icon

Je tady některá, která ač má strach, tak řídí auto?

radapokec
9. srp 2015

Holky je tady některá, která ač ma velký strach tak řídí auto? Opravdu kratce jsem ridila, ale přestala jsem,mám strach. Uvítám vaše postřehy, zkušenosti. Je mým snem řídit, mám k tomu prostor ale mám blok. Ma smysl jezdit se strachem, myslím ze i když budu vyjezdena nebude to nikdy me hobby a obavy budou vždy. 🙂

tegilb
30. srp 2016

Ženy ale pokud se bojíte řídit, tak jen nutně, pak jste nebezpečné řidičky, nechci se vysmívat nebo něco, ale já miluju řídit, relaxuju tím, ale když vidím nějakou pipinu co hodinu parkuje, nebo nezná značky tak jako to proč ji dali řidičák... :/

domca89
31. srp 2016

@tegilb V tom s tebou souhlasím, mám to jako koníčka, práci a miluju to a jsem absolutně nešťastná, když potkám nějakou, ze které je už pomalu na kilometr dopředu cítit a vidět, jak se v autě bojí a nezvládá to.

sysysy
31. srp 2016

Řidičák se nerozdává na potkání, takže pokud ho někdo získá, tak asi proto, že zvládl testy a jízdy. A pokud někdo má z řízení respekt, no a co jako? To mám velice ráda takové chytré hlavy, které zapomínají, že i ony někdy začínaly... A mimochodem, raději na silnici potkám pomalou ženskou, která bude hodinu parkovat, než frajera, který si myslí, že si může všechno dovolit a jezdí jak prase a ohrožuje okolí 100x víc...

domca89
31. srp 2016

@sysysy Pozor, narážky na začínající řidiče jsem tu nikde neviděla a ani jsem o nich třeba já osobně nepsala. A ani jeden případ není bezpečný na silnici a neměl by tam co dělat, ať je to mladý machýrek, co si myslí, že s řidičákem je z něj král silnic, či ženská, co se bojí všeho a nezlobte se na mě, ale už několikrát jsem zažila, že mě jiná řidička na parkovišti žádala o to, abych jí zaparkovala auto. A pokud nezvládne své auto dostat do řady jiných vozidel, tak za tím nemá co dělat. A mimo jiné, ne všechny autoškoly jsou bohužel natolik zodpovědné, aby opravdu dali oprávnění jen tomu, kdo skutečně do provozu může. Vím z vlastní zkušenosti.

saaralota
31. srp 2016

@tegilb @domca89 na jednu stranu chápu váš pohled, že ženská, co se v autě bojí, je potenciálně nebezpečná... na druhou stranu, jaké to má řešení? Jak se má naučit řídit a získat jistotu, když by na silnici neměla dle vašeho názoru být? Autoškola je jedna věc, ale i v ideálním případě se tam člověk naučí spíš technicky ovládat auto, zvládat předpisy, základní dopravní situace... ale zbytek získá až v praxi... jak by tedy ženská, co se bojí, měla tu praxi získat? Jo, jsem jedna z nich - řidičák 15 let, řidič jsem byla myslím dobrý, ale prostě se bojím... od zkoušek jsem v podstatě neřídila a potřebovala bych se k řízení nějak vrátit.

domca89
31. srp 2016

@saaralota Tady nejde o praxi, ale o ten strach, sebejistá ženská, která nemá jen jistotu, protože nejezdila je něco jiného, než ženská, co se už od pohledu bojí. To je velký rozdíl. 😉

kacca11
31. srp 2016

@sysysy je rozdil mit z rizeni respekt a mit strach. Respekt je zdravy, clovek si uvedomuje, co se muze stat. Strach je nebezpecny a ridic, ktery se boji nereaguje primerene a snaz zpusobi nehodu. A ne, ja za ridickou, ktera se boji, nerada pojedu, vyvolava vic nebezpecnych situaci nez kdokoli jiny. Cili radeji dal od ni.

Argumentovat rychlejedoucim frajirkem je mimo, to je jiny problem, ktery ale nezlehcuje ten prvni.

dyslovka
31. srp 2016

Ted to nemyslim spatne, ale nektere takove strachove ridicky jsou opravdu nebezpecne. Ja rizeni miluji, za volantem jsem sebevedoma a jista, ale kolikrat musim nadavat, protoze se vam do cesty vecpe baba, ktera vypada, ze ani nevi kam jede a ze ma dat prednost. Trpelivost jsem mela vzdycky velkou, ale obcas i ta dochazi a ja mam pak slovnik jak chlap 😀 a rikam si, ze chapu, proc si muzi delaji legraci z zen za volantem, protoze polovina jich zmatkuje a zpusobuje kolaps dopravy.

