Jak zvládnout stracha a stres v autoškole?

rori1986
12. kvě 2018

Ahojky maminky,potřebuju se trochu vykecat,zjistit jestli jsem takový tele, co nemá za volantem co dělat,nebo jestli ty moje nervy jsou normální (což pochybuji)....
Chodím do autoškoly už měsíc.Mám za sebou 6 jízdu,teorie nevynechávám.Doma zkouším každý den testy.
Jízdy -celkem 5 jsem jezdila s jedním instruktorem,6stou jsem jela s majitelem autoškoly.Nevím kde se stala chyba,ake i majitel mi řekl,že dělám chyby jak úplný začátečník.
Zjistila jsem,že jsem se za celou dobu nenaučila brzdit.Předchozí instruktor mi buď držel spojku,nebo přibržďoval brzdou.Tak že jsem po celých pět jízd nepoužila oba pedály najednou.Vždycky mi řekl buď ať sešlápnu spojku a nebo ať lehce poklepu brzdu.Až při poslední jízdě jsem zjistla,že když dupnu na brzdu,tak chcípne motor.Že když chci zastavit na křižovatce,tak že musím šlápnout na spojku a pak brzdit.A to mi teda přijde,že pokud jsem k tomu došla až 6 jízdu (když už mám jezdit ve městě) docela pozdě...
Přijížděli jsme z vedlejší na hlavní,byl docela hustej provoz, tak jsem měla přibrzdit a dát přednost.Netrklo mě že musím sešlápnout oba pedály najednou,sešlápla jsem pouze spojku a naivně jsem očekávala,že se auto zastaví.Prostě jsem byla jak pako.Ale já to prostě nevěděla...
Řadit už umím,to mi problém nedělá,ale jinak jsem z toho docela na prášky..První hodiny mi celkem šly,přesto že v autě bylo dost velký dusno.Instruktor mi moc nesedl,jako...je hodnej,ale má takový řeči,který ženská co má doma dvě děti moc nemusí😕.
Pátou jízdu jsem málem srazila ciklistu..Instruktor mi řekl abych ho předjela,tak že zablikat,juknout do zrcátka a předjet...No,průșvih byl na světě.Bylo to v zatáčce,já jsem do ní neviděla,tak jsem ho předjíždět nechtěla,tolik si teda nevěřím.Tak mi šáhl na volant,říká ,,blikej",no....Já si nevšimla,že mě jde předjíždět auto,ta jsem se chtěla zařadit zpátky na moje místo za ciklistu....Měla jsem ho málem na čumáku.No hrůza.Od tý doby to mám furt před očima,nevím jestli to byla moje vina,nebo jestli to udělal špatně on.Každopádně mi to sebralo veškerou chuť do řízení.
Před jízdou jsem vyklepaná,mám strach že to nějak pokazím.Že se něco semele.
Majitel mi při poslední jízdě řekl,že to zas tak hrozný není,že někdo jezdí i hůř😀 Snažil se mě uklidnit....Ale oba jsme věděli,že dělám občas chyby jak kdybych seděla za volantem po druhý.
Už jsem si i říkala,že s tím seknu,ale nechci zklamat děti,ani manžela.Vlastně ani sebe.Ale jsem z toho hrozná nervóza.Měli jste to tak někdo?
Další jízdy mám s majitelem autoškoly,napsal si mě k sobě,což jsem ráda.Všechno mi od znova vysvětluje,co,proč a jak...Což je fajn,protože tomu řízení fakt moc nerozumím.
Měli jste to tak někdo?Nebo máte nějakou radu jak zvládnout ten strach a stres?Moc děkuju za každou radu.... mocvráda(tměstdocela mazec.

vila_z_lesa
12. kvě 2018

Mas teprve sestou jizdu 🙂 bud v klidu, to jeste vypilujes, mne to taky moc neslo, ale zkousky jsem nakonec dala, ani nevim jak 😀 nejak ta jizda vypadala az kolem te desate jizdy a hlavne jsem se v podstate naucila jezdit az sama, no. Jinak jeste doporucuju udelat si pak skolu smyku 🙂

rori1986
autor
12. kvě 2018

@vila_z_lesa Děkuju za podporu.....Školu smyku?To učí autoškola?Nikdy jsem o tom neslyšela....

