Dotaz děti. I přes opatření...scházejí se vaše děti s dětmi sousedů na pozemku a hrají si tam?
Ahoj chci se zeptat.
I pres veskera opatreni, ktera jsou ted zavedena schazeji se vase deti s detmi od sousedu? Treba, ze chodi k nim na pozemek a hraji si tam? Dekuji.
@krtcice mám to do puntíku jako ty. 😁
@95newmommy2020 já si hezky žiju svůj život, podle toho co vidím v okolí (rodina, kamarádi, známý, sousedé...) všichni žijeme normálně, fakt nikde nevidím takové to zalezu a nevylezu. A pak jdu já vůl na Koně s nestačim se divit 😳😬 to mě vždycky někdo někde ve skupině označí, já kouknu o co kde, nedá mi to a vlezu i na diskuze nebo na zeď a pak to mám 😂 a můžu si stokrát přísahat že sem nepolezu a stejně 😂
Ano schazi se s temi, se kterymi cely rok, tedy nejblizsi sousede a jejich deti.
Holky nebudte na sebe zle. Respektujte sve nazory. Kazdy nejaky mame. 🙏🏻🙏🏻
S názorem nemám problém. Neco ale už nejsou jen názory.
Když někdo porusuje co může (nejen třeba nějake konkrétní nesmyslné opatření), není to prostě jen věc názoru.
@krtcice buď v klidu, u nás ve vesnici děti lítají spokojeně venku, je jich hafo. Prostě to tak je, přijde mi to prostě lepší, než je držet doma u compu.
Mmch, vloni na jaře jsem byla těhotná, byla to doba, kdy nikdo nic moc nevěděl, když bylo poprvé vše zavřeno, dodržovali jsme na 100% vše. Ale.... pak začaly děti pomalu vykukovat a potkávat se na kolech ... v rouškách.
Bylo zvláštní sledovat ty děti, jak si hrají v lese a puse mají vlhký hadr, no šlo to dolů...
My covid prodělali, manžel dotáhl z práce, víme na -100%, naštěstí vše v pohodě. Dodrželi jsme karanténu, ale i tak chodili do lesa, prostě, když jsme někoho potkali, řekli jsme sorry, máme to, dál od nás...😂
Pár sousedů to taky mělo a podle toho, co tak vím, žádné dítě to nepřitáhlo, všechno to byli tatínkové, kteří se nakazili v práci.
Jsem ráda za to, že dcera běhá venku na vzduchu a vrací se mi domů jen najíst a umýt od bahna, je happy a spokojená. Prostě to tady ve vesnici tak máme, nehodlám si to nijak obhajovat.
Vím, že je to v nemocnicích průser, ale věřím, že zdravou stravou, pohybem a otužováním na čerstvém vzduchu jsme situaci určitě nezhoršili, v tom mám opravdu čisté svědomí.
Jinak já krom obce nikam nechodím, max lidl/dm... jídlo, pleny. Respirátor nosím poctivě.
@mimco Hele, ono je rozdil nechat behat deti venku + vyrazet na vylet do prirody a 'schazime se vsichni s kamaradama normalne'. Tam je ten problem, ze ti tatinci, co to pritahli z prace, to predaji dalsim tatinkum, kteri to predaji prarodicum, kolemjdoucim, atd. Proste ty cisla v cr bohuzel ukazuji na to, ze tech kterenu, kteri nejsou schopni mentalne pobrat sireni kapenkove infekce je tolik, ze to v Cechach fakt bude trvat do nekonecna. Bydlim v cizine, taky to tu bylo naprd, ale skoly uz jsou castecne otevrene a od pondeli by mely byt skolky. Protoze ta incidence je tady 40 a ne 700. Ale to proste nevysvetlis.
@bruckner jenže Covid je jiný ...mám ho tet doma v sobě a ještě se mi nestalo ze bych 5 den byla úplně schvacena když sem se léčila s virozou nebo chřipkou vždycky se to po třetím dnu začalo lepšít a s covidem včera lépe a dneska jsem mrtvá jak na houpačce ...myslím že je to každého volba jak se ma to cítí poslat děti mézi sebe a je to Otom aby se druhými rodinami dohodly co a jak protože pak musíte nahlásit kontakty a je to dost nepříjemný tak si myslím ze je to o domluvě a toleranci a ohledu zda druhé rodině to nevadi ...
