Jak se vypořádat s drzým dítětem od sousedů?
Potřebuju poradit nebo se vyzpovídat, nevím. Ve vedlejší bytovce bydlí jedna 5 letá holka, a ta pořád courá po celém okolí. Leze na zahrady k našim sousedům (je to jiná bytovka) a pořád otravuje. Posledně u sousedky vedle nás vydržela asi půl hodiny a pořád jí něco říkala a pořád se vyptávala. Bylo slyšet že sousedka toho měla plný zuby podle tónu hlasu, protože jí rušila u práce. No a holka už začala i u nás. Myslela jsem že by naše tříleťačka mohla mít kamarádku, ale s touhle holkou to prostě nepůjde. Nejen že pokládá úplně blbý otázky (jakto že naše dcera nemluví (mluví ale teprve se rozpovídává), proč věším venku prádlo, a jestli tam bude pověšený přes noc, proč máme tohle a tamto atd. Taky říkala že k nám přijde na pískoviště, že si otevře branku, a nechápala že bez dovolení prostě nesmí. Pořád leze k našemu plotu, někdy i s jinými dětmi, věší se na plot a načuhují k nám. Je mi to dost nepříjemný, navíc čekám kdy plot spadne. Když jsem je vyháněla tak to stejně nepomohlo. Teď večer, holka přišla k plotu a začala se zase vykecávat, zase milion otázek. A ptala se na naší dceru kde je. Tak jsem řekla že doma, že se musí vykoupat a jít spinkat, že ven už nepůjde. A ona že proč, že ona je taky venku. Tak jsem jí řekla že ona by měla už taky jít domů, že je pozdě. A ona začala že může být venku, že máma stejně není doma, že pracuje až pozdě do večera. To nemá nikoho kdo ji hlídá? A naplánovala že zítra přijde dopoledne ještě s kamarády a půjdou na naše pískoviště si hrát. Jsem udivená tou drzostí, ještě mi tyká 🤦♀️ jak se jí prostě slušně ale účinně zbavit aby sem už nelezla?
@veronikav31 právě že všechny víme hovno, ale některé tu rozjíždí mega závěry a rady 🧐😉
Nenecháme,ale ses u toho že jo.az ti začne dítě chodit samo ven,jak to chceš dozorovat? Nebo budeš spoléhat na to,že ten dospělý,kterému to bude nepříjemné,to dítě prostě usmerni?pošle pryč?jako jo,každej sme jinej.kdyz mi dítě 3x řeklo,že bylo z za těch sousedů,tak sem tam sama zašla, "nevadí vám to?kdyžtak ho pošlete pryč,tady je kóje číslo kdyby cokoliv, vaše dítě může samozřejmě taky přijít."
Mysli na to,že za pár let ani tvému dítěti nebude stačit vaše zahrada kde je to pořád stejné.nebudes mu stačit ty,ale bude chtít kamarády.pak možná budeš ještě ráda za tuhle votravnou holku. A nebo se stejně jako s ní,s tvým dítětem nebude chtít bavit nikdo a to je fakt úplně nejhorší.kdyz dítě chce kamarády a nikdo ho nebere.tim nechci říct že máš mít teď hned tu holku ráda.spis s ji jednat na rovinu. Chvíli ji tolerovat a pak ji říct,že musí přijit jindy. I tvoje dítě vyroste a doma ho neudržís.
No, před třiceti lety, když mně bylo 5 let, tak jsme s dětma z okolí litali bezprizorně po celé vesnici, lezli k sousedům, věšeli se na ploty a měli určitě otravné otázky... Dneska by na takovou partu každý druhý volal OSPOD. Smutná doba. Asi bych holku vzala za ruku, odvedla ji domů a promluvila si s její maminkou. Že se ti to nelíbí, jak je sama bloudí po venku. A pak by se vidělo...
