icon

Jak řešit kočku a miminko v domácnosti?

5. lis 2024

Kdo má doma kočku, jak jste to řešili s příchodem miminka? Loni jsme dost neplánovaně přišli chvíli před zimou ke kočce. Našli jsme na procházce kotě ve velmi špatném stavu. Chtěli jsme ho odvést do útulku, ale zrovna měli plno, tak nás poprosili, ať si ho ještě chvíli necháme a nakonec pro milou povahu nám zůstalo úplně. Mělo být venkovní, jenže s prvním sněhem a mrazem opět onemocnělo a tak se z kočky venkovní, stalo kotě domácí. Z prvu jsme byli za ní rádi, jenže jak se dalo do kupy, začal teror. Kotě si jako zábavu našlo demolici veškerého vybavení domu. Situace se trochu zlepšila s příchodem jara, kdy mohlo chodit dělat bugr ven. Jenže když vidím, v čem všem se venku valí a pak nám leze do postelí nebo ho nachytám na lince nebo olizovat jídlo na jídelním stole, tak jsem z toho nepříčetná. Dorazila to minulý týden, když po chodbě rozšlapala 💩 přes noc a druhý den zabila dceři křečka. Přes klec, bylo to hrozné, dcera strašně křičela, všude byla spousta krve, i já jsem to obrečela. Vzhledem k tomu, že čekáme po novém roce miminko, rozhodli jsme se, že kočku zkrátka vyhodíme ven. Ale přijde mi to kruté. Venku už mrzne, kočka se stále dobývá domů a smutně na nás kouká přes okno. Vypadá celkově taková nešťastná. Má zateplený domeček s dekami a pelíšek na pergole. Kvalitní krmení, 100% masové konzervy. Myslíte, že to venku přes zimu dá? Nebo že se bude trápit? K tomu miminku se mi polo venkovní kočka vůbec nelíbí. Manžel je na ní úplně alergický a stále nadává.

Strana
z3
autor
7. lis 2024

@exbordelar vykastrovaná už dávno je... Další veterinární zákrok na zklidnění už předpokládám není. 😀

autor
7. lis 2024

@merope
@glimmer kvalitní krmení má. I to byl jeden z důvodů, proč mi vyhovovalo, že chodila domů. Chtěla jsem jí to dopřát, ale nechtěla jsem drahými granulemi krmit všechny sousedovic kočky nebo myši. Stejně chodím minimálně 2x až 3x ven kontrolovat vodu u slepic. Jsem teď doma na rizikovém těhotenství, zatím nevím, jestli jen dočasně nebo až do konce. Takže vodu mít bude. Pro slepice existují i takové výhřevné podtácky pod napáječky, tak i to by bylo řešení.
@merope a pokud jí nenapadne likvidovat ty kabáty nebo botník, tak by mi nevadilo jí nechat ohřát a vyspat v předsíni. Ale jen přes den za dozoru, jinak už ne. Zkusím možná zjistit, jestli by se dal dát na dveře takový ten dětský zámek na poličky. Ať nám nezabije ještě i tu andulku. S tím úrazem se právě trošku obávám, je ještě nevybouřená. Někdy při hlazení kouše ruce nebo útočí na nohy. Na dceru někdy jen tak skočí. Miminko se takovým hrám bránit nemůže. Koho znám, že má kočku a děti, tak to mají všechno gaučové kočky. Ta plemena mi přijdou celkově mnohem klidnější, tohle je vyloženě postrach.

tereza0111
7. lis 2024

On muze byt s nalezenou kocickou jeden "problem" vek - jeste je to odrostle kote a druhy to, ze mohla byt vyhozena jako uplne mala hned od mamky. Bohuzel je to znat, kdyz hloupi lide seberou od kocky uplne mala kotata (nechapu proc nekastruji xxxx) a ta kocka se pak neumi chovat ani zakladne na zvireci principy a s tim nic neudelas....

Mela jsem kocky co jsem chtela a brala jsem si je cilene, kdyz byla k odberu mamou dostatecne "socializovana" a mam kocky zachranene od popelnic a v chovani je strasny rozdil. Ta co vyrostla pod mamou mi nikdy nedelala vetsi problemy, neskakali ani na linku ci na stul, kdyz jsme si vyjasnili ze to ne, uplne super kocky (jasne, vse zive kolem zamordovali, to proste kocka dela), ale bylo s nima porizeni. Ti nalezenci proste ne, mam je taky rada, ale poustet je vsude po dome nemuzu. Nejsou z jednoho vrhu, takze nesoudim podle jednoho pripadu, nalezenci jsou tu jedno kote v popelnici, tu jedno ve skarpe u silnice a tu se mi jedno objevilo v krabici prede dverma...

