Jaká kosmetika je vhodná pro novorozence?

sarka49
19. črc 2015

Čím je vhodné mýt novorozence a čím ho mazat když je ještě malinké miminko? Je vhodné mýt pouze vodou nebo nějakými dětskými mýdly? Čím ho mazat? Olejem? Tělovým mlékem? Díky za pomoc.

jitavrtule
19. črc 2015

Osobně zastávám názor, že méně je více a u prťat tuplem. Malou (2.5 měsíce) myjeme na střídačku - jeden den jen vodou a další mýdlem, hlavně proto, že jak je horko, tak se přecejen potí a na ven ji semotamo máznu opalovacím krémém. Používám Babylove sensitive gel bez parfemace, bez konzervantů, bez sulfátů.
Na mazání jsem od porodnice měla mandlový olejíček od Topvetu, 100% přírodní, teď občas máznu jojobovým, pokud mi přijde, že je to třeba. Ale preventivně ani pravidelně ji už nemažu.
Prvních zhruba 6 týdnů jsme myli jen vodou a ani ne každý den a mazali jsme hodně, právě mandlovým olejíčkem, ona se ta čerstvá miminka dost loupou, naše Ela vypadala, jak když má lepru - hlavně ručičky a nožičky.
Jinak samozřejmě postupem času se dá té kosmetiky asi přidávat a je spousta dětí, co snáší dobře i chemii (Johnson´s, Mixa, Nivea...), ale nepřijde mi od věci alespoň na začátku vybrat produkty co nejmíň dráždivé. Záměrně nepíšu "přírodní", protože i přírodní silice a esence (co obsahuje např. Weleda) můžou dráždit a vyvolat reakci.

katyxq
19. črc 2015

po porodu jsme nekoupali, nechali vstřebat mázek, na pupeční pahýl líh, zadeček myju vodou, později budu koupat jen ve vodě .... a preventivně mazat zdravá kůže nepotřebuje, pro případ suché kůže tu mám hydratační hypoalergenní krém a pro případ opruzenin zinkovou mast, na podrápání a podobné ranky pak bambucké máslo

scruffy
19. črc 2015

Vždycky koukám, kolik mají maminky nakoupené chemické kosmetiky pro mimčo. Zadeček myju vodou nebo Medvídkem od Eoné, na večerní mytí mám něco od Alverde nebo do koupele Delfínka od Eoné, kůži má malá bez problémů, tak nemažu ničím, navíc po koupelovém oleji to ani není potřeba. Když se jako novorozenec loupala, tak jsem jí tělo promazala slunečnicovým olejem z lékárny, ale ono to asi není potřeba, je to přirozené a zmizí to samo, stejně jako drobná vyrážka v obličeji. Když si vzpomenu tak na noc mažu zadeček krémem se zinkem od Weledy.

evaamy
19. črc 2015

Při koupání používám mýdlo weleda, prcku mazu občas taky weledou, na záhyby a šupinky na hlavičce používám mandlový olej. Uši cistim prstem, obličej otru navlhcenouv zinkou, vlaky jsem cesala kartáčkem, když se mu udelaly šupiny, tak jsem mu to vycesala vsivackem. Do koupele nepoužívám nic, jen parkrat jsem tam Kápla růžový koupelový olej( protože jse ho měla koupeny), celé telicko jsem nemazala nikdy. Kůži má kradnou zdravou tudíž není potřeba. Méně je více.

mia_mia88
19. črc 2015

Ja jsem zatim na malou (3 tydny) nepouzila nic. Jen vodu, spis nez koupani vlhkou zinku na otreni. Telo jsem ji nemazala nicim. V budoucnu budu mazat rostlinymi oleji. Zadecek jednou denne mazu Bepanthenem. Po porodu se ji oloupaly nozky, ale samo to zmizelo. Obecne si myslim, ze mene je vice a zatim bez problemu fungujeme. 🙂

seshira
19. črc 2015

Já jsem měla na synáčka linolu a nebo pak balneum hermal a od doktorky jsme měli předepsanou excipialku na loupání kůže, ale ani jsme ji nepoužili, vypatlala jsem ji na sebe. Na zadeček ze začátku sem tam bepanten a pak rybilku a všecko bylo ok.

svetlus_pepca
19. črc 2015

Od narození synka používám kosmetiku Corine de Farme. Mají ji např. v Rossmannu. Dvakrát až třikrát týdně gel do koupele, zbytek pouze v čisté vodě. Po koupání olejíček. A na zadeček při každém přebalování Sudocrem. Prvotně to vypadá jako drahá záležitost, ale vyplatilo se. Bez jakýchkoliv problémů a vše vydrželo dost dlouho. Ten mycí gel máme doteď (malému byl rok), olejíček něco přes půl roku a velké balení Sudocremu půl roku. 🙂

diniki
19. črc 2015

Já ze začátku také nepoužívala téměř nic jen čistou vodu. Spokojená jsem byla i s olejíčkem do vody Oilatum, pak už se mimčo nemusí ničím mazat. Jako prevenci proti opruzeninám jsem používala Bepanthen. Super jsou jednorázové žíňky, protože to vyváření těch na více použití mě nebavilo.

sarka49
autor
19. črc 2015

holky díky, jste zlata

janawei
20. črc 2015

Prvních pár týdnů jsme prcka koupali pouze v čisté vodě a mazala jsem Měsíčkovým kojeneckým olejem od Weledy. Ale objevil se mu ekzém, tak jsme přešli na Zklidňující tělové mléko a pleťový krém a u toho už jsme zůstali, i když ekzém zmizel. 1 x týdně dáváme do koupele Měsíčkovou kojeneckou koupel, taktéž od Weledy. My jsme Weledoví - vyhovuje nám jejich perfektní složení a účinnost. Na občasné opruzeniny a teď v létě na potničky dáváme Měsíčkový kojenecký krém. Méně je opravdu více, ale když už, tak sleduj především složení.