icon

Dotaz děti. I přes opatření...scházejí se vaše děti s dětmi sousedů na pozemku a hrají si tam?

2. bře 2021

Ahoj chci se zeptat.
I pres veskera opatreni, ktera jsou ted zavedena schazeji se vase deti s detmi od sousedu? Treba, ze chodi k nim na pozemek a hraji si tam? Dekuji.

Strana
z8
kamino
4. bře 2021

@drep Nechtěla jsem se zapojovat, ale reakce některých mi nedá. Smekám před tebou a tvou rodinou, obdivuji tu sílu na úkor vlastního pohodlí pomáhat ostatním. Jsem moc ráda, že jsou mezi námi i lidé, kteří berou svou práci i jako poslání, jelikož jinak by to bylo k pos.... . S úsměvem vzpomínám na jaro, kdy se tleskalo ve 20h IZS ( i když v okrese bylo jen pár Covid ) a ted, když jsme vážně v průšvihu, aby se člověk za to, že je zdravotník pomalu styděl, jelikož vždy se najdou lidé, kteří řeknou - TAK TO NEMUSÍŠ DĚLAT.. hmm a kdo jiný? To mě může čert vzteky vzít. Sama čekám už rok na operaci kolene, stav je čím dál horší ,ale musím zatnout zuby a čekat, lůžka potřebují jiní, mě o život nejde. Držte se a díky !

marcicek84
4. bře 2021

@hojda pláčeš na špatném hrobě, já sice s těmi opatřeními nesouhlasím, ale dodržuju je, vlastně zatím a posledním dni v měsíci mě zřejmě přestanou zajímat,pokud to zase bude beze smyslu, zde končí má hranice únosnosti a tolerance. Ať se tedy ti kašpárci nahoře snaží, testování v průmyslu ani nikde jinde je nespasí, ale na co se čeká, netuším...

cherie24
4. bře 2021

@zuzineckah s tím, že mnoho lidí si ani karanténu dovolit nemohou s tím souhlasím. Jenže to ostatní nevidí. My byly přes 3 týdny, protože hygiena má v tom bordel a malou jsem nechala dodatečně testovat, abych věděla zda může jít na hexu nebo ne. Vyšla pozitivně, mraky telefonátu z hygieny, každý řekl něco jiného. Všichni doma karanténa i přesto, že už jsme v ní byli, ale ještě oficiálně další 2 týdny. Účetní říkala, že když je chlap pojištěný na nemoc a je OSVČ má právo na nějakou kompenzaci no a nedostal vůbec nic. Výdaje 20 tisíc a my za celý měsíc měli těch mých 8 tisíc rodičák. A z hygieny na mě neustále doráželi, že máme jít na testy znovu, neboť je to vhodné a na můj dotaz jestli to znamená další prodloužení karantény, i když už jsme všichni zdraví, řekli, že ano, ale že je přeci lepší vědět jestli jsem to prodělala nebo ne. Nemít nějaké úspory ... A mnoho lidí už je na totálním finančním dně, kvůli neschopenkám, ošetrovačkám na děti nebo i proto, že vláda zavřela všechny malé obchůdky, aby se nešířila infekce, ale Babišovi velkoobchody, kde je to hlava na hlavě běží dál. Tak to mi přijde docela k pláči 🙂 A pak se tady každý ohání, jak je morální a myslí na ostatní, když zavřel děti doma a ani babičku nevídají, běží uvědoměle na očkování a přitom dál než na svůj píseček nedohlédnou.

marcicek84
4. bře 2021

@cherie24 to je přesné, pokud člověk nemá našetříno, tak ho takové karantény položí, některým lidem to šlo co 14 dní všichni, nejdřív jeden, pak druhý, pak třetí, pak čtvrtý, takže jeden z rodičů musel být v karanténě kvůli dětí a manžela a pak kvůli vlastní nemoci 2 měsíce, na zbláznění, o financích ani nemluvě.

