahou lebo ani u toho metra to neni 100% 🙂

lucca13
23. únor 2021

Koukněte na lokalitu kolem Českého Brodu, je to sice už středočeský kraj, ale poblíž Praha - východ a na Čerňák se dostanete za 15 minut. 🙂

20190418
23. únor 2021

Mně se v Praze mimo zmiňovanych Roztok a Suchodla líbí v Kyjích, Počernice, Řeporyje... Nebo i u nás na Jižáku je pěkná stará zástavba, je to u metra a při tom v přírodě - kolem Hostivarske nádrže, starý Chodov, Újezd... Občas se koukám a někdy nějaký dům k rekonstrukci do těch 15mio je. Nové, aby nebyla slyšet dálnice, jsou kolem 30ti 😀

linee
23. únor 2021

@kevi1 ja doporucuji Brevnov, pkud chcete Prahu. Podobnym smerem jako Orechovka a podle mne cenove dostupnejsi. Zbytek je na mne az moc moderni nebo "predmesti" Prahy

barumrallyebum
23. únor 2021

Kolovraty a Benice.

barumrallyebum
23. únor 2021

Rozbodne ne Uhrineves. Cetla jsem nejaky clanek, ze pry se nejlip zije v Ricanech. Ale tam je silena ta hlavni silnice. Zalezi kde pracujete a kam radi chodite travit volny cas a jake mate oblibene obchody. Takze ja bych si sepsala priority a jela na obhlidky.

Strana
z3