Je možné čisté přátelství mezi mužem a ženou?
Ahoj, jednoduchý dotaz, z osobních důvodů dnes anonymně... Je možné čisté přátelství mezi (ženatým) mužem a (rozvedenou) ženou?
Jasně že jo.
Ano, jde to. Pokud se dobře znají a ten muž už ví na 100% že je to super kamarádka, ale žít by s ní nechtěl a nedovedl...
Pokud se znají čerstvě, to poznání tam zatím moc není a může zo sklouznout k něčemu jinému ( hraje roli zvědavost, jinakost, pestrost..)
Proč by nemělo být? Samozřejmě, že je to možné, stejně tak jako je to možné mezi zadanou ženou a nezadaným mužem, zadanou ženou a zadaným mužem a mezi nezadaným mužem a nezadanou ženou. A dokonce je přátelství možné i mezi bývalými partnery.
Ano, jde to, ale mně se tohle nikdy nepovedlo 😀 Prostě vždycky chtěl ten druhý něco víc, taková je moje osobní zkušenost. Ale co se týká kamarádky, tak ta má takových přátelství několik, spíš si rozumí s muži než se ženami, to od ní pořád slyším.
Samozřejmě, chodím občas na kafe s expřítelem. Píšeme si celé roky.
Podle mého názoru to nejde, protože podle mě je z jedné strany vždycky zájem i o něco víc
Mám pár kamarádů, ale vídáme se obvykle normálně celé rodiny. Známe se roky, takže kdybychom po sobě toužili, ty příležitosti už zamlada byly (a ne, netoužíme po sobě). Je pravdou, že nikdo z nich není vyloženě takový ten echt kamarád, kterému bych se svěřovala se vším, který by byl jeden z prvních, komu bych se ozvala atd. Ale pořád věřím, že i tak by to šlo.
@anonym_autor byla jsem vzdycky za, ze rozhodne je to normalni a mozne. V okoli takove kamaradske dvojice mam.
Ale od te doby, co mam se svym nejlepsim kamosem uz tri deti 😅, tak musim pripustit, ze rizika, ze se kamardstvi i po letech zvrtne tam jsou 👶🏻👶👶🏼. 20 roku pratele, 10 manzele.
Tady nejde o dlouholeté přátelství. Manžel se před rokem začal kamarádit s jednou čerstvě rozvedenou, o deset let mladší. Jsou prý jen kamarádi, občas se potkají na kafe nebo si jdou zacvičit, ale nevím, jestli je to prostě možný.
Manžel se přátelil víc se 2 kolegyněmi v bývalém zaměstnání. Podnikali spolu akce, pekli společně cukroví na Vánoce a nikdy s ani jednou z nich nic neměl. 🙂
Upřímně najednou nové přátelství by mě trochu zarazilo, ale kdyby nebyla žádná změna chování vůči mě, tak bych to neřešila. Podle mě by bylo fajn se třeba i představit a někdy podniknout i něco společně. Pokud by se tomu manžel vyhýbal, bylo by to podezřelé.
Pokud by mě chtěl podvádět nebo opustit, tak je úplně jedno, jestli by za tím byla kamarádka. Kdyby ne tahle, našla by se jiná.🤷♀️
Tady nejde o dlouholeté přátelství. Manžel se před rokem začal kamarádit s jednou čerstvě rozvedenou, o deset let mladší. Jsou prý jen kamarádi, občas se potkají na kafe nebo si jdou zacvičit, ale nevím, jestli je to prostě možný.
@anonym_autor To je opravdu kravina, ona po něm jede, mně by se nelíbilo, kdyby se najednou objevila v životě manžela nějaká kamarádka a chodil s ní na kafíčko a cvičit... To je velký špatný. Ona ho uhání, on se ale nechá.
Jasně že to jde. Mám jednu nejbližší kamarádku a dva kamarády. Jeden je rozvedený a znovu ženatý a za 30 let co se známe a aktivné scházíme, nikdy ani jednoho ani druhého nenapadlo nic víc. Pak druhý nejka je můj kolega. Ani když byl svobodný jsme k ničemu nesklouzli. Můj manžel je s tím v pohodě, ženy kamarádů taky.
