Jak úspěšně přestat kouřit při problémech s motáním hlavy?
Ahoj holky, je tu někdo kdo třeba opravdu dost kouřil a zvládl prestat? Já kourim už snad 7 let určitě.. a pak jsem otěhotněla před rokem, tak jsem hned přestala.. ale po porodu jsem se k tomu opět dostala a už je to od porodu nějaká doba a kourim fakt dost.. kourim tedy iqos a ještě dřív stál 100,- a teď už 118,- já mám opravdu 2 krabičky na den.. a proste chci prestat, ale problém je v tom, ze proste když nekourim třeba den (zkoušela jsem to) tak se mi strašně motá hlava😔
Nic proti kouření z lékárny (žvýkačky, náplasti) nic mi nepomohlo.. já proste nevím už jak sebrat odvahu a jak to mám zvládnout! 😔 hlavně to, ze se mi motá ta hlava když nekourim.. prosím poraďte mi!
@atomix Toho se opravdu nebojím. Kouřím iqos ne cigarety. Tudíž to nesmrdí a nekouřím nikde, kde jdeme třeba na procházku nebo hřiště či tak, kouřím v soukromí. Toto odsuzují když jde matka s dítětem a hulí.
Iqos smrdí jako hovno, s prominutím. Z dechu, oblečení jde taky cítit.
@lv Aha😀
@lv Tak já měla ex, co nesnášel kouření, ale iqos mu nevadil 🤣
Samozřejmě jinak a o dost míň, ale cítit to jde, no
@lv Já teda nikdy od nikoho neslysela, že by to ze mě cítil, ani já to necítím když si někdo dá, samozřejmě nahřátí heetu ano, ale pak to zmizi. Doma to nesmrdi, ruce ti nesmrdi, nemáš žluté prsty nic. Cigarety jsou zlo, toto mi přijde v pohodě i jako glo atd.
Jo, to hovno je u nahřátí a cca čtvrt hodinku, v místnosti. Možná to cítím já, jako chvíli stop kuřák, ale rozhodně to z dechu kuřáka heets cítím. Jak píšu, nesrovnatelně míň než u klasických cigaret.
@lv Taky vždy říkám kdo se posral když to zapálí 🤣🤣🤣🤣
@lv Jinak já třeba kourim práskací, tak jde krasne cítit mentol, ale kamarádka má klasiku a to smrdi jako hromada hoven🤣🤣🤣🤦🏽♀️
Jo, iqos fakt smrdi desne. U jednoho cloveka mi to smrdelo jak stare ponozky, u kamaradky zas jako brutalne spalena kakaova babovka 😄. Ja driv jela glo a ten mi prijde, ze smrdi mnohonasobne min, a pak jsem presla na ten vype, a ten naopak voni, kdyz si koupis treba vanilku nebo mango. A ty beznikotinove enicky chutnaji jak kofolky nebo nejake ovoce, taky to tak voni, a jeste ke vsemu fakt slabe (musela bys k te pare vylozene cichat)
@katula94 A jak dlouho to vydrží? A cena prosím?
@katula94 premyslim zda objednat, ale měla bych ji tak na den🙄
No, ona ta jedna podle me odpovida tak krabicce. Ja to zprvu stridala. Tahala jsem tyhle, kde nebylo nic, a kdyz to neslo vydrzet, parkrat jsem potahla vype s nikotinem. Az jednoho dne jsem se vype rozhodla darovat a zachranovaly me jen ty nicky. No a postupne jsem zjistovala, ze na to zapominam a ze me to vlastne uz tak trochu prestava bavit. Dopadlo to tak, ze mi tu tri kousky lezi ve vitrine a ja uz to nepotrebuju. Jsem fakt rada. Miminka kouricich maminek mivaji spatne prorostle plice, a to je smutne. Zabojujte. ❤️
V říjnu už to budou dva roky co jsem s tím sekla , já teda iqos nekouřila , kouřila jsem normálně . Prostě jsem si slíbila , že budou lepší a hezčí věci místo toho a ze dne na den přestala . ještě dlouho chuť byla a někdy když je stres nebo děti neposlouchají ... tak z nervozity bych si šla zapálit 😀 . bude to asi dlouho trvat . hlavně jsem si začala dávat peníze do obálky , jinak za to co bych prokouřila a člověk najde kupu peněz na hezkou dovolenou třeba 🙂 .
V září to bude 5 let co jsem si řekla dost (kouřila jsem tuším 6let), v té době jsem kouřila krabičku denně, LM stály 70kč 😄. Přestala jsem díky druhému těhotenství, první skočilo zamlklé a řekla jsem si zda to nebylo i kouřením. Takže motivace obrovská. Ale můžu říct že začátky snižování počtu cigaret byla hrůza, pořád jsem se těšila až bude určitá hodina a já si tu cigaretu dám. Po 1.screeningu jsem si řekla konec, přece nebudu otrok své závislosti, co to je za živit těšit se na cigaretu, a už jsem si nedala ani jednu. První rok byl hrozný, stále jsem na to myslela jak bych si zakouřila, ale vůle byla silnější. Od narození syna už čas myslet na blbosti nebyl a z mysli se to vytratilo samo.
