icon

Inline bruslení s kočárkem

kocour1
9. kvě 2016

Ahoj, chtěla jsem se zeptat, zda někdo bruslíte s kočárkem? Kamarádka chodí na Modřanskou cyklostezku (tam co je zastávka Podolská vodárna) bruslit s kočárkem s instruktorem. Stojí to jen 50Kč na lekci a prý je to super. Přemýšlím, že bych to také zkusila, ale nevím, zda mohu bruslit s klasickým sporťákem. Budu vděčná za každou zkušenost. A pokud by se někdo chtěl přidat, tak jsou prý volná místa, je to každé pondělí od 10 hod a může kdokoli přijít a na místě zaplatit. Bruslí se tam až do konce září.

Strana
z2
karlajasmine
10. kvě 2016

@gepe Jo, jako zase pokud ma nekdo vylozene kocarek k tomu urceny, i s certifikatem, umi bruslit a jezdi opatrne a mimo frekventovane cyklostezky, tak to jeste chapu... muj nazor je spis na ty matky na cyklostezce u vltavy, ktere jezdi s klasickou korbickou..

gepe
10. kvě 2016

@karlajasmine prave mame, atd. No mi povidej, zrovna vcera jsme tam byli s malou na odrazedlese projit a par jich bylo k videni. My to tam nemame radi, lidi jak sr*** s prominutim a rok od roku horsi. Zbraslavska strana je jeste ok, Modranska pase 😅 uz si ani navzajem nekomentujeme, ze lidi kaslou na chranice, jejichz jsme tvrdymi zastanci 🙂 proste za nas patri na brusle stejne jako helma na kolo 🙂)
@hojda ja ale nerozporuju co jsi psala, pouze ze pan nemel pripoutane dite a byl dost nezodpovedny sam. 🙂 a i jsem psala, ze s Crusim bych na brusle nesla natoz s jinym kocarkem, ktery by nebyl na to urcen.

hojda
10. kvě 2016

@karlajasmine JJ. stačí mrknout na cyklostezku, kolik speciálních kočárků tam napočítáš, většina lidí má klasické kočárky a nařeší to.

Tady je to úplně ukázově popsatné: maminka píše, že na bruslení nepotřebuje žádné speciální vybavení a navíc jí kočárek pomáhá udržovat stabilitu.... a přesně tohle napadne většinu lidí, kteří o bruslení s kočárkem uvažují.

Navíc ten konec, kde píše, že až když jí dítě málem vypadlo, tak to začala nějak řešit....

http://materskadovolena.blogspot.de/2013/08/in-...

japona
10. kvě 2016

@gepe Tak je pochopitelne, že dítě by melo byt prikurtovane. Pokud si zakladatelka pořídí Boba nebo něco podobného k brusleni určeného (stabilnější, nízko těžiště, velká kola; u chariotu konstrukce kolem ditete), tak udělá lépe, než nechat dítě ve sportovnim kočárku a bude se s nim ucit bruslit... od toho jsme se ji tu snažily odradit🙂

gepe
10. kvě 2016

@japona to souhlas 🙂 ono hlavne i tyhle kocarky nejsou pouze na inline brusle, takze pokud clovek treba chodi i do prirody, na hory aj., tak je vyuzije i jinak.

hojda
10. kvě 2016

Tady další ukázka:

Nikdo tam nepíše, že byl měl být speciální kočárek, stačí trojkoulka s brzdou......

http://www.inline-olomouc.cz/vyuka-brusleni-inl...

hojda
10. kvě 2016

@gepe Jenže podobně jako on se chová dost lidí a přijde jim to normální (než se něco stane, prostě to nedomyslí). Ty jsi nikdy nepotkala bruslaře s hlubokou korbou? Skoro bych si tipla, že na té cyklostezce jich bude víc, než těch se speciálním kočárkem.

gepe
10. kvě 2016

@hojda Ty asi nectes co jsem psala. Porad mas tendenci me presvedcovat, ze to je spatne a to ja nepoprela! A kdyby jsi cetla tady moje prispevky, tak by jsi se docetla i muj nazor pohled a odpoved na Tvoji otazku.
Me nemusis presvedcovat! On byl s prominutim primarne blbej, ze nepripoutal dite, uz to opakuju po xte. Taky opakuju, ze kazdeho zodpovednost, kazdeho dite, kazdeho rozhodnuti. At si pak pripadne nasledky nesou sami.

hojda
10. kvě 2016

@gepe A já nechápu, proč tedy tvé příspěvky vyznívají vůči mému upozornění tak negativně, když tedy vlastně souhlasíš s tím , co píšu.

gepe
10. kvě 2016

@hojda asi ze to beres nejak osobne, jinak nevim. Jediny, co jsem pouze z Tvych prispevku dementovala, tak prohlasovani pana o nevhodnosti kocarku, ktery ani nepripoutal dite. Takze ten z meho pohledu by mel spis pomlcet a byt rad, ze ten jeho karambol nedopadl mnohem hur. Jinak absolutne nic proti Tobe ci Tvym prispevkum, ci negativniho jsem nepsala!
Chce to lip cist, cau.

hojda
10. kvě 2016

@gepe A já zase píšu to, že takových, který to dítě nepřipoutají je dost. Bruslení s kočárkem prostě tak nebezpečně nevypadá, vypadá to jako pohodička, ale bohužel to tak není a nemyslím, že by ti lidé byli nějak hloupí, prostě to riziko podcení, nenapadne je to. Nemyslím si, že by zrovna on měl pomlčet, protože když je to člověk, který kočárky prodává a ani on sám, si ten speciální kočárek nejprve nepořídil, tak proč by si ho pořizovala většina ostatních lidí. Je to jeho osobní zkušenost s tím, že je opravdu důvod pro to si ten speciální kočárek pořídit.

