icon

Hlučnost sousedů, jsme nešťastní

terezs2716
31. pro 2016

Ahoj holky,chtěla bych znát váš názor. Dva měsíce bydlíme s manželem v pronajatém bytě a těšíme se na první miminko.Byteček je krásný,po rekonstrukci,velký tak akorát a hlavně za naprosto bezkonkurenční peníze.V baráku je až hrobové ticho,do doby než přijdou sousedi nad námi domů s děckama. Je to fakt za trest,děcka se nepohybují jinak než běháním a šíííleným dupáním a furt,honí se sem a tam každý den,stěhují nábytek tak,že ho táhnou po zemi přes celý byt a bohužel mají dlažby nebo podlahy ne koberce. Kolikrát ani televizi neslyšíme jakej je to hluk. Teď jsem byla nemocná a raději jsem jela k rodičům na týden,protože lehnout si přes den tam prostě nejde.Už jsem to nevydržela a po dvou měsících k nim šla je slušně požádat jestli by to nešlo bez toho dupání a stěhování nábytku,na to mi pán řekl,že je teprve 19h a že je to teda ještě dobrý,no prostě jsme se nedomluvili,je to primitiv...Hrozně se bojím do tohohle přivézt malé miminko,bude se určitě budit a já z toho budu na prášky. Už jsme se s manželem bavili o přestěhování,ale nic kolem není zatim a zrovna jsme se pracně nastěhovali tak se zas nechceme vystěhovávat,navíc takhle chvíli před porodem. Poraďte co mám dělat?😢

Strana
z4
ckei
31. pro 2016

Však počkejte,az budete mít svoje dítě a dojde si na Vašeho "nevychovaného parchanta" někdo stěžovat (za dupot, křik, pláč...). Až jako rodič pochopíte,že to některé děti prostě například v zápalu hry dělají a můžete jim to říkat 100x a klidně se stavět na hlavu a odpichovat ušima. Náš syn toto nedělá,a když už,stačí jedno upozornění (ale taky se nemá zatim s kým honit,až bude mít třeba sourozence, bude to častější), ale sousedi maji hodně akční tři děti a někdy jsou slyšet fakt fest a to i přesto,že jsou napomínány a přitom se jedná jinak o velmi slušně vychované děti!!! Nedělejte si iluze,že Vaše děcko bude vždy potichu jako myška,jak si zřejmě nyní naivně myslíte. Pokud se to neděje v noci, není co řešit.

sariky
31. pro 2016

@ckei přesně tak. Mě moje děti kolikrát dost štvou jak zlobí a jsou hlucni a i když je napominam, tak třeba neposlechnou.

tinaprofi
31. pro 2016

zvykej si holka :D nebo si pořiďte dům a už vám nikdo nikdy nikde dupat nebude 🙂

drzticka81
31. pro 2016

@marion2017 my se s klavirem nastehovali, je od maminky, takze jsem se od prvni tridy ucila na klavir, i bratr -za me je to zakladni vzdelani a hru na hudebni nastroj by meli absolvovat vsichni lide (me deti budou taky hrat na hudebni nastroj -nastesti nemame za sousedy primitivy, ale taktez hudebne vzdelane lidi 🙂))) a ti to pochopi-o to se nebojim........)
ja nehrala nikdy od sedmi hodin rano, nebojte, normalne jsem musela cvicit odpoledne po vyucovani (a jelikoz jsem nebyla az tak zapalena, tak to jistila dvacetiminutovka, pote jsem se kazdy den odebrala na zavodni plavani, o vikendech jsem jezdila na zavody)......kdyz jsem byla na VS, obcas jsem si zahrala na klavir dopoledne jako odreagovani od uceni se na zkousky a to mi vyse zminovana sousedka klepala na radiator -myslim, ze neomalene se chovala ona, ktera se svym manzelem v noci hadala tak hlasite, ze nas vsechny vzbudila -mlatili se, rvali po sobe sproste, super -a to bylo v dobe nocniho klidu - a velmi casto vrtali neco do zdi -nejlepe v poledne v nedeli 🙂))))

kkubikula
31. pro 2016

@nikinnna s temi duchodci je to kolikrat taky mazec.vedle nas bydli jedna pani a jak je chlucha,tak do vseho mlati,telefonuje a my slysime kazde slovo.jeji kuchyne sousedi s nasi loznici,tak ji manzel o vikendech miluje.a to neresim televizi,ktera je slyset nastesti jen na spolecne chodbe.

