Jak zvládnout pocit nezajímavosti ve společnosti?
Zdravím asi si potřebuju vyčistit hlavu a zároveň se zeptat, zda je tu někdo jako já? Jak zvládáte danou situaci...
Je mi 33, mám dvě malé děti (4 a 1,5let) a jsem šťastně vdaná. Nikdy jsem ale nebyla úplně člověk o kterého by ostatní nějak moc jevili zájem. Byla jsem vždy pro ostatní taková nijak, nezajímavá.. prostě luzer co nikam snad nepatří. Přitom jsem veselý, komunikativní člověk. Co nikoho neuráží, nepomlouvá atd. Ale i když jsem někdy měla nějaké přátelé, vždy si stejně nešli někoho jiného. No a tak nějak se to semnou roky vleče. Jsem vpodstatě sama, bez přátel. Každý den chodím s dětmi na hřiště,. klubíku. Nemám problém s kýmkoliv a o čem koliv se bavit. Ale přesto jsem pořád sama. I když se s někým seznámím, občas zajdeme vypustit děti... Tak nikdy o mě stejně nikdo nejeví zájem, nezajímá ho nic. Nikdo sám nenapíše. Začínám si fakt říkat co je na mě tak zlého. Že společnost mě takhle bere. Před rokem jsem začala chodit dálkově na školu ( dodělávám Ing.), Že začátku to vypadalo slibně ale teď když tam přijdu si tam připadám jak kůl v plotě. Lidi se rozškatulkovali...ano sice odpovědi, když se na něco zeptam ale jinak vlastně jako když neexistuju. Nevím, na jednu stranu mi je to jedno ale na druhou mě to nutí přemýšlet. Jsem špatná tím, že neumím překřikovat lidí, že neumím se víc prosadit či prostě neškatulkuji lidi. Trochu ne to mrzí. Protože si nemyslím, že bych byla nijak divná 😓. Jak se s tímhle vypořádáte vy?
Když tak se přidám k seznamce, Vítkov - Opavsko kdyby někdo chtěl.🤔😇☺️
Já už v týdnu říkala kolegyni, že jsem to vzdala. Přesně jak píšete všechny, udržet si to, najít tu správnou osobu, někdy mi přijde, že se v tomto společnost hodně změnila
A já jsem třeba těžký introvert a nejraději jsem sama...
Nesnáším drby, co kdy, jde a jak? Do cizích vztahu mi nic není, navíc ani nepřísluší soudit, kdo s kým je, kdo koho podvádí...ať si každý dělá co chce...
A jestli ty jsi "nikdo", tak to já jsem tuplovaně 🤷♀️ dodělávám si školu, mám za s sebou scio testy na VŠ, dodělávala jsem si kurz na asistentku pedagoga a k tomu mám 2 už poměrně větší děti 😉
Také se hlásím, u nás na vsi si připadá strašně sama. Nastěhovali jsme se sem a já se prostě nedokázala mezi nikoho nijak začlenit. Mám pár kamarádek, občas se setkáváme, ale potřebovala bych někoho tady.
Založila jsem skupinu s názvem Jsem skvělá (mám ráda, když to nese pozitivní odkaz 🙂 ) Tato skupina je pro všechny, které se občas (často) cítí, jako nikdo, bojují se svým sebevědomým, mají problém získat a udržet kamarádku, nebo jen potřebují ženský pokec o všem možném. Cílem je se seznámit, vzájemná podpora, objevit svou vnitřní krásu a sílu navzdory dosavadním zkušenostem.
mám to skoro stejně, ale v podstatě to neřeším. Mám pořád co dělat a tak se asi nezabývám tím, že nikam nezapadnu. Možná je to i lepší. Plně se věnuji rodině, když je čas navíc tak koníčky, sport, knížky nebo lelkování. Někdy je lepší nic nechtít od nikoho, od společnosti, jen si žít ,,to svoje,, 🙂🍀
Ahoj, cítím se úplně podobně, kdybys třeba chtěla, můžeme si psát....