@malanoha přesně.ale on je asi rozdíl,když někdo vyrůstá na anonymním sídlišti a někdo na vesnici.ted sem si vzpomněla,do kolika zahrad jsme vlezli a kradli ovoce.a všichni sousedi to věděli,občas nás nechali,občas udělali bubu bubu.na obědy je kamosum jsme se zvali běžne.ten kdo měl bazén,u toho se bylo celé léto.avpres držku nám jeho rodič dal všem stejně,jako těm vlastním😂To už by si dneska dovolil málokdo.ale byly jsme prostě úplně stejně otravný děti...než jsme začali chodit kouřit za vesnici a nikdo už nás nikdy nevidel😂
Ale samozřejmě mě někdy otravuji vlastní děti,natož ty cizí.a kolikrát sem dala zákaz aby k nám kohokoliv tahali. Zase jako nejsem usměvavá a zenova prijimacka návštěv neustále.😂
@escapelle Asi jste nebyli tak moc otravní a prostě to vyplynulo. Ono se to těžko popisuje, ale já fakt, kdybych to jedo vysávací dítě neznala, tak bych taky asi mluvila jinak, ale ono je to opravdu poznat, a přísahám, že jsem takové dítě v životě už nepotkala. To bylo něco děsnýho, člověk fakt naprosto vyřízený z něj. Ono tedy vše bylo výchovou, ale to je jiná věc. Prostě tak otravné příšerné dítě, že pokud by mělo mít moje dítě takového kamaráda, tak radši ať je jako kůl v plotě. Takže já proto možná to posuzuju i jinak, protože otravnost jsem zažila. To, že jsou děti drzé, vlezlé a tak, tak to je jiné, tohle fakt bylo na kulku po chvíli. Ale jak píšu, velmi špatně se to asi chápe, když to člověk nezažil. Nemít tu zkušenost, tak taky asi reaguju jinak.
@sarihy já třeba chápu, že jí to vadí, taky by mi to asi vadilo, ale neřešit to, není řešení.. pokud jí to vadí a je to v pořádku, má vzít holku za ruku a řešit to s dospělým... trošku jiná story, ale moje dítě bufetilo někde mezi panelákama ve velkým konťáku (s kámošem), cizí pán ho dovedl domů za flígr, jestli o tom maminka ví.. byla jsem vlastně moc ráda, že ho pán přivedl a že se to ke mně doneslo.. jinak by si celá ulice povídala, jaký je to sígr, že leze do popelnic a tahá ven krámy.. spousta sousedů a nikdo nic neřekl, všichni si hledí svého
@sarihy je fakt,že asi je rozdíl,když jsou ty děti na podobné úrovni a zábavi se.kdyz budu mit roční mimino tak taky nebudu odvarena z toho mít tu každý den šestileté dítě. To ocením třeba za tři roky,když už se zábavi. Jako to asi jo.
Jinak moje dcera má taky kamarádky,které nemůžu absolutně vystát,to se neboj🙈😂)
(Jinak teď koukám,že automatická oprava všude udělala svy,tak to se omlouvám🙈.datluju to za chůze,proti sluníčku a s kočárem 😂)
@zelenaesmolda také si myslím, mě by nikdy nenapadlo to po tak malém dítěti vyžadovat 🤔 ani by mě nenapadlo, že to vůbec někdo vyžaduje 🙈🙈
Autorko, pořád se oháníš a odpovídáš jen tím, jak by tě to dítě nemělo otravovat a mělo by se slušně chovat a rodič by to měl řešit. Ano, máš dost svých problémů, ale jak je to teda s tím, že ta holčička pobíhá sama celé dny až do noci sama venku? Tebe vážně nezajímá, jestli není zanedbaná, jestli o ní teda někdo ví, kde běhá, udržuje nějaký "dohled"? Nezajímá tě, že by se jí klidně mohlo něco stát a ty řešíš jen to, že tě holka prudí? Já mám dítě s podezřením na ADHD a někdy z ní mám taky pocit, že mi exploduje hlava, protože furt jen mluví a mluví a když nemluví, tak zlobí. Takže chápu, že u cizího dítěte tě to s***, ale tohle není v pořádku. Píšeš, že jsi nikdy neviděla její mámu, fakt ti to je u zadele, jak to s ní teda je?
@cherie24 Nejsme malá vesnice abysme se všichni znali, už se stalo že jsem neznala ani naše vlastní sousedy 😁 Běhají kolikrát po venku i další cizí děti a to mám řešit kdo je čí, jestli je zanedbaný nebo není? Tahle holka zanedbaná nebude, chodí čistá. Poprvé jsem si myslela že je u naší sousedky na návštěvě, když u nich dobu byla na zahrádce, tak když se se mnou dala do řeči, ptala jsem se jestli je u babičky na návštěvě. A ona mi řekla že ne, že bydlí ve vedlejším domě s mámou. Ale víc nevím. Je ale smutný že dnešním dětem se vůbec neříká že se nemají s cizími lidmi bavit (chodit k nim).
