Jak se cítíte v této době?
Ahoj holky, mám takový zvláštní problém a dotaz na Vás, jak se máte v téhle době? Dlouho jsem se držela být pozitivní (pozitivně negativní 🙂 )..ale poslední dny mi to už moc nejde. A samozřejmě ,že jde o covid. Naštěstí nikoho z rodiny to ještě nepostihlo, tak máme kliku. Nejprve jsem se bála o babičky a rodiče (jsou rizikoví) a poslední dobou se začínám bát i o nás, o sebe. Mám dvě malé děti a nechci je tady nechat.. Můj známý (ročník 84) je už 10 dní na ventilátoru a docházejí mu ledviny. Jinak zdravý člověk, nekuřák, nepil.. plus když otevřu internet, nepřidá mi to. Zrovna jsem přečetla o mamince,co pororidla a 3 týdny na to zemřela na covid.
Mluvila jsem se sestrou z ara a taky říkala, že umírají lidé ročníky 70,80, během 4 hodin jsou pryč. Dost mě to vzalo. Navíc mě ničí ten stereotyp doma, bydlíme na malé vesnici, krom lesa nic nemůžeme. A v tomhle počasí i na ten les je to blbý. Tuhle jsem se přistihla, že když jsem viděla fotku z loňského ledna, kdy dcera byla na řízku v restauraci s babičkou a dědou,tak mi to bylo strašně líto ještě další den. Mrzí mě,že jsme vše brali jako samozřejmost a teď není ani samozřejmostí jet za rodiči (bydlí ve vedlejším okrese). Máte nějaká povzbudivá slova pro mě? Jak to vidíte vy? Nějak nevidím světlo na konci tunelu.. a to se naštěstí nic netýká mé živnosti a o peníze nepřicházíme. Jak jsou na tom chudáci lidi, co ano.. je mi to fakt nějak líto a z tohohle stavu se moc neumím vyhrabat už několik dní. Omlouvám se za sloh.
Já už jsem z toho v prdeli a svetlo na konci tunelu nikde.
Holky, to je děs, kolik z nás je z toho v prdeli a to jsme mladé a máme děti, tedy i impulsy být v pořádku.. Jak tohle působí na všechny, to je hrůza..
@mamikry v počasí doufám teda taky a jestli nepomůže to,tak nevím. Ta čísla neklesaji, i po dvou týdnech, co se nesmí nic 🤷♀️
Jj je to drsné... Já si říkám, že kdybych neměla dítě bylo by to ale ještě horší. Takhle mám alespoň nějaký důvod snažit se nebýt uuuuplně na dně. Ale nedovedu si představit být třeba single a bydlet teď sama...
@petruskaaa9 Mě taky ta únava postihla. Vlastně to všechno přešlo tak nějak po dvou měsících a v tu dobu se spustila ta čichová halucinace. Prodělala jsem v listopadu ještě zánět dutin a brala antibiotika. Upřímně jsem myslela, že už nikdy nevstanu z postele a nebudu fungovat.
U doktora jsem nebyla, jen jsem volala praktickému. Manžel říkal, ať to zkusím, byla jsem fakt na dně. Ale v podstatě mi doktor trochu s úsměvem řekl, že to je naprosto normální po covidu. Tak mu říkám, že jsem ale jen na houskách, že nic jiného nesnesu (k tomu všemu jsem ještě celiak, takže jsem pár dní jedla lepek a zadělala si na nehezké střevní potíže). Prý by mi mohl předepsat jen neurotika, ale že to by v těhotenství nebylo dobré, takže mám prostě vydržet. Haha.
Jinak jím hodně sýry (na snídani a večeři) a obědy většinou br. kaši s broskvemi, rýži se zeleninou. V poslední době se snažím jíst normálně všechno včetně masa a překonávat to. Právě kvůli té porodnici, protože se taky děsím, co tam budu jíst. Občas se pozvracím, ale jinak to “celkem” to jde. Ale já zas nesnesu nic smaženého, takže všechno jen dusím nebo peču v troubě :D Maximálně smažím na másle. Je to blázinec.
Jinak jsem to měla podobně... začala mi hrozná rýma, škrábaní v krku asi dva dny, teplota do 37,5 a brutální únava. Pak mi to přešlo do těch dutin.
A teď to máš s čichem jak? Já cítím tak možná na 50 %, ale jen ty pachy. Je fakt minimum věcí, co mi vyloženě nesmrdí. A plnou hezkou chuť cítím asi fakt jen u těch konzervovaných broskví, jinak nic moc.
@veruuu_kubesovic krásně napsáno. Jste silní 😘
@janedv díky!!
@lutu11 děkuji za pozitivní přístup ☺️ no imunita po covidu je a není.. Kamarádka měla prvni covid 28.12.,22.1.nastoupila do práce a nově pozitivní test měla na konci února 🤷♀️ takže tohle mě vždycky rozkopne, jestli to má vůbec to světlo někde..
@te_reza jee hezky přístup, díky za pozitivní zprávu ☺️
@orisek56 snad se Ti to zlepší. To je přece hrůza toto.. Ale myslím, že kdyby bylo riziko, že nedáš třetí porod, jdeš na cs..
@petruskaaa9 to, co popisuješ je noční můra. To si nedovedu představit. Když u rýmy ztratím čich nebo chuť na dva tři dny, jsem vyřízená.. Na tož tohle. Držím Ti pěsti, ať je to ok!
