icon

Jak řešit hlučné sousedy bez ohledu na původ?

terez90
6. čer 2022

Ahoj, potřebovala bych poradit. Bydlíme v bytovce a vedle nás je městský bytový dům/ bydlí tam romští spoluobcane/. Asi je jedno kdo tam bydli, ale celý den vyhrávají muziku i do noci. Otevřené okna a jedou. Naposledy to teď bylo v sobotu od 8 do 20:00. Manžel byl po noční tak jsem tam slušně došla zazvonit ať to ztlumi a začali na mě řvát ať táhnu do práce, že není 22:00. Několikrát tady byla MP, ale před nima to vypnou s jedou další kolo. Fakt už nevím co s nima. Máte někdo nějakou radu? Děkuji

hojda
6. čer 2022

To je váš byt nebo nájemní?

terkezz
6. čer 2022

@terez90 Jestli je to městský barák, tak bych zkusila zajít na město a řešit to tam. Něco podobného bylo u nás ve městě a vypakovali je z tama 😀

merope
6. čer 2022

Do noci se dá řešit s MP, ale v 20:00 se obávám, že to je ještě ok ☹

l01991
6. čer 2022

Bohužel nočni klid je až od 22h a oni toho využivaji🙄😖😖😖

mourovatakocka
6. čer 2022

@terez90 Odstěhovat se. Jiná ráda mě nenapadá 😔 Jaká jsou tři nejhorší slova, co ti může říct cikán? Dobré ráno, sousede.

makkyv
6. čer 2022

@terez90 Ježiš naprosto soucitím, já měla takového vola nad sebou, malá měla 2 měsíce a když usnula, vzbudil ji. Řešila jsem to několikrát s policií, domovnicí i s ním a nic. Byl to jeho byt, tudíž si dělal co chtěl. Vydržela jsem to jejího roka, pak jsem prchla a do teď s ním jsou problémy.
Takže pokud to není Váš byt, hledat jinde…

terez90
autor
6. čer 2022

@mourovatakocka no byt je nás. Tak stěhování opravdu ne 😊

terez90
autor
6. čer 2022

@terkezz to jsem zkoušela z města po mě chtěli vědět jméno dotyčné a to je vše. MP tady byla hodnekrat.

mourovatakocka
6. čer 2022

@terez90 Tak to je každá rada drahá 😔 Taky bydlím ve vlastním a ač není vše ideální, tak je stěhování až velmi krajní řešení... Hodně zdaru, třeba půjdou někam za lepším 🙏

terez90
autor
6. čer 2022

@mourovatakocka byt je náš takže stěhování nepřichází v úvahu. Mame sice koupený pozemek, ale to je na déle stavíme svépomocí.

terez90
autor
6. čer 2022

@hojda náš byt. Tam kde jsou problémy je nájemní města pro sociálně slabý.

makkyv
6. čer 2022

@terez90 Mně řekl policista, že se může podat i stížnost/ žaloba. Kdybych byla ve vlastním, tak bych si zkusila pořešit, kdo tam přesně pronajímá třeba, kdo to těm lidem dává a zkusit se domluvit s nimi, kdyby to nešlo, pohrozila bych žalobou a kdyby ani to, podala bych ji.

jako_mala_holka
6. čer 2022

My měli problémy se sousedy nad námi, bohužel často i rušení nočního klidu apod, pak začaly i naschvály a bylo to čím dál horší, naštěstí jsme byli v nájmu, tak jsme se odstěhovali... Další rodina po nás řešila pravděpodobně to samé, teď už tam nebydlí nikdo z nich... My to vydrželi skoro rok, ti další prý jen pár měsíců... Nepomohla nám ani policie, ani majitel, nikdo, bohužel... Ale chápu, že když je to váš byt, tak je to jiné, já tenkrát děkovala i Bohu, že to není naše a můžem celkem rychle pryč... Jinak vedle bydleli Romové, myslím, že docela velká rodina, a tam byl celkem klid, občas teda nějaká sprostá hádka, ale čekala bych to horší 😀

