icon

Jak zvládnout stracha a stres v autoškole?

rori1986
12. kvě 2018

Ahojky maminky,potřebuju se trochu vykecat,zjistit jestli jsem takový tele, co nemá za volantem co dělat,nebo jestli ty moje nervy jsou normální (což pochybuji)....
Chodím do autoškoly už měsíc.Mám za sebou 6 jízdu,teorie nevynechávám.Doma zkouším každý den testy.
Jízdy -celkem 5 jsem jezdila s jedním instruktorem,6stou jsem jela s majitelem autoškoly.Nevím kde se stala chyba,ake i majitel mi řekl,že dělám chyby jak úplný začátečník.
Zjistila jsem,že jsem se za celou dobu nenaučila brzdit.Předchozí instruktor mi buď držel spojku,nebo přibržďoval brzdou.Tak že jsem po celých pět jízd nepoužila oba pedály najednou.Vždycky mi řekl buď ať sešlápnu spojku a nebo ať lehce poklepu brzdu.Až při poslední jízdě jsem zjistla,že když dupnu na brzdu,tak chcípne motor.Že když chci zastavit na křižovatce,tak že musím šlápnout na spojku a pak brzdit.A to mi teda přijde,že pokud jsem k tomu došla až 6 jízdu (když už mám jezdit ve městě) docela pozdě...
Přijížděli jsme z vedlejší na hlavní,byl docela hustej provoz, tak jsem měla přibrzdit a dát přednost.Netrklo mě že musím sešlápnout oba pedály najednou,sešlápla jsem pouze spojku a naivně jsem očekávala,že se auto zastaví.Prostě jsem byla jak pako.Ale já to prostě nevěděla...
Řadit už umím,to mi problém nedělá,ale jinak jsem z toho docela na prášky..První hodiny mi celkem šly,přesto že v autě bylo dost velký dusno.Instruktor mi moc nesedl,jako...je hodnej,ale má takový řeči,který ženská co má doma dvě děti moc nemusí😕.
Pátou jízdu jsem málem srazila ciklistu..Instruktor mi řekl abych ho předjela,tak že zablikat,juknout do zrcátka a předjet...No,průșvih byl na světě.Bylo to v zatáčce,já jsem do ní neviděla,tak jsem ho předjíždět nechtěla,tolik si teda nevěřím.Tak mi šáhl na volant,říká ,,blikej",no....Já si nevšimla,že mě jde předjíždět auto,ta jsem se chtěla zařadit zpátky na moje místo za ciklistu....Měla jsem ho málem na čumáku.No hrůza.Od tý doby to mám furt před očima,nevím jestli to byla moje vina,nebo jestli to udělal špatně on.Každopádně mi to sebralo veškerou chuť do řízení.
Před jízdou jsem vyklepaná,mám strach že to nějak pokazím.Že se něco semele.
Majitel mi při poslední jízdě řekl,že to zas tak hrozný není,že někdo jezdí i hůř😀 Snažil se mě uklidnit....Ale oba jsme věděli,že dělám občas chyby jak kdybych seděla za volantem po druhý.
Už jsem si i říkala,že s tím seknu,ale nechci zklamat děti,ani manžela.Vlastně ani sebe.Ale jsem z toho hrozná nervóza.Měli jste to tak někdo?
Další jízdy mám s majitelem autoškoly,napsal si mě k sobě,což jsem ráda.Všechno mi od znova vysvětluje,co,proč a jak...Což je fajn,protože tomu řízení fakt moc nerozumím.
Měli jste to tak někdo?Nebo máte nějakou radu jak zvládnout ten strach a stres?Moc děkuju za každou radu.... mocvráda(tměstdocela mazec.