@carameels Já si říkala, že počkám po tom porodu, jestli se něco změní a když ne, budu to muset nějak začít řešit, ale vůbec právě nevím s kým a kde. Teď by mi všichni stejně tvrdili, že to mám z těhotenství. To mi cpou do hlavy i doma. Mně to překonávání se moc nejde, dnes sem zkusila dát do pusy kousek masa a nedalo se to. A to jsem byla před covidem neskutečně masový člověk, co ho musel mít denně. Teď mě štve, že když bych ho kvůli těhotenství měla jíst, tak prostě nemůžu. Ale zajímavý je, že výsledky krve mám O.K. ani železo mi nechybí, tak mám v sobě asi velké zásoby z dřívějška :D Čich je u mě hodně zajímavý. Něco mi přijde, že cítím extrémně moc a něco vlastně vůbec nebo úplně jinak než bych cítit měla. Mám obavy, že neucítím ani pokakané mimčo, protože tyhle pachy prostě necítím. Sprcháče, krémy atd. mi všechny voní (smrdí) stejně. Ale třeba takovou cibuli a česnek cítím na kilometr daleko, ale je ten zápach pro mě taky jiný než před covidem. Poznám, když k někomu přijdu a vařil nebo jedl něco s cibulí nebo česnekem a to i po několika hodinách. Cibuli cítím i v kečupu, tatarce, uzeninách...přitom sem dříve ani nevěděla, že tam nějaká cibule je. Prostě se mi ty smysly totálně zbláznily. Neurotika??Takže nám prostě předepíšou něco na hlavu a nazdar??Myslím, že to moje problémy nevyřeší a magor fakt nejsem. Než je jíst, to raději budu celý život na sýrech. Je zvláštní, že to každá máme trochu jinak, mně třeba to smažené vůbec nevadí. Ale zjistila jsem, že více solím, mám pořád pocit, že je všechno takové nic moc bez chuti. Ale sladké mi chutná pořád stejně. Tak alespon něco mi zůstalo 🙂 Být do toho ještě celiak, tak tedy nevím..
@aneta15 achjo, držím palce, ať jsou v pořádku!!
@gracinka7 až tak..? ☺️
@petruskaaa9 Nevím, odkud jsi, ale například v Brně nemocnice u Svaté Anny zřídila specializované pracoviště pro tyto potřeby. Mně se bohužel od nich nikdo neozval, nereagoval na telefon ani mail, ale je fakt, že už jsem to zkoušela v lednu. Můj praktický mi říkal, ať se případně po porodu ozvu a pošle mě na ORL. Takže asi tam to řešit. Ale jestli pomohou, to celkem pochybuju... Hele vůbec bych je doma neposlouchala. A mně to třeba netvrdil ani doktor. Prý je tohle prostě následek covidu, který má spousta lidí. Moje mamka to má taky a těhotná fakt není :D Už ji to trápí 4 měsíce.
Tak hlavně, že máš krev v pořádku a mimčo snad nestrádá. U mě se právě objevil problém, asi dva měsíce jsem to maso nejedla a najednou se prcek přestal vyvíjet, tak se musím fakt překonávat a dohánět bílkoviny, ať se ještě dopeče.
S těmi vůněmi to máme teda dost podobně, hlavně cibule a česnek mě taky neuvěřitelně dráždí. A to tyhle dvě suroviny za normálního stavu miluju. Jinak já mám problém i se vzduchem :D Když jdu na procházku, tak mi to venku smrdí.
Já věřím, že to na celý život nebude, ale jinak souhlasím, do prášků na hlavu bych taky nešla :(
Budu nám držet pěsti, ať to po porodu zmizí nebo se to aspoň trochu vlivem těch hormonů zmírní.
@carameels Bydlím kousek od Plzně, zkusím se kouknout jestli tady něco takového poblíž taky už není. V mém okolí je strašně lidí, kteří covid prodělali a nikdo tyhle problémy nemá. S tím vzduchem jsem to taky měla, ale nebylo to tak hrozné, cítila sem venku pomeranče :D Ale to už mě třeba přešlo. Od začátku covidu mi i strašně smrdělo kafe, takže sem ho úplně přestala pít. Ale to mohlo být těhotenstvím. Což mi nevadilo, byla sem na něm docela závislá, takže sem v těhotenství alespoň nemusela řešit absťáky :D Nedávno sem ho zkusila ochutnat a už se to docela dalo. Ještě den předtím než u mě tyhle stavy nastali sem se doma cpala matjesama s cibulí a druhý den,když sem otevřela ledničku mi tam najednou něco strašně divně smrdělo, prostě jak zkažená cibule. Nechápu proč to přišlo takhle z hodiny na hodinu 3 měsíce po covidu. Jeden čas sem nemohla jíst ani pečivo, mělo zvláštní chuť. To už sem tak nějak překonala, protože sem jednu dobu fakt nejedla skoro nic a váha místo toho aby mi šla nahoru šla dolů. Takže malé zlepšení u mě za ty 3 měsíce nastalo, ale jestli to půjde tímhle tempem, tak se možná tak za 10 let dostanu k tomu, že mi bude zase všechno chutnat normálně. Pokud do té doby nedostanu další covid a nepojedu nanovo :O Tak ty už to máš za pár, tak hlavně přeji ať je prcek i ty v pořádku a kdo ví, třeba po tom porodu se vše vrátí do normálu 🙂

@klea81 a tohle jsou přesně zprávy, které potřebuji slyšet!! Děkuji 😘