cherie24
4. bře 2021

@zuzineckah a s těmi obrázky z hor. Oni si to ty média podle mě opravdu přibarvují jak potřebují. I s těmi dez/informacemi ze zahraničí. Přišlo mi to tak už na jaře, můj chlap tou dobou pracoval v Německu a média tvrdily, jak to tam je neúnosný a promořený a proto musejí zavřít hranice, přitom on říkal, že v Německu ta situace byla stokrát lepší než u nás a že to tam lidi všichni dodržují a nemají problém. To samé kamarád v Anglii, tam to vypadalo, že to člověka zkosí hned na letišti a on říkal, že to ani moc nepociťuje. Ano jsou některá místa, kde to byla hlava na hlavě a bylo třeba to nějaké opatření udělat, ale pokud někdo jede na chatu nebo byly s děckama bobovat na sjezdovce, tak tam to dle mě žádné následky na zvyšování počtu nakažených nemělo.

hojda
4. bře 2021

@cherie24 Jenže to je zase jiná kapitola, to je neschopnost naší vlády a vládu máme takovou jakou si zvolíme. Dnes zveřejněné předvolební průzkumy ukazují, že vyhrává ANO!!! My takovou vládu chceme.... Vláda se řeší u voleb a ne odmítáním opatření proti šíření epidemie? Platí si manžel jako OSVČ zdravotní pojištěni v dostatečné výši? Pokud si platím málo, tak málo dostanu a musím si tedy udělat úspory, kterými to pokryji.

kamino
Autor odpověď smazal
cherie24
4. bře 2021

@hojda platí víc než by musel a ještě si platí připojištění, takže v tohle chyba nebyla 🙂

kamino
4. bře 2021

@somalicats Přesně můj názor. Sakra do háje jsou všichni nesvéprávní? To se musí všichni vodit za ruku? Pokud budu dodržovat rozumný distanc, dodržovat základní hygienu, v případě průšvihu budu okamžitě kontaktovat opravdu všechny možné rizikové kontakty, tak to sakra musí jít dolů. Jsem fotografka. I ted ( !!! ) mám nabídky na focení soukromých oslav.. od října jsem žádnou hromadnou akci nefotila, mám doma seniory. A ano, syn chodí ven s dětmi, jejichž rodiče jsou stejně jako já doma na home office a věříme si. Minulý týden jsme jeli navštívit babičku, tak jsme se nechali otestovat. Ano, testy mohou být nepřesné, ale pořád je tu šance, že případnou pozitivitu zachytí.
Jinak jako OSVČ jsem v pr... na kompenzace bohužel nedosáhnu, nemám provozovnu, podle nového také ne, jelikož mi přišly dvě platby z loňska a pokazily mi průměr. O krocích vlády si také myslím své. Ale co nadělám, o to víc se snažím, aby ta čísla klesala.

hojda
4. bře 2021

@cherie24 A proč nefungovalo to pojištění? V čem byl problém?

cherie24
4. bře 2021

@hojda nevím prý se to na pobyt v karanténě nevztahovalo. Takže jsme se uvědoměle tedy zavřeli doma, na dobu delší než je nutné, nic z toho a teď mám tedy přemýšlet co víc mám udělat. Zřejmě jediné řešení je jít se naočkovat, zavřít sebe a dítě doma, zakázat mu babičky, žádné děti, žádné procházky, žádné hřiště, udělat z něho asociála co si neumí hrát s dětmi a čekat až si pan Babiš nahrabe dost peněz a vymyslí něco už konečně smysluplného, protože pak by lidi třeba nebyli tak demotivovaní a začali by dodržovat pravidla, která dávají smysl.

