icon

Hledám maminku trojvaječných trojčat z Prahy, která se mnou v září 2018 ležela v Podolí

katherinka33
4. dub 2019

Ahoj, už půl roku se odhodlavam. Před půl rokem, konkrétně 26. zari 2018, jsem ležela v porodnici Podolí na rizikovém oddělení s nastávající maminkou trojvajecnych trojcat. Byla hrozně milá a strašně jsme se spolu nasmaly, než na mě přišly porodní bolesti a šla jsem na sál. Ona tam ležela jen na pozorování, byla už taky v pokročilém stádiu těhotenství. Bohužel jsem si nezapamatovala jméno, ani nestihla vyměnit kontakt. Chtěla bych se zeptat, jestli ji někdo neznáte. Je to rarita mít trojcatka, tak by se snad dala najít. Zajímá mě, jak se jí daří a jak to s trojcatky zvládá. Předem děkuji za jakoukoliv možnost se o ní něco dozvědět.

Strana
z2
zelenaesmolda
7. dub 2019

ozivuji diskuzi,treba se najde 🙂

zelenaesmolda
7. dub 2019

@katherinka33 nikdo?

katherinka33
autor
7. dub 2019

@zelenaesmolda Nikdo🤨. Jste hodná, díky za oživení diskuze. Je trochu divné, že přímo v porodnici se na ni chodili dívat lékaři jako na nějaký zázrak, v Podolí se prý tohle nestalo 30 let. Doktor ji tam vyjel statistiku a ukazoval nám to, jaká je to vzácnost přirozenou cestou. Tak je mi záhadou, že nikde ani zmínka. V tisku nebo na webu. Tak ještě jednou... jedna o maminku, která čekala trojvajecna trojcatka, všechno byli klucici. Rodit měla cca koncem listopadu 2018 v Podolí CS. Ráda bych se dozvěděla, jak se mají a jak to vše zvládají. Nemáte někdo ve svem okolí nějakou takovou velkou rodinku? 😀

6miska4
7. dub 2019

Zkuste Facebook, tam se to lépe šíří 🙂

kuliseks
7. dub 2019

@katherinka33 V porodnici Vam to nereknou? Aspon jak se jmenuje? Kdyz je mozne dolozit, ze jste tam byly spolu...

katherinka33
autor
8. dub 2019

@kuliseks To jsem nezkoušela. Myslela jsem si, že to nebude takový oříšek. 😀

daasqua
8. dub 2019

Viděla jsem jednu maminku ze Zahradního města, která má trojčata kluky. Nevím přesně, jak staré, ale odpovídalo by to (byla taky na kontrole u doktorky, když jsme tam byly s naší). Jméno ani kontakt nemám. Byla menšího vzrůstu, dlouhé černé vlasy. Včera jsem ji zrovna viděla s jejím manželem/partnerem u Hamerského rybníka, ale jinak ji nevídám.

katherinka33
autor
8. dub 2019

@daasqua Jee, děkuji vám za informace.❤️ Popis docela sedí. Mám i dojem, že Zahradní město zmiňovala.

daasqua
8. dub 2019

Taky mě ta trojčata překvapila 😀 A navíc samí kluci, to pak bude ródeo 😀 Říkala jsem si, zda to měli z umělého oplodnění či přirozeně, a teď to už vím 🙂
Chodí k pediatře na polikliniku Zahradní Město, takže asi někde z okolí, případně ze Záběhlic, Vršovic, Hostivaře či Spořilova. Mají takový obří modrý kočárek s třemi korbičkami, asi se pěkně nadřou 🙂 U doktorky jim pomáhala i babička. Než taky oblékli do zimního oblečení trojčata, tak to zabralo času, no asi se nezastaví, skončí jedno a dvě už se ozývají, noci jsou určitě taky akční.

katherinka33
autor
8. dub 2019

@daasqua V porodnici jsme právě probíraly, jaký to bude zaprah. Její manžel si to moc neuvědomoval. Říkala mi, že plánuje, že bude chodit do posilovny v UT a ČT a ona v jiné dny. 😀 Smaly jsme se tomu, jak je naivní, že to zvládne sám. Měli dokonce nárok na ošetřovatelku, ale nedařilo se jim ji sehnat. Já mám sama dvě, 2 roky po sobe. A opravdu si to neumím představit. Ale jsem ráda, že vím, že ještě "žijí". Možná i tu posilovnu někdy zvládnou 😀😉

daasqua
8. dub 2019

@katherinka33 Manžel na ně taky koukal a říkal, že to jeden člověk nemůže zvládnout, že určitě musí existovat nárok na nějakou výpomoc v podobě ošetřovatelky. Tak pokud jim můžou pomoci prarodiče, je to taky dobrý. Až začnou všude lézt a začnou příkrmy, to bude teprve vzrůšo. Nebo až budou zdrhat při přebalování a bude se s nimi rvát jeden po druhém (a třetím). Teď je to ještě dobrý 😀 Ale vypadali všichni zdravě, to je hlavní 😉

vitezove
8. dub 2019

Napsala bych do porodnice a poprosila o jméno. Podle něj už pak najdeš nejspíš na Facebooku nebo tak.

