Jak fungují návrhy "Lidé, které možná znáte" na Facebooku?
Ahojky všem,měla bych jednu otázku která se týká fb,tak snad nevadí.Jedná se o skupinku lidi která člověku vyskočí pod názvem :Lidé které možná znáte...zajímá mě jak je to propojeno,je to tak že to znamená že ty lidi můj profil prohlížejí anebo ne ?díky🙂
Spis ne? To jsou kamarádi kamaradu, proste to jede podle toho ze když znáte Frantu a ten zase zná Tomáše, navrhne Vám to Tomáše, protože oba znáte Frantu. atd. Nebo přesně - podle toho kde co komentujete. Pokud Vám nekdo klikne ze zvědavosti na profil, nezjistíte to.
Nie znamená to len, že veľa tvojich priateľov ich môže mať ako spoločných alebo niekedy stačí len 1 s ktorým si najviac v kontakte alebo niekedy si to systém spojí so skupinou v ktorej si a možno často komentujte tie isté príspevky... Možností ako ten algoritmus vyhodnocuje je veľa.
@gdpr a může to byt třeba i tak že určitý člověk,který se tam zjevuje pořád, si může psát hodně s mým přítelem například?🙂
@lv to jo ale proč někteří se zjevují neustále a někdo vůbec ?může to znamenat i to že si pišou např s mým přítelem hodně ?🙃
Tak muze no, ale jako dukaz nevery bych na to teda nespolehala.
Noooo, já myslím že to i ukazuje lidi co vám koukají na profil. Technik, co nám zapojoval v bytě internet, a nemám s ním žádné společné přátele, se mi po té akci začal na FB nabízet. Předtím vůbec 🤷♀️
@rozitta vid že jo,přesně tak mi to taky přijde ,jelikož zkušenost mám podobnou🙂
Facebook má na tohle algoritmy. Stačí, abyste vyhledávali podobné věci, nebo se někde objevili na stejném místě. Mně se i stalo, že jsme doma jen mluvili o něčem, ještě jsem to ani nezačala googlit a už mi to fb nabízel 🤣 Já bych za tím nic nehledala.
@petulkadodo jo ano přesně já ,jen sem o tom mluvila a bum hned to bylo na síti 🤣
On ten algoritmus bude slozitejsi, nez ze Franda zna Karla, tak mi to nabidne Karla do pratel. Spolecnost Meta vlastni krome FB i WhatsApp a musi to nejak propojovat i telefonni cisla. Vim z vlastni zkusenosti - po mnoha mnoha letech jsem si na WA zacala psat s kamaradem zijicim 300km ode mne. Na FB jsem si ho jako pritele nikdy nepridala. Spolecneho FB pritele mame jednoho jedineho. A ac jsem ho v pratelich nemela, nejakou dobu po te, co jsme zase zacali byt v kontaktu, mi zacal FB nabizet do pratel jeho a jeho (mrtvou) manzelku 🤷♀️ Manzel tvrdi, ze je to prave kvuli tomu psani na WA, takze ono to propojeni bude slozitejsi
Určitě to mají promakané, fb mám, ale nepoužívám (jen kvůli Messengeru), nemám tam žádné přátele ani nikdo mě jako přítele a nabízí mi to opravdu lidi, které znám nebo jsem znala, nikdy jsem je neměla ani na messengeru, možná kdysi telefonní číslo.
Přesně, mám podezření i na propojení přes telefonní čísla, začal se mi nabízet elektrikář, co u nás nebyl přes rok, jen ho mám v telefonním seznamu a nevolám mu, ani jsem ho nikdy nehledala, stejně tak dodavatel podlah.... nebo dokonce člověk, se kterým komunikuju pouze pracovně, nemáme stejného zaměstnavatele ani dohledatelné spojení kdekoli na netu, nikdy jsem ho neviděla a až poslední dny, díky nabídce fb, vím, jak vypadá.... jestli nás fb spojil přes mobil, nebo proto, že hledali můj profil, nevím, ale příjemné mi to moc není...
@anis87 takže díky psaní koukám,nooo tak to mám radost

Ne, nekdo koho mas v přátelích je má za přátelé, nebo komentuješ ve stejných skupinách, apod.