Aha,takze to,ze je cista znamena,ze neni zanedbana?Zajimave poznavaci znameni.Takze staci dite doma zmlatit a pak mu dat ciste hadry.Me teda prijde spis smutna ta lhostejnost dospelych vuci detem,ktere se narodi do nejake situace a nemaji moznost ji ovlivnit.
autorko a nenapadlo tě tedy,že když chodí takto k cizím lidem,že se může třeba něco dít,ale neumí to pojmenovat a svěřit se cizím?stokrát se může dětem říkat,že nikam s cizím nemají chodit,ale když třeba vidí malé dítě nebo babičku-co třeba nemá a chtěla by jí,že ztrácí ostych.
Nevím kde tedy bydlíš,ale bydlíme ve městě,okrajová část,v okolí máme 3 menší paneláky, spoustu rodinných domů a přesto znám dost sousedů-s dětmi jsem pořád venku a oni se zastaví,popovídají si s námi nebo na hřišti a vůbec mi to nevadí,ať od ostatních maminek nebo dětí,ba naopak jsem ráda,že naše děti mají kamarády i mimo školu,školku,rodinu.
Teď mimo téma, se synem do třídy ve školce nastoupila holčička-předškolák,která si vůbec neuměla hrát s ostatními dětmi,neuměla si s nimi povídat,ani s nimi sedět u stolu,učitelky byly z toho smutné,že holčička seděla pořád u nich,stačil jí jen kontakt s dospělými a nakonec se učitelka zeptala babičky-ta potvrdila,že holčička je od malička stále jen s dospělými,že s dětmi do kontaktu kromě doktorů nepřišla nikdy,žádné hřiště,nic. Což je dost smutné,ale může to být i případ této holčičky,že vyhledává kontakt dospělých
@veronikav31 A z toho plyne co? Že mám dělat tetu úplně cizím dětem? Asi takhle, když jdu na hřiště a tam by k nám šly děti, nevadí, naopak. Ale abych neměla doma soukromí, to mi prostě vadí.
tak to řekni mamince,co je proboha na tom?stačí říct,že tě to obtěžuje a je to.a předpokládám,že to není hodinové běhání po vesnici a hledání maminky,když bydlí vedle.ostatně,tvoje dítě může být v 5 letech taky takové,ať jedno nebo druhé.
Podle logiky je čistě oblečená= není nějakým způsobem zanedbávaná bys moje dítě za zanedbané asi považovala. Po 15 minutách je pravidelně zadělaná od něčeho, kudrnaté neposlušné vlásky v culíku moc nedrží, takže vypadá jak divoženka.
Nebylo by jednodušší jít zazvonit a popovídat si s mámou? Buď jí musíš domluvit ty a slušně říct, že si nepřeješ, aby k vám chodila nebo to vyřeší na tvůj popud její rodiče. Jiná možnost není.
Vse zahrajes do autu, otocis proti tem co se snazi ti poradit reseni.. ale ze bys zvedla zadek a sla zjistit pravdu a rict nekomu od te cacorky, ze takhle ne, to ne.. tezko pak radit 🤷🏻♀️ bud usmerni tu osamelou cacoru, nebo zajdi tam, kde bydli.. jiny reseni to proste nema..
(Jo a taky mam zanedbany dite - dlouhy rozevlaty vlasy, vecne jak cune a pred barakem, klidne az k silnici si coura sama.. ale nasi sousedi uz vedi, kdyz nevedeli, max ji oslovili a zjistovali kde jsem)..
@l_ To necháš dítě samotný u silnice?
Jo 😎 dokonce i obejit kolecko po vsi, nebo na hristi samotnou.. nebo na akcich obecnich mnohdy ani netusim kde je.. hrozny vid?
U nás taky chodí okolo silnice a dokonce jsem dceru-1.trida poslala se synem 5 let domů přes 2 silnice,z toho 1 je dost frekventovaná.a představ si,že syn v 6,5 letech bude chodit přes 3 silnice sám do/z 1.tridy ZŠ.