@cherie24 Souhlasím s Vámi. Takhle by z děti byli akorát totální asociálove.Covid nepopírám a mám respekt ale jak píšete...Nebudu každou chvíli běhat s desinfekci.To je pořád očkování, očkování.Ve finále i přes očkování to chytit můžete a můžete to i přenášet.Mam hodně známých ve zdravotnictví. Jedna známá ve vojenské nemocnici, několik na Bulovce. Mezi sebou zdravotníci běžně chodí bez rousky či respiratoru.Vcera k nám do ulice přijela záchranka pro sousedku. (Zrovna jsem byla s malou venku) Záchranáři vyskakali ze sanity bez rousek. Nasadili je až při vstupu do baráku.Tchan covid prodelal během vánoc.Skoro 10 dní vysoké horečky a kašel takový že se nemohl pomalu ani nadechnout. Při telefonátu na záchranku mu bylo řečeno že mu stejně nikdo nepomůže, že si má udělat čaj s citronem a koukat na pohádky. Přítel to měl před měsícem.Antigeni test pozitivní a následný PCR test negativní.Takze jsme si měli vybrat co?Teď mě tady všichni ukamenuji, je mi to jedno ale jak říkám,covid nepopírám a mám respekt ale dusit se venku bez lidí v respiratoru fakt nebudu a abych si strachy zalezla s desinfekci někam do zemlianky, to určitě ne
My teda mame jinou zkusenost,ze to prineslo dite ze skolky ci skoly. A nejen nam,ale je tady vic rodin
Takhle - odmítám jít s dětmi do interiéru ke skupině lidí (děti + dospělí). Mám auto, takže se vyvezeme blíže k lesoparku a tam se projdeme, a když mně někdo chce vidět, tak se může přidat. Jinak kdysi jsem pracovala na operačních sálech,takže vím, že s rouškou se fungovat dá, hodiny, no problem.
@ilonne je minimum lidí, kteří se už rok izolují, opravdu.
Ale házet na ně vinu za to, že jsou nemocnice plné je fakt absurdní. Každý má jinou povahu a je to prostě na dané skupině/bublině ve které člověk žije, když se rozhodnou v rodině, že se chtějí vídat, těžko to člověk může odsuzovat.
Já na v podstatě se.u taky, jen jsem to napsala zaobaleně.
Pro mě je prostě pohyb venku s lidma, se kterýma se stýkat chci prostě bezpečnější, než obrážet globusy a kauflandy a nebo se cpát do pepca.
Nás v podstatě ohrožují ti nejstarší z rodiny 65-76 let, protože nákupy jsou jejich náplní a když jim před Vánoci bylo nějak blbě, nikomu to neřekli a vesele navštěvovali půlku rodiny, na testy samozřejmě nešli, naštěstí je někdo propálil dřív, než zaklepali na naše dveře, to je pro mě prasárna a kvůli této debilitě by moje dítě nesmělo ven a nebo by ohrozilo jiné dítě.
Jen doplním, že se jedná o babi s dědou....jsou na pár facek, nebyli si schopni umýt ruce, bez upozornění, měli jsme čerstvé mimi a natahovali se mi po něm s neumytýma prackama🤮. A to je babi nóbl dámička. Mě serou právě takováhle individua...
@krtcice Hele, v pohodě... já myslela, že mám podobný přístup (částečně i z důvodu ochrany vlastního psychického zdraví - před Vánoci jsem se začala docela hroutit, tak jsem vše musela přehodnotit) - a najednou jsem zjistila, že až teď se objeví první opatření, které budu opravdu porušovat a porušuji a to je to o nošení roušek na liduprázdné ulici. To plnit odmítám mj. i proto, že to dlouhodobě nedám a v rámci zachování zdraví fyzického i psychického je to pro mne neúnosné (a psychologa či psychiatra s tím prudit odmítám).
@krtcice No já si včera rikala to same. Šla sem kolem Vltavy a tam plno rodin s detma bez rousek. Rikala jsem hej super, svět je ještě v pořádku. Pak mi došlo, že ti svědci covidovi se totiž boji, jsou zalezli a jsou vidět jen na těch internetech. :D
@95newmommy2020 😂😂 svědci covidovi, to mě rozsekalo 😂
Ale jo, něco na tom bude. Oni nejsou běžně vidět.
