Inline bruslení s kočárkem
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, zda někdo bruslíte s kočárkem? Kamarádka chodí na Modřanskou cyklostezku (tam co je zastávka Podolská vodárna) bruslit s kočárkem s instruktorem. Stojí to jen 50Kč na lekci a prý je to super. Přemýšlím, že bych to také zkusila, ale nevím, zda mohu bruslit s klasickým sporťákem. Budu vděčná za každou zkušenost. A pokud by se někdo chtěl přidat, tak jsou prý volná místa, je to každé pondělí od 10 hod a může kdokoli přijít a na místě zaplatit. Bruslí se tam až do konce září.
@karlajasmine prave mame, atd. No mi povidej, zrovna vcera jsme tam byli s malou na odrazedlese projit a par jich bylo k videni. My to tam nemame radi, lidi jak sr*** s prominutim a rok od roku horsi. Zbraslavska strana je jeste ok, Modranska pase 😅 uz si ani navzajem nekomentujeme, ze lidi kaslou na chranice, jejichz jsme tvrdymi zastanci 🙂 proste za nas patri na brusle stejne jako helma na kolo 🙂)
@hojda ja ale nerozporuju co jsi psala, pouze ze pan nemel pripoutane dite a byl dost nezodpovedny sam. 🙂 a i jsem psala, ze s Crusim bych na brusle nesla natoz s jinym kocarkem, ktery by nebyl na to urcen.
@karlajasmine JJ. stačí mrknout na cyklostezku, kolik speciálních kočárků tam napočítáš, většina lidí má klasické kočárky a nařeší to.
Tady je to úplně ukázově popsatné: maminka píše, že na bruslení nepotřebuje žádné speciální vybavení a navíc jí kočárek pomáhá udržovat stabilitu.... a přesně tohle napadne většinu lidí, kteří o bruslení s kočárkem uvažují.
Navíc ten konec, kde píše, že až když jí dítě málem vypadlo, tak to začala nějak řešit....
@gepe Tak je pochopitelne, že dítě by melo byt prikurtovane. Pokud si zakladatelka pořídí Boba nebo něco podobného k brusleni určeného (stabilnější, nízko těžiště, velká kola; u chariotu konstrukce kolem ditete), tak udělá lépe, než nechat dítě ve sportovnim kočárku a bude se s nim ucit bruslit... od toho jsme se ji tu snažily odradit🙂
Tady další ukázka:
Nikdo tam nepíše, že byl měl být speciální kočárek, stačí trojkoulka s brzdou......
@hojda Ty asi nectes co jsem psala. Porad mas tendenci me presvedcovat, ze to je spatne a to ja nepoprela! A kdyby jsi cetla tady moje prispevky, tak by jsi se docetla i muj nazor pohled a odpoved na Tvoji otazku.
Me nemusis presvedcovat! On byl s prominutim primarne blbej, ze nepripoutal dite, uz to opakuju po xte. Taky opakuju, ze kazdeho zodpovednost, kazdeho dite, kazdeho rozhodnuti. At si pak pripadne nasledky nesou sami.
@hojda asi ze to beres nejak osobne, jinak nevim. Jediny, co jsem pouze z Tvych prispevku dementovala, tak prohlasovani pana o nevhodnosti kocarku, ktery ani nepripoutal dite. Takze ten z meho pohledu by mel spis pomlcet a byt rad, ze ten jeho karambol nedopadl mnohem hur. Jinak absolutne nic proti Tobe ci Tvym prispevkum, ci negativniho jsem nepsala!
Chce to lip cist, cau.
@gepe A já zase píšu to, že takových, který to dítě nepřipoutají je dost. Bruslení s kočárkem prostě tak nebezpečně nevypadá, vypadá to jako pohodička, ale bohužel to tak není a nemyslím, že by ti lidé byli nějak hloupí, prostě to riziko podcení, nenapadne je to. Nemyslím si, že by zrovna on měl pomlčet, protože když je to člověk, který kočárky prodává a ani on sám, si ten speciální kočárek nejprve nepořídil, tak proč by si ho pořizovala většina ostatních lidí. Je to jeho osobní zkušenost s tím, že je opravdu důvod pro to si ten speciální kočárek pořídit.
Když přečtu tvou první reakci, tak mi z toho vyplívá, že on je blbec a nemá ostatním co radit a kdyby si to dítě připoutal, tak by to bylo ok, takže stačí mít dítě připoutané a na kočárku nezáleží.
@hojda kdyz prodava kocarky, mel by vedet, ze trmeny a ksiry v kocarkach nejsou pro okrasu. A pokud minis vytahovat z celeho kontextu muj prvni prispevek, ktery jsi si prebrala po svem, bez ohledu na to, co jsem dal psala, tak fakt nemame o cem dal mluvit. Kor, kdyz jsi ten prispevek prekomolila do neceho, co jsem nenapsala a netvrdim!