rori1986
autor
12. kvě 2018

@rori1986 omlouvám se za chyby,ale při psaní se mi nenačítá text....Píšu po slepu☺

andelka
12. kvě 2018

Buď v klidu. Autoškolu jsem dělala po 30, po dvou dětech,auto jsme doma nikdy neměli,takže víc jsem začala jako spolujezdec jezdit až po rozvodu,s novým partnerem,který mě podporuje ve všem,a v tomto taky. Jízd jsem měla 13 a pak minimálně 5 dokoupenych a zkoušku jsem udělala na popáté. Jsem z velkého města,i mladí kluci tady dělají zkoušku na několikrát. Potom jsem jezdila občas pár měsíců a pak rok a půl ne. Nakonec před 3 měsíci okolnosti nás donutily koupit mi auto a musela jsem začít jezdit,s dětmi do školy,já do práce.. Mám na autě Z a nálepku dítě v autě,občas to pomůže, normální řidiči ti dají pokoj a pomůžou,a blbci by troubili na každého. Jezdit se naučíš stejně pořádně až potom,ve svém autě, sama,v provozu. My ženy většinou jsme opatrné,takže nejsme tak nebezpečné jako třeba mladí kluci ve velkém rychlém autě.
S cyklistou jsem měla problém zrovna v týdnu, vyjížděl z vedlejší od domků a já po hlavní,podle mě mě přehlídnul, nechápala jsem jak mohl vyjet,naštěstí mám malé auto,ale měla jsem pocit že byl u mě těsně. Další problém je odbočování doleva,z vedlejší,nedávno jsem tu stála, neměla jsem koule tam vjet když z obou stran stále jezdily auta,a já ještě neodhadnu jejich rychlost a zdá se vejdu. Ráno před 8, za mnou borec už troubil ať jedu,pak mě předjížděl na kruhovém objezdu a dost nebezpečně se vecpal mezi autobus a mě. To pochopíš že by stresoval každého,blb. Měla jsem v autě dvě děti,to se hůř riskuje. Ale to někteří nepochopí.

tulikiss
12. kvě 2018

tvuj instruktor je fakt debil. nenecha te ridit a zasahuje ti do rizeni to je na dve veci. on ti ma sahnout do rizeni nebo pomoc jen kdyz hrozi nehoda nebo poskozeni auta. chyba neni v tobe pokud ti nekdo slape na pedali a nenecha ridit tebe. k incidentu s cyklistou se nebude vyjadrovat protoze to uz je vrchol. jak to ma na silnicich vypadat kdyz v autoskole nejaky d.bil uci predjizdet v zatacce. po tomhle bych zastavila, vystoupila a zavolala sefovi autoskoly, ze s takovym hazarderem jezdit rozhodne nebudu a podala na nej stiznost. ohrozil zivot cloveka svou vlastni debilitou. jak muze predjizdet a ridit z mista spolujezdce.
necekej ze autoskola te nauci dokonale ridit. to chce cas a vyjezdit se. a je lepsi zezacatku jezdit pomaleji a opatrne a mit respekt, nez machrovat a pak nekoho zabit. a ze stresu pri rizeni si nic nedelej, ono to tak je ze je clovek z kazde jizdy vyklepanej. to neskonci ani kdyz ridicak mit budes. prvni rok sem si vzdy musela planovat cesty a pripravit se na ni psychicky ze zase pojedu , neslo jen tak najednou sednout a jet, to mi nedelalo dobre. A po 6 letech jezdim denne a naprosto v pohode a bez stresu.

vanea
12. kvě 2018

Ahoj, neboj se nic, všechno vypiluješ! Měla jsem v autoškole testy 100%, ale jízdy to byla tragédie...za volantem prostě nervy, jak na mně hleděl instruktor, tak jsem byla úplně mimo a dělala fakt základní chyby, obvykle to začalo už tím, že jsem se ani nepřipoutala 🙈 stačilo pak, aby mně upozornil na nějakou drobnost a já už byla po zbytek jízdy v háji.Klepaly se mi ruce, nohy jakoby nebyly moje..Netuším jak, ale autoškolu jsem udělala na poprvé, nicméně od té doby jsem za volant rok nesedla...pak přišel čas na mé první auto...a docela jsem jezdila, přišlo trošku sebevědomí...ale pak jsem se z Moravy přestěhovala do Prahy a tam už jsem na řízení neměla odvahu ani omylem...auto se prodalo a já třeba 3 roky vůbec nejezdila...Donutil mně až manžel, že to bude potřeba až budeme mít děti a budu MUSET být schopná se někam sama dopravit a postarat...a bezpečně samozřejmě. Ze začátku to bylo něco šíleného, jezdila jsem úplně hrozně a to jsme trénovali jen na parkovištích...po půl roce se to ale opravdu zlepšilo hodně (nejezdila jsem každý den a vždycky se mnou jel i manžel)..ale největší zlom přišel v okamžiku, kdy jsem v autě jezdila po Praze úplně sama, tj bez manželovy asistence. Cca po roce od té doby, co jsem znovu sedla do auta jsem začala řídit celkem obstojně, dneska jsem schopná se po známé trase dopravit úplně v pohodě a bez nervů 🙂 Chce to jezdit a jezdit a jezdit....a to obvykle asi přijde fakt až po autoškole...zvlášť jestli ti do toho "kecá" a pomáhá ti... držím palce🍀

