icon

Je letošní léto opravdu na nic kvůli počasí?

klokanka31
28. črc 2023

Nemáte pocit že letos je to léto poněkud k ničemu? Jo, pár dní bylo hezky, krásně teplo, ale teď to venku vypadá už podzimně, a co jsem koukala tak lepší už to nebude 😒

Strana
z3
lencaa11
28. črc 2023

@klokanka31 myslím že teď je klid před bouří jak se říká 🤣

klokanka31
autor
28. črc 2023

@lencaa11 No tak to by bylo fajn, já ještě potřebuju teplíčko a slunce 😄 Ale co jsem koukala na počasí, tak celý příští týden má být kolem 19-22 stupňů a furt déšť 😡

eviicka
28. črc 2023

Ne není léto na nic, je úplně běžné léto, spise teplejší léto a určitě nebyla žádná mimořádná zima.

Kdyby bylo po mým, teploty nad třicet bych zrušila.

emillyhk
28. črc 2023

@klokanka31 Nedávno byla na zdi diskuse, že je moc teplo 😂 Mě se teda po těch vedrech ulevilo, že je teď pár dní chladněji. Mám ráda léto a teplo, ale cokoli nad 30° už špatně snáším fyzicky. Takže denní teploty kolem 35° a k tomu akční dítě, za kterým musím "běhat", to mě málem zabilo 🙈
Takže teď to beru jako takovou pauzu, abysme se mi i příroda nadechli, než se zase v srpnu oteplí 😊

eviicka
28. črc 2023

@lencaa11 no ČHMÚ říká něco jiného

95newmommy2020
28. črc 2023

Teď je konečně hezky, dá se dýchat, ale celý červen a červenec bylo příšerné horko. A to horko ještě pravděpodobně přijde během srpna a vydrží do konce září.

martt
28. črc 2023

@klokanka31 Léto je úplně normální jaké bylo dřív. Až poslední roky jsou teploty nad 30° , ale dříve to až tak běžné nebylo , že by to bylo celé léto nebo já si to alespoň nepamatuji. Na víc poslední roky je hrozné sucho. Hlavně pro přírodu je potřeba aby alespoň lehce pršelo dlouhodobě.

klokanka31
autor
28. črc 2023

@eviicka To já zase nad 30 teplo miluju, co jsem po covidu, tak co je pod 30 tak mi je zima,obzvlášť když je zataženo 🤔

andelka
28. črc 2023

Červenec byl super, nepřišlo mi to vůbec jako velké horko.Teď jsme chtěli jet stanovat,ale asi to zrušíme. 20 stupňů a denně déšť nejsou nic moc. Pokud se ještě oteplí a bude víc slunečno, tak vyjedeme na víkend do kempu. Balit stan v dešti je na houby. Nemá pak kde uschnout.
Včera bylo hezky, využili jsme k výletu. Dneska hnusně. Zítra a v pondělí slušně,tak asi taky výlet.

krisstina93
28. črc 2023

Já jsem nadšena :D nesnáším vedra :D na nějaké výlety a celkove fungování je to teď super

andelka
28. črc 2023

@klokanka31 mně hlavně vadí ten déšť. Pokud je denně nebo delší dobu. Na dovolené nám pršelo dvakrát. Jenže to jsme byli v apartmánu, sucho,teplo. Do stanu se mi v tomhle počasí nechce. Tam jezdíme abychom byli venku, snídali na dece, grilovali venku a nemrzli večer.

klokanka31
autor
28. črc 2023

@andelka Mně vadí déšť i zatažená obloha, je to takový smutný...

irmamala
28. črc 2023

Souhlas, rozhodně jdu raději s dětmi k vodě, než s nima doma hrát karty :-/

ab3185
28. črc 2023

Osobně mě to počasí točí, letos jsme se u nás pomalu neohřáli, větrák jsme ještě nevytáhli. Tenhle a příští týden dovolená, koupaliště se nekoná. Včera jsme byli v Mikákulu, vrátili jsme se vymrzlí, že jsem na koupání musela pustit v koupelně topení a večer v obýváku taková zima, že jsme šli radši už v devět spát ☹️ Dnes jedem vyhřívaný vnitřní bazén v Boleslavi.

exbordelar
28. črc 2023

Ja jsem rada, ze prsi, aspon nebude takove priserne sucho. V potocich skoro neni voda, reky vysychaji, trava sucha. Uz bylo potreba, aby poradne zaprselo 😇

petrasipkova1
28. črc 2023

Prvních 14 dní když bylo v ČR teplo, tak jsme byli u moře, přijeli jsme, třetí týden v červenci to ještě šlo. a ted je mi zima .... nejraději bych ujela na dalších 14 dní k moři, ale nejsou finance. Chceme jet do kempu, ale to jezdím jen když je teplo sucho 😀 Já bych mohla mít třeba 4 měsíce přes 30, s nočními dešti, byla bych uplně spokojená. Zrovna promýšlím, kam se v životě vrtnout, abych vydělala peníze a mohla koupit apartmán u moře 😀

