icon

Jak řešit problém dětského vzhledu v dospělosti?

4. črc 2022

Dobrý den, trápí mě to, že jsem se vzhledově zasekla ve dvanácti letech. Teď se tady objeví určitě spousta komentářů, že si nemám stěžovat a mám být za to ráda, ale ono to nejde. Často vidím ty pohrdavé výrazy, slyším výsměchy a potkávám lidi, kteří jsou schopni se se mnou do krve hádat, že mi opravdu není 22 ale pouze 12. No, je to šíleně otravné a hlavně náročné na psychiku. Jsem momentálně zasnoubená, takže příští rok, možná až za dva roky svatba, pak dítě a já už se teď přistihuji při tom, že se děsím toho, jak na mě budou lidi koukat s kočárkem nebo těhotenským břichem. To ani nemluvím o tom, jak asi dětinsky budu vypadat ve svatebních šatech. Já mám sama sebe ráda, co se týče vzhledu, ale kdybych vypadala alespoň na těch osmnáct... Jsem drobná, do toho ten dětský vzhled. Řešil někdo něco podobného? Dá se s tím vůbec něco dělat nebo jen čekat do čtyřiceti, až si konečně začnu užívat toho, že vypadám mladě?

Strana
z2
vikca214
7. črc 2022

Já měla podobný problém do těhotenství s nejstarší dcerou. Až těhotenství mně změnilo, změnilo moje rysy v obličeji, s druhou dcerou zase o něco víc a teď čekám třetí a zase pozoruji že tam je změna. Někdy to chce prostě čas. Taky ale záleželo na tom jak sem se učesala, nalicila/vesměs sem chodila a chodím bez make-upu, což dělalo hodně/, nebo jestli sem měla/neměla brýle. Zkus si zajít ke kadeřnici a případně zvolit vhodnější líčení, víc asi zatím nepomůže a doufat že v těhotenství se ti poštěstí jako mě a přestaneš vypadat jako dítě 🙈
Můj manžel když mě viděl poprvé tak si myslel že mi je 15/16 a tehdy mi bylo 21 není to teda tak extrém jako u tebe, ale taky sem zažila mnoho nepříjemných situaci.

ales77
9. zář 2023

Hlavně abyste neměli Daunův syndrom

veronicka89
9. zář 2023

Ono jde i o obleceni uces atd ... a o chovani..
Treba na tebe lidi ani nekoukaji.

Myslim ze bys mela zapracovat na psychice 🙂

Skoda ze nechces hodit fotku to by me zajimalo jestli si taky myslim ze vypads na 12

ales77
9. zář 2023

Stáhněte si Apku Agebot a pat uvidíme Ještě mi to nehodilo pod 40 je mi 46

patypresdevaty
9. zář 2023

@veronicka89 je fakt, že zakladatelka dost klade důraz na to "jak na ni koukají ostatní", ale ono to může být nepříjemné třeba i z profesního hlediska
Když jsi pak třeba advokátka, co má za sebou mnohaletou praxi, ale lidé na první pohled odhadují, že jsi sotva dokončila školu a "co jim tedy taková žába má co radit", může to být nepříjemné. Jasný, ve druhé fázi za Tebe pak mluví už ty Tvoje zkušenosti atd, ale jsou lidi, co se zaseknou na tom prvním dojmu a buď tu šanci ani nedostaneš nebo si to musíš fakt hodně vybojovat...

veronicka89
9. zář 2023

@patypresdevaty zakladazelka nebude mit sz tsk velky profesni problem...

Je to hl. V hlave ... a neverim ze to licenim ucesem a oblecenim nejde lehce oklanat ten vek...

Často vidím ty pohrdavé výrazy, slyším výsměchy a potkávám lidi, kteří jsou schopni se se mnou do krve hádat, že mi opravdu není 22 ale pouze 12.

Tohle zni fakt divne ..

Hod tady fotku ... a zakryj si klidne oblecej

marketa11112
9. zář 2023

Vypadala jsem také vždy velmi mladě. Ve třiceti, už jsem dokonce v začátku těhotenství se synem, mi v obchodě nechtěli prodat doutníky ,( ne pro mě, dárek) a chtěli po mě občanku. A já ji u sebe neměla, jen jsem si odběhla o svačině z práce. To bylo vysvětlování.
Občas se to ale hodilo. Občas mi někdo podal rovnou ,,dětský,, lístek na výstavě, u vstupu. 🙂)).
Při posezení s kamarády v hospůdce jsem holt vytahovala občanku.
Na mě nejvíc dopadly starosti po narození syna. Přidalo mi to pár let ( během roka jsem zestárla minimálně o deset let). A popravdě jsem úplně ráda nebyla.
Teď už je mi 40. Lidé mi odhadují věk kolem třicítky či něco málo po třicítce. Tak jsem vlastně spokojená. Po porodech jsem nabrala pár kilo, postava se zaoblila na těch místech, kde to dříve chybělo. Postavu mám teď spíš tak akorát. Ale jak je člověk zvyklý, bral by pro svůj pocit klidně i o pár kilo méně.
Také chodím oblečená stejně jako ve dvaceti..rifle, tílko, tričko, sportovní bunda, batůžek pro volné ruce k dětem- doma i v práci. Mám ráda pohodlí.
Manžel je stejně starý, vypadá naopak o trošku starší. Lidé mu často říkají, že má velmi mladou ženu, že se má. Přitom máme narozky pár dnů od sebe.
Ale u nás hraje roli dědičnost. Moje máma vypadala vždy mladší, než byla. Naopak manželův otec vypadal ve třiceti staře, ale vypadal úplně stejně i v šedesáti. Také zvláštní. S manželem se známe přes dvacet let, takže nám to divné nepřijde a asi se navzájem vidíme jinak, v ničem nám to nepřekáží.