terezs2716
autor
31. pro 2016

Musim říct,že s některými se ztotožňuji v názorech a s některými bych v baráku bydlet nechtěla-matky "mám dvě děti,vy ostatní se z toho poserte". Každopádně si myslím,že v paneláku by měli být ohleduplní všichni,včetně těch co si pořídí děti,když bych chtěla,aby moje dítě hrálo na klavír,tak ho přihlásim do ZUŠ a neobtěžuju ostatní v domě,popř. se odstěhuji do baráku. Pokud nemám děti vychované k normálním hrám na doma a pak hrám na ven,ale potřebují vypiskovat a dupat,tak je beru ven,v zimě do herny apod a zas není důvod proč obtěžovat sousedy jinými zvuky než "nutnými". Já mám třeba psa a doma ho rozhodně nenechám štěkat,mám koně a i kdyby to bylo technicky možné taky je nebudu tahat do baráku kvůli smradu,abych neobtěžovala sousedy. A ano byla jsem je slušně! požádat,jestli by to nešlo zredukovat...no dočkala jsem se odpovědi "nešlo" (podle mě rovnou mohli říct "nechceme a jsme líní zabavit děti jinak"). Zkusím se obrátit ještě na majitele bytu a barák asi budeme holt muset postavit co nejdřív a byt opustit.
A díky za uklidnění,že ve spaní miminka by to nemělo až tak vadit 🙂

caverina
31. pro 2016

@terezs2716 docela te chapu ale rict ze ten kdo hraje na nejaky hudebni nastroj by nemel bydlet v panelaku ale mel by si poridit barak mi prijde dost mimo..

terezs2716
autor
31. pro 2016

@caverina jasně,to byla spíše nadsázka,protože je jasný že nikdo netrénuje celý den od rána do večera,ale jsou prostě aktivity,které by se měly v paneláku omezit,basketbalista si nebude taky doma driblovat míčem.

drzticka81
31. pro 2016

mas super rady, hahaha takove naivni 🙂))) deti chodici na ZUS musi cvicit kazdy den-tezko na ZUS, cvici doma, hahaha
v zime chodit do heren-taky super nazor -myslis, ze kradu? kde bych na to jako brala? navic, ac jsme stredni mesto, hernu tu nemame ☹(( bohuzel, vsechny zkrachly......
do baraku se mi teda stehovat nechce......bych chtela videt nasi zemi, kdy by mel mit kazdy barak-za chvili by tu nebyly lesy, pole, priroda, jen rozezranci s barakem 🙂))
a opet -az budes mit sve dite na krku od rana do vecera, od vecera do rana -taky te nebude po nejake dobe uspokojovat celodenni venovani se diteti a zabavovat ho........
takze ma rada zni, postavit barak a odstehovat se 🙂)))
jinak co se tyce pejskaru -taky me pekne se*ou 🙂)) to, ze jejich mazlicci kali na travu, budiz s tim uz pocitam, ale nechapu, proc to hovno nemuzou zvednout zrpostredka chodnika, tam ho fakt neocekavam, a deti taky ne.......a za druhe me se*ou jejich kecy o tom, ze jejich pes je hodny a nic neudela -maji ho mit na voditku, ale on si volne leta po chodniku a parku, kde chodi lide a deti!!!! a taky s tim holt nic neudelam.......jen vim, ze za to muzou jejich panicci....

caverina
31. pro 2016

@terezs2716 tak to urcite..ale na druhou stranu ti zavidim...ja mam souseda na chodbe mladeho kluka....kazdy vikend pari...asi nemusim rikat co za kraval odtamtud jde..vetsinou jeho parby konci nicenim spolecnych prostor,strepy od lahvi atd.policajti prijedou udelaji ty ty ty a konecna....majitel domu rekl ze pokud plati najem tak se vlastne neda nic delat....a to nemluvim o tom ze ti je schopny vynadat do starych p... k.... a podobne

kkubikula
31. pro 2016

@terezs2716 souhlasim se zakladatelkou.poridit si klavir do bytu je fakt bezohlednost.jako decko jsem bydlela v panelaku.pod nami meli v obyvaku klavir.odpoledne hraly po hodine 2 dcery,mezi 6-7 jejich otec. fakt na maslu.pro nas vysvobozeni,kdyz se rozvedli a odstehovali.toto teda bych netolerovala ani ted.

