icon

Jak citlivě odmítnout děti sousedů u vašeho bazénu?

meiem
18. črc 2022

Zdravím všechny, jdu se poradit, třeba jste někdo řešili podobnou situaci.
Naši si postavili na zahradě malý bazén, což je super a jezdím tam s dcerkami. Ta starší dcerka (7let) tam má kamarádku přes cestu a chodí k nám do bazénu a naše dcera zase chodí k nim do bazénu a vzájemně si tedy děti hlídáme, v tom problém není. Ale sousedi vedle mají taky dítě - chlapečka. Ten se s dcerou moc nekamarádil, ale teď začal. Máme dlouhý společný plot a bazén je umístěn celkem u toho společného plotu, je to kolem něj udělané tak aby tam nebylo vidět, ale je tam kousek, ke kterému když se ten chlapeček postaví, tak ho jde vidět a on vidí nás. Minule přiběhnul, za námi, k tomu bazénu a volal na nás, že by se šel taky koupat. Tak jsem řekla, něco ve smysl, že to má fajn, že jde s mamkou na koupaliště.. ( no nic lepšího mě nenapadlo) a on odběhnul, dcera v zápalu potápění si ani nevšimla že tam byl. Toho chlapečka k nám (našim) do bazénu brát nechceme, mě stačí že si tam hlídám své dvě dcery + případně tu sousedovic holčičku, což ale beru že oni mi zase občas hlídají tu moji u nich v bazénu a obě holky umí plavat. Myslím, že kluk, by tam chtěl pak furt, kdykoliv by jsme tam přijeli + by jsme tam měli i jeho mladšího bráchu a maminka by se určitě taky ráda okoupala co jsem tak pochopila 😀 .. k našim na zahradu ho občas vezmem, ale s dcerou si vlastně stejně moc nehraje a místo toho si hraje s hračkami na zahradě, protože děda udělal pro vnoučata opravdu super hřiště.. a on na zahradě, kde bydlí nemá nic. Je mi ho líto, zvláště v těch vedrech. Máte nějáký tip jak mu to vtipně a jednoduše vysvětlit? když se příště zeptá? Já nad tím, asi moc přemýšlím a řeším to.. no a nejvíc se děsím, toho že se zeptá dcery. I s ní to musím probrat..

Strana
z3
anetka1701
19. črc 2022

@alkapinka vidí když jsi v bazénu? Řekla bych jim ne, že je třeba přechlórovaný, nebo tak něco... Když nejsi schopná sama říct ne... Já bych si cizího nikdy do bazénu nepustila... Stojí mě dost peněz a času ho udržovat pro svoje děti, natož pro cizí...

zmrzlinka
19. črc 2022

@treasurka tak za mne je to normální.I když mám kámošky na návštěvě,tak si do lednice klidně např. pro mlíko dojdou nebo když grilujeme vyndají maso atd. a není to pro mne zásah do soukromí .Ale my jsme doma hodně společenský ....nám nevadí ani davy na pláži ....děti si najdou kámoše ,my pokecáme a je nám hej 👍

darenn
19. črc 2022

@alkapinka Myslím, že nejlepší je říct na rovinu, že bazén máte jen pro svou rodinu a že tam nikoho cizího nechcete. Žádné výmluvy na to, na ono, prostě říct pravdu. Já to nechápu, jak si někdo může do vlastního bazénu pouštět tolik lidí, to není veřejný přechlorovaný, hlídaný bazén..

meiem
autor
19. črc 2022

@alkapinka Jaaj tak to je ještě horší než náš kluk za plotem... u nás je vedro a ještě dlouho bude, takže tipuju že jsi měla společnost v bazénu i dneska :-/ napadá mě pozvat si domů místo toho jinou kamarádku a říct, že už prostě máš program a nabrat síly na to, nastavit prostě hranice.. no a takový živý plot taky pomůže 😀 držím palce

sherryel
19. črc 2022

@meiem : kdo chce , způsob si najde... U nás na balkoně ( balkony na podzim projdou rekonstrukcí) , u babičky má bazén a ve městě, když nemůžeme ven a je horko ( syn 2,5let a dvojčata půl Roku) máme balkonové koupání. Spíš jde o tu zodpovědnost za cizí dítě ...

meiem
autor
19. črc 2022

@treasurka My jsme taky panelákový, ale naši bydlí na vesnici. Nevím no, ta vesnice je jiná, více se lidi znají .. možná si více vzájemně pomáhají a tím i sdílejí více společné věci.. to je tak jediné co mě napadá.. ale jako paneláková jsem v šoku, kdyby si sousedovic děti přelezli plot a skákali mi denně na trampolíně 😀

zmrzlinka
19. črc 2022

@meiem proč by měli přelézat plot?Zazvoni a zeptají se.Nebo myslíš ,že vesnické děti neumí mluvit a jenom bučí?