zelenaesmolda
8. dub 2019

@kuliseks silne pochybuju,ze ji v porodnici neco reknou kvuli ochrane osobnich udaju

vitezove
8. dub 2019

@zelenaesmolda ja myslím, že by mohli. Třeba jen jméno, nebo jen příjmení. A nebo by mamince mohli třeba poslat mejla této paní, aby se ozvala když bude chtít. Ale je to spíš o ochotě toho, kdo si přečte mejla nebo tak.
Schválně jsem projela fb, instagram a google. Ale nejspíš maminka není na sociálních sítích nějak aktivní - co se dětí týče. Takže se takhle najít nedá. Takže jedině ta porodnice a nebo bych se chodila procházet na to zahradní město, kde tu jedna slečna říkala, že je vídá 🙂.

kuliseks
8. dub 2019

@zelenaesmolda zkusit to muze 🙂 a kdyz se ten nekdo tam podiva do zaznamu, ze byly spolu na pokoji, tak by aspon jmeno rict mohl. Myslim, ze to zalezi na tom, na koho tam narazi. Ja bych proste do te porodnice zasla. Tim se snad nic nezkazi

katherinka33
autor
8. dub 2019

@vitezove Já jsem to právě taky zkoumala a přes web dohledatelni nejsou. V porodnici se mi moc ptát nechce, nevím jak ostatní, ale podle mé zkusenosti mají (ve většině případů) s ochotou v Podolí trochu problém. Asi to nějak zkusím přes daasqua. Poprosím ji, jestli by nepredala mail, když je potká... a když bude maminka chtít, snad se mi ozve.

m_tina
8. dub 2019

to je moc mile, ze na ni myslite a hledate! drzim palce! ja bych zkusila nejakou mistni skupinu maminek na FB,zvlast v praze jsou a maminky jsou tam aktivni a pokud tam nebude primo maminka, treba narazite na nejakou jeji kamaradku a ta, verim, dane mamince na vas da kontakt 🙂

katherinka33
autor
8. dub 2019

@m_tina Moc děkuji. Byla to vážně na první dojem spřízněna duše a moc jsme se nasmaly. Ani jsem kvůli tomu nešla dospat noc, kdy jsem se po prasknutí vody presouvala do porodnice. Raději jsem s ní povídala. No a pak to najednou na mě přišlo a já nebyla schopna ani se pořádně rozloučit. Bohužel fb jsem před několika lety z osobních důvodů zrušila, takze nemám tu možnost.

daasqua
8. dub 2019

@katherinka33 Klidně mi napiš třeba do zprávy email, já si ho napíšu na papírek, dám ke kočárku a až paní někdy potkám, zkusím jí ho dát 🙂 Viděla jsem ji zatím jen 2x, asi chodí přes den v jiné hodiny či do jiných míst (pokud je ze Zahradního města, je to od nás od rybníka krpál nahoru, takže možná se prochází jen u sebe nahoře).

zelenaesmolda
8. dub 2019

@vitezove posilani emailu nebo davani informaci o nejakem pacientovi udela jenom blazen.nikdy nemuze vedet proc toho cloveka ta osoba shani,treba je to stalker a kdyby se na to prislo tak ma vyhazov...

katherinka33
autor
8. dub 2019

@daasqua Díky moc. 😘

zelenaesmolda
8. dub 2019

@katherinka33 jsem rada,ze oziveni diskuze snad k necemu bylo,zkusme ji udrzet zivou i nadale,jsem zvedava jestli se pani nakonec najde 🙂

katherinka33
autor
8. dub 2019

@zelenaesmolda Já také. Určitě dám vědět, jestli se maminka našla a spojily jsme se. Případne, jak se mají a zvládají. Děkuji všem.

daasqua
8. dub 2019

@zelenaesmolda @katherinka33
Jo, ještě že jsem se dneska do diskuzí podívala, zajímavé náhody 🙂 Snad paní někde potkám (nebo moje mamka, když brázdí s kočárkem). Ještě mě napadlo dát potom kontakt přes naši společnou pediatru, až tam půjdeme na kontrolu, třeba by jí email taky předala, určitě bude vědět, o koho se jedná, trojčat tam určitě moc nemá 😀

katherinka33
autor
8. dub 2019

@daasqua Super nápad. Pokud bude lékařka tak hodná, budu ji vděčná a třeba to klapne ještě rychleji.

m_tina
8. dub 2019

@katherinka33 tomu rozumim... ja jsem z druheho konce republiky, takze nepomuzu, ale drzim palce!

ah1234
8. dub 2019

@katherinka33 my sa chodime k hamru prechadzat skoro kazdy den, tak ked ju tu niekto nahodou uvidim, poviem jej, ze je velmi hladana momentalne 🙂

zelenaesmolda
8. dub 2019

@daasqua pediatra by vas email snad predat mohla,jak ale vite,ze mate stejneho pediatra?

daasqua
8. dub 2019

@zelenaesmolda Byly jsme obě na kontrole s mrňouskami u stejné pediatry, paní byla přede mnou, tam jsem ji poprvé viděla.

zelenaesmolda
8. dub 2019

@daasqua tak super,snad to autorce pomuze 🙂

Strana
z2