lv
31. pro 2016

Mimochodem, i v domečku si můžete pořádně užít se sousedy, sekání trávy, řezání pilou, pálení kde čeho na zahradě, štěkání psů venku..

terezs2716
autor
31. pro 2016

@drzticka81 a vidíte o tom právě píšu,kdyby byla rozumná dohoda mezi pejskaři (lidmi) a dodržovali by pravidla o sbírání bobků a pohybu na vodítku,nemusela byste být naštvaná a čistit třeba botu od...a to se sem tam naštvete někde venku,když si chcete odpočnout v přírodě a je to ZBYTEČNÉ,kdyby uklízeli,bylo by fajn všem. Doma si chci třeba lehnout,když jsem nemocná,kouknout v klidu na telku,přečíst si knížku a musim být furt nasraná ZBYTEČNĚ,protože mi lítaj hrnky v kredenci a prostě není kam zalézt,přitom by stačilo jen brát ohled na ostatní,pejskaři na nepejskaře,sousedi na sousedy...

luhace1
31. pro 2016

@terezs2716
Ano, ale bohuzial taka dohoda neexistuje..to by sme museli zit v dokonalom svete 😉

sonaxoxo
31. pro 2016

@terezs2716 já ti zítra napíšu do SZ!☺dnes už to nestihnu.a psát sem nebudu,tady to totiz s některými nedávám!

sticker
magdalenax
31. pro 2016

@terezs2716 Ahoj, Terez, nemá cenu cokoliv řešit s majitelem bytu, protože majitelé bytů řeší problém pouze na straně svých nájemníků, nikoliv s ostatními uživateli, či vlastníky bytů.

Jinak, naprosto Tě chápu. Paní nad námi, když tu má vnoučata, tak to stojí za to. Když byli ty děti malé, bylo toho dost, jednou byl kravál takový, že jsme neslyšeli televizi a oni poté ani moje klepání, protože si s nimi děda (ať je mu lehká zem, ale takhle mi to řekl - hrál na indiány). Takže dvoudvéřový obývák a probíhání i koupelnou. To bylo fakt něco. Je to s věkem dětí lepší, to je pravda, ale stejně si nevybereš. Paní tříská do řízků tak, že nám zvoní nádobí v lince, to, že dveře mají kliku, na to ještě asi nepřišla. Nejlepší ze všeho je její praní. Nechápu, co pořád pere, když je sama, já jsem před Vánocema vyprala - poslední pračka 22., od té doby jsem ji nezapla. Ať pere, to by mi bylo fuk, ale má pračku, která cestuje snad po celém bytě, nebo nevím, to je kravál šílenej a pere klidně ještě v půl jedenácté večer, kupř. i 26. 12. , jen nechápu tedy, co prala, když jí pračka běžela skoro celý týden před svátky a navíc, je v důchodu, tak proč pere takhle pozdě?....?
No, a celkově to s těmi důchodci není žádný med..., my si jich tu užíváme do sytosti ve všech směrech

terezs2716
autor
31. pro 2016

@magdalenax děkuju za moc pěkný komentář,moc jsem se pobavila u "neznalosti" kliky od dveří a cestující pračky😀 jsem si vědoma toho,že by mohlo být hůř,ale vzhledem k tomu,že ostatní nájemníci jsou v rámci panelákových zvuků o dost příjemnější,prostě nechápu,proč by nemohli rodiče děti naučit aktivity na doma a oddělit je od venkovních. Maminky co mi tady budou zarputile tvrdit,že moje dítě bude stejné prostě pravdu nemají a klidně se za rok přihlásim a řeknu popravdě jak to je u nás. Moje dítě bude mít vybití dost,pořídíme i poníka k našim koním,aby mělo dítě aktivitu a miminko taky nenechám vyřvat do komatu a pokud si někdo přijde stěžovat,omluvím se a budu se snažit to řešit,určitě bych sousedy neodbyla,že není noční klid tak ať se jdou vycpat. Asi jsem divná,ale kolem mě jsou děti vychované a to jsem u kamarádek byla třeba týden na dovolené,takže by se to projevilo snad...a je mi líto manžela,každý den vstává do práce 3:30,když přijde domů odpo nemůže si jít lehnout,protože ložnice je pod jejich dětským pokojem a o víkendu začínají řádit cca kolem 7h takže vstáváme s nimi :(

