icon

Jak se zbavit cizí kočky ze zahrady?

klokanka31
20. lis 2022

Nemáte nějakou zaručenou radu jak se zbavit cizí kočky?

Strana
z6
suzanna123
21. lis 2022

@marcicek84 mě se neptej

hojda
21. lis 2022

@pampeklec komu vadí plašič Vědci z univerzity vyhodnotili, že tento signál je efektivní pro plašení požadovaných škůdců, jak z hlediska hladiny akustického tlaku, tak z hlediska frekvenční charakteristiky signálu, který je generován ve slyšitelném pásmu škůdců, nikoliv však ve slyšitelném pásmu člověka či jiných domácích mazlíčků (v tomto případě kromě chovu koček, psů a divoké zvěře), u kterých se nedoporučuje plašič používat, nicméně postačí pokud se v plašeném prostoru nebudou uvedená chovaná zvířata pohybovat.

hojda
21. lis 2022

@suzanna123 útulky jsou z 99% procent plné, tam je to většinou bez šance.

pampeklec
21. lis 2022

@hojda ještě, že jsou ty kočky tak speciální, že nic jiného kromě psů a kun neslyší stejně... až teda na několik lidí v mém okolí včetně manžela, kteří mají z toho pískotu migrény. Neříkám, že jsou všechny plašiče stejné, ale zkoušet je postupně nehodlám. Navíc "vědci z univerzity" nepíší nic o sluchu ostatních živočichů kromě koček, psů, lidí a divoké zvěře (předpokládám, že tak označují srny a prasata). Co třeba ježek? Rejsek? Jak to vadí včelám? Ptákům? Plchům? Netopýrům?

bucifalek
21. lis 2022

@evap1 hele, já mám kočky a zvířata obecně ráda a jsem hodně tolerantní, ale sousedi mají dvě kočky a jsou věčně u nás v zahradě.. pískoviště jsme začali zakrývat, protože si z něj udělaly záchod.. lehají mi do truhlíků s jahodami, občas ho shodí z okna, když nechám kočár zaparkovaný v pergole (a to i s dítětem nebo bez něj) kočky do něj nalezou a je plný chlupů a špinavý, a to stejné i s podsedáky na venkovních židlích, pomalu není možné si sednout, takže ano, kočky chodí k cizím lidem a tam ničí věci a věřím, že by to i tebe vytáčelo do vrtule.

hojda
21. lis 2022

@pampeklec Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody. Občas nemá cenu radit, protože někteří chtějí, aby se to vyřešilo samo a všechno ostatní smetou ze stolu a najdou 63 tisíc důvodů, proč to nejde.

marcicek84
21. lis 2022

@bucifalek tak ono taky zalezi jak se kdo stara,kdyz se o ne moc nestaras,tak se u domu majitele ani moc nedrzi,kdyz tam maji udelane veci pro sebe,maji pelisky atd.,tak se drzi u domu a moc nikde ani nejdou,taky je rozdil,jestli jsou kastrovane nebo ne,nekastrovany kocour porad chodi rozsirovat teritoria a tam chapu,ze to musi byt pro sousedy neprijemne.Jenze ti kocouri to vetsinou lidi neresi,kotata domu nedonese...nekastrovana kocka ma obdobi kdy chce kotata,tak ta taky neni u domu a hleda vhodneho kocoura...

@klokanka31 no jsou i nejake kastracni programy,kde zdarma vykastruji toulavou kocku a pak ji zase vypustis,ale vis,ze aspon nebude mit dalsi kotata.