Přijde mi maximálně nevhodné tady žertovat o svědcích covidových (viz posledních pár příspěvků), když například celý Pardubický kraj vyhlásil stav hromadné nouze. Jako nezlobte se, ale tohle je vrchol.
@krtcice
@95newmommy2020 každý má právo říct svůj názor, ale chtělo by to taky trochu slušnosti. Uvědomujete si vůbec, že na koníkovi je spoustu uživatelek, které kuli Covidu přišli o někoho blízkého nebo mají zrovna někoho v nemocnici ve vážném stavu, zdravotnice co jsou na pomraji sil? Pak to náhodou chytnete a dostanete místo jejich dědečka, táty...protože vy jste přece mladá máma od rodiny.
Padáme na morální dno a ještě si tleskáme a plácáme se po zádech.....😢
@jarcca Já nikoho snad neurazim. Dělám si z toho srandu, to kvůli udržení psychického zdraví. Lidi, co o někoho přišli je mi líto. Ale to ať za to muže kovid, rakovina nebo třeba autonehoda. Za každým člověkem je příběh. Společnost je rozdělena, je to trochu boj mezi odpiraci a příznivci. Pak bych řekla, že je tu i velká střední cesta, kteří si to upravili podle sebe, že třeba venku to nosit fakt nebudou a rodinu si sebrat nenechají. Dost často je pak někdo “napadne” za to, že to nedodržují na 100%. Osobně je mi blízká cesta vzájemného respektu a osobní zodpovědnosti. Ti, kdo s tím souhlasí, cítí se ohrožení, ať jsou doma. Opomíjí se dost skupina, kteří nejsou samotáři a samota nebo izolace je doslova psychicky nicí. (Mě to depta) Kdybych se měla izolovat celej ten rok, bez přátel a širší rodiny, tak skončím v Bohnicich. To by určitě taky nebylo fajn.
@95newmommy2020
Jak jsem psala, každý má právo mít svůj názor, a dle mého je tahle věta dost přes čáru. Zkus se vžít do role někoho kdo zrovna přišel třeba o tátu, babičku...pak si tu čte, že jsou světci covidovi...z toho se fakt srandičky nedělají.
@jarcca Ale jo, to dokážu uznat. Ze pro takového člověka je to zranujici. Každopádně to muže být pak cokoliv i čtení zpráv atd. Být takovým člověkem, tak se tomu vyhnu.
@95newmommy2020 Hele promin, ale mne z tady toho srovnavani s rakovinou nebo autonehodama fakt asi vybuchne hlava. Je super, ze je ti tech lidi lito. Ale v podstate jim rikas, ze kdyby nejak tvoje chovani mohlo ovlivnit to, aby min lidi umiralo na rakovinu nebo pri autonehodach, tak to neudelas. Tak to si tu litost muzes myslim strcit nekam.
Ono se to proste vsechno da. Ja jako fakt nemam problem s tim socialnim distancem, i kdyz jsem spolecensky clovek. Do prirody a ven chodime s detma kazdy den - jezdime tam, kde je malo lidi, na hriste chodime v min exponovanych casech, kdyz vidim, ze je tam plno, otocime se na podpatku a jdeme jinam. Kamarady moje deti maji, vidaji s s kamarady od nas z domu, u nichz vime, ze ty rodiny jsou taky opatrne. Jdu na test, nez jedu na navstevu k rodicum, tam se izolujem. Proste clovek nemusi byt zalezly ve sklepe, ale zaroven to chozeni po velkych skupinach, vidani se s kamosema atd., to je fakt demence. A ne, aby sis udrzela psychicke zdravi, nemusis se vidat se vsema kamosema, ktere mas.
@95newmommy2020 Svět je v pořádku? Kolabuje jedna nemocnice za druhou😔.
@95newmommy2020 ale to by v dnešní době nemohl lést vůbec nikam, tohle byla poklidná diskuze, kde jen každý psal ja je to u nich a nehrotil jiné. Pak přijde pár uživatelek a zase to otočí na boj ,,popírači" a ,,hysterky". To je teď bohužel snad vše a ty jsi svým komentem, i když možná nevědomky dost to tohodle mlýnku přidala, toť vše.

@ai30 👍😉 je nás dost neboj