tulena
Autor odpověď smazal
whitelilith
31. pro 2016

Damy, nestacim zirat, co nektere vyplodite.
Pokud chcete ticho a klid, odstehujte se na samotu u lesa.
Ja cely zivot bydlim v panelaku a zazila jsem hodne. Ale zrovna deti resit je nemistne. Syn prvnich 5mesicu denne cca 4hodiny rval. 2h vecer, hodinu v noci a hodinu nekdy behem dne. Trpel na silene koliky na ktere proste nezabiralo nic. Preslo to az s vekem, myslim, ze byste u nas mohli busit neustale. A verte ze pro matku to neni zadna prdel.
Jinak jako nejvetsi ulet od sousedu jsem zazila, kdyz mi nova pani pristehovana pod nas prisla oznamit, ze nam vrzou dvere, at si je namazem. (Nase dvere to nebyly, ale od te doby jsem je slysela taky).

andelka
31. pro 2016

@terezs2716 jo,prijd,ale ne za rok s jednim,ale za pet šest se dvěma ideálně kluky a jsem zvědavá na to jak to půjde oddělovat aktivity a klidnit živé děti. Víš že se stane že třeba několik dní nelze jít ven? Myslíš že vydrží celý den být potichu? Ze zvládneš je denně 100x napomínat? Já se taky snažím je krotit a být co nejvíc venku, taky mám jen jedny uši a nervy,ale často bych ti na stížnost taky mohla říct jen " Nejde to" a byla by to pravda.

jajulin
31. pro 2016

@terezs2716 precetla jsem si docela zajimavou debatu, s necim souhlasim, s necim ne. Kazdy den dekuji Bohu, ze jsme v baraku a nejblizsi sousedi daleko. Je dobre a nutne ucit deti ohleduplnosti, ale nikdy to nejde na 100 %. Pobavila me tva zprava o tom, jak za rok budes referovat o svem diteti. Muzu ti rict, ze jedno rocni dite snad hluk ani udelat nemuze. My mit jedno dite, tak o nem ani nevim. Kdyz mam dopoledne doma jen dvouletaka, je jak myska. Budto si v klidu hraje nebo se mnou vari. Ale jakmile jsou spolu vsichni tri, otrasa se barak v zakladech. A to povazuji nase deti za opravdu extremne klidne a hodne 🙂.
Muzes si tu postezovat, my te muzem politovat, ale asi nemas moznost tu situaci nejak zmenit - jedine se odstehovat, najit se sousedy spolecnou rec nebo si zvyknout. Vic moznosti asi neni. Drzim palce. Jo, a miminku by to fakt vadit nemelo. Prvni 2-3 mesice usne kdykoli a kdekoli a pak uz bude zvykle🙂.

andelka
31. pro 2016

Jedno dítě nikdy nevymyslí tolik hlučných aktivit jako dvě a více. Zvláště u kluků to platí dvojnásobně.

luckaamilan
31. pro 2016

@terezs2716
Myslim,ze pochopite ten hluk az tak za 2,5 az 3 roky. Malujete si to krasne, ze vase dieta/deti budu ine, vychovane 🙂. Mozno ano, ale skor to budu proste deti a deti su hlucne 🙂. Bezdetni skoro vzdy vidia vsetko inak 🙂 🙂 🙂. Starat sa o cudzie a mat vlastne je velky rozdiel, robila som 2 roky au pair, takze viem o com hovorim. My zijeme v podkrovnom byte, cely den sme so synom vonku, v soft play, na kave, v parku, na vylete vlakom, v bazene, ma aktivit az az a stejne ked pride domov, skace, lieta, beha....a to nie je hyperaktivny, je to proste dieta🙂 🙂 🙂. PS: kedysi sme zili v Prahe v cihlovej vilke kde bolo 17bytov, a u vchodu bolo vyvesene, ze od 20hod je vecerny klud podla nejakej vyhlasky....(nocny od 22hod), a naozaj bolo vzdy u nas ticho po 20hod 🙂.

