Drobní chlapečci a čůrání do záchodu. Měl někdo podobný problém?

9. bře 2022

Ahoj holky,

Syn je drobnější a tak do "velkého" záchoda musí čůrat na špičkách. Takže permanentně "střílí" všude kolem a já 2x denně vytírám záchod. Měla jste někdo podobný problém? Nápady na řešení?

Na nočník už jedině na velkou (a i to raději na dětské prkýnko + vysokou stoličku), čůrá se přece ve stoje 🙂 (ještě by tak čůral ve stoje do nočníku...). Zkouším ho učit čůrat že si vyleze na stupínek, dala jsem mu ho k záchodu, ale zrovna dneska ráno mi vysvětloval, že stupínek ne - a zase obří louže v rohu (jak to tam steklo).

Přemýšlím o dětském pisoáru - máte někdo nějaké zkušenosti? Nemáme dlažbu, tak na přísavky by to moc nefungovalo. Ale dívala jsem se, že snad jsou i nějaké, co mají hadičku do záchodu. To by mohlo být řešení.

Nebo máte někdo nějaké jiné řešení? Na záchod si sedá složitě a "kluci samozřejmě čůrají ve stoje"... (pravda je, že sama jsem ho to učila, když jsme byli někde venku a potřebovali jsme na záchod).

Píšu anonymně, přece jenom je to taková situace, co nemusí zůstat někde na netu s identifikací. Ale klidně dám za rady i srdíčka 🙂.

Předem díky moc

nijij
9. bře 2022

Máme takový pisoár, sama si můžeš korigovat výšku. Malý ho používá cca od 3 a používá i nyní 5

konidana
Autor odpověď smazal
Zobraz
autor
9. bře 2022

@nijij A musí se vylévat nebo nějak existuje možnost to třeba propojit se záchodem - přemítám, že ale asi ne, když je záchod vysoko.

Jak se koriguje výška? Vše co vidím, je buď na přísavky nebo bych to musela napevno dát na zeď. Máš nějaký tip? Asi u nějakého pisoáru skončíme, kdyby to mělo být na rok. Díky moc.

levandule_k
9. bře 2022

A co nějaký stupínek?

levandule_k
9. bře 2022

Něco takového, dá si to k záchodu a tím získá potřebné centimetry https://www.4home.cz/orion-detska-stolicka,-pun...

mateees
9. bře 2022

kolik mu je? Trvala bych na stupínku....

janedv
9. bře 2022

my pouzivali stupinek z ikea dokud normalne nedosahl

nijij
9. bře 2022

Je na přísavky, na kachlickach drží jako přilepený, jde jednoduše ta výlevka sundat a umýt.

autor
9. bře 2022

@mateees Jsou mu takřka přesně tři. Když nad ním stojím, tak si i stoupne na stupínek (přesně ten, co linkuje @levandule_k ) nebo prostě čůrá, kam má. Ale zase člověk nechce stát nad dítětem non-stop, navíc se naučil chodit na záchod už sám. Což typicky poznám podle mokré zdi a louže ☹.

@nijij Nemáme kachličky (naštěstí pod malbou je taková ta omyvatelná barva, jinak bych se bála, že to z té zdi už nikdo nedostane 🙂 ), dá se to přidělat i nějak na klasickou zeď?

Zdá se, že řešení je buď trvat na stupínku (moje nervy) nebo koupit pisoár a holt vylívat.

zizkmi
9. bře 2022

Mame pisoarek poveseny na hrebik a i stupinek k WC. Syn moci nekdy tam a nekdy tam. Pisoar umi vylit sam, ale popravde mi nedela problem ho po kazdem moceni zkontrolovat a radeji vyplachnout 🙂

levandule_k
10. bře 2022

Třeba je línej na ten stupínek jít sám, nechce se mu ho tam dávat, nebo mu přijde malý, vratký a ne úplně pohodlný.

cilkat
13. bře 2022

Počítám, že jde fakt o centimetry... nešlo by prostě kolem zachoda na rok/dva "zvýšit podlahu ". Prostě tam dát nějakou desku, která nebude úzký stupínek, ktery ostatní odstrkuji, ale bude trvale položená před zachodem... Třeba upravit nějakou paletu nebo tak... Pokud neresite, že se z toho někdo další zase nezvedne, tak je i prý zdravější při stolici mít nohy vejs, než pravý úhel, takže vlastně ani dospělý "nepřijdou zkrátka "...

eviicka
13. bře 2022

@cilkat to není špatný nápad, myslím, že se bude jednat o pár měsíců a když tedy nechce stupínek, tak dát před záchod nějakou širší stabilní desku, to by mohlo pomoci.

kafr
14. bře 2022

3 roky už je dost velký, aby se s ním dalo domluvit, nebo aby pochopil trest- netrefil? Tady máš kýbl a hadr. Ale ústupky formou pisoáru= další práce pro tebe s mytím, bych fakt nedělala! Maximálně, jak píše @cilkat.
Jak já jsem tchýni vděčná, že manžela naučila doma čůrat v sedě!!! Zlatá to žena 😘