Doporučte beletrii. Která kniha vás zaujala?
Ahoj holky, jakou beletrickou knihu byste doporučily, která knížka vás zaujala? 🙂
@reeeza Jestli se ráda bojíš, tak Šťastné a hrůzostrašné. A taky Devět křížů.
Román Osamělá holubice, velkolepý i prostý, úsměvný i smutný.
No super holky o většině vámi uvedených knih jsem zatím neslyšela. Juknu na to 🙂
Bude to nepopulární, ale pro mě pravdivé . Jediná kniha , kterou by si aspoň jednou v životě měl každý přečíst - je Bible , Písmo Svaté . Tolik moudrosti , poučení a zejména Lásky nikde jinde nenajdeš .
Z poslední doby Tři jablka spadlá z nebe, Čtyři ženy, jeden pohřeb, Šepot včel, Raci v hlavě, 16 stromů na Sommě, Vzpomínka zvaná říše a série detektivek Glatz a série detektivek s Gereonem Rathem, Když za nás bůh netahal kaštany z ohně, Orgány do nebe nepatři
Ahoj, tak beletrie muze byt různá. Davam typy na knihy, co jsem četla za poslední rok a půl.
Jestli se chceš zasmát nad chytrym humorem a super zápletkou, tak: Vraždi vsimave (1), Moje vnitřní dítě chce vraždit vsimave (2), Pozoruhodně bystrá stvoření, Úzkosti a jejich lidé nebo série od Bočka o Aristokraktce
Jestli chceš něco s nádechem romantiky s dobrým koncem, tak cokoliv od Jenny Colgan anebo Ruth Kvarnström-Jonesové - pisou sice romány pro ženy, ale mají celkem chytry jazyk a nečekané zápletky. Jako vždycky to dopadne dobře 😃 ale.ja u toho odpočívám.
Jestli chceš psychologické romány, tak: Fredrik Backman a jeho trilogie Medvedin (1), My proti vam (2) a Vítězové (3). Je to sice z hokejového prostředí, ale je to fakt skvěle napsaný a neotrhla jsem se od toho. A vůbec cokoliv od něho je pecka.
Jestli máš radsi romány se silnými ženskými osudy, tak: Návrat nežádoucí, Vsechny květy Paříže, Botanikova dcera, Divé ženy, Světlo po válce.
Teď jsem dočetla knihy Největší katastrofy a neštěstí Čech, Moravy a Slezska, a Katastrofy od Martiny Boučkové. Jsou to smutné knihy, ale stojí za to přečíst.
Krásně se čtou knížky od Hany Marie Körnerové.
@1pomnenka
@alubif
Taky se mi líbily jeji knihy - na to jsem ve svém seznamu zapomněla. Už je to déle než 1,5 roku, co jsem ji cetla. Rekla bych, ze podobně jako Heřmanové údolí je napsaná kniha "Návrat nežádoucí", kterou jsem zmiňovala. Příběh je to jiný, roky příběhu chvíli stejné (poválečné), ale styl psaní je podobný.
Já jsem extrémně vybíravá a dost často narazím na knihu, která popisem zaujme, ale stylem (rozuměj nešikovným překladem) si mě neudrží... Poslední, co mě opravdu bavilo číst byli Vlci zimy. Dostala jsem ji k vánocům, za noc přečtená. 👌😁

Doporučuji skupinu https://www.modrykonik.cz/group/2139/, kde najdeš spoustu inspirace. Za mě např. z válečného období vede Slavík od Kristin Hannah, z knih zaměřených na nějaké vážné choroby Poslední věta od Lisy Genovy, z knih zaměřených na postavení žen ve společnosti v průřezu historií třeba Jako hvězdy v temné noci od Jojo Moyes či V jeho stínu a Chirurgova dcera od Audrey Blake, jako oddechovku mám sérii Sestřičky od Donny Douglas, z detektivek mám ráda sérii Detektiv Madison Harperová od Wendy Dranfield, knihy zaměřené na zvířata pak byly fajn série pro děti Vlčí dívka a Vlk a já.