Je to možné, ale spíš takové ty dlouholeté přátelství “z mládí,” kdy je to fakt roky prověřené - kdyby se něco mělo stát, tak se už dávno stalo. Ale nová mladá sexy kámoška, se kterou si najednou píše 24/7, na to úplně moc nevěřím 🧐
@anonym_autor byla jsem vzdycky za, ze rozhodne je to normalni a mozne. V okoli takove kamaradske dvojice mam.
Ale od te doby, co mam se svym nejlepsim kamosem uz tri deti 😅, tak musim pripustit, ze rizika, ze se kamardstvi i po letech zvrtne tam jsou 👶🏻👶👶🏼. 20 roku pratele, 10 manzele.
@anonym_b8ee6c 😂
Mam roky pár dobrých kamarádů, ze kterýma nikdy nic nebylo a nebude. A pak se kamaradim s jedním ex, se kterým jsem byla zamlada: od 17 do 20 asi 😀. Znám i jeho ženu, Zajdu k nim na návštěvu a mezi sebou se bavíme naprosto o všem i velmi intimních věcech.
Ale uvedomuju si, že takhle to má málokdo
@anonym_autor švagr to tak má
U mého muže bych měla jasno 😉.
Na tohle není správná odpověď.
Možné je všechno, ale...
Pokud je jeden z nich homosexuální, tak ano, žádný problém 😅
A teď vážně... Za mě to fungovat může, ale z přečtení doplnění diskuse... Tam bych se fakt bálbála.On to mozna opravdu jako kamarádství bere, ale myslím že ona ne 🙁
Ano, mám dobrého kamaráda od střední. Zažili jsme si několik období, kdy jeden z nás někoho měl a druhý ne. Plakali si vzájemně na ramenou při těžkých situacích.
Ale musí to tak mít opravdu nastavené oba, jak v tom jeden začne hledat něco víc, může být zle.
Určitě, ale přijít za mnou manžel s tím, že má novou kámošku a budou spolu chodit na kafe, tak moje reakce určitě nebude: “Fajn, užij si to”. Stejně jako by on nebyl v pohodě s tím, že se takhle s někým stýkám já. Jako určitě by byly situace, kdy bych si na tom trvala nebo to u něj akceptovala, ale určitě ne ve chvíli, kdy z toho tomu druhému blikají všechny kontrolky.
Pokud je jeden z nich homosexuální, tak ano, žádný problém 😅
A teď vážně... Za mě to fungovat může, ale z přečtení doplnění diskuse... Tam bych se fakt bálbála.On to mozna opravdu jako kamarádství bere, ale myslím že ona ne 🙁
@anetka1701 můj ex měl kámošku, co po něm regulérně jela. On to buď nezaregistroval, nebo měl pocit, že když to ignoruje, tak to nevadí 🤦♀️
Za mě ano, pokud se fyzicky nepřitahují 🙂
Ano, je to možné.
Ano, muze, ale za "bezpecne pro vztah" bych povazovala jen ty z mladi, kdy tomu jeden nebo druhy (nebo oba) dali stopku a lety uz se utrepalo, ze proste nic nebude a naskocila tam oboustranne jen ta kamaradska rovina. U novych kamaradu v dospelosti 30let+ si nemyslim ze tam ta situace je stejna, tam vetsinou ta chemie v "kamaradskem" páru na minimalne jedne strane je, a casto tou druhou stranou podporovana - protoze je to neco, co proste pri dlouhodobym vztahu obcas chybí.
U nas oba s muzem mame kamarady opacneho pohlaví z detstvi a puberty. Nove znamé vetsinou pak z prace, koníčků, bydliste nebo kolem socialni bubliny deti, ale ti jsou bud stejnopohlavní k nám a nebo se pratelime s celym druhym manzelskym parem. A pak teda vlastne mame jeste 2 samozivitelky mamy kamaradu nasich deti, ale tam je to spolecna znama a pokud travi s ni cas muj manzel sam tak jsou tam i ty vsechny deti a je to o tom doprat detem spolecnost a ne si sdelovat trapeni a travit volny cas jen jako dospelý.