zuzineckah
4. bře 2021

@hojda pokud by se byl udělal tvrdý lockdown v průběhu Vánoc, včetně mimo páteřního průmyslu, tak jsme nemuseli být v těchto sračkách. Masivní přenos (což se ví od podzimu nimimálně!!!) jede hlavně ve fabrikách, kde je na směně hlava na hlavě, na testování se zvysoka prdělo, dokonce bylo zaměstnancům v nejednom případě naznačeno, že pokud budou absentovat, poletí. Těžko najdeš argument, kterým by se neudělání tohoto kroku dalo rozumně vysvětlit. Ukazovat prstem na jednotlivce někde na kopci je k ničemu.

hojda
4. bře 2021

@cherie24 Můj taťka je z vesnice do žádné školky nikdy nechodil, brácha byl zase jako dítě nemocný, chodil je půl roku do jeslí a pak byl doma a šel až do školy, ani jeden z nich není asociál. Netvrdím, že je to pro děti super, ale právě proto bych se přece snažila, aby to trvalo, co nejkratší dobu a ne to těm dětem vlastním chováním stále protahovat. Já neznám stát, kde by si nedodržování pomohli k něčemu dobrému.

hojda
4. bře 2021

@zuzineckah Jenže to bychom nesměli mít populistickou vládu, která se řídí, tím co si vyřvou lidi na internetu. Źádné volání po lockdownu a uzavření průmyslu jsem před Vánoci nezaznamenala, naopak si všichni chtěli užít Vánoce, sejít se s rodinou a nakoupit dárky. Teď ho máme, průmysl má i testovat a už se to obchází, tak to si zase pomůžeme☹. U nás v práci - testy povinné na pracovišti, kdo odmítne má neomluvenou absenci a letí. Firma s německým vlastníkem. Přístup velké části firem je bohužel jiný, očurat systém a vydělávat dál, hlava nehlava. Popravdě už nemá smysl se bavit o tom, co se mělo udělat, protože tím se nic nezmění, důležité je poučit se z chyb a nedělat je v budoucnu.

cherie24
4. bře 2021

@hojda jenže oni to v těch státech dodržují, ale proč? Protože tam mají ty opatření pojatá jinak. Nejsou zavřené drobné obchody, lidi si prostě počkají, jak ve frontě tak před obchodem. Zavřené jsou velké obchoďáky. Tady co? Zakazují a zakazuji, omezují osobní svobodu týden co týden o něco více a tam kde je to hlava na hlavě to dal veselé běží. Ale tak hlavně, že my to tím, že přestaneme vídat babičku zachraňujeme ... Já se to snažím dodržovat, ale doma jsem zavřená už rok a už to prostě nedám. Dcera ta jak vidí, že balím batůžek, tak už stojí nahatá s botami u dveří a jde pa, úsměv od ucha k uchu. Úplně vyměněné dítě, když někam jde. Prostě tím, že si občas prohraje s dětmi švagrové si myslím nijak zvlášť situaci nezhoršujeme a ten kontakt je podle mě potřeba.

zuzineckah
4. bře 2021

@hojda kdyby opravdu měli zájem snížit čísla, protože TEĎ je prostě kapacitní průser roku, tak ten průmysl zavřou. Byť na týden, ale zavřou. Moc dobře to vědí. Ale je potřeba prodat nakoupené testy, tak se radši udělá další opatření s názvem "k hovnu" 😉 Ale hlavně, že se lidé mezi sebou budou peskovat, děcka budou dřepět doma, rodiče budou přicházet o peníze a zanedlouho i o rozum... Já k tomu opravdu nemám co dodat.

hojda
4. bře 2021

@zuzineckah Nezavřeli a nic s tím neuděláš, ale nebude se chovat jako malé dítě a alibisticky říkat, že když oni tohle, tak já tohle....To nikam nevede. Politikům se účet vystavuje u voleb a ten můj už je sakra dlouhý.

