Jak se zbavit cizí kočky ze zahrady?
Nemáte nějakou zaručenou radu jak se zbavit cizí kočky?
@hojda Nemá od nás přehled. Jedině že by cítila že vedle nás jsou taky kočky...
@monika3456 To máte dost. Veřejně se tu přiznáváte k týrání zvířat a klidně byste to udělala znovu. Zvíře už dávno není věc a za tohle byste se minimálně ocitla v přestupkovém řízení s pokutou až 50 000 Kč.. Teď už si na vás vzpomenu bohužel asi vždycky, když někde uvidím přivázané zvíře u stromu🤮
@klokanka31 Aspoň že tak.
@klokanka31 Tak ať domluví i téhle.🙂, nebo vás to naučí. Fakt si nedokážu představit, jak by to udělala.
@evap1 to ty máš dost.. @monika3456 psala, že by kočka byla pryč - a to odvezená, tak co tady plácáš o přestupkovém řízení a o přivázaných zvířatech? To že někdo nepotřebuje mít zničené věci od cizích zvířat a chlupy pomalu až v puse neznamená, že nějaká zvířata týrá.
@evap1 tohle je toulavá kočka, nemá majitele, tak ať se toulá i par kilometru dal 😉
@evap1 asi jste vadná. Nikde nepíšu o přivázaných zvířatech!!!! Připadáte mi opravdu natvrdlá. Krásný večer a poprosím, už mě u vašich příspěvku neoznačujte.
Jako takhle, v mým vesnickým vesmíru se vždycky kočky pohybovaly kde chtěli. Mají svá teritoria a časem člověk věděl, či která kočka je. Když mamku sralo, že už tam jsou davy, všude nasypala pepř.
@budouci_maminka já bych zavolala policii, aby vypatrali, či kočka je, pokud ničí, tak, aby ji poučili o správném chování a pokud neuposlechne, zastřelit... Prosím vás ženy, čtěte si někdy po sobě ty zblechty!!!!
@elu a proč bych neměla právo po kočce hodit kámen? Ona snad měla právo zabít mi papouška? V přírodě funguje určitý řetězec a mysli si co chceš, kočka je prostě o pár levelů níž. Je to prostě jenom zvíře, od kterého se rozhodně nehodlám nechat terorizovat. Nejsem pro trápení zvířat, ale nechápu jak někdo může srovnávat práva zvířete a lidí.
@budouci_maminka já si myslím, že v tomto případě ti bude občanský zákoník k ničemu, kočka není ničí, oni jí jen krmí, takže škodu není na kom uplatňovat.
@budouci_maminka
Teoreticky nic nebrání požádat o pomoc policii nebo městskou policii s odkazem na ustanovení § 27 odst. 1 písm. b) a § 27 odst. 1 písm. b) zákona na ochranu zvířat proti týrání, které postihuje jako přestupek jednání osoby, která neučiní opatření proti úniku zvířat v zájmových chovech.
S ohledem na přirozené chování koček je však otázkou, zda je to tento přestupek. Půjde spíš o psychologický efekt, neboť řešení sousedských sporů policii obecně nepřísluší. V každém případě budu tazatelce přát, aby se jí tento problém podařilo vyřešit bez výrazného narušení sousedských vztahů, kterým podání žaloby obvykle neprospívá.
@budouci_maminka Na to by měla sloužit pojistka na blbost, takže škodu můžeš zkusit na majiteli vymáhat, ale obávám se, že s kočkou to nic neudělá. Já nevidím cestu v tom, že budu čekat, že se kočka bude chovat jinak, nebude, buď jí musíš stále vyhánět a doufat, že to jednou pochopí (pokud je to kočka, která chodí pravidelně, tak tam šance je), nebo si zabezpečit majetek,tak aby škodit nemohla. Čekat, že kočce někdo domluví a ona to přestane dělat je nereálné a přijde mi zbytečné se tou myšlenkou vůbec zabývat.
@budouci_maminka Já to nechápu tak, že se bijou v prsa, že si kočka může dělat, co chce, ale že chápou, že to kočce asi to těžko vysvětlíš. Jak vysvětlíš kohoutovi, aby nekokrhal? Je to jeho přirozené chování. Kočka má zase jiné přirozené chování. Co s ní tedy chceš udělat, jak to vyřešit v reálném životě?
My tu máme třeba vyhlášku na hluk, nesmíš dělat hluk v sobotu od 16 hodin a celou neděli. V týdnu od 22 do 6 hodin. Mám obcházet sousedy, aby ukázali tu vyhlášku svým psům a kohoutům? Psi štěkají (ano, je to otravné, ale je to tak), kohouti kokrhají (ano, je to otravné, ale je to tak) a kočky zase vlezou všude, kam můžou (ano je to otravné, ale je to prostě tak). Příroda se zákony neřídí.
@budouci_maminka ok, tak co mám tedy poradit sousedům, že mají udělat, aby pes neštěkal??? Myslím, že nebudou mít problém s nějakým opatřením, sami jsou z toho neštastný.