veryvory
9. zář 2023

Po mě chtějí občanku ještě ve 39 a to jsem myslela, že kolem 40 už budu mít klid 😆 Ale užívám si to 😆 Nedávno mě číšník požádal o občanku a já jí zrovna neměla, tak říkám: Zeptejte se tady mojí o 20 let mladší sestry, kolik mi je 🤣 A tady sedí moje 13tiletá dcera 🤣🤣 Smály jsme se celý večer a číšník na to: Tak jsem rád, že jsem vás aspoň pobavil 🤣🤣🤣

blackblue
9. zář 2023

Mne je za chvili 30, a zrovna tento tyden mi hadali na 20. Pobavilo me to, veci se vyjasnily, az kdyz jsem se zminila o nedavno zesnulem manzelovi, a pak se na rovinu holky zeptaly na muj vek. Vis, jeste jsi relativne mladicka, ale opravdu si casem a zkusenostma dojdes k tomu, ze to, co si mysli ostatni.. to je uplne ta posledni vec, na ktere v zivote zalezi. Vhodne zvoleny uces a spravny make up ti muze par let opticky pridat... Jo, obcas to prinese otravne situace treba na uradech, s nakupem alkoholu, v nemocnici.. ale obcas i vtipne historky. Kazdopadne.. zivot je fakticky uplne o necem jinem, a je zbytecne plytvat casem a zbytecne se trapit necim takovym.

vero987nika
9. zář 2023

já si teda myslím, možná se pletu, ale fakt si myslím že se ti pak to tělo v těhotenství a po něm dost změní ☺️

veru181
9. zář 2023

@vero987nika A mně zase přijde, že jsem začala vypadat v obličeji starší 😀 Zatím ještě v dobrém, konečně na svůj věk.

anyyyn
9. zář 2023

Stále budou lidi, kteří se budou chtít do krve hádat o cokoli, a na věk máš průkaz😉. A mě vždycky bavilo, když lidi neodhadli můj věk. Sice vypadam tak na 15 a ne na 12, ale i tak🙂

drep
9. zář 2023

@patypresdevaty já ve svých 37 vypadám furt dětsky, jsem zvyklá, že na záchrance se pacient rozhlídl a pak komunikovat jen s řidičem (holčičky doktorka a záchranářka důvěru nevzbuzovaly), dodnes se mě občas nějaký pacient nebo jeho rodina zeptá, jestli už s tím mám zkušenost nebo tak, asertivně odpovídám, že jsem začala 13. Rok klinický praxe. Ale fakt mě to nijak netrápí, radši, než aby se mě ptali, jestli jsem dcery babička🤣

kafr
10. zář 2023

V tom nejsi sama. Mi zrovna v týdnu říkala kolegyně, že přijde posila, nějaká starší, zkušená, cca 40-50 let. Říkám jí, tak dík, mi je 42! 🤣 hádala mi minimálně o 10 méně 🙈 mám vrásky od smíchu, hooodně šedin, které si nebarvím...
Vždy jsem to brala s humorem a bavila jsem se tím, že po mě chtěli občanku i v 30 letech. Jsem drobná, štíhlá a energická, můžu nakupovat na dětském, heč 😜👍
Sranda byla i v porodnici, první dítě až ve 37 a já předvedla ukázkový, téměř ambulantní porod. (Ne, domů jsem nejela, hezky jsem si užívala fůlservis a nevěřícné pohledy na rodné číslo 😎)

alishka111
10. zář 2023

No mě se ptali na občanku ještě ve 40, paní: a osmnáct Vam bylo? Já na to že už dvakrát 😁 Ségře (35) když nesli poštu, tak se ptali, jestli je doma maminka... Věřím, že s očekávaným dítětem to musí být nepříjemné, ale krom úpravy vzhledu a treba oblečení pomůže až čas. Moje rada, nehadejte se, klidně řekněte, nevěříš, nevěř a koukej jak si dám pivo 😁

ales77
27. pro 2024

Já jsem jednu ve 30 jednu málem trefil

skarol
Autor odpověď smazal
Strana
z2