aklin
4. bře 2021

@cherie24 sestřenka žije v Americe, konkrétně v New Yorku. To co se děje u nás nechápe. Oni tam mají normální život bez omezení, příkazů a zákazů. Však i jinde v Evropě i v Rusku je normální život, kdo chce nechá se testovat nebo očkovat. Vše je dobrovolné. Když jsem ji popsala mafiána Babiše a jeho spolupachatelé. Na to mi odpověděla, že musí skončit před soudem a v chládků.

nazka
4. bře 2021

Nedá mi to a ještě jednou budu reagovat. Mluvila jsem včera s kamarádkou, co dělá na aru u nás v nemocnici. Říkala, že denně umírají 3 až lidi. Ročníky 70,bez jiných nemocí. Že během 4 hodin je ten člověk pryč. Tohle ale ti popírači nepochopí. Přála bych jim, aby to viděli na vlastní oči, protože aby to zažili, nepřeji ani jim. Ačkoliv by to potřebovali. Jo, jako se*e mě čeká tahle situace, nejvíc to, že to odnáší moje děti. Ale co se dá holt dělat, nějak to dát musíme a hlavně se toho někdy zbavit. Chci žít normálním životem a to díky temle lidem nejde. Neříkám, že souhlasím se vším, co máme nařízeno (nosit respirator na liduprazdne ulici mě nikdo nedonuti). Ale doprcic, to si lidi nedokážou odepřít na chvíli pár zalib? Je průser, že děti nechodí do školy, lidi museli zavřít svoje živnosti. Ale průser že nemůžu s detma na hřiště opravdu není. To je jen pruda, která by se měla vydržet, abysme zase nějak mohli žít.
Minulý týden jsem se byla.projit pod sjezdovkou a tam čekalo ve frontě na rolbu asi 100 lidi, bez rousek, bez ničeho. Rolba je odvezla do čtvrtiny kopce a oni se během chvilky svěží dolů a zas na hodinu do fronty. Tohle přece ani nemůže nikomu přinest potěšení že sportu. Tohle je prostě mimo.

nazka
4. bře 2021

@zuzineckah s tímhle bohužel souhlasím, že asi úplně není zájem to odsud dostat 🤦‍♀️

merope
4. bře 2021

@cherie24 Já bohužel podobných už potkala dost.

@krtcice Snažila jsem se to napsat tak, aby to nevypadalo, že to je přímo na tebe. Opravdu jsem už potkala až takové šílenosti, že všichni, kdo se nechají naočkovat, jsou ovce a úvahy o zbavení svéprávnosti blízkých, kteří se nechali naočkovat.

Jinak on je obecně problém, že co jsem zjistila, že jsou lidi, kteří "jenom přišli o čich" a valí do práce / na rodnnou sešlost a děcka samozřejmě šup do školy/školky. Takže sice je blbost pořád lítat na testy a další věci kolem, ale pokud se neudělají testy ve firmách povinné, tak se takovíto "stachanovci", co lítají s covidem do práce, neodhalí.

klea81
4. bře 2021

@patypresdevaty mně by to nevadilo, do nemocnice nechci a manželovi jsem zakázala mě dávat na ventilátor. A teď do mě jak to nemyslím vážně....

klea81
4. bře 2021

@inkheart ale tak pořád se lidi uzdravuji, nevěřím, že vymre celé lidstvo, ještě pořád dost miliard zbývá 😉

nazka
4. bře 2021

@klea81 ty asi nemáš děti, že.. Že by ti nevadilo je tu nechat samotný 🙄

klea81
4. bře 2021

@krtcice přesně tak, copak knuceli během povodní hasiči, že mají přesčas? 40 hod přesčas jsem měla i jako nezdravotnik a ještě neplaceny, dobrá škola, od té doby vím, co si nechám a nenechám líbit. A pokud chci být za matku Terezu, tak konám v tichosti a ne za lajky na internetu. Nevidím důvod adorovat matku, co nechá doma batole a zachraňuje Česko. Stejně 3/4 na ventilátorech zemřou, takže asi proto se v zahraničí ventilátorum vyhýbají, a dávno se už zaměřili na předcházení těm zápalum plic. Praktik na telefonu je úplně na hovno, tak se zápal plic nikdy neodhali včas.