Strana
z5
zaludova
12. kvě 2018

Podle toho, co jsi psala, je dobre, ze jsi vymenila instruktora. Jestli ti nerekl o mackani spojky pri brzdeni, tak je fakt k nicemu. Ale jinak by to chtelo ziskat automatiku v tech zakladnich ukonech. Jed s nekym nekam mimo a trenuj rozjizdeni, razeni, brzdeni, zrcatka...myslim, ze bez aspon castecne automatiky jsi pak na silnici nebezpecna. Je toho az az sledovat provoz, znacky a chodce. Nedokazu si predstavit jeste u toho premyslet nad rizenim.

rori1986
autor
12. kvě 2018

@kafr
@victress
@priefi
@swetlusska
@guinea
@zmrzlinka
@andelka
@bayt
@andelka
@zaludova Moc Vám děkuju za podporu a za názor....
Jako....né že by mě instrukror nic nenaučil.Řadit mě naučil ukázkově.Jenom mu asi prostě nedobliklo,že mám hóóódně velké mezery v brždění a tak.Prostě že tomu moc nerozumím.Pak jsem se lekla toho ciklisty a od tý doby jdu na jízdy jak na popravu.Jsem vystreslá a nesvá.Spoustu věcí jsem pochopila až s tím druhým.Ale asi lepší později než vůbec.
Každopádně to musím zkusit překonat a zvládnout.Vám všem moc děkuju,moc to pomáhá přečíst si i Vaše zkušenosti.....

rori1986
autor
12. kvě 2018

@dc2015 Tak od teď budu myslet i já natebe☺
No....to sebevědomí mám taky na bodu mrazu.Stres ,nervozita a proto vždycky něco zvrtám.Asi to chce opravdu klid,víc rozvahy a nevidět to tolik černě.😉☺
Budu držet palečky aby jsi to v pohodě zvládala.Kdy máš mít zkoušky?

guinea
12. kvě 2018

@rori1986 Ještě ti napíšu jeden “fígl”. Sama jsem začala jezdit v autě s automatem (půjčovala jsem si ho od rodičů). Jezdila jsem rovnou v centru Prahy a dalo mi hodně práce sledovat značky, pruhy, auta, tramvaje, takže to, že jsem nemusela řešit jestli se rozjedu nebo ne mi hodně ulehčilo práci. Nevím, jestli jsi někdy s automatem jela, ale to jezdí fakt samo 🙂 Asi po roce jsem si už byla v pražskem provozu jakž-takž jistá a koupila si své první auto - s manuálním řazením. Takže jsem musela zase věnovat víc technice jízdy, tak mi pomáhalo, že jsem se jinak na ulici už nebála. Měla jsem to takhle “rozfázované” 😀

brunetka11
12. kvě 2018

@rori1986 Mám řidičák přes 20 let. Zkoušela jsem jezdit několikrát, nervy nadranc. Navíc muž nervák na tohle, podobně odradil od řízení i svou mámu. Jezdila jsem strašně pomalu.
Tuhle jsme se o tom bavily s kamarádkou a ona, že se mnou pojede. Brala jsem to jako dobrý fór, ale fakt si mne vyzvedla. Jezdíme na mém automatu - ta holka je naprosto úžasná!
Poradí, vysvětlí, dneska jsme zrovna jely - já téměř beze strachu. Naopak jsem si musela už dávat pozor a hlídat rychlost - jede se s ní skvěle a na jistotu. Netuším, jak to dělá, ale při parkování jsem se automaticky věnovala víc okolí než volantu, šlo to samovolně.
Příště si pro ni už dojedu asi fakt sama.
A jak říká - sebejistotu získáš naježděnými kilometry.
Nenech se odradit, to půjde, uvidíš...