@l_ taky jsem hrozná san 🤣,taky nevím kde děti teď jsou.a dokonce jsem syna ve 4,5 letech nechala 1h ráno a 1h odpoledne samotného doma,když měl neštovice-dcera byla předškolák,tak jsem jí vedla pěšky do/ze školky.prarodice zírají,ale lepší než vozit děti v 7.tride před vchod do školy,aby chudáci nemuseli pěšky 🤦
@veronikav31 jakoze bojim se, ale to uz budu asi vzdycky z nejakyho duvodu.. a kdzy vidim vrstevniky, tak na dceru je vcelku spoleh.. je ji 6,5.. a presne, zacne skola a ja teda uplne nechci delat nonstop taxikare.. a nejak se to naucit musi 🤷🏻♀️
@veronikav31 Tak to máš pevný nervy. Nevědět kde mám dítě tvl🤦♀️ Je to pár dní, co bylo ve zprávách že 4 letého kluka přejel vlak. Hlídání bylo bůhví kde. Sakra lidi, vždyť i ze zákona je povinnost tyhle malé děti hlídat, mít pod dozorem 🤦♀️
@l_ jsme mámy,my se budeme bát pořád.dcerka je pyšná,že zvládla chodit sama už hned od září(hlavně vodim mladšího syna do školky, vstává v 6h a nechtěla jsem,aby dcerka vstávala takhle brzo,když se musí ve škole soustředit,přišlo mě to zbytečné,takhle si pospí do skoro 3/4 na 7, vypraví se sama a já na ni čekala u školy,teď už občas chodí se staršími kamarádkami se kterými se seznámila ve škole. má chytré hodinky,tak jsem ji ze začátku kontrolovala kde je,volala mi pokaždé,když přešla silnici a dobrý.
Proboha,jsou na hřišti o ulici nebo dvě níže,dcera má hodinky s gps.jo a jsou venku oba dva.verim jim,jsou od malička vychovávaný k samostatnosti, co můžou a co ne ví moc dobře.dcera si ani nevzala bonbon od kamarádky strejdy, protože si nesmí nic brát od cizích lidí.je důvěra rodič -dite a naopak. Dcera je školačka a co,to jí mám být za za.kem jako kvočna?? Pod ochranou je-ma tlačítko sos a kamarády potřebují,to mám hlídat školou povinné děti jak si hrají s ostatními?🤦 By mě poslala do háje
Autorko,to je co, teď na mě můžeš zavolat ospod,vždyť by si tukali na čelo.zahradu nemáme,jsme v bytě,tak nebudu děti držet doma.zamysli se co píšeš
Ježíš to jsou fakt výmluvy. 🤦🏼♀️My bydlíme na vesnici, která má přes 900 obyvatel a bydlíme tu ani ne 3 roky, takže taky nikoho moc neznám. Ani některé sousedy ob baráky, ale kdyby mi na plotě neustále viselo 5 leté dítě, od rána až do večera a já si nebyla jistá, zda se o něj někdo stará, chtěla bych zjistit víc. Ať už přes sousedy, které znám nebo přes ní. Nikdy tě nenapadlo se třeba zeptat jí? Jestli jí někdo hlídá, když je mamka v práci, jestli se něco neděje? Zeptat se tvojí sousedky, jaká je rodinná situace té holčičky? Fakt ti neříkám, ať zjišťuješ u každého dítěte, ke komu patří, ale když u ní máš pochybnost ... Ježíš jsi fakt tak lhostejná?
My jsme takto byli na dovolené, kde se na nás neustále lepila 5 letá holčička, navíc ještě usoplená a nachrchlaná a rodiče nikde. Pořád nám něco vyprávěla a chtěla si hrát s naší dcerou. Já těhotná, ona nemocná, no jako nadšená jsem fakt nebyla, samozřejmě že nám malou naprskala. Ale dokonce i můj partner se jí normálně zeptal, kde má rodiče a proč je tam sama. Prostě ho to zajímalo a bylo mu to divný. A holčička nám to všechno řekla, až dost podrobně. Vyprávěla nám dokonce i to, jak táta odešel a jinou paní a že ona i mamka musí bydlet v azyláku, kde se nelíbí ani jí ani mamce. A že se mamka snaží v tom hotelu vydělat dost peněz, aby se mohly vrátit do bytu. Vyprávěla fakt hodně podrobně... Bylo to otravný, malá pak kašlala tak, že jsme se nevyspali nikdo, ale do háje jí nepošleš, když víš, že chudák jen hledá společnost.
Budes sveho potomka doprovazet i na rande za rucicku?.😁 Prober se 🙏🏻

@l_
Predsedo,ja zadny Italy nezvala.Prijedou,zalezu,zamknu a fertig 😂