icon

Je čas pro kolegyni, aby si našla přítele?

obloha78
1. črc 2022

Ahojky děvčata,
mám dotaz,ohledně kolegyně.Zemřel ji manžel před rokem a vidíme na ní v práci ,že jí samota tíží.Říkáme jí ,ať si někoho najde.A ona že ne ,že jí zemřel muž a musí být nějakou dobu bez přítela,že ji jí lidi odsoudili.A nám se v práci zdá,že rok už ta doba je.Máme pravdu? Děkuji

jaja01k
1. črc 2022

@obloha78 Po roce mi přijde ok, že se ještě necítí na nějaké seznamování, randění, vztah. Ale ani mi to nepřijde brzo na novou známost, nijak by mě nepohoršovalo, že si žena rok po manželově smrti najde nového partnera.

krisstina93
1. črc 2022

Hele tohle musí cítit ona sama. Pro mě by byl rok taky málo, ale i kdyby si někdo našel nového partnera měsíc po pohřbu starého, tak by mi to bylo úplně jedno. Co místo dohazování chlapa ji od té samoty pomoct jinak? Ji občas někam vytáhněte.

cilkat
1. črc 2022

Z pohledu "kecání lidí kolem", bývá rok tak ta hranice, kdy už to podle mě bývá ok... Na druhou stranu bych ale řekla, že to stále vnímá ona jako brzy a že 'aby ji nepomluvili' je jen zástěrka. Zkuste ji cíleně nesaznamovat, ale prostě tahat mezi lidi (ne jen na babský kafe, ale fakt na větší akce, kde bude šance, že se s někým seznámí samovolně).

jjasmina
1. črc 2022

@obloha78 tak rok je spíš sakra málo

obloha78
autor
1. črc 2022

@krisstina93 chodíme do společnosti,na výlety atd.Ona by se seznámila,ale má strach z okolí,co na to řekne.I když ji to říkáme,že je to už přes rok

izz76
1. črc 2022

@obloha78 Mě nepřipadá rok nijak dlouhá doba a tohle se přece nedá naplánovat az potká někoho kdo jí zaujme tak to přijde samo. A co si myslí lidi kolem,je úplně jedno.

obloha78
autor
1. črc 2022

@izz76 vidíme,že by se chtěla seznámit,ale má strach z reakce lidí okolo.

amazonkajanik
1. črc 2022

@obloha78 lidi budou koukat, i kdyby byla vdovou 10let. Jde o to, jak se na to cítí ona. Zda stále truchlí, nebo jde o prázdný zvyk, že ten partner někde je a jde o výmluvu, co by na to lidí řekli. Jestli byly spřízněné duše, tak se těžko najde někdo,kdo zaplní její prázdnotu. Spíš než jí někoho hledat, se pokuste jí to prázdné místo vyplnit. Pokud ji máte rádi, záleží vám na ní, znáte ji, vezměte jí mezi sebe více, než tomu bylo doposud

optimistic
Autor odpověď smazal
tasimia
3. črc 2022

@obloha78 co ty si myslis, není vůbec důležitý. Zvlášť po roce! Kurde jen rok tchýně chodila v černém a truchlila a neustále plakala za manželem. A na rovinu, mě tohle někdo říct po roce, asi mu dám čelo.
Hlavně nepochopím to kecani do svobodných lidí, že by si měli někoho najít - ona Vám to taky možná rika, jen aby Vám zalepila pusu. Je to na ní a pokud chce být sama, tak chce. Vy ji přestaňte v práci říkat co je vhodné nebo není. Nám se zda..😂😂

kafr
4. črc 2022

Ok, takže možnosti k seznamování má. Až nestane ten správný čas, tak to bude. Já nechápu tohle nucené a plánované seznamování. Většina lidí co znám, se seznámili úplně náhodou a neplánovaně.