dc2015
12. kvě 2018

@rori1986 Ještě nevím, chci si připlatit jízdy a rodím v září. Takže asi zkusím někdy v půle června, abych měla čas na opravy. Popravdě je mi fuk, kolik mě to bude stát. Ne že bychom byli tak bohatí, ale beru to jako investici... A radši než za kadeřnici, oblečení, kosmetiku apod. to utratím za tohle... jen doufám, že to k něčemu bude :D

wampzee
12. kvě 2018

Myslím, že ten pech spočívá v instruktorovi..s majitelem to půjde lépe a během pár dalších jízd budeš jezdit skvěle. Já jsem začala dělat autoškolu před rokem v Praze...teprve po roce jsem se dokopala k dokončení teorie, tu mám týden zdárně za sebou. Za volant díky tomu, že nemám teď pravidelné hlídání a díky tomu, že manžel je věčně někde na služebkách, se dostanu s měsíčními přestávkami...teď mě čekají ještě tři dvouhodinovky a měla bych jít do terénu...no, vůbec to nevidím..instruktora mám sice v pohodě, ale dělám takové zbytečné chyby, že by mě asi žádný komisař nepustil.. 🙂 ale uvidíme. Každopádně hned první jízdu jsme jeli do ostrého provozu...a ještě jsem v 28 tt.. 😀 takže řidičák musím nutně udělat..pak už se k tomu nedostanu.. 😀

hermelinah
12. kvě 2018

Hlavně klid a chladnou hlavu, problém č. 1 už se vyřešil, budeš jezdit s někým jiným, tak, teď dostaneš všechny informace znovu, a na tobě je je jediné - udržet se v klidu, nepanikařit 🙂 Vím, snadno se to říká, ale dělala sem tolikrát autoškolu( tolik skupin ŘO, ne tolik pokusu na zkoušku🙂)), že si troufám říct, že vím co říkám 😀 Zvládli to jiní, zvládneš to taky!

rori1986
autor
13. kvě 2018

@guinea O tom automatu taky uvažujeme.Vlastně.. se sousedem už to máme tak trochu domluvený.Sice auto které nám nabízí je z roku raz dva....Ale malinký,tak že asi určitě lehčeji ovladatelný a hlavně automat.Pro ty začátky určitě dostačující.Tak jestli to zvládnu (nebo pokud se na to nakonec nevykašlu,ale toho bych zas litovala),tak ho asi od souseda vezmeme.U toho automatu nemusíš teda vůbec řadit?

rori1986
autor
13. kvě 2018

@brunetka11 Tak to je super mít takovou kámošku☺ Moje je bohužel v zahraničí,pořád volá,ptá se,radí co a jak....Za to jí jsem moc vďečná.Ono to fakt pomáhá mít vedle sebe kliďase.Já jsem s tím druhým instruktorem cítila větší klid v autě a myslím,že to šlo líp,než s tím předchozím.Tím ho nechci nějak schazovat,ale cítila jsem v autě dusno a nejistotu,vlastně jsem nic nechápala.Až teď jsem pochopila ty brzdy,řekl mi že musím uvažovat víc dopředu,nedělat věci na poslední chvíli (brzdit.a řadit až těsně před křižovatkou a tak).Zítra mám další jízdu,tak uvidím jak to půjde.
Jinak si asi půjčím tvou kámošku😀

jajinka83
13. kvě 2018

Tak je super, že máš změnu instruktora. Určitě to nevzdávej, strachu se zbavíš třeba až za rok.... Já než jsem šla do autoškoly jsem se učila řídit s přítelem na odlehlém místě. Naučila jsem se pracovat s pedály, rozjíždět se, brzdit, parkovat a až pak jsem šla do autoškoly, už jsem věděla co a jak funguje a byla jsem klidnější. Nemáš možnost aby Tě manžel taky někde nechal jezdit??
Já po autoškole hned jezdila, jen jsme měli hodně nespolehlivé auto a brzy na to byla nehoda, od té doby jsem měla strach jezdit. Ale tím jsem si vše uvědomila, vyjet, zastavit, dát přednost až bude opravdu bezpečno a budu si jistá že se nemůže nic stát. Takže po 2 letech od nehody jsem znovu sedla do auta a už nepřestala jezdit. První půlrok děs, pořád mi to chcípalo, věčně jsem drtila spojku na semaforu abych mohla hned vyjet a nezdržovat řidiče, no masakr 😀 Neodradila mě ani zima, musela jsem si věřit a né to vzdát, jezdila jsem za jakéhokoliv počasí. A teď už jezdím 10 let bez přestávky. Jsem za to vděčná, teď když mám 2 děti je to taková pomoc. Dojet si na nákupy, za kámoškou, do školky,..... Už se nebojím, auto je teď pro mě osvobozující, cítím se v něm skvěle. Tak radím, nevzdávej to, časem bude líp a nakonec si to ježdění zamiluješ. 🙂

