icon

Jak řešit konflikty s hlučnými sousedy a psem?

adriana1712
16. zář 2022

Ahojte, prosím o radu, čo by ste robili na mojom mieste.
Pred 4 mesiacmi som sa konečne osamostatnila a odišla som od otca detí, od alkoholika a tyrana. Prenajala som si s deťmi krásny byt, v ktorom som sa hneď cítila ako doma a milujem to tu. Pomaly si zariaďujem byt nábytkom a spotrebičmi, mala som len pár kúskov nábytku. Asi pred dvoma mesiacmi som ale začala mať problém so susedmi pod nami a nad nami. Prvý problém nastal, keď som o druhej odpoledne skladala v obýváku skrinku, musela som do toho trochu praštit. Ihned mi suseda pod nami začala búchať do radiatoru, tak som so skladaním nábytku radšej prestala. Ďalší krát mi búchala do radiatoru, keď prišla dcerka o 15:00 zo školy a na niečom sme sa spolu hlasnejšie zasmialy. Čo sa týka susedov nad nami, s nimi mám zas taký problém, že majú psa, podla hlasu nejaké velké plemeno. Vetšinu dňa je asi sám doma, a neskutočne šteká a zavíja. Prvé dni sme ho lutovali a nevadilo nám to, zvieratká milujeme, len sme si s deťmi vždy povedali: Chudák, zase je sám. Ale...ten psík hrozne zavíja celé dni, začína ráno po 6:00 a končí okolo 17 hod., potom už počuť len dupot detí, ktoré sa s ním hrajú.-To mi vobec nevadí ( suseda pod nami by sa na mojom mieste zbláznila 🤨) Keď som po nočnej, mam velký problém zaspať, vďaka psíkovi v podstate nespím. Nikomu som sa ale sťažovať nebola, a ani by ma nenapadlo mlátiť do topení a pod. Ja s deťmi niesme hluční, teda aspoň myslím. Ano, občas zvýšim hlas, a deti sa tiež niekedy trochu rozbláznia, ale to sme jediní?? V iných rodinách s deťmi sa nekričí, nesmejú sa deti nahlas? Moje deti nebehajú po byte a nemyslím si, že sme nejako zvlášť moc hluční. A snáď nebudem zakazovať dieťaťu aby sa smialo alebo si spievalo keď je deň. Ja sama nemám rada hluk, deťom by som ani nedovolila aby robili velký krik alebo aby hrali doma futbal (ako deti nad nami). Neviem, čo má suseda pod nami za problém. Ale len preto, že som v prenájme, tak nemám nárok na nič? Máme len potichu sedieť, aby náhodou paní pod nami nemala nervy na to, že sa hlasnejšie zasmejeme ?? Po tých rokoch trápenia ktoré som si ja aj deti odrtpeli, sme radi, že sa už možeme radovať zo života a žiť si kludný život. Ale teraz už trpnem aj vtedy, keď mi napríklad omylom upadne mobil alebo ovladač od TV, vtedy už len čakám, kedy sa ozvú rany do radiatoru. V bytě mám koberce, takže zvuky sú viac tlmené ako keby sme mali plovoučku, ale ani to asi nestačí. Takže ja sa vlastne bojím v byte aj pohnúť, vysavač stišujem na minimum a bojím sa reakcie susedy na všetko čo doma robím, ale zároveň trpím psa, ktorý mi nedáva spávať. Nájomnú zmluvu mám zatial len na skúšku do konca roka, tak sa bojím aj toho, aby sa susedia na nás nesťažovali majitelovi a on by mi nepredlžil zmluvu. Som už zo všetého na prášky. A tak strašne som sa tešila na kludný život bez stresu a bez podriaďovania sa... Čo by ste robili na mojom mieste ? Ďakujem 🌸

Strana
z2
ilona87
19. zář 2022

@adriana1712 nám bouchá do větrací šachty v kuchyni 🤪🤦🏻‍♀️ když byl syn malý, lezl po kolenou... To baba klepala pořád. Kdyžtak děti víc zadupou, bouchá. Máme ji na háku... Od 22-6 ráno má klid. Takže mi může... A když ji potkáme na chodbě, je miloucka, až se mi chce blít 🙄😕 pro náš je to ježibaba, babizna a jinak ji neříkáme... Prosté čarodejnice na entou.
Řve i z okna na lidi, co nezavřou popelnici.

