Jak se zbavit svépomocí blech?

18. lis 2020

Zdravím dámy, v baráku se nám usídlili cizí kočky a s nimi bohužel i blechy. Ty blechy dohopsali už i k nám na horu. Nevím kde všude jsou, ale jsem strašně poštípaná. Jsem z toho na nervy. Na nikoho jiného nejdou, jen já mám štìpance. Doma máme téměř všude koberce. Každý den luxuju. Každý týden převlékám postele, luxuju matrace, gauč. Obávám se, že já sama jsem na tyhle potvůrky asi krátká. I přesto se nechci vzdávat. Řešila jste některá stejný problém, a jak se Vám podařilo nad tím zvítězit??

cysticka
18. lis 2020

Kup si Biokill

mon_88017
18. lis 2020

Biokill a stříkat, luxovat, stříkat, luxovat.... hodně štěstí vinšuju 😀

adelafri
18. lis 2020

Vystrikat biokillem, za dva tydny opakovat a hlavne vystrikat koberce, skviry mezi zdi a podlahou napřiklad..🙂 nechci malovat certa na zeď ale nam ti trvalo pul roku ☹️☹️🙄

mamio
18. lis 2020

Co holky radi plus vytirat savem všude.... Jednou se nám propadlo hnízdo kuny do spizky na chalupě a barák zamorenej...

mon_88017
18. lis 2020

A jinak eště doporučuju nějak vyhnat ty kočky, případně je odblešit, ale z vlastní zkušenosti: spot-on přípravky už moc nezabíraj a Bravecto/Comfortis je dost drahá sranda na cizí kočky....

hojda
18. lis 2020

@mon_88017 Nám veterinář Bravecto vždy rozdělí do stříkačky a jedna dávka se rozdělí na dvě kočky a funguje to 3 měsíce, takže nakonec to vychází nejlevněji.

helcakab
18. lis 2020

ano, řešili jsme cca do srpna do konce zaří, dotahl to pes, ktery s nami sice v domě neni, ale ma přistup na verandu atd. Chce to často vysavat, i za nabytkem, vytirat sanytolem, prat textilie, matrace jsem vyšplichala sanytolem na roztoče, potahy na sedacce asi 3x vyprala i v octu,vyprat zaclony... zkus do aromalampy nakapat eukalypt, pry to nemaji rady...a pes dostal tablety přimo od veterinaře. Hodně štěstí. Je to o nervy!!

mon_88017
18. lis 2020

@hojda mně to taky veterinář počítá na kilo zvířete (11kg pes a dvě kočky, 5 a 2 kila). A přijde mi, že to působí dýl než ty 3 měsíce, odblešovala sem na jaře a zatim se nedrbe ani jeden.

hojda
18. lis 2020

@mon_88017 já to poznám podle klíšťat, letos jsem dávala na začátku července a do konce října dobrý. Máme tu ježky a ty jsou plný blech, tak jsem ráda, že to kočky nechytají.

altalia
18. lis 2020

Kdyby náhodou nezabralo nic výše psané, na 100% doporučuji deratizační dýmovnice.., zní to hrozně, ale bylo to jediné, co nás blech zbavilo definitivně po půl ročním boji ... Vydýmyt dům, zavřít, zavřít, nejlépe na 2 dny odjet a pak jen vyvětrat, vyluxovat a je (byl) klid, samozřejmě nesmí být doma domácí zvířata 🙂 Ale třeba kytky dýmovnice přežily 🙂

altalia
18. lis 2020

Ještě dodám, že jsme za běžné prostředky utratili fakt strašně peněz ☹ pak už zkoušeli všechno, co kdo psal na netu, přírodní, nepřírodní, prostě všechno. .. Kdybych to bývala věděla, ušetřila jsem a měla vyřešeno hned ☹ A to nám zablešila barák jediná kočka s nejdražším protibleším obojkem na trhu ...

gryfis
19. lis 2020

Biokill a vyprat co jde a kočky z domu či odblešit i je.. jinak marný boj

nina004
19. lis 2020

Nám ich donieslo šteniatko. Určite biokill a všetko vystriekať. Nám pomohlo aj prať v octe vsetko,čo sa vyprať dalo. Často čistiť podlahy a luxovať. My sme ešte kúpili obojok proti blchám a ten mal v pelechu plus dostal pipetu medzi lopatky. Asi sme si ich skoro všimli. Štípance sme našťastie my nemali,ale na ňom sme ich občas videli skákať. Mesiac sme poctivo striekali všetko v byte biokillom,prali a starali sa o podlahu. Ani neviem kedy sme sa ich presne zbavili,ale dlhšie ako mesiac u nás neboli. Veľa nervov prajem.