meiem
autor
19. črc 2022

@zmrzlinka jedna paní mi dříve v této diskuzi psala, že ji věčně přelezají 3 sousedovic děti plot... tohle by mě nenapadlo že je možné ani ve snu, ani na vesnici, ani ve městě a ani kdekoliv jinde 😀

lvl16
19. črc 2022

Mně osobně by kluk v bazénu nevadil, pokud by si ho dozorovala maminka, ale pokud vám vadí, tak bych zašla za sousedkou a promluvila si o tom s ní. Ať si to synovi vysvětlí ona. Protože by mi bylo kluka líto, tak bych asi přišla i s nafukovacím bazénem za dvě stovky s tím, že jsem ho našla v garáži po dětech a až si ho vezmou, jestli mají zájem 🙈.

xxx3d
19. črc 2022

sice rozumím tvé lítosti nad chlapečkem za plotem, který vidí na cákající se děti v bazénu a lákavost, ale když už, tak bych to řešila s jeho maminkou,
protože když mu povíš, že do bazénu nemůže, protože by se mu mohlo něco stát, že by ti to bylo líto a jeho mamince taky, může odpovědět, že mu to jeho mamka dovolila... a pak co?
ta odpovědnost za děti u bazénu a v něm je příliš vysoká, nehledě na tvé rodiče a jejich bazén.

vitezove
19. črc 2022

Nebylo by lepší prostě říct: Promiń, ale ne? nebo Popros maminku, ať ti taky udělá bazén, tenhle je náš? My si tu chceme hrát sami? Prostě být upřímný.
Je to malé dítě, které chce do bazénu. Těžko se mu divit... ale lepší je být upřímný a řekla bych, že pak dá pokoj na vždy.

gaxi
19. črc 2022

@meiem když je tam nechcete, tak je tam prostě nechcete, to je jasná věc. Plus bazén je vašich rodičů. Co mě jen zaráží je to kvantum komentářů se stejným postojem. Pekně to vypovídá o tom, jak se doba změnila. Před 20lety, když já byla dítě to měli rodice dost na háku a byli spíš rádi, že jejich děti mají kamarády..

janina228
19. črc 2022

@meiem "tak popros maminku,ať ti taky udělá bazén" .. to je super reakce od @vitezove a myslím, že všeříkající.. pokud kluk začne cokoliv, tak je to hozeno na mamku, která třeba řekne ne, neudělám.. no ale to už není tvoje starost.. žejo. Mimo to - já osobně bych si cizí dítě do bazénu bez dozoru jeho rodiče nepustila. Každý na svoji zodpovědnost.

treasurka
19. črc 2022

@janina228 To mi pripomnelo, jak me jednou na hristi takhle oslovila naprosto neznama holcicka s tim ze “teto, pojd me houpat”, tak ji rikam, ze nemuzu, ze tam mam svoje deti, at poprosi maminku. A ona mi rekla, ze maminka rikala ze nejde, ze je lina 😅

janina228
19. črc 2022

@gaxi to jako teď zpětně obdiv, protože kde nás rodiče nechali lézt, celý dny v tahu, bez telefonu, hodinek.. u řeky, na stromech, na silnici.. k tomu nenamazaný žádným opalovákem (natož padesátkou) .. no jako svět byl jinej,no..

janina228
19. črc 2022

@treasurka 🙈😄.. tak zas upřímná,no😄..

lucieevita
19. črc 2022

@meiem Tak to docela jednoduše. Nelhat. Nevymýšlet. Říct mu, že jde na koupaliště, když nejde.. to bylo trochu pod pás pro něj 😃ale v té rychlosti chápu 😂🤦
Nejdřív byste se sama sebe měla zeptat, proč vám to opravdu vadí.. a to mu pak říct. Slušně, ale nevymýšlet si kraviny. Ono občas když se nad tím svým důvodem zamyslíte, tak možná mu příště i řeknete, ať si vezme plavky a jde také jestli chce a nebo naopak váš důvod pro vás bude tak vážný - nechcete tam mít na hlídání 4 děti v bazénu nebo vám prostě jen vadí, že by tam byl, řekněte to.. promiň, ale tady v tom bazénu se koupe dcerka s kamarádkou, jestli chceš, můžeš si zase přijít někdy hrát na zahradu, ale do bazénu se mi to vhodné nezdá.. konec tečka.. nelžete mu, je to zásadní pilíř v komunikaci a to jak k cizím, tak svým dětem a okolí.. i takhle malé dítě ocení upřímnost a třeba říkat mu, že se do bazénu už nevejde.. to mi přijde jako.. snad on vidí, že by se tam ještě vešel ne?😂
Říct někomu Ne není špatné vás to trápí navíc, takže zamyslet a upřímně do toho.. držím palce 🤩

lucieevita
19. črc 2022

@treasurka 😂🙈to mě dost pobavilo.. maminka hodně upřímná a teda asi vážně i hodně líná 😂 Možná by ze mě i vypadlo, to mě mrzí, že máš takovou maminku, ale já jdu houpat své děti 😃

lucieevita
19. črc 2022

@janina228 byl. Ale nikdy by tě nenapadlo se koupat u sousedů, když tam není nikdo doma. Jistě jsme si víc dříve pomáhali, ale také všichni znali, co je slušnost a nějaké hranice. Jsme u nás na vsi 3 roky z toho přes rok tu mám prakticky nejlepší kamarádku a musím říct, že sem u nich v bazénu ještě nebyla 😂jednou se tam koupala dcerka na oslavě, ale mě by nenapadlo se tam nějak vnutit..🤦 lidi nemají soudnost..