evap1
21. lis 2022

@bucifalek Nevytáčelo, já zvířata mám. To tak je. Zvířata nejsou lidi. Někdo si ten kočárek uklidí nebo ho přikryje dekou, někdo hází po kočce kameny nebo střílí vzduchovku 🤷 Když někde čtu, že našli zraněný zvíře, postřelený, někde uvázaný, tak nechápu, kde se ty lidi berou, ale teď vidím, že je to celkem běžný myšlení i u žen a matek malých dětí.. Zajímavý 👎👎

suzanna123
21. lis 2022

@hojda však to píšu 🤷‍♀️

martinka_33
21. lis 2022

@suzanna123 to je problém, bohužel nejsou útulky nafukovací 😢

pampeklec
21. lis 2022

@hojda s plašičem mám zkušenosti od tchýně a od kamarádů - po jedné noci měl manžel týdenní migrény u obou a tvrdí, že to slyší. Mně se taky stane, že ho slyším z některých chat, když procházíme na výletě okolo, nebo tak. Domů to prostě kupovat nebudu, zdraví mám jen jedno. Nehledě na to, že prodejní odstavec o tom, že to nikomu kromě koček, kun, psů, lasiček, myší a divoké zvěře (tj. prasat a srn, protože na ničem jiném to nikdo neověřoval a většinu lidí to vůbec nezajímá), fakt není relevantní zdroj. Navíc z něj logicky vyplývá, že třeba těm myšicím a plchům, které tu chci (a zrovna u plši jsou chránění, mimochodem), to taky vadí. Nějak mi není jasné, jaké ještě další argumenty proč plašič není pro mě dobré řešení bys ještě potřebovala, promiň. A přijdou mi stejně k tématu "co s kočkou" jako tvůj návrh plašiče nebo jakékoliv jiné nápady tady, ze kterých si tazatelka třeba vybere nebo aspoň odnese nějaké zkušenosti.

eithelwing
21. lis 2022

Řešili jsme na vesnici toulavé kocoury. Že naší kočce žerou krmení, to si ještě pohlídam. Ale to ochcavani, to je des. Smrad z oken, z vchodových dveří, boty před dveřmi i na balkoně oznackovane. 🤦 Des...
Sprej žádný nepomohl, psa nemáme. Zabrala až vzduchovka. A ne, žádný kocour neleží pod drnem. 😄 Jen je tím plasime, tedy ja ne, muž. Vystřelí v blizkosti, kocour se vydesi dost a když se to stane tak po 3 večery, tak je treba na 2 tydny i vic klid.
Utulky nemá smysl oslovovat a kocouři žijí ze zbytků od všech obyvatel, někdy i nechtěně, takže to taky nema smysl.
Ještě nám tu v lese hnízdí výr, ale ten by si asi kočku nedal. 😄

bucifalek
21. lis 2022

@evap1 jako sorry, kvuli tomu, ze ma soused kocku, ja nesmim dat ven spat dite v kocarku? protoze normalni je si ten kocar s ditetem uklidit?? hmm

hojda
21. lis 2022

@pampeklec Jde to vyřešit i bez plašiče, ale chce to aktivní činnost, plašič je v podstatě to nejmíň náročné, proto to píšu, většina lidí, kterým kočky vadí, není ochotná k žádné aktivitě. Když mi kočka leze a hrabe v květináčích, tak je přikryju, aby tam nebyla volná zemina, čerstvě oseté záhonky (nakypřená půda je pozvánka pro kočku, tady jdi na WC) přikryju síťkou, naopak můžu udělat hromadu písku, kůry někam za kompost a oni tam chodit budou, podsedáky venku nenechám a uklidím je, krmítko dám tak, aby na něj kočka nemohla (tak se mají krmítka správně umísťovat) a dám ho stranou, aby se k němu kočka nestahovala, když mi to vadí a kočku důsledně vyháním, kde jí nechci. Ony to pochopí, ale chvilku to trvá. Kočky milují krabice, když jí najdeš dobré místo, kde ti nebude vadit, tak se bude chodit vyvalovat do ní.

hojda
21. lis 2022

@eithelwing u nás taky značkoval u dveří nějaký toulavý kocour, pomohl tohle, chce to úplně odstranit tu moč, aby to nepřeznačkovával pořád dokola: Klářin recept na dezinfekci a k odstranění zápachu
Ve vodě rozpustíte jednou sodu (na 1 litr vody cca 2 sáčky jedlé sody) a přidáte ocet. Získaná směs údajně vyžere z dřevěné podlahy, koberce či jiného podkladu kočičí moč, současně to povrch vydesinfikuje a ocet by měl vytáhnout i nežádoucí zápach.