O to těžší bylo, že kouřil a kouří manžel, ale zvládla jsem to, vím že to ve mě stále je a pokud bych jednou svolila že ze srandy si jednu dám, propadnu tomu znova 🙂
Jediné co mi u přestavání pomohlo, byly větrové bonbóny na kila, já totiž nesnášela zapálit si cigaretu po žvýkačče nebo Větrovem bonbónu 🤭.
A další věci bylo odkládání peněz místo cigaret, pak jsem si koupila měsíčně něco drahého na sebe než výčitek nebo synovi 🙂
Kourila jsem 15 let a přestala. Jak jsem zjistila 2 těhotenství - hodně mi pomohlo, ze jsem blila do 5 mesice 🤣. Teď jsou malému 3 mesice a jsou chvíle, kdy se vidím s cigarem a kafickem, ale ne. Už jsem vydržela tak dlouho!
Prehod si to v hlavě a das to!
Manžel kouřil 15 let a přestal díky defumoxanu.
Motání hlavy je normální absťák, vydrž týden a tohle přejde. Kouřila jsem velmi vášnivě a nakonec jsem zvládla přestat. Musíš ale fakt chtít. A doporučuji vyhledat pomoc adiktologa, platí to pojišťovna, žádná ostuda 🙂. Teď jsem čistá už pět let a to jsem kouřila od 12 až do těhotenství ve 30. Přestala jsem během prvního trimestru a doslova jsem lezla po zdi. Adiktoložka mi hodně pomohla. Chce to správnou motivaci (sebe), podporu a oporu. (btw tenkrát byly nikotinové spreje do úst, dokonce mi to OZP proplatila za účtenku, stříkla jsem si ale tak čtyřikrát, když už jsem se fakt klepala)
@magicaetezzz Hlavně znovu nezačínat. Tyhle stavy jsou normální bažení, mám to občas i po pěti letech abstinence.
@geonisa Dobrý nápad. Já si za rok koupila zrcadlovku i s mega objektivem B-)
@kamino Musíš skutečně chtít. Odměňování je dobré, ale podle mě ne nezbytné. Ještě si můžeš najít levnějšího koníčka. Dávej peníze stranou. Cigarety a tedy nikotin jsou fakt peklo. Začít musíš od sebe, od hlavy, dělat to pro sebe. Doporučuji adiktologii.
@atomix No nemyslím si, že by pomohla motivace typu "učitelky si o tobě budou myslet". Krom toho každému může být úplně u zadku, co si o něm kdo myslí, ne?
@eliska_mot
Nene nezačnu, byla bych pitoma do toho znovu spadnout.
Manžel, velký kuřák, koupil si v lékárně Defumoxan, zatím je to asi 18 den a nekouří, což je u něho fakt mega úspěch.
@eliska_mot Myslím, že ohledně odměny nepotřebuju radu, nekouřím už dost let a vím, že v tuto chvíli nechci. Je to společensky nevhodné. Můj koníček mě živí a další čas už vůbec nezbývá. Nebaví mě hadry, nákupy, jídlo, jsem abstinent, alkohol mi nechutná žádný ..peníze stranou je utopie, poslední objektiv byl za 86 tis 🙂) Tělo foťáku ještě víc a mám jich několik, stejně jako objektivů - kupuji, když je potřeba a jsem skrbla, stejně zbytečně nikdy neutrácím. 🙂 Jediné co mě baví je četba a za tu velké peníze také nedávám, mám čtečku. Odměna pro mě byla hnací motor - takový pocit tečky za zakázkou, hotovou prací, relax.. - ber to tak, že jsem Husákovo dítě, kdy běžně kouřily maminy v těhotenství, doma se běžně kouřilo, v autě, když jsme někam jeli naši kouřili.. ta vůně mě provázela celým životem. Uměla jsem šlukovat v první třídě, kdy jsme s kamarádem Vaškem chodili kouřit do kukuřice 🙂 Každopádně nevím, jestli za 20 let budou vůbec cigarety, ale je to pro mě nádherná vize, odstěhovat se z Prahy zas na ves a užívat si ( doufám ) svobody 🙂

Máš abstinenční příznaky. Kouření je nemoderní a věř, že každá učitelka, která tě vidí s dítětem a cigaretou, tě soudí. Automaticky tvoje dítě budou řadit do kategorie "sociálně slabší rodinné zázemí". Je to cítit z tebe i z dětí. Ostatní děti se ho budou stranit. A když na někoho mluvíš, tak je to cítit ať děláš co děláš. To jen pro kontext ;)