dodor
13. kvě 2018

Jezdí s instruktorem který tě nechá řídit se vším všudy a nebude ti do toho tlapat. Jinak se neboj, je to o cviku, musíš se to naučit, získat cit, ovládat vozidlo při parkování taky není hned. Když ti to nepůjde, připlat si jízdy. Já se to naučila brzo, takze jsem si po 3. Jízdě zbytek užívala a pak jsem hned jezdila sama. A hlavně, tím, že budeš jezdit, tím se zlepšís, získáš zkušenost. Chybama se člověk učí. Hlavu vzhůru. Nevzdávej to a bojuj. Řídit 🚘 je zábava!

rori1986
autor
13. kvě 2018

@jajinka83 Vy jste tady fakt úžasný☺ Moc,moc děkuju za povzbuzení....Asi jsem se v tom hrozně utápěla.Teď vidím,že ty začátky jsou pro každého těžký.
Manžel už přemýšlel kam mě vzít,bohužel marně.Nechal mě kouse ,,popojet" po vedlejší silnici.Pak říkal zabrzdi a já mačkám spojku😕No,ale fakt jsem to nechápala.
Bohužel tady nikde nic není,jinak by mě vzal,ale....
Teď jsme to zkoušeli na parkovišti u obchoďáku,chudák......byl vyklepanej víc než já.Ale už jsem zabrzdila,tak jsem měla fakt radost,že to chápu.
Jinak já ten řidičák právě docela potřebuju.Delší dobu marodím,chceme se stěhovat někam k Praze (ne centrum),měla bych od září nastoupit do nové práce.Tak že velké změny.Pak přijde vyzvedávání dětí ze školy,kroužky atd.Tak že ten řidičák by se hodil,aby to nemusel objíždět vșechno manžel.Snad to klapne.....
Budu si muset vzít z tebe příklad.Víc si věřit a nevzdat to.Moc děkuju.......

adau
13. kvě 2018

Ahoj, nečetla jsem vše, tak se asi budu opakovat. Pravidlo číslo jedna, které je potřeba si uvědomit - v autoškole tě řídit nenaučí 😀 Naučíš se to sama, v provozu :o) Měla jsem instruktorku, děsná ženská, celá autoškola příšerné období. Asi při třetím závěrečce mi inspektor řekl, že jsem labilní a nemám za volantem co dělat 😀 Dala jsem to až na pošesté, kdy tam se mnou šla kamarádka :o) Tak dva roky jsem za volant nesedla, jaký jsem z toho měla stresy a traumata. Ale nakonec jsem začala a pomalu se rozjezdila, a teď? Jezdím sama, po Praze, i tam kde to neznám, věřím si tak, že vozím dítě :o) Btw. cyklisti? Z těch jsem na nervy doteď, pořád se raději šnečím, než předjíždět cyklistu do zatáčky ;o) Takže závěrem, ono se to poddá, ve Tvém vlastním tempu, s podporou okolí. Držím pěsti! 🙂

andelka
13. kvě 2018

@rori1986 já jsem právě též se stěhovala,a už mi neměl kdo vodit děti do školy,takže v únoru jsme pořídili auto a od konce března jsem musela začít vozit děti do školy a sebe do práce,jinak bych nestíhala. Prostě nutnost mě dokopala. A je to fajn, sebevědomí to povzbudilo,a jsem ráda,že ta autoškola nevyšla vniveč. Rodina mi fandila,a stalo to dost peněz.

guinea
13. kvě 2018

@rori1986 K tvé otázce na automat: ten klasický ti nabízí na “řazení” 3 možnosti.

