Dysplazie kyčelního kloubu a kontuze pánve, jak můžu cvičit?

karolinajelinkova
12. únor 2018

Zdravím všechny, obracím se na Vás s dotazem ohledně cvičení. Možná se tady najde i někdo se stejným problémem.
Z důvodu dysplazie kyčelního kloubu a kontuze pánve (muj kyčelní kloub neni občas tam kde by měl být a pánev mám křivou) jsem rodila pred 10mesici císařem.
Nemohu se zbavit břicha,ktere je obzvlášť po císaři prostě divné.
Jde o to,ze si nevim rady jak cvičit,doma .
Nesmim skakat,behat,plavat,kazda rotace je bolestiva a proste nesmim cokoliv co hodně zatěžuje nohy.Jsou dny,kdy jsem rada ze zvladnu cestu do obchodu a zpet.Trpěla jsem tim již před těhotenstvím,ale po porodu se to velmi zhoršilo.
Ze ma jedina moznost je operace vim,ale s ohledem na 10ti mesicni dceru nepripada ma indispozice cca pul roku v uvahu. Proto chci alespon odlehcit svoji zatez.
Když se najde někdo kdo by mi byl ochotný poradit,budu jedině rada 🙂

kamste
12. únor 2018

Napadá mě jedině gymnastický balón - i obyčejné "válení se po balónu" či pohupování pomáhá zapojovat vnitřní stabilizační systém (a tedy posilovat břišní a zádové svaly).
Mě to vždy na bolesti kyčlí a zad pomohlo (i když mám výrazně menší potíže než @karolinajelinkova ) - na YT se určitě najde cvičení.
Navíc když bylo potřeba miminko nosit a houpat a mě zrovna "braly kyčle", tak jsem si sedla na balón a houpala tak.

mapita
12. únor 2018

@karolinajelinkova nech si od lékaře předepsat rehabilitace. V tvém případě bych to určitě řešila s fyzioterapeutem, aby sis sama ještě víc neublížila. ( Sama jsem fyzioterapeut, vím, o čem mluvím)

ela90
12. únor 2018

Ja bych take doporucila fyzioterapeuta. Dysplazii kycli mam taky (v 17ti mi byla doporucena operace, ale tenkrat za mne rodice rekli ne a ja uz to neresila). Bonusove mam i vyhrezle plotenky. Sice snaha porodit normalne skoncila cisarem, ale uz pred porodem jsem chodila k fyzio a dostala cenne rady na cviceni skoro okamzite po porodu. Navstevuji stale a drzi me to pohromade. I kdyz vidite cviceni na yt tak vas nikdo neopravi a nenauci delat cvik tak jak ma byt proveden, aby naopak neublizil.