Jak se připravit na případnou válku v Česku?
Ahoj, dneska manžel přišel s otázkou co bychom dělali v případě války. Samozřejmě jsem odpověděla, že bychom odletěli na druhou stranu světa.
Samozřejmě kdyby měl někdo pod barakem nebo v baraku bunkr rádi se k němu přidáme 😁
Je pravda, ze se o válce mluví pořad více a více a to riziko války v Česku cim dal více sílí.
Přemýšleli jste už někdo co byste dělali kdyby tady ta válka měla opravdu začít?
@andromeda818 nejak je zmanipulovat musel, ale to uz se dnes nikdo nedozvi
@honatko092 Já nevím, mně to přijde absurdní. To je jako bych naverbovala pár lidí, že se mi líbí tamhle sousedky veliký barák a ještě větší pozemek, že s ní teda jdeme válčit. To si radši budu syslit na svém, a snažit se abych měla hezký to, co mám...Jak by bylo na světě hezky kdyby to tak každý měl...
Holky, ale vy to vidíte z naší strany. Např. Rusové dnes nebo Němci tehdy měli úplně jiné informace, jinou masírku, jiné své pravdy a jinou (svou) realitu. Několik let se tvořila nenávist vůči Židům (a podněcovala se), takže když potom Židy začali utiskovat, tak pro ně byl Hitler hrdina. To samé je dnes podsouváno Rusům, jak Putin odvrací útok na milované Rusko, ti lidi mají prostě jinou realitu..a kdo to vidí tak, jak to je, ten se většinou prostě bojí o svou rodinu...
Já se třeba víc než Ruska bojím sílící nenávisti muslimů. Německo, Francie, Anglie jsou úplně v prdeli, oni přinesli úplně jinou kulturu, než jakou tady máme a tvrdě vyžadují svá práva (ktera by ale křesťanév jejich zemích opravdu neměli). Toho se bojím více, než aktuálního RU UA konfliktu a opravdu mi nepřijde vtipná ani taková blbost, že se už na západě neříkají Vánoce, ale Zimní svátky. Aby se ženské bály chodit na bazén a večer ven, bílé děti a učitelé do školy, aby statisíce lidí oslavovaly útok na Izrael, to je prostě strašný průser.
@klokanka31 Jenže ti politici mají svoje příznivce, kteří je volili a mají většinou stejné názory. Vem si jak se vždycky před volbami rozdělí ČR na různé skupinky. Vždycky budou mít někoho, kdo v rámci "dobrá" bude dělat jejich špinavou práci dobrovolně.
Ještě na střední jsem si velmi naivně myslela, že lidstvu stačili dvě světové války, aby se poučili co za hrůzy se dělo a chtěli pro své děti něco lepšího. A podívej se do světa...
@michaela666 Mně přijde že velká část lidstva ztratila rozum a normální uvažování. Stačí se podívat i tady v Čechách, co je nenávisti, vražd...To prostě není normální.
@mollyweasley Hele, ja ziju v tom Nemecku, ktere je v prdeli a muzu ti s jistotou rict, ze se muzes uklidnit. Hodne z mych sousedu jsou muslimove a fakt se jich nebojim, jsou to uplne normalni lidi, co ti poprejou krasne Vanoce (ne Zimni svatky). Cim min nekoho znas, tim vetsi z nej mas strach.
@klokanka31 ty máš mylnou představu o lidstvu... Lidstvo je pořád stejné. Vražd je přibližně stejně jako bylo jen už víš i o tech co se staly dál než na hranici tvého města. A vojáků bojujících kvůli penězům je minimum. Většina do toho jde spíš kvůli ochraně své a rodiny a státu, ideálům a tak podobně.
@smajlinka Věřím, že všichni nejsou stejní. Vezmi si co za zvěrstva se dělo s odvoláváním na křesťanskou víru. Myslíš, že všichni křesťané uznávali to, co se dělo pohanům nebo ženám při čarodějnických procesech? Pochybuju
@michaela666 Presne tak. Fanatici jsou nebezpecni vzdycky, je uplne jedno, jestli to jsou krestani nebo muslimove. Krestani vyvrazdili uz tolik lidi, ze mi pripada dost vtipne, ze maji mit z jinych nabozenstvi strach. A nefanatici jsou bezpecni a zase je uplne jedno, jestli to jsou krestani, nebo muslimove. Ja si jsem naprosto jista tim, ze mym muslimskym znamym je muj ateismus uprimne uplne ukradeny a noci netravi spradanim tajnych planu, jak mi zabranit koupat se v bikinach.