@levandule_k jak se prosím dostanu do skupiny? Když kliknu na odkaz, odkáže mě to na přihlašovací údaje,ale já jsem prihlasená
@radapokec Poslala jsem ti pozvánku, jinak jsem se koukala na odkaz a máš pravdu, ten odkaz není úplně funkční. Tohle je odkaz na skupinu https://www.modrykonik.cz/group/9038/ Chybička se vloudila 🙂
@levandule_k můžu taky?
@kolibricek36 Jasně, skupina je pro každého 🙂
@levandule_k díky 😇
Obcas se také citim na houby. Podnikani a kariery jsem se musela vzdat. Trapi me to. Trapi me, ze jsem v tomto smeru v zivote niceho nedosahla ( nebo toho, co jsem dosahla,jsem se vzdala kvuli peci o syna) a zrejme uz nedosahnu, ze nemam moznosti jako jini, ze nejsem schopna chodit na plny uvazek do prace a neprinasim tak domu potrebne finance. Chybi mi navic ten uspech, jako treba povyseni, odmeny, chybi mi v tomto smeru pochvala od rodiny ci takova ta hrdost sama na sebe. Ano,dokazala jsem jine veci, i s narocnymi detmi jeste studuji,mam ted alespon pul úvazek v práci, mam peknou zahradu,muj syn neni lezak, ale fungujici clovicek. Problem je, ze je mi to stale málo. Pratele uz skoro zadne nemame. Pece o dite je narocna. A nemame cas nekde tajtrdlikovat, mame problem s hlidanim, takze cau nocni zivote,cau obidku bez deti. Pod. Navic stale resime finance na terapie,pomucky ,lazne, ted auto...vlastne jsme si zbyly s manzelem sami pro sebe. Obcas ke me prijede na pokec , no spis znama,nez kamaradka. Obcas k nam prijizdi manzeluv kamarad z detstvi ( ale je dost nemocný), obcas jeden starsi par - znami na pokec. Ale na takove to opravdové kamaradstvi mi nezbyvaji ani sily, ani cas, ani finance ( jako na vylet s kamoskou, spolecne nakupy a zavrseni kafickem s dortikem , to si se mnou nikdo neužije). Spis stale resim prusery, ruzne starosti,lekare, terapie,pomucky, stravu, proste deti,pripadne co se sype na zahradě
nebo trosku i práci. Zadne zabavne téma.
@marketa11112 Máš to teda neskutečně náročné, smekám.
@marketa11112 mas toho nalozeno opravdu hodne, posilam hodne sil 🍀 Mas muj obdiv 😊
@lv já jsem v kolektivu nikdy moc nemluvila,ale konala....vždycky mě nastrčily....běž a řekni to,běž a pogratuluj....ale jinak šedá myš,pod lavicí četla citáty.....
Nejsi nikdo, jsi úžasná. Chodíš do školy, máš malé děti. Máš nějaký cíl kam směřuješ 😉. Já se taky nemohla seznámit, navíc jsem se přistěhovala do úplně cizího města, ale časem se to změnilo. Děti se seznamují za mě 😁. Já si při dětech dodělala VŠ, naučila se šít a teď se učím plavat. Hlavně dělej, co tě baví a nenuť se do něčeho
@haaanka21 Sice stará diskuze, ale za zeptají nic nedám 😇 Mohu se zeptat odkud jsi prosím? Mám to podobně, introvert v novém městě, děti jsou společenské a seznamují za mě, Ale ta kámoška mi tu furt chybí. Mohly bychom spolu sdílet koníček o šití 😃😁

@belenka9 ale jdi!! Život má takový smysl jaký mu sami dáme. Existuje spoustu lidí, kteří tě potřebují jenom je najít 🙂 zkus nějakou formu dobrovolnictví, pomůžeš i sobě ❤️ držím pěsti ✊✊