somalicats
1. led 2017

@andelka Moje holky predcily i kamaradciny divoke kluky, od te doby si je chvali, ze ma v porovnani se mnou klidne deti 😀 . Jo, kdyz je doma jen jedno dite, je to v pohode, dve nebo vsechny tri rovna se jizda kavalerie 😀 . A to jsou slusne, vychovane 😀

sariky
1. led 2017

Trham se,smíchy nad radami typu domácí tiché aktivity 😀 mám měsíc nemocné dítě, které nesmí ven a i když se snažím vymýšlet klidne aktivity, tak se potřebuje nějak vybít a prostě buď běhá, dupe nebo křičí. Prostě se ventiluje. No, přeji zakladatelce diskuze fakt hodný dítě, protože jinak bude Asi koukat🙂

andelka
1. led 2017

Moje dítě je hyperaktivní (jakože fakt, má ADHD) a má poruchu komunikace. K tomu sotva o 2 roky mladšího bráchu, který je zas klasický kluk až až, a nenechá si nic líbit, takže na uřvané situace u nás není nouze, jsou v sobě hned, stačí si jen odskočit na záchod.Taky klučičí hry jsou hlučnější než holčičí obvykle, ani hraní s autodráhou nebo vláčky se neobejde bez výrazných hlasových projevů (hasičské auto nejezdí potichu a vlak houká).

mulgrew
1. led 2017

@sariky neboj, ona zmeni nazor.pak tu bude diskuse o netolerantních sousedech, kterým vadí, že dítě trošku dupe, křičí a brečí a co je to za blbce, že to nechapou😉

somalicats
1. led 2017

@sariky Nemocné děti jsou klidné jen dokud mají čtyřicítky horečky, jak ty teploty opadnou, tak je nemocné dítě za trest 😀. U nás se moc často nemarodí, ale v listopadu mi postupně lehly všechny tři děti a to bylo tóčo...

fallingstars
1. led 2017

Když jsem ještě žila sama, bydlela jsem v bytě a sousedi měli příšerně uřvané a hlučné dítě ( cca tříletého chlapečka). Nadávala jsem jak špaček, hlavně když mě vzbudil v sedm ráno po vydařené páteční noci 😄 Ale nikdy mě nenapadlo za nima jít (a už vůbec ne v sedm večer, a to kooikrát ječel a dupal a ještě o půlnoci...). A to jsem vyrůstala v rodinném domku, takže jsem taky byla zvyklá na klid. Ale zkrátka když nebydlíte na samotě, musíte počítat s tím, že o sousedech holt uslyšíte, tím spíš o těch s dětmi. Ono můžete je dát na miliardu kroužků, ale stejně je nemůžete doma držet na sedačce, budou chtít tancovat / hrát hokej / pouštět auto na ovládání (=hluk) i doma. My jsme s přítelovými dětmi pořád někde a stejně se hlučnějším hrám doma nevyhneme. Jasně, že je nenecháme řvát jako paviány, ale hluku se v zápalu hry prostě nezabrání, a prostě je nemůžete napomínat, jakmile nešeptají...

Docela by mě zajímalo, co uděláš, až se Ti narodí uplakané miminko a bude řvát nocí i dnem. Garantuju Ti, že z toho nikdo ze sousedů taky nadšený nebude...a přesto bych si tipla, že za Tebou nikdo nepřijde. Já nezastávám názor "jsou to děti, tak se po...", ale běžný hluk od dětí v sedm večer je, myslím, zkrátka nutné akceptovat...

Jinak mě teda ale pobavil názor, že děti v paneláku nemají na nic hrát, aby tím nikoho neobtěžovali...takže právo na hlasitější koníčky mají jen děti těch, co si můžou dovolit dům? 🤔

somalicats
1. led 2017

@andelka Ta moje kámoška má staršího syna s Aspergerem a mladšího "normálního", moje prostřední je dokázala rozbrečet oba u vláčkodráhy... a to jsou oba kluci starší. Naposledy jsme je všechny vypustili dohromady v létě a to bylo něco - nikdo z nich si nenechá nic líbit, takže se prostřední statečně tahala o odrážedlo a o koleje k vláčkodráze. Ještěže jsme od toho léta v domku, a ještěže sousedi ve vedlejším domku a naproti mají taky malé kluky, takže si navzájem nemáme co vyčítat 😀. A protože mimino už se statečně přetahuje o hračky taky, tak se těším na následující léto, až se zase všichni sejdem - bude to zajímavý 😀

Strana
z4