icon

Duchařské příběhy. Máte některá nevysvětlitelný zážitek?

24. srp 2020

V jedné diskuzi se zmínili minulé životy, a mě napadlo, založit diskuzi na téma duchové a jiné nadpřirozené jevy. Máte některá nějaký nevysvětlitelný zážitek?

autor
26. srp 2020

Ještě něco strašidelného? 😉

martinau5
26. srp 2020

Taky jednu historku přidám. Psala jsem ji už na jiném fóru, které se tady objevilo ohledně paranormalních jevů.
Nám se jednu dobu taky děly divné věci. Začalo to z ničeho nic, když jsme bydleli s manželem v našem startovacím bytě. Vždy ve 3 hodiny se ozvala nějaká rána. Někdy z kuchyně, někdy v pokoji kde jsme spali, jednou dokonce u moji hlavy jako by někdo bouchnul do skříně. Nejděsivější bylo, když jsme se vrátili z ranního běhu (chodili jsme v 5 ráno) a moje klíče, které byly normálně položeny na botníku, ležely uprostřed chodby.
Skončilo to tím, že jsem řekla, ať už nám to dá pokoj, ať je to, co je to, a že mě to už nebaví. Od té doby byl klid. Tuto radu mi dala kamarádka, která měla podobné zkušenosti.

hani1234
26. srp 2020

Holky, já si to tady každý večer pročítám, a klepu se jak ratlík 😀
Ale chci taky něčím přispět. Když bylo starší dceři něco málo přes dva roky, tak jsem s ní chodila na jeden kroužek. Bylo to ve starším obytném domě. Šla jsem tam na wc, malá se mnou. Sedím na záchodě, za mnou byl nahoře takový výklenek. Malá kouká směrem ke mně, a začne mávat a smát se. Já jí říkám, pročpak mi máváš ?? A ona prej.. ale já mávám na ty děti 🙈🙈😀😀 No můžu vám říct, ze jsem se sotva utřela, vylítla jsem ven jak tryskáč 😳😀 Od té doby jsem tam zásadně chodila jen já sama. Malá to v sobě má, vidí to, co já ne. A to já nedávám 😳

A pak další věc.. Manželovi zemřela sestra před 12 lety. Zemřela doma. Od té doby mám dost zvláštní pocit, když jdu v noci kolem jejího pokoje na wc. Vždycky tam mám šílenou husinu. Ale ona byla strašně zlatá. Věřím, že tam jen dohlíží na holky. Cítím ji všude. Je tam s námi. Někdy si z toho děláme i srandu. Vždycky říkám, jaký uličnice nám poslala. Věřím, ze se tomu směje.
Manžel ji jednou v noci viděl u naší postele. Doteď ale neví, jestli tam doopravdy stála nebo to byl jen takový živý sen.

hani1234
26. srp 2020

Ještě jsem zapomněla. Když manželova sestra zemřela, tak se mi u nich doma hodně dlouho stávalo, že se sama zapínala televize. A já věděla, že je to ona. Manželovo mamce se to nikdy nestalo. Nikdy k ní nepřišla. Myslím si, ze to je proto, že je s ní uvnitř pořád. Ze tam není vůbec potřeba ji chtít kontaktovat nebo jak to popsat.

aaaa15
26. srp 2020

@tingle s tím snem to mám podobné. Byla jsem po 2 potratech znovu těhotná a opět doktorka nevěděla, jestli to dopadne. Predepsala mi pichani fraxiparinu hned od 5tt. a řekla, že se uvidí. Ja doma brečela, že to nemá cenu, nebyla jsem schopná to do sebe píchnout. Ve snu byla holčička, která se mi zrovna narodila a koukala na mě svýma nádhernýma ocickama. Na cedulce postýlky pak měla jméno Terezka.
Teď mi v postýlce spinká 11m Terezka a má úplně stejné oči jako ta ve snu. Prostě mi chtěla dát vědět, že to bude všechno v pořádku. Od toho dne jsem věděla, že to dobře dopadne ❤🥰

