icon

Jak to máte doma s úklidem vy? Mám ráda čisto a manžel mi říká, že to přeháním

ronja55
30. říj 2018

Zdravím, chci se vás zeptat jak to máte s úklidem doma vy. Mě manžel nadává že už to přeháním. Já chci mít ale doma čisto. Máme ročního chlapečka a ten pořad leze po zemi a neumím si představit že bych pořádně neuklidila. Uklízím následovně. Každý den luxuji celý dům a obden vytiram. Záchod a umyvadlo myji každý den. Pak dělám jednou týdně velky úklid, to umeji celou koupelnu včetně sprchového koutu, utřu prah apod. Nepočítám takový ten běžný každodenní úklid jako dělání myčky, uklízeni hraček, praní apod. To beru jako samozřejmost. Myslite že to opravdu přeháním?

Strana
z6
veronicka89
30. říj 2018

Nedovedu si predstavit ze neco z toho nedelam...

Vysat denne ? Diteti u kazdeho jidla neco pada
Neumyvat wc a umyvadlo denne - umyvadlo by bylo od pasty a wc od syna obcurane ...
Prach teda podle potreby ne striktne 1x tydne ...ale to mi prijde normalni a kazdy 2.den vytiram ptz tam je piticko tam rozslapla krupka ...

veronicka89
30. říj 2018

Ps a jsem teda bordelar ... A o sterilni prostredi mi vubec nejde ... Nedela mi problem kdyz se maly plazil po zemi v obchode ve vlaku atd ...ale doma udelame behem dne celkem neporadek...z jidla vareni z hrani ( vodovky strihani ...atd

ronja55
autor
30. říj 2018

@firsttime ano má rakovinu varlat. Jsme spolu co to jde, pokud tedy není zrovna v nemocnici. A moji blízkost má taky dost. Člověk přeci neuklizi celý den...

ronja55
autor
30. říj 2018

@zelenaesmolda mám spoustu zážitků to se nebojte. Se synem chodím na 2 kroužky, je se mnou u koní, hraju si sním několik hodin za den, stále ho kojím, spí s námi v posteli. Máte pocit že si ho neužívám? Tady každý dělá jako kdyby úklid trval celý den. Denní úklid mi zabere 45 minut a pak jednou týdně dělám ten větší a to je tak na 2 hodiny. Je to jen o tom si to nějak rozvrhnot.

kittyy17
30. říj 2018

Když se do baráku nanosi z venku od zvířat, je logické uklidit každý den. Já v bytě dělám velký úklid jednou týdně, a když kluci nadrobi, vysaji hned malym ručním vysavačem.

vafle
30. říj 2018

ja mam moc rada uklizeno ale to by to musel nekdo delat za me 🙂 jsem rada ze stiham tak polovinu toho co vy navic vas obdivuju i se statkem a nemocnym manzelem. Pokud vam prijde uklizeni tak dulezite a pokud vam tohle tempo vyhovuje urcite uklizejte. Ale! nejaky cas pro sebe byste mela vysetrit....pokud to nejde na ukor uklidu najdete neco co muzete jinde vypustit /nekdo muze udelat za vas a venujte se sobe a necomu co vas bude bavit. Podle toho co pisete to s vami vas muz mysli dobre.

ladana
Autor odpověď smazal
zelenaesmolda
30. říj 2018

@ronja55 tak ono to podle toho popisu vypada,ze vam to zabere vic casu nez tech 45min 🙂

jenny91
30. říj 2018

@ronja55 Ahoj, já uklízím o něco méně, ale to čistě z časových důvodů. Každý den vysaju a zametu, občas vytřu, pak podle potřeby spíš 1x/3 dny vyperu, koupelnu myju nárazově podle času a na prach upřímně vcelku kašlu :D To každodenní vysávání a zametání je u nás fakt potřeba (na tom se s manželem shodneme), protože každý den tam prostě nějaký čurbes je a nechceme to zašlapat do koberce. (A batole nám tu taky leze.)

poah
30. říj 2018

A to vas nenapadlo,ze kdyz je manzel tak vazne nemocny,tak si asi prehodnotil prioroty a ceni si kazde chvilky s vama? Takze vecer,kdy budete sedet vedle nej na gauci ma pro nej daleko vyssi cenu nez vylestena podlaha? Co se na to podivat takto? A muj nazor: ano,prehanite to. A bud jste supermanka,nebo si neco namlouvate sama sobe:zvladat na 100% nemocneho manzela, dite,60 zvirat, 2krouzky, ucit ve skolicce,denne varit a uklizet to jedna zenska nemuze zvladat.