klea81
4. bře 2021

@nazka mám děti, ale nemám strach, že by to beze mě nezvládly, protože jsem se o ně starala místo budování kariéry. Ty chceš ležet v bezvědomí 2 měsíce na ventilátoru a umírat sama? Já ne a je to moje právo umřít doma s rodinou. 😇

nazka
4. bře 2021

@klea81 tak já předně ani umřít zatím nechci.. Takže tak 🙂

hojda
4. bře 2021

@aklin Není to tím, že tam jsou jasné pravidla fungování a pokud je nesplňuješ, tak končíš?

V Texasu jsem strávil skoro polovinu druhého pololetí 2020. Lidé jsme stejní, zkažení, chyboví. Obcházíme předpisy, ovšem rozdíl je jeden a zásadní: stát přenesl v Texasu zodpovědnost na podnikatele. Zodpovědné lidi, kteří svůj osud na rozdíl od většiny českých pupíků řídí. Český pupík se veze.

Chceš mít otevřený obchod? Musíš zajistit roušky pro všechny, dezinfekci, rozestupy. Nezajistíš? Končíš!

Chceš mít otevřenou školu? Zajisti, nebo skončíš (a rodiče tě umlátí pastelkami).

Restaurace? To samé. Zajisti bezpečí, nebo zavři. Máš možnost volby.

Chceš vyrábět? Testuj, ochraň… Nebo zavři. Tvá volba.

kamino
4. bře 2021

@hojda To by bylo super, bohužel na toto tady nejsou koule. Ale má to také hodně otazníků - jaké by byly sankce a podobně. Nevím jak je to s nemocnicemi v USA, teď vařím z vody, ale zda jsou de facto zadarmo - hrazené z veřejného pojištění, či poskytují jen nějakou opravdu základní péči a JIP a podobně jsou už mimo základní pojištění. .. jak to tam funguje? Víš něco více? Co se stane, když nějaký podnik neochrání zaměstnance? Resp. když nějaký nakažený bude ignorovat nařízení a nákaza se rozšíří?

cherie24
4. bře 2021

@hojda no tak tady to pro jistotu zavřeli všechno bez jakýchkoli pokusů o otevření a je logické, že se dost lidí snaží fungovat dál i když na černo. Ano je to od nich nezodpovědné sdružovat natajno lidi a přiznejme si, těžko v natajno otevřených hospodách posedávají v rouškách, ale proč to ti majitelé dělají? Protože většina z nich má rodiny, mají děti a mají už x měsíců zavřeno. Většina z těch podnikatelů dál platí nájem za studia, za obchody, za místo, za půjčky co si vzali na podnikání, ale příjem nula. Pak se dá pochopit, že to risknou a buď je chytí nebo si vydělají aspoň něco málo na přežití. Je to pro ně otázka života a smrti a dohnala je k tomu ale naše vláda. Opět to je o sobectví lidí a možném šíření nákazy na takových místech, ale v rámci přežití je jasné, že ti podnikatelé zvolí sebe a svou rodinu. Udělal by to skoro každý v jejich situaci. Každý se tady ohání jak jsou zodpovědní a koukají, kde by koho udali a seřvali, jak se z toho Česko nikdy nevyhrabe, protože jsme ignoranti a můžeme za přeplněné nemocnice. Všude kolem nás už rozvolňují opatření a u nás stále jen přitvrzují a nikdo už nemá sílu ani vůli to dodržovat, protože zoufalí lidí dělají zoufalý věci. Tohle prostě není cesta. Ano obdiv vám všem, jež se zavřeli doma a nehráblo jim z toho, ale bohužel tolik takových lidí asi nebude.

Strana
z8