icon

Jak Zvládnout Hygienu A Soužití Dětí S Kočkami?

25. bře 2024

Jak zvládáte soužití s kočkami nebo psy a dětmi v domě nebo bytě? Myslím tím zejména hygienu a výchovu. Stalo se vám nebo někomu z okolí, že by z toho měl nějaké zdravotní problémy?

Abych vysvětlila svůj dotaz, tak s dětmi jsme na podzim z projížďky na kole dovezli kotě. Kotě bylo v příšerném stavu, od krve, nemocné a motalo se po silnici. Majitele jsme hledali, nikdo se o něj nepřihlásil. Ani já jsem ho tam nechtěla nechat, bylo by za chvíli placaté. Bylo nám ho líto, v útulku neměli místo a děti si nakonec po několika dnech scén a pláče kotě vydobyli. Nejsem z toho úplně nadšená, manžel už vůbec ne. Ten to nese dost těžce, jak kočku tak ty finance kolem. Kotě je vážně mazel, vděčné, od dětí se nehne. Děti ho vyloženě milují, ale mě to někdy dost stresuje. Nakonec chodí i ven. Vadí mi to hlavně z hygienického hlediska. Kočka všude courá, chodí na záchod a ač moc dobře ví, kam smí a nesmí, stejně to dělá a já většinu dne chodím, uklízím, utírám plochy jako o život a buzeruju kočku. 😃 Jako dítě jsem taky s kočkou vyrostla, rodiče mají kočky stále. Vnímala jsem to tehdy moc pozitivně, ale jako rodič se na to teď už dívám jinak...
PS. Vyhodit ho jen ven jsme chtěli, ale kotě se naučilo ťukat na okno a hází podobné výrazy jako kocour ze Shreka. Je to dost přesvědčivá manipulace. 😺

Strana
z2
dixi86
26. bře 2024

Psa neresim, mame ted seniora v dome a myjeme packy, spodek, jinak dobry. Kocku mame taky, ale uz nepoustime ven, prave kvuli vsemu moznemu a po wc vzdy kontroluju. (Máme chlupatou Mainku). Jinak na linku nevyskoci, na stole je, ale to nam "nevadi", pri navsteve nepoustime vsude. Jinak neresim. Nas dum, nase pravidla a prasata nejsme, takze tak.

kubesovaadelka
26. bře 2024

Kočky jsou velmi čistotné, takže ikdyž si zadek neutre, očistí se jinak (všichni víme jak), tím že je naočkované a odčervené bych se nebála, ještě bych doporučila kastraci, tím se většinou vyřeší čůrání jinam, než do bedýnky. Máme velký rodinný dům (celá má rodina z taťkové strany, 12lidi, každý svůj byt) a v domě opravdu zvěřinec, 4psi(každý byt svého) 3kocoury(já😁) andulky, rybičky, králík a žádné nemoci nikdo nemá, řádně se očkují, odčervuji a je vše v pohodě

aneta15
26. bře 2024

Já Te úplně chápu, já bych doma zviře nesnesla a kdyby mi vlezla do postele, tak bych okamzite prala na nejvyšší teploty, co pračka umí 😁. Máme kočku, přišla sama a už u nás zůstala. Mám ji rada, už je stará a až nebude tak to obrečím, ale už jiné zvíře nechci. Ale já to má celkově jinak, mě když olizne pes, mám chuť si namočit ruku do sava. Pokud To to vadí udelej z ní kočku venkovní. Naše může do předsíně, ale na noc musí ven. Když je zima a mráz nechávám ji výjimečně v předsíni i přes noc.

merope
26. bře 2024

Však píšu - "kočka nesmí na stůl, pokud se někdo dívá" 🙂

Strana
z2