icon

Jak ovlivní nová opatření rodinné finance v Česku?

12. kvě 2023

Chtěla bych znát váš názor na toto. Děkuji

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-fi...

Strana
z5
eviicka
14. kvě 2023

@martinka_33 to není dobré, souhlas, ale to tak bylo vždy (i za mého dětství), to není problém Fialovy vlády a upřímně moc mě nenapadá, jak to řešit... (jedině školy v přírodě zrušit).

limali
14. kvě 2023

@martinka_33 nebude, ekonomika sa mení z tržnej na dotačnú. Paradoxne najviac čerpajú dotácie veľké podniky, malým sa to väčšinou ani nevyplatí. Osobne si myslím, že pokiaľ niekto nedokáže fungovať bez dotácii, nemá na trhu čo robiť. A dotácie sa často aj nezmyselne plytvajú. Určite to nebudú posledné škrty v tejto oblasti a je to dobre. Agrobaroni majú nahrabané dosť a hltajú trh aj s malými podnikateľmi.

pavlinar
14. kvě 2023

@martinka_33 kdybych neco vlastnila a pronajimala, tak presne vim, kde bych brala na ty supervysoke dane..
Souhlasim s @marketa11112 . Stvou me, ale jsem rada, ze jsem se narodila jinde. Ovsem zivotni minimum za nic bych brala hned. Jak k tomu prijdou ti pracujici, co jsou na hrane minima. OK, nemakacenka nejsou nejvetsi dira v rozpoctu. Ale jsem pro latani I tech malych der, ono by to zvysilo motivaci tech ostatnich utahnout si opasky..
Muslim, ze tasimia se nechtela chvalit, ze chodila po brigadach. Spis naznacit, ze by to melo byt normalni, jenze u nekterych skupin je to naproste sci fi.
Jinak teda myslime na budoucnost deti. Kdyby jsme nemeli dedice, tak kalim na hyposku a ziju asi dost jinak. I kdyz je to investice primo I do moji budoucnosti

eviicka
14. kvě 2023

@martinka_33 už dneska je problém velké množství prázdných nemovitostí, když se zvedne daň z pronájmu, tak těch prázdných bude ještě mnohem více (a to jak skutečně nebo papírově).
Daň z nemovitosti (take se mně týká) mi přijde mnohem rozumnější, navíc se platí jednou za rok a pokud má člověk běžný majetek tak to zase tolik nepocítí (samozřejmě s ohledem na lokalitu).

martinka_33
14. kvě 2023

@eviicka anebo to donutí majitele nemovitost prpdat, čimz se sníží ceny nemovitostí a bydlení se tak stane dostupnější. A to me přivádí k další myšlence - nižsí dan z obývané nemovitosti než z prázdné, at se nikomu nevyplatí vlastni nic prázdného - neplést s vikendovým bydlením, to neni prázdné pořád.
Safra me by ti grázlové co si majetky nepoctive nakradli a ted je jeste zvyšují ve vláde nechtěli 😅 a to ke duvod proč tam nejsem, nemá mi kdo zaplatit predvolební kampaň 😀 Bohužel, ale tak to chodí....

martinka_33
14. kvě 2023

@limali tak to je potom rozumné, vseobecne je ten balicek uspor prvni vec soucasne vlady, ktera vypadá rozumně. Snad to i rozumně dotahnou 🙏

limali
14. kvě 2023

@martinka_33 nie úplne celý, mohlo to byť lepšie ale máš pravdu že je to prvý odvážny a rozumný krok 👌

tasimia
14. kvě 2023

@eviicka Ale vsak já nepíšu o dovolené. A samozřejmě je velká škoda, ze nemají děti na školu v přírodě, tam by bylo super, kdyby líp fungovala MoP - jenže jakmile žádáš třeba na tábor, nemůžeš pak na kauci - ale už bych asi chtěla moc změnu.
@marketa11112
Ano je to i tak. A plno děti je tam úžasných, sikovnych. Ale jsou prostě ovlivněny tímhle stylem, a tam by měla být nějaká kontrolka. Ano, pomůžeme ti, ale třeba na rok. Nemáš skolu, nabízíme ti kurz, ale nebudeš celý život (tomu jednomu je např. 24 a pořád bohužel nechodí do práce) brát jen peníze od státu. Což.teda kromě 6 měsíců,.kdy byl vyřazen bere do ted. A tam právě kdyby byla ta STOPKA.. si mlady(mladá) tak šup se začlenit. A nabídky práce tam měli jak kluci, i slečny. Do Penny kousek od baráčku, vše by je naučili, bohužel však nechtěli.. Ale jedna ze slečen už je po 3 těhotná.
@somalicats Ano, uznávám i tohle. Jen zrocna v tu chvíli, mi to přišlo líto.. Ty vyloučené.lokality mnohdy nejsou škaredé, treba u nás. Super opravené baracky, školka ;).

kaaacaaatkooo
14. kvě 2023

@martinka_33 Přesně tohle jsem říkala nedávno manželovi - a jen proto, že na to lidi slyší a zavřelo by jim to pusy. Ale lidi by si vymysleli stejně něco jiného, že i tak mají furt dost :D , nicméně jako gesto by to bylo krásné a věřím, že s veškerými náhradami by nouzí netrpěli a uskromňovat by se taky nemuseli.

