Existuje láska?

7. srp 2021

Dneska kolem nás projížděly hodně hlučné svatby, a mě napadla otázka, myslíte že existuje láska? Taková ta velká, pravá, kterou známe z filmů nebo knížek. Kdy nikdo nikoho nepodvede, nezradí, láska na život a na smrt...Podle mě je to nereálné 🙂

darkwitch
7. srp 2021

Ja ti nevím, ale ve filmech a knížkách to končí svatbou a pokud ne tak rozvodem, to co nam předkládaji knihy a filmy je většinou o zamilovaní, ne o lásce. A jinak samozrejme, ze láska existuje, jen ten projev po dvaceti lety nevypadá jako v televizi. Ona totiž ta pravá láska nebývá tak teatralni, ale projevuje se tiseji.

bramarfi
7. srp 2021

Ano, existuje hluboká, čistá láska na život a na smrt, bez podvádění a zrazování. Ale to není ta filmová 🙂

escapelle
7. srp 2021

Pro mě hluboká láska není jen o tom,že to člověk nikdy neudělá. Pro mě hluboká láska znamená,když se takové věci společně překonaji.
Samozřejmě nemluvím o zradach, neverach a lzich provazejicich celý vztah.mluvim o chybě kterou člověk udělá poprvé a naposledy.

barmil
7. srp 2021

Láska preci není zamilovanost. Láska je respekt, tolerance, podpora, kdyz ty dva spolu rostou, stárnou. Láska je právě to, co ma vztah udržet, kdyz opadne zamilovanost. To, co ty lidi pojí, čím si společně prošli, tam je podle mě teprve pár, vzájemná úcta, společně odzita léta.

biciklissie
7. srp 2021

Myslím, že existuje zamilovanost, ta určitě s člověkem pořádně cvičí. Ale pak se musí přerodit do lásky, která pro mě znamená respekt, toleranci, věrnost, rozvahu, atd . To už chce podstatně víc práce. Na takové ty osudovky z filmu moc nevěřím, ani na nějaké predurceni, spřízněné duše a tak. Na všech mezilidských vztazích se musí pracovat a na partnerském nejvíc.

tasimia
7. srp 2021

Je skutečná, jen musíš najít toho s kým ji opravdu prožiješ.. mám takového vedle sebe už 11 krásných let ❤️. A vím, že i za dalších padesát s ním tu lásku budu cítit. Jinak ve filmu mi to mnohdy jako láska nepřipadá, pohádají se, chlap přileze, svatba.. konec ;).

zrzinda
7. srp 2021

Je. Ta láska opravdu je. Troufnu si říct, že my s mužem máme opravdu i tu filmovou. ❤️ Je třeba o ni ale opravdu pečovat, protože je hrozně křehká.

1772
7. srp 2021

@darkwitch Moc pěkně napsáno.

uzivatelkapetra
7. srp 2021

Třeba poslední chvíle prince Phillipa, to se Alžběta ukázala jako pravý milující člověk.
Samozřejmě nevím, jak to u nich probíhalo celé ty roky, ale závěr jeho života byl přesně jak si přál i přes hromady odborníků, kteří vše chtěli udělat jinak.

aselluska
7. srp 2021

Ano.

madbetka
7. srp 2021

Proč myslíš, že je to nereálné?

Láska neznamená, že ti dva nemají nikdy žádné problémy. Láska znamená, že je řeší a vyřeší spolu.

jednaholkaa
7. srp 2021

Urcite, kamoska se po treti vdala, tak alespon jednou to snad bylo z lasky 😂

malovani
7. srp 2021

Jistě, že ano.

alishka111
7. srp 2021

Jistěže existuje. Není to ale "láska" jako ve filmu, filmy ukazují většinou zamilovanost a hormonální bouři, to je fajn, vzrušující, ale na tom se frčet celý život nedá ;) Jednou mi někdo řekl, že "ten pravý" je prostě celoživotní spiklenec... společně, se všemi a přípaně i proti všem, bez obalu, předstírání, lží a nepravd, tak jak čověk sám sebou je, tak může se svým "tím pravým" žít a přežít cokoli. Prožila jsem mnho vztahů, než jsem potkala svého "spilkence", svého úžasného manžela a otce mých dětí, ale stálo za to si počkat. Jako jasně, je občas na zabití, nechává oblečení na podlaze, na představu uklizeného bytu a mnoho jiného máme opravdu rozdílné názory, ale prostě se máme rádi, no... A myslím, že i když na toto téma často žertujeme, že se měnit nebudeme a skejsmeme spolu až na věky 😀

journals
7. srp 2021

Laska ve filmech je predstirana a hrana, ne? 😉

autor
7. srp 2021

@madbetka Právě přemýšlím co je podstatou lásky.

janedv
7. srp 2021

Ano, existuje. A jeji podstatou je podle me chtit byt lepsim clovekem pro toho druheho, delat mu i sobe radost, byt spolu stastni. Ono to zni jako floskule, ale kdyz to zazijes a zazivas, je to vlsstne ten nejhlubsi smysl vseho.

crutela
8. srp 2021

Ano existuji!
Existuji i ruzne druhy lasky..
Laska k dětem, rodičum, partnerovi .. 🙂

autor
8. srp 2021

@crutela Lásku k dítěti znám, je hluboká, bezpodmínečná, člověk by dal za dítě život. Ale za chlapa? Nikdy...🤔

crutela
8. srp 2021

Láska k dítěti nejde porovnávat s láskou partnerskou. Každá je specifická a jiná.

carmenz
9. srp 2021

To, jak různé podoby můžou různé lásky mít je smysl i koření života. Může existovat cokoli. Nemusí se to ale vždy stát každému.
#peace #love 🤣