Jak se vyrovnáváte s tím, že děti rychle rostou?
Ahoj, zajimalo by mne, jestli stejne pocity ma i nekdo z vas a jak se s tim treba vyrovnavate? Pro mne jsou obe me tenotenstvi, porody a materska nejhezcim obdobim v zivote. Starsi dcerce je temer 5, mladsi 2 a nekdy mi je hodne lito, ze uz asi nezaziju tehotenstvi, porod a miminkovske obdobi, jelikoz nevime jiste, jestli jeste pujdeme do tretiho miminka. Mrzi mne, ze to tak rychle utika a i kdyz vim, ze i toto obdobi a i ty dalsi jsou krasne, ty zacatky jsou pro mne proste vyjimecne. 😊
První má v květnu 6 let a kdykoliv je nějaká významná událost, tak řvu. 😆 Nezvládám to, jak mi roste. Zase na druhou stranu je s ní už legrace, je rozumná. Teď se snaží být pomocnicí, protože každým dnem čekáme příchod sourozence. Ale upřímně to nezvládám. Jsem hotová, když koukám na fotky, jaká byla malinká apod. Teď mě to čeká znovu, ale jak píšeš. To tak uteče, ani nemrknu. Ale zase má každé období svoje pro.
@nika110818 Naší v květnu bude 6, a hrozně mě mrzí že to tak letí...Doufám že se nám povede druhé mimi
@nika110818 my máme teďka třetí miminko, bude mít 9 měsíců a mrzí mě to každý den. Hrozně moc to uteklo, s tím třetím obzvlášť. Ani nevím jak, ale před chvílí jsem si ho dovezla domů a teď už se snaží houpat na kolínka. Taky by mě zajímalo, jestli to někdy přejde. Jestli to je jen záplava mateřských hormonů, co dělají místo mozku z mlíka kostku. 😂 Pro mě teda těhotenství a porody byli docela traumatické období, užila jsem si vlastně jen to třetí, jinak to byla jedna velká tragédie, takže ne že bych si to chtěla dát ještě po čtvrté, to fakt ne. Ale taky si velmi, ale velmi často říkám, že je to hrozně smutný, že už to nezažiju. 😢
Kazde obdobi ma neco do sebe. Ja osobne mam rada uz ty vetsi samostatne deti. Vse poresis po telefonu a vecer jen svezes domu. Kdyz vidim miminka tak mam osypky. 😃
Malá 4,5 je hroznej mazel, ale občas mě ten smutek přepadne, jak rychle to letí. Zvlášť ve chvílích, kdy mě tak nějak nepotřebuje, připadám si jako Marge v Simpsonech, když ji děti nepotřebovaly, tak chovala v náručí pytel mouky 😄 já teda strašně doufám, že nám klapne druhý 🙏💞
Ano.. někdy vzpomínám,.jaké to bylo, když byli.malí. ale v práci mám.kazdodenní kontakt s malými dětmi od narození. Tak mi to stačí 🙂
Ani ne, každý věk má klady a zápory (jasně, ráda bych, aby se po mně chvilku válelo batole). Já vítám a děkuji za každý den.
Mě i štve, že když už člověk ví jak na to, tak už to nikdy neupotřebí, leda jako nevítané rady tchyne😁
Je to mazec, dcera jde v žáří do školy, v květnu chce jet na školu v přírodě se školkou a já vlastně pořád jenom řvu 🙈 . Směřuji se s tím, že bude jedináček, ale strašně to letí, nechápu.
Já tu sedím s dvoutýdenním prvkem přísátým má prsu a už jsem si stihla pobrečet nad tím, že takhle malej bude jen chvilku, taky😅
Pro mne bylo nejhorší se smířit ,že můj synáček mazlíček medvídek už se nechce mazlit a přišlo to asi v 11 letech.Najednou ve 12 byl z něj velkej chlap.Vyrostl,zmužnel .Teď mu je 13,5 .Vypadá tak na 17 a mlátí s ním puberta a já se těším až se odstehuje 🤣🤣🤣
Jako obcas me mrzi, ze uz nezaziju maly miminko. Ale asi jsem ted spis v nejakym narocnejsim obdobi - 4,5 a 7, ruzny pohlavi, povahy a potreby, ze spis prave vyhlizim, az to bude zase trochu jednodussi. Az bude mladsi konecne nejak samostatne v noci spat, az se vydrzi vic sam zabavit, az starsi nebude videt ve vsem problem (to se teda asi diky povaze moc nezmeni, ale treba bude snazsi neco vysvetlit)... az budou moct byt chvili sami doma, az budu moct neco delat a nebyt u toho 23x vyrusena... 😀 takze za me moc neprobiha smirovani, sice taky byly hezky dny, kdyz byli oba mensi, ale moc bych se tam nevratila 🙂
Jako třeba s tím, že už v 11ti má dcera těžkou pubertu? Tak, že si o tom promluvím se svými kamarády a zjistím, že je to všude stejné 😆 Nezbývá nez se naučit zenová cvičení 🧘♀️
Tak já to mám úplně jinak. Nejlepší by pro mě bylo, kdyby se děti rodily a bylo jim rovnou tak 6 a víc 😁 Mimina mě nebrala, čím starší, tím lepší. Teď už mám dospěláky a jsem strašně ráda, že jsou samostatné a já si můžu užívat život podle svého.