budouci_maminka
Autor odpověď smazal
evap1
21. lis 2022

@hojda Přesně. Je to o lenosti. To si dám radši přes kočárek síťku, aby tam kočka nemohla.. Ale to už je úkon navíc. Lepší je se rozčilovat a nadávat..

pampeklec
21. lis 2022

@hojda tohle víceméně všechno dělám... kromě podsedáků a podobně, na to se mě ty kočky moc bojí, aby se válely u stolu přede dveřmi do kuchyně, a já teda po nich radši hodím ten klacek nebo dupnu, než abych po každý, když si chci sednout na minut ke stolu hledala někde podsedáky. A hromada písku na záchod mě nenapadla, to asi zkusím. Ony nějak chodí úplně náhodně všude, do skalky, do záhonů, na trávník... kupodivu do pískoviště ne, ani když ho děti zapomenou přikrýt, ale to je taky hned u domu. Takhle by se to mohlo aspoň koncentrovat. Spíš stín nebo sluníčko nebo je to jedno?

hojda
21. lis 2022

@pampeklec z nás je ta hromada v polostínu, v Kočka není pes, říkala Večeřalová, že kočky lákájí k čůrání vlhká místa (rohožka v koupelně a tak).

pampeklec
21. lis 2022

@hojda Díky za tip.

hojda
21. lis 2022

@pampeklec a chce tam občas přidat novou vrstvu, nebo zlikvidovat a dát úplně nový.

hojda
21. lis 2022

a ještě hnojím zahradu logrem z kafe, to jim prý taky vadí a pro kytky je to naopak super.

darinka84
21. lis 2022

@budouci_maminka ty se ohánís zákonem, ale hodit něco po kočce,kdy nevíš zda ji to nemůže zranit ti přijde v poho 😁👏👏to je zase zákon na ochranu zvířat

darinka84
21. lis 2022

@budouci_maminka ještě si nám tedy nesdělila ten tip na výchovu kočky...aby pochopila kde je sousedovo.🤔

darinka84
21. lis 2022

@klokanka31 jak už tu někdo psal, tou nesnášenlivosti si ji přitahujes jak magnet... skákající kočky z plotu, na balkón a dokonce napadení psa.... to nemyslím zle ,ale něco na tom zákonu přitažlivosti bude..u nás na ulici je deset koček určitě. Jen vedle mají sousedi tři...a v životě jsme neměli ani bobek .

hojda
21. lis 2022

@klokanka31 Ještě mě napadlo, nemá z té terasy dobrý přehled o tom, když jí nosí to jídlo? Nebo na dveře od domu? Mohla to vyhodnotit, jako strategické místo pro čekání na jídlo. Pokud jí tam někde dávají jídlo, tak se zkusit domluvit na jiném místě, že máš alergii a kočka čeká u vás, to snad pochopí, ne?

eithelwing
21. lis 2022

@hojda Tak to my to čistili podobně a ihned. Ale po case se vrátil nebo pritahl jiny. Prostě vesnice. Ale rekla bych, že teď je asi ctvrt roku klid, celkové nejhorsi to je přes léto. 🤷 Ale už se s tim nejak da bojovat.

monika3456
21. lis 2022

@evap1 tak to mám fakt dost. Můžeš si zařídit útulek a žít tam s kockama. Znám majitelku jednoho kočičího útulku a ta z těch bakterií od koček, bordelu, smradu a chlupů přišla totálně o zdraví. Kdyby mi nějaká kočka vlezla do kočárku a ničila mi majetek, i třeba jen chlupama, byla by za chvilku pryč. Myslím odvezená. Nenechám si ničit majetek a zdraví.

budouci_maminka
Autor odpověď smazal
klokanka31
autor
21. lis 2022

@evap1 Kdybych té kočce chtěla fyzicky ublížit, tak se nebudu ptát na koníku co s ní ne? Jako se*e mě, dneska mi rozbila posledního trpaslíka, ale fyzicky jí zmrzačit, to není nic na moji povahu.

Strana
z6