Jak se zbavit cizí kočky ze zahrady?
Nemáte nějakou zaručenou radu jak se zbavit cizí kočky?
@klokanka31 chápu, že ti to vadí 😐 ale kočka za to nemůže, že k vám chodí, nemůže za idioty lidi!! Za ty, kteří dovolili, aby se narodila a pak se jí zbavili... takových by se lidstvo mělo zbavit, jakýmkoliv způsobem 👍🏻
Asi nezbývá než se zabarikádovat doma a nevycházet vůbec ven... svět je evidentně nepřátelské místo.... 🙂
@klokanka31 jednou jsem tu měla též takovou podobnou kočku. Normálně mi kočky nevadí, ale tohle byla fakt mrcha. Dokonce mi zabila jednoho papouška, vytáhla ho z klece a oškubala jako kuře. Jednoho dne jsem jí trefila kamenem, žije dodnes, vídám jí. K nám už se ale nikdy neodvážila.
@izz76 mam naprosto stejnou zkusenost,komu kocny nevadi a nevsima si jich,tak jim ani neskodi,ale komu vadi,tak ty kocky si s nim tak nejak hraji a delaji mu naschvaly....
ale no tak, máme už moderní způsoby, pokud nemáte jiné vlastní zvíře, tak v používání nic nebrání https://vyplasto.cz/produkt/plasic-kocek-psu-a-...
Ten zvuk se mění, takže si na něj zvíře nemůže zvyknout.
Toulavá kočka, co ji sousedi krmí? A chodí s ní taky na veterinu? 🤔 To už ne co? Takže čapnout a odvézt do útulku, do nejakého vzdáleného, klidne k tomu přikoupit pytel granulí a pamlsků, za to budou v útulku rádi 😉 Pokud sousedů neni = nechodí s ní nikdo na veterimu, tak je fuk že zmizí, až by se sousedi po ní ptali, klidně bych jim řekla, kde je..
Jo a milé dámy, myšičky maj taky právo žít na tomhle světě, tak proč na ně ti hnusní lidi kladou pastičky a nepodělí se s nimi o své zásoby ze spíže? Maj nemoce co? A co taková kuna na půdě, to je fuk, že smrdí, i ona má právo na domov ☝️ Mezi myší, kunou a toulavou kočkou rozdíl nevidim, jsou to zvířata a pokud me nečím ohrožují (nemocemi) nebo obtěžují (smradem), tak jdou z domu...
A to jeste nepritahla kotata🤦...kocky nesnasim, takze bych byla taky cela nadsena, kdyby se mi tam nejaka blechurina pelesila po pradle🤢
@martinka_33 nám projde přes zahradu x-koček, těžko zjistím, která je toulavá a která od nějakých sousedů a je jen na procházce😉
@hojda když te tam nejaká začne vyloženě prudit a ničit majetek, můžeš si ji vyfotit a sousedů se optat, jestli je jejich a případne s nimi škodu řešit. Když se k ní nikdo nepřihlásí, tak bych ji považovala za toulavou... To že chodí po zahradě asi nikomu nevadí, po zahradě chodí hodně zvířat, hlodavců, ptáků, ježků, lišek, kun... Dokud svým chováním neobtěžují, tak proč ns? Tahle ale evidentně prudí a ničí majetek.
@budouci_maminka Tak roztok
5. ODPUZOVAČ KOČEK PO DOMÁCKU
Doma vyrobené repelenty jsou pravděpodobně nejpohodlnějším způsobem nutné opakované aplikace vonného odpuzovače koček. Tři hlavní kategorie organických odpuzujících látek jsou citrusové ovoce, paprika a aromatické složky máty. Tyto organické látky mohou být vápněné ve vodě a aplikovány prostřednictvím láhve s rozprašovačem. Je dostupných mnoho receptů, ale jistota je jistota, doporučujeme použít kombinaci všech tří látek. Protože i když je dost pravděpodobné, že některá kočka může být lhostejná k jednomu z těchto tří aromatických odrazujících činidel, je ale nepravděpodobné, že by žádný z nich neměl na ni účinek.
Přidejte následující složky do půl litru vroucí vody:
slupky tří citrusových plodů nebo 15 kapek esenciálního pomerančového oleje
tři velké lžíce feferonky nebo svazek chilli
hrst listů nebo několik kapek esence rodiny Mentha (levandule, máta nebo rozmarýn)
půl šálku octa
Roztok rozmixujte a nechte louhovat přes noc. Přeceďte přes tenké plátno nebo mušelín. Láhev s rozprašovačem naplňte roztokem a postříkejte inkriminované místa.
@martinka_33 Tak pokud jim vadí jen na tom balkóně, tak si ho prostě zabezpečím, aby tam nemohla.
@hojda jo, zasíťovat balkon není špatné řešení 👍 Kdyby to šlo, začala bych tím. Představila jsem si zerasu jako předzahrádku, která zabezpečot nejde 😀 Obyčejný balkon asi jde.
@klokanka31 kup si takové ty malé kapslíkové kuličky, které se hází o zem a prásknou, není to moc velká rána, ale na odehnání kočky bude stačit, pokud to uděláš pokaždé, když jí uvidíš, tak se ti bude zdaleka vyhýbat. https://www.pyrostav.cz/bouchaci-kulicky-p589
@martinka_33 Ale tady nešlo o plašení, ale o vzduchovku, nahánění psama nebo odvezení a vyhození cizího zvířete 10 km daleko.. Jestli vám něco říká týrání zvířat..