nupta
6. čer 2022

@terez90 To je děs, soucítím. Před lety jsem 5 let bydlela pod paní, která si s nedoslýchavým přítelem v noci pouštěla televizi. Vypínali ji až ve tři. Občas jim něco spadlo na zem (myslela jsem, že to byl lustr). Žili v noci. Byt byl družstevní, řešila jsem s družstvem-vyslechli mě, ale doporučili nic neřešit. Předtím jsem prosila i sousedku, že ve dne mi to nevadí, ale v noci bych spala. Ale ona nechápala, že mi to vadí.
Jednou o víkendu jsem se najednou krásně vyspala - hned dvě noci za sebou bylo ticho. A v pondělí jsem si na chodbě všimla jejího parte. Později se tam nastěhovali asi její vnuk s přítelkyní, kteří byli úplně v pohodě. Nebyli v důchodu a chtěli se vyspat do práce jako já, hrozně se mi odlevilo. Později jsem se dozvěděla, že sousedka byla alkoholička, takže to, co jim padalo, musely být lahve.

terez90
autor
6. čer 2022

@makkyv má bytový odbor jsem již psala. Asi budu muset napsat starostovi.

pampeliska1313
6. čer 2022

Soucitim, my měli teda sousedy, kteří jeli fakt od rána do rána a ani policajti s tím nehnuli, někdy jeli celej tejden, doteď si myslím, ze tam na něčem frceli, to snad jinak člověk nedá :D každopádně my se přestěhovali.. snad to u Vás dopadne lépe.)

zelenaesmolda
6. čer 2022

@terez90
byt prodat a koupit za ty penize jiny,treba mensi kdyz stavite a je to docasne?

jelenice_zavodnice
6. čer 2022

@terez90 I kdyz toho moc lidi nevyuziva a nevi o tom, mas moznost branit se soudne. Paragraf 127 Obc. Z. Mira obtezovani muze prekracovat primerene pomery v dane lokalite nez je obvykle v jinych lokalitach. Vetsinou je to prave hlucna hudba. A nevadi, ze to je ve meste a pres den. Muzes se odvolat na tento paragraf a napsat starostovi, ze to budes resit soudne s mestem/obci. At si poresi najemniky nebo obec za jeho uradovani bude mit na krku zalobu.

katula94
7. čer 2022

@terez90 ahoj. Jeste z jineho uhlu - zkouseli jste spunty do usi? Delaji se i takove jemnejsi primo na spani.

malanoha
7. čer 2022

@merope Ani pres den neni ok prekracovat urcitou miru hluku..

terez90
autor
7. čer 2022

@katula94 zkoušeli. Ale nás byt sousedi přímo s nimi. Kde my mame ložnice oni mají obývák. A nechci mit celé léto zavřené okna.

terez90
autor
7. čer 2022

@jelenice_zavodnice děkuji moc kouknu na to 😊

hojda
7. čer 2022

@terez90 presunout loznici by neslo?

katula94
8. čer 2022

@terez90 Jinak Jelenice má pravdu, něco takového jsem chtěla taky napsat, než jsem zjistila, že už to stihla přede mnou. Hluk nad obvyklé poměry je opravdu něco, co můžete řešit a máte oporu v zákoně.

terez90
autor
8. čer 2022

@hojda bohužel máme 2+1

terez90
autor
Autor odpověď smazal
terez90
autor
Autor odpověď smazal
terez90
autor
Autor odpověď smazal
terez90
autor
8. čer 2022

@jelenice_zavodnice děkuji 😊 pomohl ten zákon a najednou se ozvali Vážena paní Šorčíková,
Informuji Vás, že uvedený problém bude řešit náš odbor spolu s městskou policií. Vzhledem k tomu, že nejste jediný soused, který si stěžuje na hlučnost nájemníků domu č.p. 640, bude vyvolána schůzka, kde se bude uvedený problém řešit.

Již nyní Vám mohu sdělit, že městská policie bude častěji kontrolovat prostory u domu a přímo v domě č.p. 640.

S pozdravem

Bc. Miloslav Nykodým

katula94
8. čer 2022

@terez90 huraaa ❤️❤️❤️