lenatko91
27. srp 2020

Mám husinu, jen to čtu 😃 Tak přidám pár svých historek.. Třeba když jsem byla malá, rodiče spávali odděleně a já tehdy spala v kuchyni u taťky. V noci jsem se vzbudila a viděla jsem postavu, jak jde z kuchyně do obýváku. Vypadala jak celá z vody, rodiče oba spali a nikdo jiný doma nebyl.
Jindy jsme vyvolávali s děckama na jednom parkovišti ducha Marie Terezie. Je tam i taková stará budova s velkýma vratama, nikdo to nepoužívá, jen jako sklad. Marii jsme poprosili, ať dá znamení, chvíli se nic nedělo a pak se ozvalo bouchání na ty dveře. Vevnitř nikdo nebyl a my jsme byli několik metrů dál. Všichni jsme začali zdrhat, v životě jsem tak rychle neběžela 😃

amazonkajanik
27. srp 2020

A ještě přidám. Není to ani tak duchařina,ale je to něco,co se sem hodí. Dlouho jsme se snažili o miminko. Až jednou,náš pes,který je normálně drsňák,který si přijde pro pomazlení,jen když něco chce a pak si jde po svém,jednoho večera vedle mě opatrně lehnul a spal u mě do rána. Tak jsem si šla pro test a tam byly //
V červnu synovi padl rok, ale pes začal být mrzout a hlavně s ním mlátily hormony,okolo hodně fen. V červenci šel na kastraci a pak najednou začal mít problémy. Ukázalo se,že má v sobě rozsáhlou rakovinu. A ta začala nejspíš bujet v době,kdy jsem otěhotněla. Den před synovým 14.měsícem nám umřel na dovolené,na kterou jsme ho vzali,kvůli tomu,že to tam znal a mohl být celý den na zahrádce. Tchýně řekla,že je syn dar od něj,jelikož věděl,že brzy odejde 😟

autor
27. srp 2020

@hani1234 Mrtví ale opravdu můžou jít navštívit živé, nemusí to být sen. A často se tak děje do pár měsíců po pohřbu. Říká se že si mrtví chodí po smrti pro své oblečení do své skříně. Už jsem pár takových příběhů slyšela... Např. jedna známá-umřela jí máma. Chtěla po její smrti být s tátou, aby nebyl sám, tak se k němu s rodinou na měsíc nastěhovala. Spali v jejich ložnici, už byla noc. Petra si šla ještě odskočit, vrátila se do postele a zhasla lampičku. A najednou zahlédla u skříně své maminky postavu. Poznala že to je její máma. Okamžitě zaječela, rozsvítila, ale postava byla pryč... Nebo jeden známý bydlel u své babičky na chalupě. Staral se o ni do konce jejího života. Týden po pohřbu se chystal ke spaní, už měl zhasnuto. Najednou se mu babička zjevila u postele, a dokonce na něj mluvila! Prý mu řekla, ať se o chalupu dobře stará, a zmizela. A tchyni zas umřel tragicky brácha. Asi půl roku po jeho smrti se jí zjevil u postele a nešťastně jí prosil, že mu je strašná zima, a ať ho otočí na bok, že ho strašně bolí záda...

odula
27. srp 2020

Já se taky píchnu. Ne že bych tedy měla přehršel historek, pohybuju se spis na hranici skepse. Par veci jsem sice zazila, ale vsechno se to da nakonec "nejak" vysvetlit. Stejne mi ale dost veci porad nejde do hlavy. 1.proč se otvírá okno? neměl by duch bejt jaksi "nezavislej" na nasem prostoru a casu? 2. jak je vubec mozny, ze nektery duchove zustavaj - aniz by o tom treba vedeli? proste jsou jakoby "chyceny" nekde mezi.... proc? nevyreseny vztahy? Nebo jsou treba duchove energetickej "otisk" udalosti v minulosti a ve skutecnosti nepotkavame duchy (lomnickej prizrak) ale treba otisk v casoprostoru? naprosto chapu takovy ty zazitky, kdy se dotycny prijde rozloucit atd. 3. Treba mi vubec nedava smysl co psala ted naposledy anonymni - jak se muze duch zjevit a rikat ze je mu zima a at ho otoci ze ho boli zada? nemuze tohle bejt treba dukaz vzajemnyho propojeni vedomi tech dvou spis nez "zjeveni" ducha? proste... obecne - verim, ze smrti zivot nekonci, jenom mi nekdy vubec nedavaj smysl ty ruzny "duchovy" projevy. Kdybyste kdokoliv cokoliv mel k tem mejm otazkam, tak budu rada 🙂