sonaxoxo
12. kvě 2018

Asi takhle,chce to klid a nenervovat se..kdyz jsem zacinala v 18,tak jsem mela nejvetsi problemy s razenim,nevedela jsem a nemohla jsem pochopit kdy se prerazuje.pak jsem mela problemy s rozjizdenim do kopce..to mi vzdy chciplo,nebo kdyby stal nekdo zamnou,tak do nej vrazim..😂pak jsem doma nadavala,jak mam stihat tocit volantem,radit,koukat na provoz a do toho koukat na znacky😂😂😂papiry jsem udelala v pohode,I kdyz jsem se rozjizdela na 3,ale nastesti mi to nechciplo,jinak by me vyrazili.🙏po papirech jsem furt chtela ridit,ale otec mi auto moc vlastne vubec nepujcoval,mama byla semnou ve stresu..tak mi docela dloouho trvalo nez jsem se rozjezdila perfektne a to kdyz mi pritel furt pujcoval feldu a stale me hlidal a poucoval..proste to chce chvili treninku,casto ridit a jdeto pak samo..to mam I papiry na traktor😂ps.rizeni se neboj,akorat ja vysiluju a bojim se dneska ridit kvuli vysahanym ridicum,co jezdi v protismeru a nejlepe do zatacky..jako neni to dneska sranda ridit noo,hlavne jsem furt ve strehu a jezdim max.100.

luj89
12. kvě 2018

ahoj, vzdyt to co popisujes je normalni prubeh uceni se 😉. kazdemu to jde jinak rychle, nekteri uz totiz umi ridit jeste pred vstupem do autoskoly. Nestresuj se, kdyby bylo nejhur, dokoupis si nejake jizdy navic. Navic je rozdil delat ridicak v 18 nebo o 20 let pozdeji. muz si dela ridicak ted v 36 letech a ma jeste navic instruktora staryho chlapa, kterej je fakt desnej. jemto ten typ, kteremu se nelibi nic a navic neumi nic vysvetlit. Ze ma odbocit rekne uplne na posledni chvili, takze muz musi vzdycky uplne dupnout na brzdu... ted ho treba zprdnul, proc zastavil pred prejezdem, muz mu rika, ze proto, ze tam byla stopka. a ten instruktor si toho vubec nevsiml! no desny. Navic teorie probiha tak, zenjim ucitel pusti video a odejde. tohle ja teda neznam, ja na naseho ucitelemvzpominam do dnes a jeho poucky si taky vybavuji porad, a to mam od autoskoly 10 let.

gryfis
12. kvě 2018

Ahoj.. podle mě, je nejlepší, než jde člověk do autoškoly, říct někomu ať tě vezme na velký prázdný paroviště a tam ti vše vysvětlí, ukáže.. Takhle jsem to udělala s bratrem, naučila jsem ho rozjíždět, kdy a jak řadit a celkově jak pedály fungují a jak,kdy,proč je sešlápnout a pak byl v autoškole v klidu.. bohužel ti instruktoři si kolikrát myslí, že plno věcí je prostě logických, samozřejmých a nevysvětlí to.. a terorie, ta v řízení moc nepomůže, max, že budeš vědět, co jaká značka znamená, což je samozřejmě potřeba.. ale.. obecně se mi moc nelíbí, že se pouští velmi brzo autoškola do provozu, kdy je právě člověk dost "mimo" ještě...do provozu bych jela až individuálně, dle situace, schopností prostě..