Na uplne novou kamosku co by byla jen manzela a co by s ni chodil na kaficka nebo do posilky bych se teda netvarila a jsem si celkem jistá ze by to mel stejne i muj muz kdybych neco takoveho delala ja.
Samozejme ze je. Osobne mam nekolik skvelich kamaradu (at rozvedenych/svobodnych nebo zenatych/zadanych) a nikdy mezi nama nic nebylo a nebude. Chodime spolu bez partnera/u na pivo/kafe/obed… zadnej problem
Můj nejlepší kamarád je kluk. Zároveň můj šéf. A zároveň můj expřítel. Myslím, že oba máme náš vztah jasně ložený, my jsme prostě parťáci-bros. I náš vzájemný vztah kdysi ztroskotal na absenci chemie, přesto, že jsme si jinak hrozně rozuměli a furt si rozumíme. Za mě to možné je, ale fakt tam musí chybět chemie.
@anonym_autor To je opravdu kravina, ona po něm jede, mně by se nelíbilo, kdyby se najednou objevila v životě manžela nějaká kamarádka a chodil s ní na kafíčko a cvičit... To je velký špatný. Ona ho uhání, on se ale nechá.
@knuffel Zajímavá diskuse, bohužel, řeším právě to samé. Manžel si začal psát s kamarádkou, se kterou se poznali v lázních, a jako parta se občas sejdou. Píše mu ale stála jen tato, posílá fotky z dovolené, ale ne rodinné, jen sama sebe v plavkách a podobně. Ty fotky jsou přes čáru, on tvrdí, že na tom není, že kamarádka - ptám se, jak by se mu líbilo, kdybych já takové fotky posílala svým kamarádům - a to už by se mu jako nelíbilo 😀 Ta žena je rozvedená, nebo čerstvě rozejitá jak jsem pochopila, a píše mu třeba, že má povídavou, jestli může zavolat, oslovují se zdrobnělinami, Martinko a Mirečku, on na tom nic zlého nevidí, že je to blbost, že ona ví, že je ženatej - já tvrdím, že ho balí a je jí to fuk. Fakt skvělá situace.
Samozřejmě že to jde.
@anonym_autor Ne nejde, manželka toho muže by byla jiste šťastná z toho,ze její manžel má rozvedenou kamaradku.
@knuffel Zajímavá diskuse, bohužel, řeším právě to samé. Manžel si začal psát s kamarádkou, se kterou se poznali v lázních, a jako parta se občas sejdou. Píše mu ale stála jen tato, posílá fotky z dovolené, ale ne rodinné, jen sama sebe v plavkách a podobně. Ty fotky jsou přes čáru, on tvrdí, že na tom není, že kamarádka - ptám se, jak by se mu líbilo, kdybych já takové fotky posílala svým kamarádům - a to už by se mu jako nelíbilo 😀 Ta žena je rozvedená, nebo čerstvě rozejitá jak jsem pochopila, a píše mu třeba, že má povídavou, jestli může zavolat, oslovují se zdrobnělinami, Martinko a Mirečku, on na tom nic zlého nevidí, že je to blbost, že ona ví, že je ženatej - já tvrdím, že ho balí a je jí to fuk. Fakt skvělá situace.
@anonym_a98060 Tohle už je přehnané. Kdyby měl kamaráda chlapa tak si taky nebudou vzájemně posílat fotky v plavkách a oslovovat se zdrobněle. Manželovi bych jasně řekla,že mi to vadí.

Budu jedina, ale ano jde to. Jsem tim dukazem. Jsem stastne vdana a mam 2 opravdu dobre kamarady a ti jsou rozvedeni a sami. A ano, jezdime na spoledne akce. Muj manzel je zna. Nicmene ja to mam v hlave dost dobre srovnany takze u nas se nic nechysta. Je to s nima lepsi nez s nejakejma zenskejma, co nedokazou mluvit o nicem jinym nez detech, problemech a chlapech. Jak ja si vzdycky odpocinu.