Holky, jak to tady čtu, jsem tak šťastná, že to čtu. Slzela jsem dojetím, když se změnila vláda a když zvolili Patra Pavla prezidentem. Říkala jsem si, no, KONEČNĚ!!!!! Ale od té doby narážím na nepochopení, na nenávist lidí okolo. Jak jste psaly výše - všichni chtějí všechno zadarmo (jsou na to zvyklí) a ještě i 4denní pracovní týden nejlíp 🙂
Babiš naslibuje, zadluží, však co, kolik mu je? Skoro 70. Jeho rodina bude zabezpečená, takže to, že nebudou mít důchody, řešit nemusí. A pro koryto v politice naslibuje vše.
Momentálně jsem na RD, ale když čtu chaty mých kolegyň, tak se modlím, ať nám vyjde ještě jedno mimi, protože cítím, že k těm Babišo-SPD fanynkám už nepatřím :( Státní zaměstnanci.

A musím se přiznat, že v poslední době jsem měla pocit, že jsem fakt divná a snad jediná, když jim pořád fandím. Protože i jejich voliči okolo mě už by je nevolili. A já si přitom TAK PŘÁLA, aby už opravdu bylo "dobře" , i když bylo jasné, že se to bude muset řešit. Chtěla jsem ale, aby lidi, fanoušci Babiš-SPD zjistili, že jsem měla pravdu. A je to úplně naopak. Je mi z toho smutno.

laxesis
14. kvě 2023

@kaaacaaatkooo U nás je největší problém, že lidi tu furt spoléhají na stát, jakoby to byla jejich maminka. Pořád nepochopili, že se o sebe mají postarat sami.

zrzinda
14. kvě 2023

@kaaacaaatkooo On Babis příští volby vyhraje. Jsem o tom presvedcena. Protože zase naslibuje hory doly, jak stát dá. Jenže lidem, kteří mají IQ tykve jaksi nedochází, ze to není stát, kdo dává, ani Babis jim nedává ze svyho. On jim proste rozdává peníze lidi, kteří v životě makali a dotáhli to i třeba trochu dal. A to je na tom vlastně smutný.

kaaacaaatkooo
14. kvě 2023

@laxesis Když ti starší na to byli celý život zvyklí a učí to ty mladší. :( Podle mě ani skoro 34 let po revoluci to mnoho lidí stále nechápe.

limali
14. kvě 2023

@zrzinda nevyhraje 😊

zrzinda
14. kvě 2023

@limali Kez by ♥️ Jeho si nejvíc ze všeho přeju vidět ve vezenskym munduru. 😀

limali
14. kvě 2023

@zrzinda to je asi sci-fi 😂 ten si v kľude dožije niekde vo Francúzsku. Ale tie prehraného prezidentské voľby, čachre v ANO a to ako sa zase menia na konzervatívnu stranu je začiatok konca. Dneska bol v Brne aj s tou svojou bandou a bolo tam pár desiatok dôchodcov.

martinka_33
14. kvě 2023

@laxesis tenhle názor nesdílím.. Ano kdo má zdravé ručicky a nožičky, ten by mel pracovat a ten kdo pracuje by mel mit aspon to základní - střechu nad hlavou, co jíst, lekarskou péči a moznost vzdělávat se. A pak tu jsou ti kteří zdraví nejsou anebo jsou už staří a o ty bychom se meli starat my ostatní = stát. Vyspelá spolecnost funguje na principu solidarity a pomoci slabším, ovšem aby se nemakačenka vezly, tam vidim mezery a system by pptreboval zmenu - motivovat je k práci.

20190418
14. kvě 2023

@martinka_33 ano, o ty, kteří nemohou pracovat a jsou v životě nebo "jen" na trhu práce znevýhodnění bychom se měli postarat a jsem všemi deseti za to, aby se relevantní příspěvky navýšily. ALE dokud budeme plošně rozdávat skoro všem (viz nářky zde, jak konsolidace pracující třídě bere, ale přitom jde jen o tom, že jim bude dávat méně), tak prostě na ty potřebné nezbyde a stát zajistí jen to, že neumřou hlady, ale k důstojnému životu to nepomůže. Až drtivá většina dospělých pochopí, že o ně a jejich děti se musí postarat oni a ne "anonymní stát", tak pak bude dost peněz na to, aby treba invalidé nebo osoby o ně pečující měli slušné podmínky. Pokud ale budeme např. plošně navyšovat již tak,v porovnání se zahraničím, vysoký RP, tak pak matky, které pečují o své nemohoucí děti, budou stále na hranici chudoby. Každá druhá zdravá a praceschopná matka ty méně šťastné polituje, ale vzápětí se bude rozčilovat, jak je RP 300k málo a jak si zaslouží jeho valorizaci o inflaci.

laxesis
14. kvě 2023

@martinka_33 Jsem radikálnější v těchto názorech, to máš určitě pravdu. Byla bych u všeho raději, kdyby se spíš starali soukromníci, než stát (od vzdělávání, zdravotnictví, po kde co..) a lidi skutečně vydělávali hlavně na sebe a své rodiny, odvody by byly jen ty nejnutnější právě pro zdravotně nemohoucí a staré lidi, kteří nikoho nemají a pod. Ale to by muselo být vše jinak....prostě komplet překopaný systém. Ale to se u nás asi nikdy nestane🙂 A taky to má samozřejmě svá úskalí, ostatně jako všechno..

lenkalubina
16. kvě 2023

Možná trochu mimo článek, ale víte co mě dokáže taky rozesmat nebo nadzvednout? Jak si přečtu o našich " séélebritách" viz Darinka nebo Krainová, že si jely odpočinout na dovolenou. Třeba 6x ročně 🤣 zajímalo by mě, ve kterém kaufu nebo fabrice rubou dvanáctky,že jsou tak sedřené🤔🤣🤣🤣

Strana
z5