rori1986
autor
12. kvě 2018

@andelka Tak to jsi ale šikulka....Zvládáš to,narazíš na blbce a jedeš dál.Zkoušky jsi zvládla,to Ti moc gratuluju.Jak je to možný že se u Vás dělají zkoušky až na další a další pokus?Špatný provoz,komisař nebo autoškola?
Můj manžel řídí spoustu let.Vždycky jsem si myslela jak je řízení jednoduchý a ono houby☺
Jsem expert na vození si zadek,to mi jde☺
Ale vůbec se zatím volantem necítím,mám z toho snad až panický strach a zároveň vztek sama na sebe,že mi to vůbec nejde.Jsem navíc hroznej cejťa a každou chybu beru jako zklamání.
Představa že budu vozit děti je šílená,jenže oni se na to hrozně těší,že nebudou muset pěškobusem.Tak je nechci zklamat,to je pro mě motivace,bohužel ale taky nátlak...
Bydlím ve městě kde jezdí fakt jak pras*ta,z toho mám taky hrůzu.
Stojíme na přechodu,auto nezastaví.Teda ..ženský za volantem jo,ale omladina vůbec,ty to profrčej že odskočíš raději dozadu,chlap zastaví občas.Ženská většinou vždycky....
Každopádně přeju jenom pohodové jízdy a ať na blbce už nenarazíš☺

dominikaromanova
12. kvě 2018

Ahoj, nejvíce se na Tobě podepsal instruktor, zažádej si o ježdění s někým jiným. To co popisuješ je normální. Na to, že musíš sešlápnout spojku při brzdění si musíš ze začátku pamatovat, ono se Ti to časem usadí a budeš to dělat automaticky, uvidíš. Hlavu vzhůru, já bývala tak nervózní, že než jsem měla někam jet a to ne jen v autoškole, minimálně 3x jsem zvracela. Chce to jezdit, jezdit a jezdit. Až si to vše sedne, bude to fajn a ještě se tomu zasměješ. 😉

rori1986
autor
12. kvě 2018

@tulikiss Děkuju za podporu☺ Ono to právě s tím ciklistou bylo fakt o fous.Chudák chlap,vůbec nechápal co se děje.Já vlastně taky ne.Instruktor byl taky celkem vykolejenej,ale bral to jako mojí chybu.Tak nevím,třeba jsem to fakt nějak zvorala.Ale na předjíždění se prostě ještě necítím.Předjedu ciklistu na rovince,poku si jsem jistá,že proti mě a za mnou nic nejede.Ale zkrátka nezvládám předjíždět,pozorovat co je zamnou,do toho ještě přeřadit....Chtěl toho najednou po mě moc,od tý doby dělám jednu botu za druhou....

lachtanice86
12. kvě 2018

Promiň ale tohle mi nepřijde normální. Neumet seslapnout oba pedály při 6.jizde? To by u nás neexistovalo. Nemáš v provozu co dělat. Měla by si jezdit jen na cvičáku a naučit se základy jako brzdit. Rozjíždět, zpomalit, ovládnout pedály. Ano každému to trvá jinak dlouho, ale pokud si na tom takhle instruktor tě nemá pustit do městského provozu.

vila_z_lesa
12. kvě 2018

@rori1986 nene, to si platis sama 🙂

rori1986
autor
12. kvě 2018

@lachtanice86 To se neomlouvej....To je právě ono,nejde o to že to nedokážu,jde o to,že jsem to nevěděla.Vždycky mi řekl,buď ať sešlápnu jedno,nebo druhý.Nevěděla jsem že druhý pedál ať ten či onen má sešlápnutý on.To že mají být sešlápnutý oba vím až od té 6 jízdy.
Nešla jsem do autoškoly s tím,že jsem řidič,ale s tím,že jsem za volantem ještě neseděla.Proto si myslím,že tohle mi měl někdo jasně vysvětlit,než půjdo do provozu.
Bohužel mi to vysvětlil až majitel autoškoly při 6 jízdě,když vyděl,že fakt nevím co stím.
Proto si taky přijdu jak trotlík.Neznalost sice neomlouvá,ale proto se přeci chodí do školy.....

andelka
12. kvě 2018

@rori1986 jsme velké město,takže náročný provoz. Ale já na těch prvních zkouškách nebyla úplně jistá a připravená, měla jsem počkat,pak by těch pokusů nebylo tolik. Testy jsem měla napoprvé.
Už za volantem i nadávám,že ostatní jsou blbci a jezdí blbě. Běžně se u nás překračuje rychlost, nedává přednost na přechodu, nedávají blinkry..