odula
27. srp 2020

Jinak - ja jsem opravdu na toto takovej vidlak, vubec nejsem na takovy veci citliva. Ale jednou jsme na gymplu vyvolavaly se spoluzackama duchy... docela jsme "pokecaly" s Zizkou :D jako hrnecek se hejbal v odpovedi na otazky, a my jsme si furt myslely, ze to dela nekdo z nas. Tak jsme se hihnaly, az se zabouchly dvere... byly tak na dva centimetry od futer, zadnej pruvan, a proste se zabouchly- na kliku. A pak spadl predmet ze stolu, kterej sam proste spadnout nemohl. a byla zima. Tohle samo o sobe stacilo, ze jsme od pubertalniho hihnani presly do pubertalniho jeceni a uz jsme NIKDY nikoho nevyvolavaly. PS jeste ze to nebyla Bozka Nemcu.

elwe
27. srp 2020

@odula já doporučuju knihu Mediátor od Meg Cabot. Je to taková holčičí slaďárna, ale hezky duchařská a je tam vysvětlený, jak tyto věci fungují. Ikdyž si nejsem jistá, jak velký průzkum předtím autorka prováděla, tak se to přinejmenším dobře čte 😀

autor
27. srp 2020

Pokud někoho zajímají takové příběhy, tak zas doporučuju knihu Duchařské příběhy od Olgy Krumlovské. Já tu knihu přečetla za 3 dny 😃

odula
27. srp 2020

@elwe dik. 🙂 ale me by spis zajimalo, co si o tom myslite vy - zvlast kdyz mate zkusenosti 🙂 a taky nemam cas cist 😢

levandule_k
27. srp 2020

@odula To okno je spíš znamení pro nás, aby dal vědět, že tam je, teda to je moje domněnka 🙂

odula
27. srp 2020

@levandule_k ja myslela ty nemocnicni - jak strasilo v Motole, protoze nemohli otevrit okna, jak i ti z nemocnicniho personalu, co na duchy "neveri", oteviraji okna pri smrti pacienta... a tak. Jako - ja se neptam proto, abych to nejak rozsekala nebo tak neco. Opravdu me to zajima.

lenatko91
27. srp 2020

@odula otvírá se prý proto, aby duch mohl odejít. Ale jak říkáš, tak na našem prostoru je nezávislý. Takže si myslím, že ten duch buď prostě neví, že může i projít zdí nebo je to jen nějaký sichr zachovaný z dřívějších dob

miba10
27. srp 2020

Též přihodím,ačkoliv jsem u toho nebyla... Znám holcinu co bydlí na vesnici,kde je starý mlýn. Koupili ho nějací lidé,opravili,chovají tam koně. Prostě super. Ale pak se jim začali otevírat dveře,které zamkly. Začal se jim pohybovat nábytek atd. Ale ti lidé,tam chtěli zůstat,tak s tou bytostí začali komunikovat.
Ta holčina tam šla jednou na kafe. Tak si tam seděla a vedle ní se odsunula židle. Prostě jen tak. A majitelka říká,to už si zase tady? Doufám,že si dveře nechal zavřené a zamčené.
Ta holčina se tak vyděsila,že malém převrhla židli a utíkala co jí nohy stačily. Majitelce se pak samozřejmě omluvila a že ať se nezlobí,ale že už k ji na kafe nepůjde. No...co na plat. Majitelka po letech už byla zvyklá

galatea_a
27. srp 2020

@odula Představ si, že jsi zrovna umřela a jsi duch. Asi budeš nejdřív překvapená a v šoku. Když budeš chtít vyzkoušet, jak jako duch můžeš fungovat, tak bys asi nejdřív zkusila projít otevřeným oknem než zavřeným, pro jistotu 🙂

autor
27. srp 2020

@odula No já mám přečteno spousta časopisů a knih o této tématice, a prý si mrtví mnohdy neuvědomují že jsou po smrti... Proto odmítají odejít, a straší v tomto světě... A to okno, třeba když je zavřené, tak mají pocit že nesmějí pryč, že jsou uvězněni... Ale to jsou opravdu jen dohady... Myslím že tyto věci pochopíme až jednou, až budeme jako oni... Si vem ten seriál věřte nevěřte. Člověku z toho někdy zůstává rozum stát...