“D” jako drive - jezdit. To tam zařadíš, a pak jezdíš. Máš jen dva pedály, plyn a brzdu. Když chceš jet rychleji, mačkáš víc plyn, když chceš přibržďovat, mačkáš víc brzdu, když chceš úplně zastavit, tak tu brzdu zmáčkneš úplně. Ovládáš je jen jednou (pravou) nohou - buď plyn, nebo brzda, nikdy ne současně. Nikdy ti to nechcípne při rozjezdu, ani při rozjezdu do kopce, a super je že když se rozjíždíš do prudkého kopce, tak ti to auto necouvne dozadu. Takhle si jezdíš, a pak když chceš zastavit úplně, tak mačkáš brzdu dokud auto nestojí. Ruce máš celou dobu na volantu, nikde nic nepřeřazuješ.

Pak přeřadíš na “P”, což znamená Park - parkovat. A můžeš vypnout motor.

Ještě je tam “R”, jako reverse, tj. couvání - to tam dáš, když chceš couvat.

Já jsem v takovém autě jezdile před dvaceti lety, ale myslím že ty obyčejné automaty budou asi pořád stejné. Prostě se vůbec nemusíš soustředit na to, aby to auto jelo jak potřebuješ, jen dáváš pozor na značky, semafory, cyklisty 🙂 🙂 🙂 určitě doporučuju! Jen tedy když se rozbije, tak ta převodovka v automatu je o dost dražší než obyč převodovka, tak bych si doporučila si to auto od souseda nechat prohlídnout a projet někde v servisu, aby vám řekli, jak to vypadá… Ale fakt se toho neboj! Snadnější to ani být nemůže.

bayt
13. kvě 2018

@guinea My třeba P jako parkování nemáme, automaticky se zatáhne ručka, když zastavím. Ale na našem autě je třeba i možnost přepnout auto na manuální režim, kdyby si chtěl jo někdo zařa(á)dit 😃

ivuse20
13. kvě 2018

Já jsem taky tak nějak v půlce. Většinou jezdím s jedním a umím. To. Přítel mě naučil základy a ten "můj" instruktor mě neustále chválí už od první jízdy jak jsem lepší než většina co se tam hlásí. Nesahá mi do volantu a ani do pedálů. Ale poslední jízdu jsem měla s jiným. A ten byl sedm řekl mi že jezdím styl brzda plyn. Že jsem zbrkla a to jezdím do kruhaku a křižovatek sotva třicítkou. Neustále mi šlape na pedály já pak zmatená nevím co dělat. Poprvé jsme parkovala a on mi drží pedály a řve pokyny místo aby obyčejně řekl ať vycouvam protože od autoškoly couvam furt.pak sem malém napalila do couvajiciho autobusu. Naštěstí jsem to vytočil a.po tom jsem měla chuť vystoupit a poslat ho do prdele... (Pardon)

dc2015
13. kvě 2018

@rori1986 Taky mám zítra další, držme se :D

pulecp
14. kvě 2018

@rori1986 Nevím, jak je možné, že instruktoři učí (neučí) tímto způsobem, ale pamatuji si na jednoho ..., když jsem dělal řidičák na motorku - bil mě během jízdy po hlavě )naštěstí s helmou). A dělal to každýmu - prostě pedagog :D
Kdybys chtěla, pracuji s stresujícími situacemi, pomohl bych Ti se stresu z jízd zbavit. Stačí skype nebo telefon (no raději skype - mikrovlnku u ucha delší dobu úplně nemusím).

sspeed_cs
14. kvě 2018

@andelka ale to je uplne v poriadku, polhodina je aj vela. Ja som robila autoskolu tak ze som sa 2x pohla a zastavila na parkaci a sla som do provozu. potom na motorke to iste 5 minut som sa pohynala a potom do provozu. Hodiny na treningovom parkaci by si mal clovek pripadne zaplatit sam. v autoskole maju nejaky plan ktory musia dodrzat. ked maju 12h v provoze tak to musia splnit. A viem ze tych par hodin co ponukaju skoly je proste malo, to sa clovek jazdit nenauci....