kafr
12. kvě 2018

No tak já si myslím, že ten instruktor fakt nebyl dobrý a proto tě převzal majitel.
Já na první jízdě nebyla schopna předjet cyklistu, byly tam zatáčky a než jsem sebrala odvahu, hodila blinkr a koukala za sebe tak další zatáčka. Instruktor řekl neva, oba jsme se smáli, že to bude dobrá historka. Autoškolu jsem nakonec nějak udělala, ale taťka mě nenechal řídit a když, tak mě vždy strašně vyměřoval, takže jsem s tím sekla. Řídit mě naučil manžel po 15ti letech od autoškoly, já z toho nanervy a posraná až za ušima. Pri jedné z prvních jízd jsem nebyla schopna předjet traktor na rovné cestě! Prostě mi přišla úzká, tak jsem se vlekla za ním, on si mě všiml, hodil blinkr a zajel víc na krajnici. A já? Zastavila za ním 😂 manžel řval co blbnu, vždyť ti uhýbá a já myslela, že odbočuje na pole.

victress
12. kvě 2018

já kvůli instruktorovi změnila autoškolu, ten první byl naprostý idiot, který shazoval ženské, že nemají za volantem co dělat, po první jízdě mě sjel jak alíka, jak to že neumím řídit, přešla jsem k druhé autoškole, instruktor milionový, kliďas, první jízdu jsme jeli do klikatejch zatáček v horách, ale já se s ním vůbec nebála, dodal mi sebevědomí a jistotu, takže jsem se v klidu naučila vše potřebné a řídím krásně, ze začátku jsem měla obavy, jak stihnu všechno řadit točit volantem šlapat na pedály, dívat se do zrcátka atd. ale vyjezdila jsem se a ty to určitě taky zvládneš, s majitelem se ti bude jezdit klidněji....držím pěsti.

@lachtanice86 pokud vím, autoškoly už cvičáky vůbec nepoužívají, jezdí se hned v provozu....

sspeed_cs
12. kvě 2018

pokial nevies to auto ovladat nemala by si jazdit po meste. ziadaj najskor cvicine jazdy niekde na parkaci.... a hlavne predvidaj situaciu a to co sa deje okolo teba, motorkari cyklisti atd, vzdy musis mat o vsetkom prehlad. to pride len trenuj

priefi
12. kvě 2018

@rori1986 no nevim, mi prijde zvlastni ten instruktor. A co myslis temi recmi, co ti nejsou prijemne? Jinak v poho, kazdy se jako ridic nerodi, chce to praxi a bude lip 😉

dc2015
12. kvě 2018

@rori1986 Hele, já jsem v autoškole věčný student :D Fakt tragéd největší. Začala jsem dělat před asi 5 lety s debilem, co se zrovna rozváděl, měl dluhy, protože neplatil alimenty atp. Dozvěděla jsem se vše až později. Nicméně projevovali se to tak, že jsme víc stáli než jezdili, pořád jsme na něj někde čekala, jezdila jsem skoro pořád jednu trasu, a to k němu domů. Nic nevysvětloval, nic neučil. Ani nedával pozor, čuměl do tabletu skoro furt.

U závěreček jsem vylítla. Nebyla jsem připravená, nechtěla k nim jít, chtěla jsem si doplatit jízdy. Jenže on potřeboval nabrat co nejvíc lidí, aby měl co nejvíc peněz na účtu kvůli těm dluhům. Ale na ježdění čas neměl. No... zkrátím to, vzdala jsem to.

O x let později, o jedno dítě a druhé na cestě jsem v autoškole znova. Psychicky jsem na nervy, když si za volant jen sednu. Dělám chyby, už bych měla končit, ale necítím se, i když vím, že je to mnohem lepší než tenkrát. Ten první mě opravdu NIC nenaučil. Teď jezdím s pánem, který je hodně svéráz, ale učí, posunuju se, pomalu ale jo, největší nepřítel je stále moje hlava. Stres, nervy. Chvíli si říkám, že fakt dobrý a pak zas něco pos... 🙂

Jestli udělám papíry? Nevím, sebevědomí mám fakt malý. Ale jedno vím, pokud vám nesedí instruktor, vyměňte, instruktora, autoškolu. Já třeba vím, že ten první debil /já jiná slova nemám, sorry/, na mně nechal velké následky.

