Jak to chodí s vyúčtováním vody a topení? Jsem v Písku, majitel bytu v Praze

micicicicinka
29. bře 2018

dobry den jak to chodi z vyuctovanim vody a topenim kdyz sem v najmu a pan majitel je v praze a ja v pisku chodi vyuctovani k majiteli nebo primo kemne domu pac vubec nevym jak to chodi dekuji moc predem

puresin
29. bře 2018

@micicicicinka Vetsinou chodi majiteli a on s vami pak vyuctuje, pokud jste se predem vyslovene nedohodli jinak.
A prosim, zkrot trochu ten pravopis, letmo jsem napocitala devet chyb vcetne nadpisu... 🙄

lusynkova
29. bře 2018

@puresin No, mě právě zaujal ten nadpis 😀

mazeret
29. bře 2018

Podle toho, jestli jste ofiko nahlášení. My jsme nahlášení a chodí teda na naše jméno vyúčtování.
(Ano, a je dotaZ) 😉

jednaholkaa
Autor odpověď smazal
Zobraz
jednaholkaa
29. bře 2018

Vtipny nadpis 🙂 Ale myslim ze to, jak kdo pise, je jeho vec..

j.a.n.i
29. bře 2018

@jednaholkaa Stejně tak je každého věc, když na hrozné hrubky upozorní, protože tohle se fakt číst nedá...

j.a.n.i
29. bře 2018

@mazeret Nemusí to být podle ofiko nahlášení, třeba v Praze uzavřou vodovody smlouvy vždy jen s majitelem nemovitosti, kdokoliv jiný má smůlu.

jednaholkaa
29. bře 2018

@j.a.n.i Me prijde na to upozornovat jako drzost, ale kazdy byl samozrejme vychovany jinak.. co se da delat 🙂 Pokud to nemuze necist tak at to necte 🙂

j.a.n.i
29. bře 2018

@jednaholkaa A mě zas přijde drzost o něčem takovém tvrdit, že je každého věc, jak píše, ale každý byl samozřejmě vychovaný jinak... co se dá dělat 🙂

jednaholkaa
29. bře 2018

@j.a.n.i Tak to se shodnem. To je nevyhoda tehle verejnych dizkusi, ze se clovek bavi s lidma se kteryma by normalne v kontaktu nebyl..

jednaholkaa
29. bře 2018

@j.a.n.i Me treba mrzi kdyz jsou lide takhle ve verejnych dizkusich napadani za pravopis. Ze by se teda nemeli ucastnit kdyz neumi psat? To je trochu diskriminace.. A kdyz to neumi tak to asi tezko napise lepe. Ne kazdy ma to vzdelani nebo intelekt aby se to naucil. To je jako rikat postizenemu at se chova jako zdravy clovek.

j.a.n.i
29. bře 2018

@jednaholkaa Jako promiň, ale tohle se učí na prvním stupni základní školy, a tu snad v ČR máme všichni, krom mentálně postižených, ale ti zas povětšinou neovládají počítač natolik, aby psali na diskuze. Plus jsem si nevšimla, že by ji tu někdo napadal,byla pouze decentně upozorněna, že by si na to měla dávat pozor.

jednaholkaa
29. bře 2018

@j.a.n.i Treba pani z CR neni.. ja bych zavery o nikom nedelala..

puresin
29. bře 2018

@jednaholkaa Nevsimla jsem si, ze by zakladatelku nekdo NAPADAL. Myslim, ze poznamka “prosim, zkrot trochu ten pravopis”, neni nic urazliveho.

@mazeret Pronajimam dva byty, normalne oficialne, a vyuctovani za energie chodi vzdy mne jako majitelce. Proto myslim, ze je to kdyztak na dohode obou stran.

j.a.n.i
29. bře 2018

@puresin No, někdy ani ne tak na dohodě, jako na tom, co povolí dodavatel vody, jak jsem psala o Praze, tak dříve to PVK umožňovali a vyúčtování mohlo chodit rovnou na nájemníka, ale poslední cca 2-3 roky to už nejde, trvají na tom, že jen majitel.

caverina
29. bře 2018

Tak příště nikoho decentně neupozornujte a věnujte se jen samotnému dotazu....

jednaholkaa
29. bře 2018

@caverina Presne, souhlasim. Moc nechapu co se vubec od takoveho upozorneni ceka..ze si clovek vezme k ruce pravidla CJ a koment opravi? Navic mezi nami ziji i dyslektici, cizinci a tak. Uz nejsme v komunismu abychom cekali nejake standardizovane vyjadrovani. Ale uz mlcim ;) Myslim ze uz jsme si to rekly.. hezke Velikonoce!

jednaholkaa
29. bře 2018

@puresin Me by to teda urazilo 🙂 Ok, mozna od mamy bych to vzala..

j.a.n.i
29. bře 2018

@caverina Není to tady placená poradna, ale diskuze, tedy si každý může reagovat jak chce, není povinen pouze odpovídat na položený dotaz.

caverina
29. bře 2018

@jednaholkaa mě tyhlety komenty příjdou jako "honění" si vlastního ega...."tak a ted jsem ji to dala,jsem fakt dobrá"

caverina
29. bře 2018

@j.a.n.i říkám ....ego.....

caverina
29. bře 2018

A mimochodem......nedávno tu měla jedna z ambasadorek taky velkou hrubku a světe div se nikdo ji decentně neupozornoval....takže jak vidno neplatí to pro všechny....trochu smutné ne?

j.a.n.i
29. bře 2018

@caverina @jednaholkaa A co tu děláte vy dvě, akorát tu chyby zakladatelky rozmazáváte, kdybyste se toho nechytily, tak byla upozorněna, něco si z toho třeba i vzala a bylo by. A když tak pročítám odpovědi, tak já, @puresin a @mazeret jsme na rozdíl od vás zakladatelce na otázku odpověděly.

caverina
29. bře 2018

@j.a.n.i a zase ego🙂)

letadylkokane
29. bře 2018

Živím se češtinou, tenhle dotaz mě fakt bolí a klávesnice svrbí, ale jsme na fóru, ne ve škole. Proč tu zbytečně rýt do něčeho, co už stejně asi lepší nebude? Nebo si @puresin myslíš, že tazatelka prohlédne, posype si hlavu popelem a ode dneška už nikdy neudělá nikde v psaném projevu chybu? 🙂

j.a.n.i
29. bře 2018

@caverina Došly argumenty, tak je to ego...

caverina
29. bře 2018

Mě nic nedošlo,neboj.....jen nejsem rýpavá,ale taky nejsem privilegovana......co už🙂)))

puresin
30. bře 2018

@letadylkokane Mozna prohledne, mozna si to po sobe priste precte a neco sama opravi. Kazdopadne jsem ji PREDEVSIM odpovedela na dotaz, narozdil od rozbehnute nesmyslne diskuze o chybach, egu, atd. 🙄

fifina1234
3. dub 2018

No Vy to taky nemáte bez chyb vyúčtování je vždy dle smlouv,které by měly vždy obsahovat