Když přečtu tvou první reakci, tak mi z toho vyplívá, že on je blbec a nemá ostatním co radit a kdyby si to dítě připoutal, tak by to bylo ok, takže stačí mít dítě připoutané a na kočárku nezáleží.

gepe
10. kvě 2016

@hojda kdyz prodava kocarky, mel by vedet, ze trmeny a ksiry v kocarkach nejsou pro okrasu. A pokud minis vytahovat z celeho kontextu muj prvni prispevek, ktery jsi si prebrala po svem, bez ohledu na to, co jsem dal psala, tak fakt nemame o cem dal mluvit. Kor, kdyz jsi ten prispevek prekomolila do neceho, co jsem nenapsala a netvrdim!

Tvl ja uz si pripadam jak nekde v diskusi o ne/ockovani, o ne/kojeni, apod. Nesnasim, kdyz je mi podsouvano/prisuzovano neco co neni pravda, jen na zaklade domnenek ci toho ze neumi cist co je psano a hleda za tim vlastni vyznamy.

antoinet
10. kvě 2016

Já jsem se včera byla projet na cyklostezce na koloběžce, zablbla jsem si sama, děti byli s manželem a proti mě jel pán s asi ročními dvojčaty v takovém vozíčku při zemi, to bude asi ten kočárek určený pro tyto aktivity. Vypadalo to roztomile, ale kdybych škobrtla, vlítnu přímo do nich i s tím kusem železa, svoje děti bych do toho prostě nedala, přijde mi to podobné jako jet s kočárkem po silnici.

lenndy
10. kvě 2016

Na bruslení je dobrej kočárek s ruční brzdou.Já mám třeba Jane.Myslela jsem si že by to šlo i s obyčejným ale poprvé jsem vyjela a když je klesání tak to docela fičí tak brzda byla dobrá.Samozřejmě pokud je cyklostezka rovná tak by to asi šlo,ale já osobně bych to neriskla.

hojda
10. kvě 2016

@gepe To on asi ví, že pásy jsou na to, aby se zapínaly, ale jel s hlubokou korbičkou, kde žádné (většinou) nejsou. A prostě mu nedošlo, co se může stát a když tohle podcení člověk, který ty kočárky prodává, tak se to lehko stane i ostatním. Jinak nejnovější příspěvek tady v diskuzi je na téma. Na brusle je super kočárek s ruční brzdou a to je to o čem tu mluvím já. že většina lidí, kočárek s ruční brzdou vnímá jako kočárek pro tyto sportovní aktivity, což je špatně.

terezapetrova
10. kvě 2016

@gepe tak to hezky obě víme 🙂 .... Nikde jsem nepsala, ze to chyba nebyla..

gepe
10. kvě 2016

@hojda my do korby ksiry dokupovali, aniz bychom kocar s korbou pouzivali pro sportovni ucely. Na sport a teren mame urceny prislusny typ kocarku. Pro nas doma je bezpecnost ditete/deti na prvnim miste. A to ani jeden z nas, ci kdokoliv z okoli s kocarky neobchoduje, ci jakkoliv jinak nepracuje. Hezky zbytek dne.

elzak
10. kvě 2016

S kočárkem na in-linech jezdím, tak mě diskuze zaujala. Po přečtení ale docela žasnu. Když chci jezdit na bruslích, tak je snad samozřejmé, že si na to pořídím patřičné vybavení, tedy i kočár. Já jezdím s Chariotem CX a opravdu si neumím představit, že bych jezdila s něčím méně uzpůsobeným. Názor, že je to nebezpečné, protože někdo někdy někoho vyklopil z městského kočárku, opravdu zbožňuji. Vždyt to ani nemuže pořádně jet s nějakou rozvrzanou tříkolkou. A že pojedete pomalu??? Tak to nechápu už vůbec, tak to snad radši nejezděte vůbec. K čemu to je dobré? Akorát se budete motat na cyklostezce. Prostě buď chci bruslit s kočárkem a pořídím odpovídající výbavu a nebo jdu radši na procházku, či bruslit bez dítěte.

ivular
11. kvě 2016

@elzak Jestli ses na tu jízdu pomalu ptala mě, tak já jsem s kočárkem na cyklostezku nikdy nevlezla. Nevím, jestli znáš tu cestu podél Vltavy, ale je i pro pěší, tudíž člověk jedoucí pomalu s kočárkem tam nikomu nepřekáží. K čemu je to dobré? Bylo mi to příjemné 😀 😀
To tempo určitě nebylo větší než rychlejší běh, nicméně tím samozřejmě neříkám, že se nemohlo nic stát. Nám se naštěstí nestalo nic - možná proto, že to byla nerozvrzaná čtyřkolka 😀

suzina08
11. kvě 2016

Neříkám, že kupovat speciální kočár na bruslení je blbost, ale když člověk umí dobře jezdit, má stabilní sporťák a nejezdí jak blázen, tak by se nemělo nic stát. Já jsem byla na stezce nedávno, tentokrát sama bez kočárku a někteří cyklisti by zasloužili. Jezdí jako blázni, nekoukají před sebe a podobně. Takže pokud na stezku, tak radím v menším provozu 😉

Strana
z2