Jak citlivě odmítnout děti sousedů u vašeho bazénu?
Zdravím všechny, jdu se poradit, třeba jste někdo řešili podobnou situaci.
Naši si postavili na zahradě malý bazén, což je super a jezdím tam s dcerkami. Ta starší dcerka (7let) tam má kamarádku přes cestu a chodí k nám do bazénu a naše dcera zase chodí k nim do bazénu a vzájemně si tedy děti hlídáme, v tom problém není. Ale sousedi vedle mají taky dítě - chlapečka. Ten se s dcerou moc nekamarádil, ale teď začal. Máme dlouhý společný plot a bazén je umístěn celkem u toho společného plotu, je to kolem něj udělané tak aby tam nebylo vidět, ale je tam kousek, ke kterému když se ten chlapeček postaví, tak ho jde vidět a on vidí nás. Minule přiběhnul, za námi, k tomu bazénu a volal na nás, že by se šel taky koupat. Tak jsem řekla, něco ve smysl, že to má fajn, že jde s mamkou na koupaliště.. ( no nic lepšího mě nenapadlo) a on odběhnul, dcera v zápalu potápění si ani nevšimla že tam byl. Toho chlapečka k nám (našim) do bazénu brát nechceme, mě stačí že si tam hlídám své dvě dcery + případně tu sousedovic holčičku, což ale beru že oni mi zase občas hlídají tu moji u nich v bazénu a obě holky umí plavat. Myslím, že kluk, by tam chtěl pak furt, kdykoliv by jsme tam přijeli + by jsme tam měli i jeho mladšího bráchu a maminka by se určitě taky ráda okoupala co jsem tak pochopila 😀 .. k našim na zahradu ho občas vezmem, ale s dcerou si vlastně stejně moc nehraje a místo toho si hraje s hračkami na zahradě, protože děda udělal pro vnoučata opravdu super hřiště.. a on na zahradě, kde bydlí nemá nic. Je mi ho líto, zvláště v těch vedrech. Máte nějáký tip jak mu to vtipně a jednoduše vysvětlit? když se příště zeptá? Já nad tím, asi moc přemýšlím a řeším to.. no a nejvíc se děsím, toho že se zeptá dcery. I s ní to musím probrat..

Tak u mě se to už vyřešilo, alespoň na chvili, vlastně jsem nemusela ani nic říkat, když přišel s dotazem jestli se může přidat, tak na něj holky začali křičet, že nééé v žádném případě, že jsou nahaté 😀 😀 byla to vlastně náhoda, protože obvykle mají plavky, ale mazali se samy krémem a nedopadlo to dobře pro plavky