ezratp
19. zář 2022

@adriana1712 a proč se tak bojíš že ti neprodlouží smlouvu? Myslím, že každý majitel mi dá za pravdu, že je šťastný, když má v bytě slušného člověka, který včas platí nájem a nejsou s ním potíže. Určitě neplatíš málo, zavolej mu, řekni mu co tě trápí. Uvidíš, že nejsi první nájemce, kterého bába prudí a pes nenechá spát. Ozvi se. Když se neozveš bude to jenom horší. Buď slušná, vstřícná, ale stůj si za svým. Majitel to musí řešit. A za paní bych slušně zašla, vysvětlila jí, že se neumíte vznášet a že jestli nepřestane prudit, tak začneš skákat přes švihadlo a děti taky 😁

xxx3d
19. zář 2022

vzhledem k tomu, čím sis prošla bych se přimlouvala k tomu, až přijde majitel bytu v tom listopadu, nebo jak si psala, a prodlouží ti ji, abys mu řekla o sousedech, co tlučou do radiátorů v průběhu dne, při běžných činnostech a požádala ho, jestli by s tebou mohl ty sousedy navštívit a seznámit je se skutečností, že prostě v bytě nad nimi je nový nájemník, maminka s dětmi, takže nebude absolutní ticho, protože tam budete bydlet a žít, děti si budou hrát, chodit, a tak prostě.
aby věděla, že máš "zastání", podporu majitele.
snad pak dá pokoj.
ono je to prostě slyšet, a když jsou lidi zvyklí na "ticho", odvykají si pomalu.

holkaokomodra
19. zář 2022

@adriana1712 jooo takovou svinu jsem mela pod nami taky, kdyz jsem odesla od ex... vypsychovala mě uplne stejne, bala jsem se cinknout priborem, pak me narkla, ze o vikendu byl hroznej bordel, v prazdnym byte... my byli u nasich, pak jeji syn sepsal stiznost ze jsme neprizpusobivy(v zivote se mnou osobne nemluvil) a pani domaci me prisla presvedvovat at koupim synkovi leporelo a ucim ho na kline paci paci, aby nehlucel... no praskla jsem do bot a jak rada... najemnik po me podle sousedky doma schovával zenskou s ditetem ve skrini 🤣🙊 at jde do řiti babizna

lcn162
19. zář 2022

Mě by zajímalo, proč se pan majitel odstěhoval, možná měl baby taky plné zuby.
A z pohledu někoho, kdo pronajímá byt: kdyby si stěžovala sousedka nám , jako majitelům, řekli bychom ji, ať si to vyřeší s nájemcem sama. Kdyby sousedů bylo více nebo baba nedala pokoj, řešili bychom to s nájemcem nějakou domluvou, ale rozhodně ne ukončením smlouvy.

exbordelar
20. zář 2022

Ahoj! Jak je tady zmíněno hned na začátku, myslím, že vnímání problémů tímto způsobem (že máš až stažený žaludek, bojíš se dělat normální hluk apod.) je způsobeno podlomeným sebevědomím, které určitě dostávalo v průběhu let s tyranem zabrat. Ideální by bylo docházet na psychoterapii, kde byste našli hlubokou příčinu toho všeho a uvědomit si vlastní hodnotu. (Chápu, že je to drahá záležitost, ale je to životní investice, která se ti tisíckrát vyplatí, věř mi). Všimla jsem si, že vlastně jakýkoliv problém nastane, vnímáš automaticky tak, že ta špatná jsi ty a měla by ses chovat jinak a lépe. Podle toho, co popisuješ, děláš úplně normální věci 😉 Ale tvé sebevědomí je natolik zdevastované, že se dokonce bojíš pozvat vlastního bratra na návštěvu - kvůli jedné zapšklé babě. No nezní to absurdně? Vždyť jsi svobodný člověk 🙂 Moc dobře vím, jak je těžké si to přenastavit v mysli. Je to každodenní hodinářská práce sama na sobě. A učitelem k tomu jsou právě tyto nepříjemné situace. Díky nim - pokud budeš postupovat vědomě - se naučíš přenastavit si svou mysl. Každý blbec, kterého potkáme a díky kterému se cítíme hrozně, má nás něco naučit. V tvém případě ti tvá sousedka pouze zrcadlí to, jak jsi vnitřně nastavená. Mimochodem - do očí ti nikdy nic neřekla, ačkoliv měla příležitost. Jsi si jistá, že bušení do topení má souvislost s tím, co děláš? Kolikrát takto zabušila?
A ad pes nad vámi. Myslím, že je na místě to tomu majiteli říct. Třeba o tom neví, že ten pes tam tak vyvádí. On, když není doma a ten pes začne štěkat, až když je mimo doslech, těžko s tím může něco udělat... Tady to problémové chování psů je dost časté. Existují i protištěkací obojoky, které reagují na vibraci hlasivek toho psa a dají mu korekční signál, který ho donutí přestat. Náprava bývá prakticky okamžitá, kdy ten pes za chvíli zjistí souvislost mezi svým štěkotem a nepříjemným signálem. Ale to už záleží na tom majiteli, jak se s tím popere, každopádně je to věc, která se dá řešit a ty kvůli tomu nemusíš trpět 🙂 Držím ti moc palce, ať to všechno ustojíš a nalezneš svoji úžasnou sebehodnotu 🙂

Strana
z2