zelenaesmolda
30. říj 2018

@jenny91 ja vysavani nenavidim,zametam treba kazdy den nebo obden ale k vysavani se hned tak nedonutim :D
zato miluju prani 🙂

jenny91
30. říj 2018

@zelenaesmolda Mně vysávání vůbec nevadí, zvlášť když teď vidím, jak je to snadné oproti tomu, jak mě to v těhotenství vysilovalo :D Navíc teda teď si to vysávání obzvlášť užívá synek, potom mu ještě nechám chvíli vytažený vysavač a učí se o něj stoupat, takže se krásně zabaví. (Potřebuje furt nějaké "vzrůšo".) A teď se pomalu začíná honit i za koštětem 🙂
Zato praní bych klidně někomu přenechala. Nesnáším hlavně věšení a ani to dítě se u toho nezabaví 🙂

veronicka89
30. říj 2018

@zelenaesmolda ja nesnasim zametani 😅to by mi radsi pracky odpadly...

zelenaesmolda
30. říj 2018

@jenny91
@veronicka89
tak s pritelem to vetsinou delame tak,ze kdyz uz mame oba cas a je treba uklidit tak on vysava a ja za nim chodim a vytiram :D
prani je moje zalezitost,na pracku ho nenecham sahnout skoro nikdy
ale co bude asi ostatnim pripadat divne je,ze me bavi umyvat zachod :D

veronicka89
30. říj 2018

@zelenaesmolda me taky 😁i umyvadlo...ptz to hnedka jde poznat jak se trpyti 😁😅

dvojka
30. říj 2018

@veronicka89 třpytive umyvadlo ? To závidim :D , u nás neexistuje, když si holky čistí 2 x denně zuby tak to stojí za to 😀 . A to už nadávám několik let a nic se nemění .

ronja55
autor
30. říj 2018

@poah já si také cením každé chvíle s ním, ale úklid 45 minut denně mě nijak nebere čas se synem ani s manželem. On si chodi po obědě spat a syn taky spí, tak uklízím. A to že je nemocný přeci neznamená že budeme doma žít v bordelu. A ano toto vše zvládám. Vstávám v 5 ráno jdu nakrmit a vykydst zvířata. Syn ještě spí s manželem. V sedm vstává syn a obstaram jeho. Pak si do 9 hrajeme a pak jdu vařit. Mezitím povídám s manželem, udělám co potřebuje. Po obědě uklizim, syn a manžel spí. Pak jdu buď na krouzek se synem nebo mám 2 krát týdne školička s koňmi. Vecer zase obstarat zvířata. Doma pofackovat, uvařit večeři. A pak se venuji synovi a manželovi. Dá se zvládnout vše....

dvojka
30. říj 2018

@ronja55 a koho fackujete 😀 ?

ronja55
autor
30. říj 2018

@dvojka bordel co se udělá za den, hračky apod 😉

dvojka
30. říj 2018

@ronja55 potřebovala bych vaší energii 🙂

veronicka89
30. říj 2018

@dvojka no ono se trpyti po tom mym zasahu ...pak uz ne...ptz versinou par minut na to ...nebo resp.az prijde z prace si chlap musi holit nebo zastrihavat vousy 😅

firsttime
30. říj 2018

@ronja55 Když jsem si přečetla tvoje příspěvky, tak zvládáš asi vše na 1, tak si myslím, že tato diskuze je už zbytečná. 🙂 Třeba si jenom manžel myslí, že toho máš nad hlavu a nemyslel to nějak špatně. Ať se Vám daří a jste hlavně brzo zdraví. Držím pěsti, ať Vám to klape jako doposud a hlavně to zdraví Vám přeji. ❤

ronja55
autor
30. říj 2018

@firsttime děkuji za pochvalu. Snažím se aby byli všichni spokojeni. Manžel už je snad z nejhoršího venku, tak snad už bude jenom lepe.

zelenaesmolda
30. říj 2018

@ronja55 jako klobouk dolu tohle vsechno zvladnout!
koho nebo co fackujes? 🙂

antoinet
30. říj 2018

A co nějaký kompromis? Třeba dva večery v týdnu vyhradit pro manžela, naplánovat si to do diáře jako rande a užít si to🙂 A zbývajících 5 dní se věnovat domácnosti, jak jsi zvyklá.

dvojka
30. říj 2018

@zelenaesmolda ptala jsem se na to same 😀 ... odpověd zní bordel co se udělá za den, hračky apod 😉

pekosek
30. říj 2018

Chvilku jsem si připadala špatně, že vytírám 1-2 x týdně dle potřeby. Me to taky přijde přehnané. Velký úklid jednou týdně a běžný dle potřeby i tak mi přijde, že mám málo času na malého a své koníčky - myčka, pračka, uklid hraček, vaření, úklid po obědě, nákup, pečení...

klea81
30. říj 2018

Za mě to přehnané je, říká se tomu obsesivní porucha 😉život je příliš krátký na to, abys ho promarnila úklidem.

klea81
30. říj 2018

@ronja55 zvládnout se ti to sice dá, ale je potřeba umět i odpočívat...

mialagia
30. říj 2018

@ronja55 ahoj promiň ale mě už tohle zavání spíš nějakou obsesí..jako to už není o čistotě ale spíš o sterilitě..strach z bakterií nebo něco takového..takže podle mě to fakt přeháníš..taky mám ráda čisto, ale frekvence 1x týdně mi přijde naprosto dostačující..🙂

Strana
z6