Nedělejte stejnou chybu. 🙂
Držím vám palce a příště na vás za volantem budu myslet, že v tom nejsem sama 🙂

swetlusska
12. kvě 2018

Já udělala autoškolu v 18 letech, pak jsem dlouho nejezdila, mimo jiné i díky tomu, že mě doma všichni za volantem jen kritizovali a někdo i řval... Pak jsem několikrát šla na jízdy, několik let po sobě, pořád jsem se ale bála ve městě jezdit, spojka mě děsila... . Takže jsme koupili auto automat, začala jsem konečně jezdit naším automatem, s manželem, který je naprosto v pohodě, takže se učím, jde to, už jen dopilovat parkování a můžu automat fakt jen doporučit, je to veliká úleva a pomoc.

guinea
12. kvě 2018

Ahoj, nečetla jsem všechny komentáře, ale taky tě chci uklidnit. Za prvé, podle toho co píšeš, tak byla chyba jednoznačně na straně toho instruktora! Autoškolu jsem dělala jako mladá holka, taky mi nesedl instruktor, šíleně jsem se bála každé jízdy a nakonec jsem byla tak vystresovaná, že jsem do té autoškoly přestala chodit úplně. Asi po půl roce mi volala majitelka, co je se mnou, tak jsem se jí přiznala. Dala mi jiného instruktora, a ten byl tak perfektní, že jsem se naučila jezdit (v centru Prahy) asi za dva týdny, včetně podélného parkování. Řidičák jsem udělala napoprvé. A od té doby normálně jezdím… Ty to taky dáš, držím palce 🙂

zmrzlinka
12. kvě 2018

Ahoj. U mne byla autoskola taky jedna velka tragédie. Instruktor mi dělal to same co Tobe. Jizdy jsem udelala asi na potřetí. Stalo mne to spoustu peněz. Mne teda pomohl manžel. Sedla jsem si večer do auta kdyz nebyl provoz a jezdila jsem a pak jsem uz skousku udelala 😂Blby bylo ze holka co jela se mnou tak jela hůř nez ja poprvé a ji to dali a mne mame od dítěte ne a 18-letemu frackovi jo. A ještě kdyz jsem zistila ze kluci delaji skousku na motorku na dopravním hřišti pro kola mela jsem dost.
Ja teda jezdim z vesnice do maleho mesta a do velkého města si zatim netroufám. Na dalnici uz vůbec ne a nikdy neparkuji pozadu 😁Ani podélně 😂Proste se nejsem schopna to naučit.

andelka
12. kvě 2018

@sspeed_cs u nás se na parkovišti tak 30 minut zkouší nastartovat, rozjet, zatáčet a zabrzdit a pak se jede hned přes kruhac do provozu, uprostřed města.

zmrzlinka
12. kvě 2018

@rori1986 jo a podle mne blbost že te nutil předjet cyklistu. Ja doted když si nejsem uplne jista tak nepredjizdim.

zmrzlinka
12. kvě 2018

@sspeed_cs mne ale istruktor delal uplne to samé. Ja jsem asi na páté jizda zjistila ze mi tam taky macka pedale a mne chcipa auto. Tak manžel vzal auto a jezdila jsem po louce abych se to naucila. Někteří instruktory fakt stoji za to👍👍👍😈

bayt
12. kvě 2018

@rori1986 Řekla bych ti, ať si ušetříš nervy a jdeš jezdit na automatu. Já jsem si teda udělala řidičák na manuálu, ale byla to pochybná autoškola, nic moc mi nevysvětlili, pořádně jsme nejezdili (střídalo se nás v autě víc) a já měla z řízení velký strach. Nebýt automatu, tak řídit nikdy nezačnu. I takhle mám strach, ale aspoň jsem začala. A je to tak neuvěřitelně pohodlné, kor když musí člověk často popojíždět po městě.

lachtanice86
12. kvě 2018

@victress no a očividně je to chyba, když ji pomáhají s pedály a ona ohrozí cyklistu. Tak já taky neměla vyloženě cvičák ale třeba velké parkoviště.

andelka
12. kvě 2018

Mně během zkouškových jízd,resp při té poslední řekl komisař,ať si pořídím auto s automatem,že je toho na mě hodně, plus řazení ..no mám auto na manuál, staré, nemá ani posilovač řízení apod vymoženosti. A muž říká, že radim dobře,že to cítím kdy je to potřeba.