Tvl ja uz si pripadam jak nekde v diskusi o ne/ockovani, o ne/kojeni, apod. Nesnasim, kdyz je mi podsouvano/prisuzovano neco co neni pravda, jen na zaklade domnenek ci toho ze neumi cist co je psano a hleda za tim vlastni vyznamy.
Já jsem se včera byla projet na cyklostezce na koloběžce, zablbla jsem si sama, děti byli s manželem a proti mě jel pán s asi ročními dvojčaty v takovém vozíčku při zemi, to bude asi ten kočárek určený pro tyto aktivity. Vypadalo to roztomile, ale kdybych škobrtla, vlítnu přímo do nich i s tím kusem železa, svoje děti bych do toho prostě nedala, přijde mi to podobné jako jet s kočárkem po silnici.
Na bruslení je dobrej kočárek s ruční brzdou.Já mám třeba Jane.Myslela jsem si že by to šlo i s obyčejným ale poprvé jsem vyjela a když je klesání tak to docela fičí tak brzda byla dobrá.Samozřejmě pokud je cyklostezka rovná tak by to asi šlo,ale já osobně bych to neriskla.
@gepe To on asi ví, že pásy jsou na to, aby se zapínaly, ale jel s hlubokou korbičkou, kde žádné (většinou) nejsou. A prostě mu nedošlo, co se může stát a když tohle podcení člověk, který ty kočárky prodává, tak se to lehko stane i ostatním. Jinak nejnovější příspěvek tady v diskuzi je na téma. Na brusle je super kočárek s ruční brzdou a to je to o čem tu mluvím já. že většina lidí, kočárek s ruční brzdou vnímá jako kočárek pro tyto sportovní aktivity, což je špatně.
@gepe tak to hezky obě víme 🙂 .... Nikde jsem nepsala, ze to chyba nebyla..
@hojda my do korby ksiry dokupovali, aniz bychom kocar s korbou pouzivali pro sportovni ucely. Na sport a teren mame urceny prislusny typ kocarku. Pro nas doma je bezpecnost ditete/deti na prvnim miste. A to ani jeden z nas, ci kdokoliv z okoli s kocarky neobchoduje, ci jakkoliv jinak nepracuje. Hezky zbytek dne.
S kočárkem na in-linech jezdím, tak mě diskuze zaujala. Po přečtení ale docela žasnu. Když chci jezdit na bruslích, tak je snad samozřejmé, že si na to pořídím patřičné vybavení, tedy i kočár. Já jezdím s Chariotem CX a opravdu si neumím představit, že bych jezdila s něčím méně uzpůsobeným. Názor, že je to nebezpečné, protože někdo někdy někoho vyklopil z městského kočárku, opravdu zbožňuji. Vždyt to ani nemuže pořádně jet s nějakou rozvrzanou tříkolkou. A že pojedete pomalu??? Tak to nechápu už vůbec, tak to snad radši nejezděte vůbec. K čemu to je dobré? Akorát se budete motat na cyklostezce. Prostě buď chci bruslit s kočárkem a pořídím odpovídající výbavu a nebo jdu radši na procházku, či bruslit bez dítěte.
@elzak Jestli ses na tu jízdu pomalu ptala mě, tak já jsem s kočárkem na cyklostezku nikdy nevlezla. Nevím, jestli znáš tu cestu podél Vltavy, ale je i pro pěší, tudíž člověk jedoucí pomalu s kočárkem tam nikomu nepřekáží. K čemu je to dobré? Bylo mi to příjemné 😀 😀
To tempo určitě nebylo větší než rychlejší běh, nicméně tím samozřejmě neříkám, že se nemohlo nic stát. Nám se naštěstí nestalo nic - možná proto, že to byla nerozvrzaná čtyřkolka 😀
Neříkám, že kupovat speciální kočár na bruslení je blbost, ale když člověk umí dobře jezdit, má stabilní sporťák a nejezdí jak blázen, tak by se nemělo nic stát. Já jsem byla na stezce nedávno, tentokrát sama bez kočárku a někteří cyklisti by zasloužili. Jezdí jako blázni, nekoukají před sebe a podobně. Takže pokud na stezku, tak radím v menším provozu 😉

@gepe Jo, jako zase pokud ma nekdo vylozene kocarek k tomu urceny, i s certifikatem, umi bruslit a jezdi opatrne a mimo frekventovane cyklostezky, tak to jeste chapu... muj nazor je spis na ty matky na cyklostezce u vltavy, ktere jezdi s klasickou korbickou..