Je pití mléka pro dospělé zbytečné nebo prospěšné?
Co si o tom myslíte ? Někdo říká, že je pro dospělé zbytečné. Ale proč ? Není to spíš naopak ?
Ja mám třeba teď na mléko často chuť, ale později mám průjem a je mi divně. Ale třeba kefír nebo Alpro mi ten problém neudělá.
Jen to není proste ono.
@felixfelicis No to jo.. Já třeba studovala ve Finsku a tam nám běžně k obědu v menze dali dva nápoje - mléko a vodu (nebo limonádu nebo čaj). Ale mléko bylo vždy a všichni ho pili. A viděla jsem něco podobného i ve Švýcarsku. Byla jsem tam jednou na pracovním obědě ve firemní kantýně a ředitel divize si tam zapíjel obídek mlékem.
Ja si to teda bez mléka neumím představit. Naše rodina má opravdu obrovskou spotřebu mléka a nejsem si vědoma, že by někomu vadilo. Já piji kafe pouze rozpuštěné v mléku, takové kafove kakao a už se to takhle naučilo pít i několik návštěv. A z naší spotřeby mléka si dělám legraci, že by se nám vyplatila kráva.😁😁 Denně vypijeme v 6 lidech včetně dětí přes 2 litry.
Spíš by mě zajímalo, v cem je mléko nevhodné nebo až nebezpečné? Je pravda, že názory se liší, ostatně jako vždy a na vše.
@95newmommy2020 Zvykla. Vlastne jsem s jeho vynechanim zacala jist vic vyvazene, protoze jsem najednou musela o jidle vic premyslet. Neslo si dat ke svacine jogurt, chleba s maslem, nebo buchtu. Z ovesneho a ryzoveho napoje si delam rano kasi, a ta mi chutna. Do kavy davam taky, to mleko nenahradi, ale chutove to jde. Chystam se zkusit i rostlinnou smetanu do vareni, tak uvidime.
@zelenaesmolda Jestli to není tím, že jsme jediný druh, který je schopen si mléko opatřit i po ukončení kojení. Některá zvířata si mléko rády dají, pokud se k němu dostanou, a je jim jedno, že ho neumí trávit.
@95newmommy2020 Nejlepší je poslouchat svoje tělo. Také si myslím, že ho nepotřebujeme, ale striktně si ho doma nezakazujeme, jem dbám na kvalitu, krabicové trvanlivé nic moc tělu nedá. Tady je fajn článek, kupujeme z této farmy:
https://www.belecko.cz/o-mlecnych-vyrobcich
@lennus Hezky článek. Díky moc. Hodně toho vysvětlil. 🤔

@95newmommy2020 Už jsem si nalila, díky za připomenutí, mňam mňam. 😀