sspeed_cs
14. kvě 2018

@zmrzlinka aspon tvoj muz ma rozum, to je dobre ze ta to naucil. aj mna tata braval na tajnaca po veceroch na parkovisko a ucila som sa hlavne cuvat, parkovat atd lebo to v autoskole nehrozi. to je to co si dnes ludia neuvedomuju ked robia papiere. ono to po ziskani chce stale trenovat a bolo by fajn keby aspon niekto bol este v aute na pomoc, ze by v priapde nudze aspon zatiahol rucnu :D lebo ked jazdim po brne tak to je fakt podes kolko krat som uz nedostala prednost a calkovo ludia neovladaju predpisy... ale to by v tej autoskole mali prave poladit, za mna je to zle nastaveny system

marii90
Autor odpověď smazal
marii90
14. kvě 2018

Ja mam papiry uz devaty rok... nikdy ale nezapomenu, jak jsem se projezdila az sem. Jezdila jsem vetsinou se synem majitele - z 90 minut jsem 40 minut stala u nej pred barakem a cekala az se milostpan nazere, "petku" jsem nesmela zaradit, couvala jsem jednou a volant jsem drzela blbe do posledni lekce s jinym instruktorem, ktery si myslel, ze sedim za volantem poprve. O tom, jak trapne mi bylo u zaverecny jizdy snad ani nemusim mluvit. No, papiry mi dali ale.
Prvni jizdu, kterou jsem jela s tatkou mi rekl, ze nechape, jakej debil mi mohl ty papiry dat, ze se neumim ani rozjet. Takze jsem dostala zakaz rizeni, dokud pod jeho dohledem nenajedu aspon 500 km. V podstate mel pravdu, protoze to, co jsem pochytila v autoskole mi bylo na silnicich uplne k hovinku...
Vsechno je v praxi, nezoufej. A mit papiry jako mama je k nezaplaceni - nemuset nikoho otravovat a vsude si dama dojet, kdyby se neco stalo a bylo potreba mazat k doktorovi... zkratka ty nervy za to urcite stoji 😉

marii90
14. kvě 2018

Jo jinak se driv daly zaplatit dalsi jizdy pred zkouskou 😉

lucifffalek
14. kvě 2018

Tak za me doporucuji hlavne klid, a riddit se selskym rozumem. Pokazde nastane jina situace ,sleduj provoz okolo sebe a nad nicim jinym neuvazuj. V autoskole predjizdet cyklistu v zatečce ja blbost jen kdyz je opravdu siroky pruh. Autoskolu jsem delala v 18 uz jezdim skoro 10 let a rizeni me bavilo a bavi.a uvazuju ze se jim zacnu zivit a jezdit treba autobusem 🙂 celou dobu jezdim velkym autem do maleho bych nikdy nesla. A za vsechno vdečim manželovi ze me po autoskole posadil do velke octavie a jezdila jsem fabii
. Auto do garaze jedine nacouvat .a podelne parkovani je taky brnkacka.A po oktavce prisel na řadu tranzit.takze cim vetsi auto tim lepsi a ten vyhled nez z osobaku je bozi. Takze doporucuji manzela zajed nekam kde budete sami a jezdit a brzdeni je jako rozjizdeni,akorad misto plynu brzdis. V autoskole sem bojovala s rozjezdem poustet spojku a pridavat plyn.ale nikdy jsen neuvazovala jestli se rozjedu nebo ne.A kazdy den na ceste potkas nejake to hovado nebo nekoho kdo znacky ignoruje,a nebo mlade co maj lexusni tatinkove auto,nebo zenska v SUVECKU ktera neumi nic zaparkovat,nebo pak vyjet z parkoviste 🙂

zmrzlinka
14. kvě 2018

@sspeed_cs máš pravdu systém je nastaveny špatně. Je to k systém z dob kdy bylo na silnicích par aut. Ja jsem byla zhrozena hlavně z tech motorek. Uz se nedivím že každý vikend je minimálně jeden mrtvy motorkář. A lidi celkovo jezdí jako prasata. Takže mne vůbec neprekvapuje ze i u nas na vesnici vozi deti autami primo az před školu.