@marcicek84 @izz76 Já kočky taky nemám ráda, protože jednak jsem silně alergická a taky dost znepříjemňují pobyt na zahradě (všude kadí, hrabou, lámou kytky, ničí semenáčky...) a to nejen mně - ptáci se můžou zbláznit a nedivím se jim, loví i kobylky i všechno ostatní, co se hýbe, navíc většinou prostě pro zábavu. A samozřejmě, že u nás se všem kočkám z ulice líbí nejvíc, protože jako jediná mám na zahradě nějaký jiný život, různá zákoutí, jezírko a podobně. Všichni ostatní kvůli kočkám vzdali už i ta blbá krmítka pro ptáky (naštěstí, většinou sloužila jako krmítka pro kočky), nemluvě o budkách, a nějaký hmyz, slepýši, žáby a podobně jsou pochopitelně ještě na další koleji. A to, že jsem sama, komu kočky ničí záhony taky bude spíš tím, že mám záhony (na rozdíl od většiny sousedů) než tím, že mi vadí kočky.
Navíc kočky nejsou žádná příroda, naopak. A pokud má někdo snahu mi vysvětlit, že jeho domácí zvíře může chodit volně po mojí zahradě, máme děti, které taky umí volně přelézat ploty 😉 A jsou asi tak stejně příroda jako ty kočky. Takže jo, já po kočkách hážu vším, co mi padne pod ruku, a celkem to funguje minimálně přes den.
@pampeklec tak srovnání kočky a dětí 🙏👏 kočky vždy měly svůj okruh.takze logicky chodí po zahradách..a ano jsou u vás, protože je nemáš ráda.to je zákon přitažlivosti, vesmíru... máme v okolí spousty koček a ani jednou ani bobek v pískovišti,na zahradě...ale každopádně už vím,jak mám vysvětlit dětem, že se naše kočka jednoho odpoledne nevrátila domů...asi po ní nějaký sympatický a mírumilovný člověk hodil šutrem jako to děláš ty.
@pampeklec jenze ta kocka zas tolik rozumu nepobrala a to,ze jsi na ni alergicka tezko zpracuje...mne se osvedcilo mit kocku vlastni a ta si sve teriorium hlida a od ostatnich kocek je klid a hlavne ta vi kam muze a kam ne...no ale chapu,ze alergik si vlastni kocku neporidi...
Nicmene by bylo dobre si uvedomit,ze dle noveho OZ i to hozeni sutrem po kocce uz neni jen tak,abys nebyl v pruseru brzo...to uz radsi instaluj nejaky ten odouzovac
@darinka84 dětem to můžeš vysvětlit tak, že to byla Vaše vlastní chyba.. občanský zákoník majitelům chovaných zvířat ukládá povinnost nenechat je vnikat na cizí pozemky a počínat si tak, aby nedocházelo k narušení vlastnických práv včetně případných škod. Zároveň majitelé jsou majitelé povinni uhradit případné škody způsobené jejich zvířaty vniklými na cizí pozemek a navíc vniklá zvířata, která způsobí škodu, mohou být zadržena poškozenými do uplatnění náhrady škody..
@budouci_maminka bydlíme na vesnici, kočky vždy chodili po ulici,v blízkém lese a podobně...ale upřímně jsem se zasmála a budu ráda když mě poucis jak polodomaci kočce vysvětlím kde je naše území v katastru a co znamená plot... kočka není pes ...ale pro budoucnost, budu čekat na ten tip od tebe....na výcvik kočky.
@hojda Právě že máme psa 😃
@klokanka31 mma co ten pes dela,ze ta kocka si tam u vas dela co chce 😳
@martinka_33 My nemáme klasický balkón, ale jak píšeš, předzahrádku.
@marcicek84 No my máme psa co se koček bojí, jako štěně byla od kočky pokousaná v obličeji a bojí se no...a to je labrador 🤦♀️ Jediné co zvládne tak když kočku vidí přes okno, zaštěká, a to je vše 😃
@klokanka31 můžu se zeptat, kde žijete? V Egyptě nebo v Indii? Jinak si nedokážu vysvětlit, že kočky u vás skáčou cizím lidem samy od sebe na hlavu, koušou psy, atd.. 🤣🤣
@evap1 Neskáčou sami od sebe na hlavu, ale když malá byla na pískovišti, kočka skočila na plot,a chtěla z něj seskočit dolů, kde má malá právě pískoviště. A na procházce se psem se přiřítila kočka a skočila našemu psovi na hlavu a kousala no...podle majitelky té kočky nemá ráda psy...🤷♀️
@martinka_33 za pytel granulí budou v útulku rádi určitě, za kočku těžko. My jsme kdysi zkoušeli dát do útulku kocoura, když dostal jeho majitel mrtvici a bez šance.
@suzanna123 a od ceho teda ty utulky jsou,kdyz tam nejde umistit toulavou kocku?
@darinka84 klidně děti pošli k nám, já jim to vysvětlím. Mám praxi, protože dětem každou chvíli vysvětluju zakousnutá ptáčata, myšice, rejsky, slepýše... 😉 A jasně, že kočka z toho nemá rozum, respektive asi takový jako malé dítě. Taky po ní nestřílím nebo jim nedávám otrávené návnady nebo něco takového, ale klacek nebo kamínek po ní teda s klidem hodím. Už proto, že z zjevně to je jediný způsob jak jim aspoň trochu vysvětlit, že je tu nechci. Plašič nechci, protože vadí nejen nám a kočkám, ale i všem těm zvířatům, které tu na rozdíl od koček chci.