Jak často uklízíte v bytě a jak to zvládáte?
Ahoj především těm co bydlí v bytě. Zrovna dnes mi přítel řekl, že už jsem praštěná, že furt uklízím. Já mám ráda prostě vše uklizené, takže hned jak malá si prestane hrát, jdu to hned uklidit, prach utírám ráno i večer, někdy i odpoledne, nádobí, prádlo, kos vše musí být uklizené nebo vyprané a hned zehlim a uklizim, vytiram klidně 5x denně, nevím jsem teda prastena? Já mám proste ráda uklizeno, do toho stíhám s malou jít na procházku, uvařit, hrát si s ni a věnovat se ji (pomáhá mi) ale prý bych měla brzdit.. tak nevím no😄😊
Jak to máte vy? Děkuji
Je to troll, podle vyjadřování se náramně baví, jak se tady všichni pozastavují nad její výkonností a pořádkumilovností.
Tak tohle mi úplně připomnělo ten seriál Přátelé - tu Moniku.. a vidím tu scénu jak se s Rachel kvůli něčemu hádají a Rachel říká "jsem Monika, záchod drhnu 3x denně.. a to i když na něm někdo sedí!" 😄.. jako že chápu že takoví lidi existují, ale já osobně si myslím že se dá zaplnit den lepší činností než vytíráním podlahy🙂
Upřímně já se dřív taky honila. Pak pro mě jednou takhle jela rychlá. Takže od té doby jednou týdně velký úklid a zbytek jen pofackovat.
I kdyz je zakladatelka nejspis troll, odhaluje zajimavy jev. Zjevne jsou zeny, ktere svoji hodnotu odvozuji od poctu umyti dlazky/cetnosti vymeny povleceni/frekvence myti oken atd. Uz to tady mnohokrat zaznelo, ale musim to napsat znovu. Proc? Je tolik smysluplnejsich aktivit. Proc myt neco ciste, kdyz muzu delat milion jinych veci nebo proste nedelat nic (i to je totiz potreba)? Na co budu jednou ve stari vzpominat? Jak jsem mela cista okna? By mne jeblo, tak nesmyslne promarnit kratky cas, co tady mame…
No, já se teda přiznám, že jsem praštěná skoro stejně. Jen nevytírám kazdy den X krát denně, ale 1x.
Jinak i já si ale myslím že to uz hraničí s nějakou úchylkou, každopádně, nemůžu si taky pomoct, takže chápu. Nesnáším drobky, nesnáším opatlaný stoly, linku, dveře, rozházený boty… 😁
@klokanka31 ty převlekas peřiny obden? Tzn každý druhý den?
klokanka31 už jsem docetla že vůně aviváže, ale nevadí ti ta spotřeba vody v pracce( to fakt peres po dvou dnech povleceni které je čistě? navíc aviváž není nic extra zdravého.
No, vzpomněla jsem si na výměnu, která byla nedávno. Kde paní prohlásila, že luxují až tak tři dny po tom, co to bylo třeba. A když je uvnitř úplně nepořádek, jdou si hrát ven. Často si na to vzpomenu, a je mi fajn. Mimochodem, možná by teda bylo řešení pořídit robotický vysavač s vytíráním. Ono to teda až zas tak nevytírá, ale tu vaši poruchu by to mohlo trochu kompenzovat.
No ono je taky vytírání a "vytírání". Já když vytírám, tak poctivě, uklidím vše co uklidit jde (židle, koš, misky apod.) podlaha pak podle vlhkosti v bytě schne třeba půl hodiny. Takže to nedělám 5x denně, ale ani pětkrát týdně...
To že setřu vlhkým hadrem flek, nebo zametu není vytírání, možná proto i ty rozdíly v chápání...
To už je nějaká forma obcese ne?? Já jdu tedy raději ven, nebo nějaký sport spolu s dětmi... Najdi si i jiného koníčka, nebo se klidně zastav u nás 😄👍 program dětem vymyslim a můžeš řádit celý den.
@klokanka31 Periny prevlekam 1x za 3-4 tydny a vis, proc nesmrdi, ale porad voni? Protoze je davam vyvetrat 😉
Provozni bordel (neco vyliteho atd. samozrejme hned), nadobi jednou denne, denne vysavam, denne nebo ob den peru pradlo. Nezehlim. Vytiram, utiram prach a vysavam obvykle jednou tydne. Denne varim. A to je muj strop, klidne jsem ochotna platit nekoho na uklid, ale jeste jsem manzela nepresvedcila. Cinnosti se snazim delat se synem, hracky uklizime spolu, ale vic casu den pro me nema. Kdyz spi, tak pracuju, jinak by to bylo jen za cenu pustene tv a to nechci
Ja to mam uplne naopak😅. Uklizim, az kdyz neni jina moznost.
Hele, casove ti to ale trochu nevychazi. Kdyz mala vstane v 10, po obede jdete ven a pak 4 hodiny spi, to chodi vecer spat v pulnoci?
Prah, vytírání 1-2x v týdnu. Zametání nebo vysávání 1x denně, kuchyně častěji podle potřeby.
Tohle mi přijde už přehnané, vždyť neděláš nic jiného?? Neříkám utřít nebo vytřít hned když se něco rozeleje, ale utírání prachu 2x denně??