levandule_k
27. srp 2020

@odula Neznám způsob jakým to funguje, ale myslím si, že když na určitém místě nejde otevřít okno a není to konstrukční vada, tak že to způsobí duch, prostě to dokáže zablokovat a nebo naopak není žádný průvan a zavřou se dveře. Myslím si, že dávají najevo, že tady jsou. 🙂

Nikdo nemá důkaz, jak to vypadá po smrti. Kdo má nějaký paranormální zážitek, tak je pro něj jednodušší věřit, že smrtí to tady nekončí. Myslím si, že otevírání okna po smrti je spíš gesto pro toho člověka, něco jako znamení respektu, že může odejít.

beruna84
Autor odpověď smazal
beruna84
27. srp 2020

@levandule_k taky si myslím, že to s tím otevřením okna po smrti, je takový gesto, jakože může duše jít.. Možná pověra, pro sichr 🤷🏼‍♀️

kamino
27. srp 2020

Když bylo prckovi kolem 3 - 6 měsíců,tak měl jedno místo v bytě, kde se vždy smál do stropu. Otočil hlavu a smál se. Na tom místě i nejraději usínal v domácím kočáře. /plně jsem z toho měla husí kůži. Bydlíme ve Štěrboholech, proběhla tu Bitva u Štěrbohol, padlo zde mnoho vojáků, tak kdo ví....

odula
27. srp 2020

anonymni
@galatea_a no to je na tom prave to desivy. Jako ze si neuvedomis, ze jsi po smrti? No dekuju pekne. Navic - evidentne ne vsichni zustavaji. Kdyby jo, to by byl ficak.... :D a nekteri zas, soude podle tech svedectvi, vi naprosto jiste, ze jsou mrtvi... Ja nevim. Myslim, ze by za tim mohlo byt jeste neco vic. . Mozna odraz kolektivniho nevedomi, nejaky prolinani casoprostoru... Mno - nevim co z toho je vic strasidelny 😵 a to jeste tezko rict co je za tou Bozenky vypalenou knihou ... zensky, ja si asi dam pauzu. Je poledne, a ja jsem se stejne totalne vydesila :D :D

autor
27. srp 2020

@odula Tak přijď pokecat v noci 😉

galatea_a
27. srp 2020

@odula Když spíš a zdá se ti sen, tak taky nevíš, že je to sen. Tak prostě u některých mrtvých to může být podobně, prostě neví, že jsou mrtví. A nebo tady mají ještě nějaký úkol.

elencze
27. srp 2020

@odula můj osobní názor, existuje více druhů, něco jako energetický otisk, kdy se třeba stane, že se ocitneš uprostřed bitvy duchů, to jen všechna ta hrůza se přehrává (někdy se uvádí, že to jsou dny, kdy je stejná teplota, tlak, nevím), pak jsou tady duchové, které tu něco drží, něco nedořešili, pak si myslím, že to můžou být velice náhlá úmrtí, kdy opravdu ještě nějakou dobu neví, že už nežijí, a pak si myslím, že některé to strašení vůbec nemusí být lidské duše, ale nějaké jiné negativní entity (ale já ráda koukám na Sami s duchy a podobné pořady, tak jsem tím taky ovlivněná :D )

elencze
27. srp 2020

@odula a jinak to okno, myslím, že je to spíš pro živé, než pro mrtvé, vypuštění energie, napětí. Švagr je dost materiálně založený člověk, ale pracuje jako zdravotní bratr, a říká, že tohle dělá každý, i ten největší skeptik. Je to pro ně součást toho, jak to uzavřít, vstřebat, že někdo odešel.

odula
27. srp 2020

@elencze zajímavý. Dík

odula
27. srp 2020

Anonymní - radši jenom nakouknu. ;)

Strana