Dotaz děti. I přes opatření...scházejí se vaše děti s dětmi sousedů na pozemku a hrají si tam?
Ahoj chci se zeptat.
I pres veskera opatreni, ktera jsou ted zavedena schazeji se vase deti s detmi od sousedu? Treba, ze chodi k nim na pozemek a hraji si tam? Dekuji.
@bruckner nikdo tu nemluví o izolaci do nekonečna. Když je situace lepší vídáme se, ale teď je to s prominutím o hubu. Nejde o nařízení vlády (ty jsou naprosto mimo), ale o zdravý rozum. U nás jsou nemocnice plné a já si prostě nevemu teď na triko, že jen proto aby si syn zaběhal s kamarády, ohrozím někoho na životě.
V sousedství nežijí děti ve věku mých dětí (buď mimina a nebo starší 10+)
@bruckner
Kdyz mas dia dítě, bereš v potaz daná nařízení i když se ti nelíbí sebevíc, pač furt lepší mít dítě jen na inzulinu nez diky nezodpovednosti ostatních na něj koukat na přístrojích, pac to není jen "chripecka"...
@bruckner Nejde o to zda je chci nebo nechci izolovat . Spis jde o to, ze nechci nikoho ohrozovat. Ahlavne mame zahradu se vsim vsudy. Nevadilo. Ja si totiz nedovolim prirovnat Covid-19 k chripce ci nestovicim. V cem je jiny? Jeho prubeh je kolikrat velmi tezky. Mam okolo sebe lidi, kteri tim prosly a opravdu to chripeka neni. Znam i par lidi co na to zemrely. A buh vi ze kdyby tu sracku nechytly mohly tu byt doted. Jake nasledky maji deti po Covidu?Nase vlada je plna blbcu vcele nas vede idiot ale vis co?? Chtela bych videt tebe jak ty by jsi to ridila... Urcite na vybornou.. S pozdravem dobreho zdravi Ahooj!
Na jaře jsme se tvrdě izolovali a nikoho nevidali. Nejvíc to odnesla právě dcera, bylo mi ji líto. Ač jsme byli každý den v lese, na zahradě, u rybníka, každý den jsme vyráběli nebo malovali.. Nedám ji to, co děti.
Nyní vídáme dvoje sousedy, s jejichž dětmi chodí do školky. Nechci ji izolovat od dětí, zároveň scházet se jako dřív se všemi taky úplně nechci. Jsem zvědavá, jestli někdy bude doba "jako dřív" 😔
Ano, u nás v ulici jsme v pěti domech širší rodina a i celý loňský rok se děti scházeli. Starší děti teď ve škole dělají olympijsky desetiboj a je mi líto ty malé nechat bokem,takže ho děláme vlastně úplně všichni 😁
Se*u už na vše, žijeme jako před kovidem. S rodinou, s kamarády, se sousedy... Kdo se s náma vídat chce, ten se vídá, kdi nechce tak respektuji, ale z naší početné základny se nechce teď vídat jen jeden kamarád.
Jsem mamka od předškolačky a třeťáka a taky mimochodem sestra z COVID JIP. Upřímně,pere se to ve mně.Jsme vesnice přidružená k velkému městu.Děti se se sousedy vídají,jsou to všechny kontakty,co jsou s mladší ve třídě ve školce.
Ne, nescházejí
Tady na sídlišti je stále na hřišti 10, 15 dětí. Bílých, černých, mongolských i vietnamských. Různého věku, bez roušek.
@krtcice jo, o tobě se tu vi, že se*es na vše.
Už máš na čele napsáno "zdravotnici, kdybyste se museli rozhodovat, koho zachránit, nás nezachranujte" ?
@patypresdevaty 😂😂😂 mileráda si to někam napíšu, ale až poté, co kuřáci napíší že na sebe berou odpovědnost v případě onemocnění plic, řidiči - hovada jezdící 150 a víc že nechtějí být zachraňováni, alkoholici že jsou připraveni na cirhózu a tak dále.