janina228
19. črc 2022

@lucieevita tak jako rozhodně, tohle byla spíš jen reakce na jeden příspěvek výše.. já jsem zásadně proti mít v bazénu dítě, který neznám, nevím jak plave, nevim jestli když na něj někdo cákne nedostane záchvat.. jakoooo jak jsem psala výše - tohle je zrovna jedna z činností, kterou by si na triko měli vzít výhradně rodiče. A o tom, že někdo si jen tak zajde ke mě na zahradu na bazén i když nejsem doma, protože je doma na MD.. k tomu se snad ani vyjadřovat nebudu🙈😄

shirilka
20. črc 2022

@zmrzlinka Přelézají plot v době kdy nás nevidí na zahradě a myslí si že nejsme doma (jsem na RD a doma furt, tak je z okna vidím), já je několik poslala na jejich zahradu doma a ať mi přes plot nelezou tak se mi vyhýbají, jejich matka to neřeší, mám dojem, že je sem snad schválně posílá...

martinka0209
20. črc 2022

Já bych povolila jenom kamarádům,ale musela by být u toho i maminka,a já bych se jako maminka do bazenu necpala a čekala na pozvání,třeba nás občas do bazénu zve sama maminka od Eliščiny kamarádky a to jsou opravdový kamarádky i mně samotnou řekla ať si vezmu plavky ,i my si navzájem pohlidame deti

mata2hari
20. črc 2022

@treasurka já žiju v malém městě,ale tohle mě taky udivuje..nikdy jsme se necpali ani k vlastnímu strejdovi na zahradu do bazénu..buď jsme se jeli koupat do rybníka,nebo tam šli,když nás pozval 🤷🏻‍♀️ sousedíme přímo s dětským hřištěm..ale 3 m vysoký živý plot udělá hodně..Tuhle jsme měli domácí oslavu a od sestřenky kluk si z toho hřiště přivedl cizí děti..tak je lehce šokovaný můj taťka slušně vyhnal,že máme oslavu a že jestli si chtějí hrát,tak ať se vrátí na to hřiště,že na cizí zahrady se prostě nechodí.. přijde mi, že jsou některé děti fakt voražený a rodiče je v tom ještě podporují za vidinou volného odpoledne 🙈

camelinka
20. črc 2022

@shirilka To jako vazne nekdo nekomu preleze plot a cachta se v bazenu? Tak to by bylo neco na me, takovy kolotoc by v zivote nevideli, vcetne jejich matinky...😅

jijulka
20. črc 2022

bydlíme v bytovce, 6 bytu, ve vnitrobloku mame kazdy byt kus zahrady. Bazen jsme roky měli jen my a nikdo ze sousedů nam tam nelezl. A to nemame plot ani branku, hranice proste respektujeme. Kdyz jsme byli doma a sousedi venku, pozvala jsem decka at se vykoupou, jen kdyz byli ve vode kluci. Jinak ne. Proste nas bazen naše pravidla, kdyz jsem chtela do vody za detma, tak jsem ty cizi proste poslala z vody. Chce to byt asertivni.
Ted uz maj bazen i sousedi a koupeme se kazdej ve svym.

shirilka
20. črc 2022

@camelinka Nám lezou do trampolíny, bazének máme jen maličký pro děcka.

camelinka
20. črc 2022

@shirilka no to je jedno, jako to by chlupy litaly🤣🙄🤬

elu
20. črc 2022

@alkapinka to jsem přesně já.. Neuměla bych ji odpalkkovat.. Ale řekla bych ji, že mám pásový opar a že teď k vám prostě jít nemůžou 😄

lucieevita
20. črc 2022

@elu za to můžou vaše rodiče 😂snad vás to neurazí. Byla sem to samé - přes rok se snažím s tím pracovat a je to dost těžké. Zřejmě vám doma také říkali.. netrhej kytičce listy, bolí jí to a bude plakat. To samé knížka nebo plyšový medvídek 😂 nebo televizi teď zapnout nemůžeme je rozbitá a pod😂😂😂pak nám tohle jakoby milosrdné lhaní přijde normální a neumíme říct, nechci ti teď pustit televizi, běž si hrát ven je hezky 😉🌞

blankaskubickem
21. črc 2022

@alkapinka Ježkovy voči, fakt vám chodí na zahradu i když nejste doma a otravují tam celý den, i v době, kdy dáváš dítě spát? Tak to je šílený.... Je blbé, že ti to loni nevadilo a nenastavilas pravidla hned od začátku... já teda vůbec nevím, jak to řešit, taky nerada vyvolávám hádky a se sousedy bych nejradši vycházela v dobrém... ale tohle je fakt moc... Jak píšeš, zakrýt plot, nějakou tkaninou, rákosem, nebo před něj něco nasázet, zamykat a dělat že neslyším...

Strana
z3