A nejstarsimu nalezenci co zije venku (v mrazech pustim dovnitr to jo + dobre krmim) je kolem 22 let a je stale zdravy a pri sile, takze jsem si jista, ze mu neskodim a netrpi... (bezne doziti kocky je kolem 15 let)

merope
7. lis 2024

Koušou a útočí drápkama asi všechny kočky - dá se to odnaučit - tím, že jí to nedovolíš, já to dělávala tak, že jsem jí přidržela ten prst v tlamě a držela jsem ho tam, až jí to bylo nepříjemný - a kousat přestala. Drápat jsem jí buď nenechala nebo prostě letěla ven. Obecně jakmile dělaly kočky bordel, tak letěly. Vyblbly se na zahradě a domů chodily chrnět a mazlit se. Hrály jsme si s nimi tuším běžně na zahradě (s takovými těmi kočičími hračkami).

martinka0209
7. lis 2024

A já bych si položila otázku, opravdu se chcete starat o kočku, protože mě přijde ,že ti to obtěžuje a manžel není moc nadšení,já bych ji dala pryč,jestli ji manžel nechce,nešla bych proti manželovi,jinak za to ,že jsi dala ven ,to nechápu co je na tom krutého,moje babička taky měla kočku venku a v zimě byla zalezla na půdě

barumrallyebum
7. lis 2024

Tchan vzal kocku, zavezl ji do jineho okresu, odjel, a myslis, ze ma nejake vycitky?

barasapo
7. lis 2024

Ahoj, jsem asi z jiného světa, udělala bych to samé. Jestli teda nebydlíte v centru Prahy. Kočka je zvíře, navíc ta vaše není ani žádný gaučák, ven normálně chodí a venku ještě nemrzne. Zařídila bych jí místo, kam se bude moct schovat, kde bude mít vodu a kam jí budeš dávat krmení. Taky bych jí nenechala lítat venku a pak šup k miminku. Dali jste jí domov, to je moc hezké.

gruyerre
7. lis 2024

@barumrallyebum tvůj tchán je bezpáteřní hovado, to snad ale ještě neznamená, že by se s ním někdo měl poměřovat a říkat si: tak když on nemá výčitky svědomí z tohohle, tak já je nemusím mít z toho, že vykopnu kočku ven.

glimmer
7. lis 2024

@barumrallyebum tak takového člověka bych chtěla mít v rodině ... doufám, že jednou bude tchán někomu na obtíž, setká se se stejným přístupen ... jako co to je za kreténa .... ??

kristynasam
7. lis 2024

@barumrallyebum Tak to je prostě debil! Vždy se vyjadřuji slušně, ale z podobného chování se mi opravdu zvedá žaludek a je škoda, že za toto nejsou postihy!
A pak na Facebooku podporujeme útulky, protože "člověk" vyhodil koťata v lese a umírající je našli kolemjdoucí.

autor
7. lis 2024

@barumrallyebum tak můj děda ještě donedávna zabíjel malá koťata. Před pár lety jsme se domluvili v rodině, složili a odvezli kočky na kastraci, jinak by se jich zbavoval do teď. A nedávno jsem taky dostala nabídku koťete s tím, že jim zůstaly, protože je našli až starší, tak už bylo blbé je zabíjet. Dřív se to tak dělalo a dělá se to do teď. Nevím co je horší, jestli tohle nebo vhazování zvířat. Vím o jednom případu, kdy vypustili i králíka na pole. Je to hnus.

barumrallyebum
7. lis 2024

Dela to spousta lidi na vesnicich ☹

vitezove
7. lis 2024

A nebylo by lepší jí najít jinou rodinu? Nějakou, kde jim nebude vadit soužití s kočičkou a budou chápat, že to není pes a prostě všude vyskočí a neposlouchá na slovo? Vám to evidentně vadí, to neva. Ale zkuste napsat někam na FB a věřím, že najdete někoho kdo se jí velice rád ujme a bude jí milovat i doma. Osobně by mi puklo srdce při pohledu na kočičku co se dobývá domů. Ona nepotřebuje jen teplo a jídlo. To si dokáže vždycky nakonec obstarat nějak sama. Ale tu lásku...

glimmer
11. lis 2024

obojí je strašné ... přitom by stačilo kastrovat a je po problému ... ale to ne, to je proti přírodě ... hlavně dementi na vesnici, žiji na vesnici už přes 20 let a nikde jsem nezažila takový bezcitný lidi, s ohledem na zvířata. Raději zavolají veta k praseti než ke psovi co hnije celý život u boudy ... člověk by řekl, že osvěty je dost a dost ... ale pořád je to málo ...

autor
11. lis 2024

@glimmer taky žiju na vesnici, ale klidně vezmu na veterinu i slepici. 🙂 A myslím, že se ta situace hodně lepší. Kastraci koček považuji za nezbytnou. Kočky jsou škodná. Sice je fajn, že chytají myši, ale negativně ovlivňují počty ptáků v přírodě. Hlavně ty kočky, které nejsou moc dobře krmené, protože kočka se přeci obstará sama. Tohle je ale spíš postoj těch starých generací. Ty nepřesvědčí nic, vyrostli v tom od mala, považuji to za normální. Nyní je kolem ale víc lidí, kteří chovají užitková zvířata pro radost. Zvířata mají spokojený důchod. Už i muži jsou ke zvířatům citlivější. Neviděla bych to až tak černě. A kolik lidí, kteří tady nadávají, že kočka venku je chudák a je to týrání zvířat, normálně konzumuje maso? Myslím, že takové prase v prasečárně nebo kráva zavřená jen v kravíně a pak odvezená na jatka má mnohem horší život než dobře krmená venkovní kočka, která se má kde schovat. Ale to nikomu pohoršující nepřijde. To je v pořádku. 🙂

Strana
z3