@hojda tak to je preci na tobe a sousedech jak si to domluvite a nastavite ne? Jsou sousedi se kteryma se domluvit da, a se kteryma neda. A opet je to o vzajemnem respektu.
Dokazu si predstavit situaci ze se zajde slusne za sousedy a proberou se moznosti (napr castejsi venceni, cvicak ?). Nedavno tu mela diskuzi sudylichozrout, resila stekajiciho psa v byte u sousedu. Se tam inspiruj.
Moc nechapu co jako cekas za odpovedi, univerzalni reseni neexistuje. Ja jen stale opakuji, ze zodpovednost za domaciho mazlicka lezi na bedrech majitele, kterej je povinen (coz mu uklada i zakon a osobne si myslim ze by mela i moralka) zajistit, aby jeho rozhodnuti poridit si zvire neobtezovalo jeho okoli.
Vlastne celkove si myslim ze lide by se meli chovat tak aby nenarusovali hranice ostatnich.
@budouci_maminka ten pes je v dome se zahradou,venceny je dost. Cekam navod, jak vysvetlit psovi, ze nema stekat a kocce, ze nema nekam chodit...
@hojda a ja cekam kdy pochopis ze zodpovednost na to vymyslet navod jak neobtezovat sousedy chovanim svych mazlicku je problem vás - majitelů techto zvirat.
@budouci_maminka no ale zase stekani je prirozena vlastnost zvirete,to zas tezko mu to zakazes,to je jak bys chtela zakazat miminku plakat,sove houkat nebo kocce mnoukat kdyz se mrouska....a kocka zase neni pes,predstav si,ze chodi naprimo do poli lovit mysi,plot ti preskoci nebo podleze,protahne se kdejakou skvirou,mozna ten kdo nesnese zvirata by si nemel porizovat dum a mel by zustat ve meste,kde si teoreticky na to nadmerne stekani psa muze zkusit stezovat...
@budouci_maminka fakt nechapes, ze pozadujes reseni z kategorie porucime vetru, desti? Kazde bydleni sebou nese nejake negativa, v byte slysis sousedy, v dome je vysoka pravdepodobnost, ze na zahradu budou chodit kocky. Muzes pozadovat nahradu skody od majitele, pokud ji zvire zpusobi, ale zakazat vsem kockam v okolo, aby ti lezly na zahradu, to nedokaze nikdo. A jak rika J.C. muzes s tim nesouhlasit, muzes si stezovat, ale to je tak asi vsechno, co se s tim da delat.
@marcicek84
@hojda
Tak ono už tato věta co napsala ,,Moje doporuceni je neporizovat si takove zvire u ktereho nejsem toto zakladni pravidlo schopna dodrzet." Vypovídá o absurditě.... Jedna věc je zákon.s tím nemám problém.ale příčetný člověk asi chápe, že kočka se vycvičit nedá. A jak i někdo psal,v mém vesmíru taky odjakživa kočky chodily po svém revíru na toulky a je jim šumák čí to je zahrada. já principielně nemám problém s tím, že by zvíře nemělo obtěžovat okolí. Ale u kočky by mě nenapadlo ohánět se nějakým zákoníkem, protože logicky je to k prdu.... Jako kdyby za mnou přišla sousedka, že naše slepice kvokají 🤭
@hojda ja porad asi nechapu co je k nechapani. Ja apeluji na zakladni pravidlo, chovat se tak, aby to neobtezovalo okoli. Aby hranice jednotlivce koncily tam, kde zacinaji hranice jineho. Zminila jsi ze v byte slysis sousedy. Tak ale predpokladam ze v ramci nejake moralky a sousedskych vztahu taky clovek jedna ohleduplne - krotí sve deti pri dupani a kriceni ve vecernich hodinach, nenecha je treba skakat na skakacim mici, hrat na bici (pripadne resi akustiku), nepousti susicku ve 12 v noci. Proste se zamýšlí a hlavne komunikuje kdyz je problem. V mem svete to tak funguje a jsem za to dost rada.
Kdyz vezmu tvuj postoj ad absurdum tak by si nekdo mohl poridit lišku jako domaci zvire a sousedum, co by liška zakousla slepice jen arogantne odvetit - no co je to jeji prirozene chovani,mate si lip zabezpecit slepice..absurdni, chapu, ale vlastne stejny princip co tu obhajujete.
Z meho pohledu by proste svyma rozhodnutima nemeli zasahovat do prav ostatnich obyvatelu. A kdyz vidim ty reakce vyse tak si rikam ze jsem mozna vztahy u nas v obci brala az prilis samozrejme, ze ocividne pro mnoho lidi samozrejme neni brat ohled jak a co vnima soused.

@budouci_maminka Takhle máme dobrou sousedku, bydlí hned vedle nás, má několik koček. Má je doma, během dne je několikrát vypustí se proběhnout. Stalo se asi třikrát že vlezly k nám, tak jsme ji poprosili, jestli by s tím nemohla něco udělat, ona že jim domluví. No nevím jak jim domluvila, ale od té doby když kočky jdou kolem plotu, max.se na mě podívají, a jdou si dál. A to mi přijde férové, že si je dokáže "zkrotit".