sspeed_cs
14. kvě 2018

@zmrzlinka ja to vidim hlavne z pohladu motorkara, tam si toho clovek vsima ovela viac. ked idem pojazdit minimalne 2x nudzovo brzdim co nedostanem prednost, do krizivatky nevojdem kym nevidim ze auto vazne stoji. sice vyzeram ze neovladam predpisy ale nevletim predsa niekomu rovno pod auto. ale cekovo je to katastrofa na tych cestach. najhorsi su ludia v zatackach, co rezu zatacku cez protismer, to je najnebezpecnejsie. Ked motorka klopi a je na net clovek tak zabere skoro cely pruh, a vyrovnat to tam clovek nema kde ked mu tam vleti debil do protismeru...vyrovnanie stroja = vyletenie z cesty... Ale som rada ze to aspon autorka riesi a uvedomuje si ze ma medzery, tak dufamze dobre poriesi. a tiez sa ospravedlnujem :D som sa trochu rozohnila... ale ked ja mam fakt pocit ze tie auta soferuju opice, bez urazky

ivuska1986
14. kvě 2018

@rori1986 ahojky, naprosto te chapu, prvni instruktor asi nestal za moc, je dobré, ze prisla zmena. Ja delala autoskolu pred dvema lety v unoru a sice napoprvé, ale nez mi doslo, co mam vlastne delat, tak to bylo az asi 12 jizdu, celkemze jsem jich měla 15. Takze u páté, seste jizdy bych na sebe nebyla tak náročná. Ono je za me totiz fakt rozdil delat autoskolu v 18 a ve 30, kdy uz si uvedomujes maximalni zodpovednost zana sebe i sve okoli. Urco to zmaknes, hlavu vzhuru

rori1986
autor
15. kvě 2018

@dc2015 Tak jak proběhly jízdy?Jsem zvědavec☺
@ivuse20 Tak já na to že jsem půlce,jsem totálně mimo.To tě chápu,že jsi měla sto chutí vystoupit a poslat ho někam.
@marii90 Tady se dají taky jízdy před zkouškou připlatit,to jde asi všude,teda myslím.Jen jsem doufala,že se tomu vyhnu,už takhle je to pálka☺
@lucifffalek Tý jo.....řídit autobus??Tak ty jsi talent od přírody.Já jezdím v Berlingu a už to mi přijde jak obr!!#☺
@ivuska1986 No právě,já tu zodpovědnost cítím fakt velkou.Jako....včera už jsem pouštěla chodce úplně v pohodě.Všichni děkovali.....to byl strašně fajn pocit.Sice jsem si jela pomalinku,ale brždění už šlo.....

Jinak teda včera jsem měla jinýho instruktora.Říkal že si mě pokud to půjde nechá a že to vezmeme všechno od začátku,jelikož s tím fakt bojuju.Při rozjezdu mi auto cukalo,tak mě učil znovu rozjezdy,znovu vysvětloval řazení,znovu rozjezdy do kopečka a tak.I couvání mi šlo včera mnohem líp.Teda říkal že bychom se to učili zatím mimo město,asi abych se s autem naučila líp zacházet a víc se s ním seznámila.Tak bych byla moc ráda kdyby to klaplo.
Včera ta jízda fakt utekla.Zatím se to vžycky táhlo a já počítala minuty,kdy už to skončí.Včera ne.Úplně pohoda,všechno mi vysvětloval,chválil za přibrždění,plynulý rozjezd i rozjezd do kopce.Tak to snad nějak půjde.....

Strana
z5