Chápu, že někdo to tak má, ale zaměřila bych se i na koně věci. To nestačí prah obden? Říct si opravdu je nezbytné vytírat 5x za den? Jaký bordel se tam udělá?
Já bych začala řešit možnost obsedantne kompulsivni poruchu.
Tohle může být jen začátek nebo až bude dítě větší bude dělat více bordelů a ty z toho budeš pak psychicky na tom z toho špatně
https://www.mojezdravi.cz/psychika/deset-znamek...
Tvůj přítel vstane a nejprve si jde obout špinavé boty a pak se v nich producíruje po bytě, vaří si v nich kávu a chystá snídani? Zajímavý návyk 😀 A malou necháš po procházce taktéž v botách projít po bytě? Byla jsi vedena k extrémnímu pořádku a tomuto jen přihlížíš a přijde ti to v pohodě? Co takhle třeba dceři a příteli vysvětlit, kde se přezouvají boty?
Ne, já nejsem otrok svého bytu a úklidu, takže vysávám jednou za 3-4 dny, prach jednou týdně, vytírám fakt málo, protože věčně mi po tom někdo šlape..
Jediný, co fakt nesnáším, je špinavé nádobí hromadící se na lince, takže ho myju tak nějak průběžně. S jedním dítětem jsem byla taky úzkostná na úklid, ale pak mě to přešlo, protože mi to stačí tak, jak je to ted.
@michaela666 chtěla jsem to také napsat. Moje dcera v roce přestala spát i po obědě. Natož spát po něm 4 hodiny a jít za dvě hodiny znovu spát. To je fakt divny
Každý den vysaju a klasika nádobí
3x týdne vytiram
2x týdne prach
A hracky uklizim v průběhu dne
@novamamina zase mladší syn byl spáč i v roce spal 3x denně, v roce a půl 2x denně v roce spal asi 15-18h denně. Už přesně nevím.
Ale v roce a půl 1-2h dopoledne a odpo 2-3h v nocí spal cca od 20:30 do 6-7h ranní
@meronym Kromě zajímavého jevu vlastní hodnoty dle toho, kolikrát uklidím, mi přijde ještě jeden jev zajímavý - a to, jak tady spousta holek píše "ON MI POMŮŽE". "On" v té domácnosti nebydlí, že by taky nemohl uklidit? U nás sice v 90 % taky uklízím velký úklid já, protože mám zkrácený úvazek a udělám to, když nikdo není dopoledne doma, ale rozhodně bych neřekla, že manžel mi dnes pomohl. Prostě měl zrovna čas on. Totéž s vařením, totéž s péčí o děti. Je to práce obou, a dělá ji ten, kdo má víc času a ne podle pohlaví.
@novamamina no přesně.. a 4h v kuse přes den mi snad nespalo ani jedno dítě i když byly miminka.. to už bych asi šla kontrolovat a měřit teplotu, jestli je jako všechno ok 🙈. Tady zakladatelky dítě chodí už od 10m - u nás právě s chůzí přestaly kolem toho roku odpoledne spát 🙂
Neverim Ti ani slovo. To, ze bys byla takovej magor do uklidu (na druhou stranu kdyz byste byli takovy prasata 🤷♀️) to bych Ti jeste mozna sezrala, ale po tom co jsi napsala Vas rezim a jak mala spi, tak tim jsi me ujistila, ze jsi troll.
@fire85 Jj. Dřív jsem povlíkala jednou týdně, ale postihla nás korona,tak jsem převlíkala ob den kvůli bacilům a nějak jsem u toho už zůstala.
A nemůže to být tak, že odpoledne navečer dorazí přítel, rád by si s malou pohrál, s tebou třeba popovídal a místo toho, když on jde za malou, tak ty tam pořád pobíháš ohledně úklidu?? Napadá mě, že mu to "vadí", protože tě vidí takhle kmitat a raději by s tebou dělal něco jiného, třeba se společně motal kolem malé, ale prostě více v klidu...
@klokanka31 Taky slusna uchylka.
Bydlíme v bytě, jsme 2+2. Máme psa a morčata. Vysávám denně, vytírám tak 1-2 týdně, Děti si vysávají pokojíčky 1x týdně, vždy v sobotu, protože to se čistí morčatům, tak se to vezme všechno najednou 🙂 Prach utírám jednou za 14 dní. Postele povlíkám jednou za 14 dní. Okna myju 2x do roka, na jaře (po topné sezóně, bydlíme v podkroví a jak se topí, tak ty střešní okna jsou fakt mazec a před Vánoci.

Ahoj, noo já úklid teď co máme syna (1 rok) moc neřeším. Přítel mě naštěstí nepeskuje kvůli úklidu(i takový jsou) priorita pro nás je aby bylo postaráno o syna. Než jsme měla dítě, tak jsme taky furt uklízela. Teď místo úklidu si raději se synem lehnu do postele, zazpívám mu, pomazlím a vyspím se sním. Úklid nikam neuteče, buď to uklidim pak nebo poprosím přítele a on pomůže. Máme dva pejsky, takže je fakt, že musím aspoň vysávat častěji, ale jinak prádlo nežehlík, ze sušičky hned vytáhnu a poskládám a žehlím když se mi prostě chce 🙂 a co se týká vaření, tak se s přítelem střídáne, jednou navařím na dva dny já, pak zase on, přítel docela rád vaří i peče.