lucyanek
31. srp 2016

Já řídím od 15, miluju to a auta obecně a řekla bych, že jsem hoodně dobrá (uznává i manžel, kterej je na to expert). Pozor, ale to neznamená, že z toho nemám respekt. Ten je třeba mít vždy. Ale některé baby, ale i hooodně chlapů, to je masakr 😀 Pokud to neumí, tak nemá lézt za volant. A pokud nedokáže ani zaparkovat, tak co na silnici dělá 😅

tegilb
31. srp 2016

Právě ten respekt to je důležitý, ale strach ten je nebezpecnej, přece jen v tom autě pak jde o život nebo o to že nezkušený řidič co se bojí může zabít někoho jiného :( člověk může umět teoreticky, ale pokud neumí v praxi tak bysi třeba měl zaplatit jízdy navíc když si není jistý...

smallinka
31. srp 2016

@dyslovka no ono kolikrát ty řidiči co jen nadávají sproste a dělají "myšky" jen aby byly někde o 10 min dřív jsou mnohem nebezpečnější.

dyslovka
31. srp 2016

@smallinka : to ja ale nedelam 🙂 ,, myskuju,, a jezdim rychle jen tam, kde to znam a muze si to tam dobry ridic dovolit 😉 pokud sis nevsimla, tak jsem psala, ze nadavam, kdyz mi dojde trpelivost 🙂 treba, kdyz mi vjede do cesty z vedlejsi baba, co ma dat prednost, nebo kdyz se radi do jineho pruhu, aniz by se koukla, jestli tam ma vubec volno, nebo kdyz zablokuje dopravu svoji neznalosti dopravnich znacek. A ze jich u nas je hodne....

anezkak
31. srp 2016

ja osobně řídím denně a mám k řízení a pohybu na silnici stále velký respekt. mnohem radši vidím klidnou, nerozjezdenou ridicku, co se snaží a dodržuje předpisy a prostě si jede jak zvládá než mladou namachrovanou pipinu v SUV co přejíždí z pruhu do pruhu bez blinkru, sere se těsně za mnou, nejradši používá klakson a myslí si, že když jede rychle, že je nejlepší.. někteří namachrovany debilci se taky najdou, ale většinou mě takhle ohrožují ženy. jinak já třeba klakson používám jen v případě abych na sebe upozornila, když na mě nekdo např. nacouvava na parkovišti a evidentně po mě nekouká...ale né abych nekoho zbytečně děsila a lekala za to že sem musela o trochu zpomalit a pustit ho

smallinka
31. srp 2016

@dyslovka aha tak to muže udělat i chlap 😉

smallinka
31. srp 2016

@anezkak Já osobne bych klaksony zakázala když to prezenu. Podle me napachaji víc škody než užitku. ..tolik nervóznich řidičů jich zneužívá

smallinka
31. srp 2016

Jinak nejsem zadny super řidič ani technický typ. To že jsem jezdila denne do prace autem jsem si vydřela pravidelnou jízdou. Když jsem poprvé ridila sama, byla jsem celá v křeči a to jsem jela jen do vedlejší vsi. Pak už se to lepsilo a lepšilo. ..az jsem se vyjezdila. Ted vozím i sve deti a to si člověk dava sakra bacha musí. ..má zodpovědnost nejen za sebe. Takže za me překonat strach jde ale musí se jezdit a jezdit, získat tak zkušenosti a sebevědomí. A taky záleží na věku. Čim dřív řidičák tim líp. Moje mamka si ho dělala ve 40 letech a nejezdí. Boji se.

dyslovka
1. zář 2016

@smallinka : chlapum se to tolik nestava. Ja se taky bala, kdyz jsem byla cerstvoucky ridic 🙂 kdo ne 🙂 spousta lidi se vyjezdi. Mam treba kamaradku, ktera jezdi hrozne, vzdycky naboura, vzdycky. Uz radeji nejezdi 🙂 - to jsem mela treba na mysli....😨😧

kristynabayer
1. zář 2016

Já řízení zbožňuju...! je to pro mě relax, pocit nezávislosti a toho bych se za nic na světě nevzdala 🙂

anezkak
1. zář 2016

Vzdycky to neni o vyjezdenosti. Ja mam kolem sebe par zenskjech,ktery nemaj tolik cit, i kdyz jsou vyjezdene. Ale paxe v tom samozrejme pomaha. Ale nekdo na to proste nema ten cit, naopak zase umej neco jinyho..treba neco usit..tak to zase nedavam ja 😁

anezkak
1. zář 2016

Kazdej je proste na neco jineho...