@flegicka muzu jen jak vy to mate na Covid Jip? Pokud tyto informace nejsou nejak tajne. Dekuju
Ano
@krtcice rozdíl ale je, že za normálních okolností jsou kapacity na to zkusit zachránit všechny, teď ne. Kdyby nehrozilo, že někdo z mé rodiny nebo kamarádů nedostane patřičnou péči na úkor tebe, bylo by mi srdečně jedno, co děláš 😉
@krtcice btw představ si, že tem kuřákům s rakovinou plic teď skutečně stopli operace a v některých nemocnicích i chemoterapie.
Ale totéž se bohužel stalo i těm, kteří za svou rakovinu nemůžou.
Blbě.Na standartních odděleních je čím dál tím víc lidí na maximální dávce kyslíku,kteří by si zasloužili jít na vyšší stupeň léčby,ale často není místo.Vybírají se ti mladší a starší zůstávají.My jsme pro laika jak polojipka,máme ventilátory,ale pacienti jsou na masce s dychacím přístrojem.Dál můžeme posunout na ARO a vyšší Jip,když se nám zhorší a tam jim dají trubku přímo do dýchacích cest ,ale to už taky není kvůli obsazeným kapacitám vůbec jednoduché.Na standartu už sestry taky začínají mít vysokoprůtokový kyslík,to je taková chytrá mašinka,která je poslední záchranou před ventilátorem.To za normálních okolností je jenom na JIPu.Takže fakt na prd.
Schazime se dal s temi, co s nimi chodil do skolky. Jedna se o dve deti.. Neni to denne ale vidame se obcas 🙂
@patypresdevaty promiň ale nemám kapacitu se s tebou dohadovat. Já to dělám po svém, ty dělej taky. Neshodneme se, ale nemusíme to tu plevelil a dohadovat se celý den 😉
@flegicka ach boze... A ty dnesni cista jsou taky fajn😓
@krtcice já vím, že na tebe je každý argument krátký. Ale očividně už nevíš, co napsat, tak se třeba alespoň zamyslís.
@patypresdevaty a proč ty operace stopli? Kvůli covidu. Kvůli covidu se teď nějak stopli úplně všechno. To jako jiné nemoci neexistují, že musí jít stranou jejich léčba? Jsou to nesmysly....Nemocnice si zaplnili sami tím, jak tam tahají všechny nakažené seniory, místo toho aby je nechali v klidu dožít. Ne, radši jim rozervat plíce umělou ventilací. Slovo covid už nemůžu ani slyšet a je mi blbě z toho jak jsou všichni nátlakem médií pos.aní.
A mimochodem, za svou rakovinu si snad někdo může?!!!!
@patypresdevaty jo, že teď přijdu domů a řeknu sorry děcka, paní mi na Koni napsala a já se podle ní budu řídit? To asi ne no... Hezký den.
@bruckner tohle raději nebudu komentovat, protože bych musela být sprostá
@bruckner btw už dávno nejsou nemocnice plně starých lidí. A když už, jsou to ti první, kteří nedostanou šanci na delší/náročnější léčbu
@krtcice takže nechápeš nic. V pohodě.
Se ségrou, těm to teď doznívá, ale aspoň nějaké děti a s kamarádkou ze školky, ale kámoška má teď před porodem, takže se nevídáme, jinak holky spolu chodí do školky
@patypresdevaty hele ještě mi to nedá. Kdyby jsme se neměli s kým scházet, tak se logicky scházet nebudeme. Kdyby všichni kolem nás se báli, tak se nescházejí a já budu s dětma taky sama. Ostatní se scházet chtějí, my taky. Takže tak.

@ai30 tak to bych chtěla spíš vidět tu prdel světa kde žijete vy, páč lidí s chřipkou a žloutenkou jsou poměrně běžná věc. A dobře neštovice jsou většinou dobře identifikovatelné, s těmi asi děti venku neběhají.... Asi jsi nikdy nepotkala člověka, který si šel normálně s chřipkou do práce, nebo že chytneš žloutenku v MHD taky není úplně sci-fi. A co když tvý dítě srazí opilý řidič, tisíce případů, tak pro jistotu nebudeš vycházet z baráku?🤦