Jak zvládnout plavkovou sezónu po kojení a porodu?
Zdravím dámy,
Už jsou prázdniny a nastává čas dovolených a PLAVEK. Mám 2 děti po sobě, více jak 4,5 let kojení. Navazovala jsem bez 2 měsíců jedno kojené dítě druhým. Obě miminka 4 kilový drobečci, narozené císařem. Ať jsem cvičila, jak jsme cvičila, zůstal mi rozestup břišních svalů a dle fyzio i doktorů už jedině operace. Vždycky jsem byla drobné sportovní postavy. Teď moje prsa připomínají 2 vyfouklé balónky a nevyhnu se často otázkám, jestli náhodou nečekáme další. Hlavně k večeru mám břicho vypouklé jak v pátém měsíci. Ani nechci, aby na mě manžel koukal nebo na mě sahal. Bez trička už před ním nechodím. A teď nás čeká dovolená u moře a já se v plavkách odmítám kdekoliv ukazovat.
Pro svoje děti bych dýchala, nikdy by mě nenapadlo toho litovat, ale prostě tohle jsem nečekala. 😔
Jak to máte vy po kojení, porodu a s plavkovou sezónou? 🥲
Moje tělo se po dětech hodně změnilo, na váhu před nimi jsem se ještě dostat nedokázala a prsa, která bývala pevná a dokonalá, ale mně připadala malá, teď rozhodně malá nejsou, ale ten dokonalý tvar už nemají. Ale naučila jsem se to přijímat tak, jak to je, a nekazit si život kvůli tomu, že vypadám jinak, než bych si představovala. Ta holka, jejíž tělo bych chtěla zpět, nebyla ani zčásti tak šťastná, spokojená, vyrovnaná a sebevědomá, jako jsem teď. Nemám čeho litovat. Chce to plavky, které sedí, nic se nezařezává, pak nebudeš vypadat hůř než 95 procent ostatních žen.
A opravdu mi pomáhá muž a děti. Ty děti jsou opravdu rozhodující. Zeptej se jich, jaká jsi, jak vypadáš, jaká máš prsa, jaké břicho, jaké vlasy. A poslouchej je! Nepřesvědčuj je, že se pletou, když ti budou říkat, že jsi krásná, měkká, hřejivá, plná lásky a nejhezčí ze všech. Protože to ty se pleteš a ony mají pravdu. Nauč se na sebe koukat jejich pohledem. A pokud jde o muže, svlékni to tričko a projdi se před ním. Muži neumí moc přesvědčivě mluvit, ale jejich tělo nelže 🙂
Mam tri deti po dvou letech, vsichni 4kilovy, ale prirozene 🙂 U toho tretiho me strasili ze panevni dno bude ve spatnem stavu a bude mozna nutna i operace... nakonec jsem behem sestinedeli zvladla vycvicit diastazu i posilit panevni dno 🙂 Od tretiho mesice cvicim crossfit (vzpirani, skoky mimo jine) a jsem vdecna svemu telu, ze to dokazalo 😊 v tomle ohledu jsem spokojena, ale co se tyce tela? nejradsi bych chodila v mikine a bunde 🙄 i kdyz jsem vysportovana , tak mam prsa, boky a trochu bricho, to je spis nevzhledne kvuli kuzi a striim. Jako jasne, jeste je brzy a telo neni vse, ale spis me trochu stve ta genetika 🙂 ze to nemam zadarmo :D k mori nejezdime, k vode moc nechodime, nebavi nas to, ale kdyz jsme byli na dovci jeden den u vody, tak jsem si koupila plavky s vysim pasem a citila jsem se dobre - teda dokud jsem nevidela fotku co fotil manzel (shrbena s ditetem v naruci k druhemu diteti - vypadam tam jak velryba 🫣😂😂 a on si rikal jak nam to tam slusi a poslal to vsem 😆 asi proste se musim naucit se mit vic rada, manzelovi jsem se libila i kdyz jsem po druhem porodu mela mnohem horsi postavu 🙂
Vypadám jako bych v životě nerodila, takže neřeším
@pampelina18 tímto komentářem jsi hodně pomohla do diskuze 🤦♀️😀
Mám plavky v celku a tankiny. Nejsem nijak tlustá, ve dvoudílných plavkách kolikrát vidím horší těla, ale nemám ráda svoje břicho a v plavkách v celku se cítím líp.
Mě se po 3 těhotenství udělal převys, ať jsem se snažila cvičit sebevíc, nechtěl pryč. Ale neexistuje, že bych se vzdala plavání, miluju to. Ano, mám břicho, ale v 1 dilnych plavkách se cítím krásná, mám vysportovane ruce i nohy. Teď teda čekám 4 dítě, po porodu budu cvičit na diastazu, ale tak nějak počítám s tím, že půjdu na plastiku. Chci se cítit krásná, a ne od 40 chodit a skuhrat, že mám hnusně břicho. Super jsou stahovací plavky s vyšším pasem, opravdu to bříško krásně stáhnou 😉
@anonym ta operace diastazy je hrozne bolestiva a rekonvalescence je dlouha, v podstate se nebudes moct starat o deti. Jestli mas podporu rodiny, sla bych do toho.
Ja neznam zenskou, co je spokojena, ze je tlusta, ma prsa jak placacky na mouchy, celuditidu a strie. Kdo to tvrdi, tak proste keca.
Taky se mi nelibi, co se s mym telem kvuli detem stalo. Nejsem to ja. Ale neco proste vratit nejde, tak si musim vybrat mezi moznostma, ktery mi zbyly...
Btw da mi nekdo tip na ty super jednodilny plavky, co vsechny mate protoze ja teda nenasla. Hledala jsem v "beznych" sportech i na AY a podobne a nic teda...
U kycli se mi to zarizne, prsa to rozplacne jeste vic, ze jsem plocha jak koberec. Do plavek s kosticema zas nemam co dat... Tak by me zajimalo, kde se plavky se skvelym strihem pro plnostihle, ktery tak skvele padnou, shaneji
@swan42 já mám nakonec dvojdílné z Caldezonia. Taky se mi nepodařilo najít jednodílné, které by se mi líbili a zároveň bych v nich nevypadala jako přistávací dráha. Břicho na pláži řeším takovou tou síťkou. Vypadá to jak záclona přes telo. Teď to dost frčí, má to kde kdo a skryje to vše potřebné. 😁
Já to neřeším, s břichem ani kozama nic neudělám, tak proč si tím kazit život. Můj muž mě miluje takovou jaká jsem a to je pro mě hlavní. Taky jsem dřív měla krásnou sportovní postavu, ale když s tím člověk nic neudělá, prostě nemá cenu se tím trápit.
@swan42 jo a vršek push up. Opravdu mají výběr, že to krásně sedí, netlačí, neujíždí a prsa to zvedne kam má. 😃 Jo a s tou operací, nakonec to ještě zkouším s fyzio, za kterou odjíždím hodně daleko, ale zabývá se přímo tímto. Jako dřív to už nebude nikdy, ale snad by se to mohlo o něco zlepšit. Je to ale celoživotní cvičení nebo ta operace. 🙄

I když mě moje břicho štve,stále po roce od těhotenství vypadám jako těhotná ( po třech dětech),ale miluji dovádění s dětmi ve vodě, plavání,tak to neřeším a užívám si léto,pak se rozhlednu na koupališti po ostatních a řeknu si každá jsme nějaká a to mám i strie,koupit si plavky ve kterých se cítím dobře a je to 😉