dyslovka
1. zář 2016

@anezkak : presne tak, to je ten priklad me kamaradky 🙂 umi plni jinych veci, jen to rizeni ji nejde ☹ 🙂

odula
1. zář 2016

@kristynabayer moje řeč. Někdy jsem si po práci prostě jen tak vyjela si zařídit abych si odpocinula 🙂 miluju to. A fakt bych to chtěla posunout na další level. Pro začátek třeba okruh. 😉 a pak sportovní řízení. A pak... Kdo ví... Jednou... Treba rally 😉

odula
1. zář 2016

@smallinka kdyby o deset minut. Miluju ty namachrovany typky co troubej a myskujou a prekracujou povolenou rychlost a pak se s tebou sejdou na stejný červený , jen o auto vic vepředu 😀

saaralota
22. kvě 2017

Zkusím trochu oživit diskusi... po jaké době od získání řidičáku/"znovuoprášení" řidičáku jste začaly řídit samy, bez doprovodu? Mám v sobě ještě od dob autoškoly zafixováno, že nový řidič by ještě tak rok, dva měl jezdit s doprovodem, než se vyjezdí... Je to nesmysl? Popravdě mě to trochu blokuje v tom, vyjet sama... přijde mi to pořád "nezodpovědné", jezdit bez doprovodu, když ještě nemám tak velkou praxi... Jak to vidíte? Jinak moje praxe zatím opravdu nic moc, po řidičáku jsem v podstatě nejezdila, je to asi 15 let, mezitím občas s někým pár pokusů na nefrekventované cestě, poslední dobou jezdím s manželem mimo město, po vesnicích v okolí... celkem mi to jde, no ale samozřejmě praxe minimální, zkušenosti téměř nulové... je v takové situaci "nezodpovědné" vyrazit někam sama?

garlic
22. kvě 2017

@saaralota není to nezodpovědné, vyraz sama, bez dítěte, pomalu. Půjde to, uvidíš. 👍

vanea
22. kvě 2017

@saaralota Za mně se sama naučíš nejvíc...já jezdila necelý rok vždycky s manželem, nebo minimálně tak, aby jel manžel v autě přede mnou :D :D (jezdíme po Praze a to i v centru a pak magistrála s okruhem, takže sranda veliká), ale pokrok vlastně žádný, furt jsem se tak nějak spoléhala na něj a měla v něm tu berličku, která se mi mrkne vlevo vpravo, dá mi svolení vyrazit a podobně....teprve nedávno jsem se postupně začala osmělovat a jezdit víc sama (trénink na prcka, abych byla schopná jezdit k dr. a do obchodů atd) a je to hodně znát...za pár jízd už přestávám mít tak strašný strach, hodně mně to ježdění bez manžela posunulo a měla jsem s tím začít už daleko dřív, jenže jsem přesně jako ty měla strach...jinak pauzu v řízení jsem měla pár let. Takže za mně stačí s někým jezdit třeba dva týdny a pak už můžeš sama, jinak se to nenaučíš :/

zadelinka
22. kvě 2017

Jsem těhotná po třetí a každé těhotenství jsem řídila až do konce. Dokonce k druhému porodu jsem se odvezla sama. Problém byl ten že se za mnou nikdo nemohl dostat jelikož jsem auto měla u porodnice a klíče u sebe. 😀

saaralota
22. kvě 2017

@garlic @vanea Díky za povzbuzení 🙂 . Právě že to ani tak není strach, jako spíš pocit, že to prostě není zodpovědné, vyrazit sama, když to ještě tolik neumím... ale taky mám pocit, že dokud nebudu jezdit sama, tak se nikam moc nepohnu... Asi začnu nějakýma brzkýma ranníma/pozdníma večerníma (teď je dlouho vidět) vyjížďkama. To by měl být provoz minimální 🙂

vanea
22. kvě 2017

@saaralota Jojo, ono jednou ale stejně budeš muset sama vyrazit, takže z tvého pohledu by to bylo nezodpovědné teď, ale vlastně i potom =) protože dokud bude někdo jezdit s tebou, tak se furt budeš podvědomě spoléhat na něj, i když si budeš říkat, že ne;) je jedno, jestli budeš s někým jezdit měsíc, nebo rok, ten pokrok bude naprosto stejný a jen tím ztratíš čas...aspoň já to tak bohužel měla :/ a jj takto v menším provozu je to nejlepší na začátek =) držím palec, já s tím taky válčím..nejsem z Prahy a řídit jsem se učila víceméně na dědině ve Vizovicích :D

lotosek
22. kvě 2017

@saaralota Já jsem dělala řidičák před 10 lety, ale od té doby jsem neřídila, nemám řidičskou zkušenost. Teď jsem měla první kondiční jízdu a upozorňovala jsem instruktora, že už si nic nepamatuju. Ten byl ale za to rád, že aspoň nemám vybudované žádné zlozvyky, které by musel přeučovat. Zatím umím pěkně plynule přidávat a ubírat plyn :D . Budeme to postupně rozjíždět dál. Přihlásila jsem se ale do jiné autoškoly, ten původní instruktor mi vůbec nesedl a spíš mi řízení znechutil.

Strana