te_reza
28. črc 2023

Já měla dovolenou pěknou a teď mi to je tak nějak jedno😂 déšť mě nevadí, pokud nelije celý dny. Spíš mě deprimuje, že svítá dýl a stmívá se dřív. Podzim se blíží 💩🙈

kelerub
28. črc 2023

Kéž by tak chtělo být pořád. Dneska je u nás 23°a prší 😍 Ať to vydrží co nejdéle 🍀

michaela666
28. črc 2023

Mám ráda teploty kolem 30 stupňů a sluníčko, ale malá to špatně snáší, takže teď je počasí ideální na výlety. Déšť nám nevadí.
Ikdyž včera po 8 hodině ráno jsem myslela, že mě trefí. Po snídani jdeme před chalupu a venku 9 stupňů. Až jsem se musela jít proběhnout do lesa, abych se zahřála a to se často nestává. 😃

klokanka31
autor
28. črc 2023

Mě to štve možná i proto, že jsme si s malou udělaly skvělou letní zábavu, každý den na terase mezi rajčatama, paprikama a kytičkama, nějak nás chytlo zahradničení a skvěle nás to nabíjelo pozitivní energií, malá pořád okukovala co kde nám vyrostlo, na terase jsme si i malovaly, byly na pískovišti, a teď jsem ráda že vyhážeme slimáky a jdem radši domů 😒

prochi
28. črc 2023

No... nemyslím si, že bylo jen pár dní hezky. Byly hici jako kráva, na který se tady ještě min. týden docela nadávalo 😀 Kdybych byla doma, vyfotím ti, jak máme místo trávy jen sežehlou vyprahlou žlutou plochu... Ale chápu tě. Mě to je jedno, protože jsem beztak zavřená v práci, tak se mi to hezky komentuje 🙂 Ale tenhle týden je tu konečně trochu dýchatelno.

prochi
28. črc 2023

je mi čtyřicet a pokud mě vzpomínky neklamou, tak jsme celý červen a červenec jako děti trávily na koupálku, z kterýho nás nesčetněkrát vyhnaly brutus bouřky. A v srpnu už se to lámalo a bylo to spíš poflakování po vsi, na koupání už to moc nebylo. Na začátku prázdnin jsme vždycky jezdily na tábor a noci byly sakra studený. Nemyslím si, že by se to nějak extra změnilo, jen to sucho... ale možná jsem to jako dítě jen nevnímala, nevim.

lennus
28. črc 2023

@klokanka31 Vždyť teď bylo přes měsíc horka. A ty vedra mají vliv na sucho a požáry. Mě mrzelo, že nebylo pořadné jaro, ale zase se teď dají dělat jiné aktivity, hlavu vzhůru. Věřím, že v srpnu ještě léto zažijeme. 😉

mdch91
28. črc 2023

@klokanka31 nj, tak prave pro ty rajcata a papriky a dalsi a dalsi je super, ze par dni prsi

la_amanita
28. črc 2023

Vždyť je to nesmysl, aby bylo tři měsíce v kuse třicet stupňů, lidi myslete trochu 😁 To by nepřežil nikdo, lidi, zvířata ani příroda. Dvacet stupňů a déšť je normální letní počasí.

miryp
28. črc 2023

Jako samozřejmě nevím, kde žiješ, ale tady u nás (střední Čechy blízko Prahy) byl červenec z mého pohledu mega horký a to, že tento týden ty teploty konečně trochu slezly dolů a občas alespoň trochu zaprší, je jedině dobře. Když se rozhlédnu kolem sebe, tak ta sucha mají nepříznivý vliv nejen na floru, ale už i faunu, jen ať pěkně prší, pro nás to není překážka, vezmem boty do vody, když je chladno tak i pláštěnky a děti skáčou v kalužích jako pominuté a zábava je to největší...

andelka
28. črc 2023

@klokanka31 je. Už mám pocit podzimu. Přitom máme ještě měsíc prázdniny.

andelka
28. črc 2023

@petrasipkova1 přesně. Když kemp, tak v suchu, max noční deštík. Naštěstí jsme stihli pár dní kempovat první týden v červenci. Trochu sprchlo, ale bylo pořád teplo.

nazka
28. črc 2023

@klokanka31 všechno "zlé" je pro něco dobré. tohle je moje "poslední volné" léto, chtěla jsem si ho fakt užít. Hlavně s dětmi na koupališti, atd.. Ale když vidím, jaké je sucho, jsem moc ráda, že se ochladilo a zaprší. Navíc máme psa těžkého kardiaka a tyto dny mu svědčí, že znovu běhá s balónkem v hubě. Jak byla ta vedra, tak sebou práskl, že jsem myslela, že je konec 😢 takže toto ho ještě aspoň pár dní udrží mezi námi. ♥️

klokanka31
autor
28. črc 2023

@andelka Já taky. Teď venku vykouklo slunce a teplo je, ale z toho vzduchu už prostě podzim cítím...

Strana
z3