Tak já jsem zase ráda, že holky už vyrostly, jsou samostatné a já jsem se mohla vrátit do práce mezi lidi. Každý to má jinak.
Pro mne bylo nejhorší se smířit ,že můj synáček mazlíček medvídek už se nechce mazlit a přišlo to asi v 11 letech.Najednou ve 12 byl z něj velkej chlap.Vyrostl,zmužnel .Teď mu je 13,5 .Vypadá tak na 17 a mlátí s ním puberta a já se těším až se odstehuje 🤣🤣🤣
@zmrzlinka mymu mazlickovi je cerstve 11 a je asi přesně v tom přelomu, kdy se ještě chce trošku mazlit ale zároveň už i tělesně jsou na něm vidět změny a je mi jasný, že brzo budu mit s mazlením smůlu... navíc jedináček a já starší matka, no nebudem to mít lehký ani jeden 🤣 jo a už mě prerost, což teda s myma sotva 160cm neni žádný umění 🫣
@zmrzlinka mymu mazlickovi je cerstve 11 a je asi přesně v tom přelomu, kdy se ještě chce trošku mazlit ale zároveň už i tělesně jsou na něm vidět změny a je mi jasný, že brzo budu mit s mazlením smůlu... navíc jedináček a já starší matka, no nebudem to mít lehký ani jeden 🤣 jo a už mě prerost, což teda s myma sotva 160cm neni žádný umění 🫣
@ines76 já mám 155 cm 🤣 Syn už mne přerostl dávno.Ted má 177 cm. Ale on je celkovo takovej chlapak.Široke ramena ,velké ruce.Proste mlady muž 😃😭😭😭
On byl hroznej mazel.Jeste v 10 letech když byl manžel na služební cestě tak jsme i dcerou naházeli do pokojíčku matrace a spali jsme tam.vsechni tři 👍Teď ho zajímá hlavně ať je plná lednice 😜🤪
@nika110818 Já mám dva syny ,jednomu je 11 let a druhému 7 týdnů. U staršího jsem si to moc užívala,ale "spěchala" ,aby už chodil, mluvil atd, protože jsem milovala ty jeho úspěchy. Dnes na něj koukám a říkám si, že je to šílený,jak to uteklo, jak je veliký , vytáhlý a jak se mění v pohodového chlapíka. U mimíska se to taky moc užívám,i přes jeho nemoc ,kdy denně spíš pláče a naříká, než se směje ,což mě moc mrzí ze dvou důvodů ,především,že mu není dobře ,ale co chci říct, že druhé nám dlouho nešlo a pak už jsem si říkala ,že nemá smysl mít druhé,když prvnímu je deset a že už jsem asi i pohodlná, můžu s holkama na vínko apod,že druhé už prostě asi ne. Nikdy jsem neměla představu 3 dětí. Ale teď ? Mám 7 týdenního a možná bych to třetí ještě chtěla 🥲 Mrzí mě skutečnost, že jsme měli hektické šestinedělí, že jsme skončili v nemocnici, že jsem si neužila hodné miminko ,protože měl trápení a všechno tak naprd ,že se cítím ochuzená a ráda bych to prožila znova. Ale na druhou stranu můžu být vděčná,že je mám, že jsou zdraví a nemůžu chtít víc 🙏
@nika110818 Mam deti 5,5 a 2 roky a treti na ceste a strasne me sere, ze se to nerodi uz tak dvoulety 😀 Mimina a batolata vazne nemusim, u toho petiletyho mi prijde, ze konecne je s nim sranda jako s normalnim (i kdyz uplne jebnutym) clovekem 😀
Já to mám přesně naopak: období 0-3 bylo naprosto nejhorší a nejraději bych ho zapomněla. Nechápu, co na tom někdo vidí. 😀 čím starší, tím lepší. Samozřejmě do určitého věku, cca 12-13 let. Pak se to zas zlomí naopak. 😆😆😆😆
Ale mimino fakt ne, nikdy. 😀 jak někdo psal výše: jen vidím někde nějakýho kojence, tak na mě jdou mdloby. 😀

Jo je mi to taky lito, ja už mám děti velké, ale občas mě přepadne taková"depka" jestli jsem něco nemohla udělat jinak, lépe. Oba mi uz mockrát řekli, že jsem ta nejlepší máma pod sluncem a že měli krásné dětství, ale i tak ty "pochyby" občas prostě přijdou.