@darkwitch Lidstvo není stejný. Hodnoty dost upadají.
@klokanka31 Jake hodnoty? Pripada ti, ze ve Stredoveku se zilo lip? Nebo jeste pred 70 lety, behem politickych procesu? Nebo pred 40 lety, kdy byt homosexual znamenalo zavrzeni rodinou a jeden soused udaval druheho? Po kterych hodnotach se ti styska nejvic?
@klokanka31 nevíš co mají za informace v tom Rusku a čemu věří … a strach má taky sílu … tady máme přístup k informacím až moc.. a kolikrát hledím, čemu lidi věří - viz Žabka na potravinách, ze znamená, ze při výrobě byly použití broucci. 🤣jak se to kopirovalo, jak to jelo a kolik lidi se ještě teď boji koupit granko se žabkou a vlastně většinu čokolád.. tak co potom tam jim tlačí do hlav propaganda.. a kolik reálný informaci se k nim dostane a jakou chuť a sílu maji jim věřit …
@klokanka31 taky si vem co za zvěrstva se dělo ve valkach historii …a nejen v nich.. jen teď je ta představa o historii tak nějak víc romantická a zkreslená
@ai30 děkuji za hodnoty😁
myslím že těch muslimů co jsou teď osm let sousedi se nikdo nebojí, ale jejich děti a vnoučat pokud nebudou skutečně začleněny do komunity, protože pak přijde nějaký vůdce a bude jim tvrdit jak jsou zneužívání svými sousedy a připomene jim jejich kořeny a tam už hrozí průšvih
@ai30 Hodnoty tradiční rodiny...
@janule0123 Taky nestačím zírat čemu všemu lidi věří...
@klokanka31 A ty hodnoty tradicni rodiny maji byt jake presne? Chybi ti, ze uz nejsou nucene snatky? Ze zeny majici dite mimo manzelstvi se ho nemusi vzdat, nebo zit v hanbe? Ze maji moznost odejit z manzelstvi a netrpet domaci nasili jen kvuli tomu, ze se samy neuzivi? Ze se muzou vzit lidi, kteri se miluji, bez ohledu na pohlavi? Co presne bylo v minulosti tak super, ze by se to melo vratit?
@ai30 Lidi měli k rodinám větší závazky, neříkám žít s někým kdo tě týrá, ale dneska se lidi rozvádí kolikrát kvůli kravinám, že se prostě už spolu "nudí". Zrovna tuhle jsem četla článek, že už jen málo dětí vyrůstá v rodině s oběma biologickými rodiči. Dneska si lidi sekají děti na potkání, ty pak lítají od jednoho rodiče k druhýmu, k dalším nevlastním sourozencům... Ale jsem v tomhle stará škola no...Přijde mi tenhle svět jako jeden velký chaos.
@mollyweasley tady ve Francii jsou teda Vánoce furt Noël. 🤷 zimní svátky jsem od nikoho neslyšela ještě.
@andromeda818 Souhlasím, v tom nemám žádné iluze. Snažím se od toho mít odstup, přečtu si, co se děje ve světě, snažím se chytit základní informace, podívat se na různá média, ale nepatlám se v tom a nesleduju to. Kdyby média sledovala boje v roce 2014 jako teď, tak máme podobné pocity blížicí se války už tehdy...novináři píšou to, co lidi čtou 🤷🏻♀️ Ale většina lidí prostě médiím podléhá a co hůř, podléhá dezinformacím...
Sice jsme se odklonily od původního příspěvku, ale díky za debatu, po dlouhé době na MK debata o něčem zajímavém se spousty zajímavých názorů 👍🏻
@klokanka31 Ja teda neznam zadny rozvedeny par, u ktereho bych si myslela 'vy jste rozhodne meli zustat spolu'. Podle me si tu minulost ukrutne idealizujes.