icon

Je tady některá, která ač má strach, tak řídí auto?

radapokec
9. srp 2015

Holky je tady některá, která ač ma velký strach tak řídí auto? Opravdu kratce jsem ridila, ale přestala jsem,mám strach. Uvítám vaše postřehy, zkušenosti. Je mým snem řídit, mám k tomu prostor ale mám blok. Ma smysl jezdit se strachem, myslím ze i když budu vyjezdena nebude to nikdy me hobby a obavy budou vždy. 🙂

Strana
z11
greese
22. kvě 2017

abych pravdu rekla ridicak mam skoro 10 let a zacala sem jezdit az ted v breznu..a presne jak ty rikas taky sem mela blok..ale ridit potrebuju budeme se stehovat a budu denne dojizdet do skolky..sice jeste neumim poradne parkovat a bojim se ze se nekde nevejdu a obcas se mi stane ze mi to chcipne nb blbe zaradim 😂 ale snazim se 🙂 i kdyz se docela bojim kdyz vidim jak jezdej jak hovala a predjizdeji ve velke rychlosti aniz by videli do zatacky atd..obcas si rikam zda mi ta to stoji jezdit kdyz to tamhle do tebe nejakej kkt napali.. a zacalo to nevinne..byli jsme parit a ja nepila a potrebovali jsme se nekam presunout a tak sem se ac se divim nabidla 😂 a od te doby ridim 😂

35_a_budu_mamka
22. kvě 2017

Sama se naučíš nejvíc. Neboj se toho☺

nikypiky92
5. čer 2017

Ja se teda pochlubim, ze uz je to pres rok, co ridim a je to fajn. Hodne mi ulehcilo, ze mi muz poridil nove auto v automatu. Takze se uz tolik nebojim. Ale stale si davam bacha u parkovani! 😀 holky to se rozjezdi. Nebojte se

lotosek
6. čer 2017

Tak já jsem teď měla čtvrtou kondiční jízdu a už jsme jeli přes město a přes semafory. Mám pocit, jako bych se fakt učila jezdit od začátku, ale jsem ráda, že jsem se na to dala, tak snad nevyměknu a budu jezdit i sama.

radapokec
autor
6. čer 2017

Holky v době,kdy jsem tuto diskuzi zakládala bylo řízení pro mne velký strašák. Dnes mám své auto a jezdim sama i s detma. Sice ne v nějak silenem provozu po městě,ale už sedmu do auta a nějak to moc neresim. Je to fakt o tom překonat strach a jezdit,zkoušet a učit se. Dnes si bez ježdění už nedokáží představit fungování každodenní.

radapokec
autor
6. čer 2017

PS: zimní ježdění jsem ještě nezazila, to teprve přijde. Pokud mate nekdo tipy (vychytavky) na zimni jezdeni rada se poucim.Držím vám ostatním palce k odhodlání se.

nikinnna
6. čer 2017

Nečetla jsem komentáře, ale strach překonávám pokaždé, když sedám do auta. Dokonce si kolikrát raději nadjedu, než abych jela přes hodně rušnou křižovatku bez semaforu, kde se musím rozjet do kopečka. Jakmile se na mě někdo nalepí, mám strach, že mi to couvne, začne se mi třepat noha a nejsem schopná se plynule rozjet ☹. Je to děs, ale snažím se. Po řidičáku jsem nejezdila 8 let, pak jsem si zaplatila dvě kondiční jízdy, občas jsem jezdila s manželový autem a teď mám vlastní. Vybrala jsem si malinké autíčko, ve kterém se aspoň trochu cítím líp, než ve velkém manželově, ale stejně se bojím, že ten strach nikdy nepřejde ☹

odula
6. čer 2017

@radapokec nevím jestli je to úplně vychytávka, ale ja vždycky když napadne sníh nebo he brecka, tak vezmu auto na parkac a zkouším jak reaguje - třeba brzdnou dráhu v 10km, 20... , prudce zatočit atd. To auto se na sněhu chová samozřejmě jinak a je potřeba s tím počítat, osahat si to, aby až se člověk dostane do nepříjemny situace, tak nepanikaril 🙂 jinak hrozně moc bych chtěla absolvovat školu smyku. Snad někdy 😉

odula
6. čer 2017

@nikinnna jak psala @radapokec, jediný jak se toho zbavit je jezdit, jezdit. U mě ten strach přestal, když jsem si uvědomila, že to auto mám pod kontrolou tak, že uz dělám všechno nebo skoro všechno automaticky. Pak se můžeš soustředit na provoz okolo tebe a najednou je strach fuč, páč uz víš co dělat. Neboj, to "rozjezdis" 😉

nikinnna
6. čer 2017

@odula problém je, že s narozením syna, se strach mnohonásobně zvýšil ☹. Teď v pátek jsem jela 70km k rodičům a v sobotu to stejné zpátky. Myslela jsem si, že když je se překonala, bude to lepší, ale dneska jsem si zase netroufla sjet ani do obchodu ☹

sysysy
7. čer 2017

@nikinnna to znám... I když jezdím už 1.5 roku skoro každodenně,tak pokud mám jet např.v nějaké koloně nebo do kopce se rozjizdet, tak jsem zpocena až nevím kde 🙂 Teď nám zavřeli hlavní silnici a jezdíme objížďkami po bočních úzkých ulicích,kde si navíc ještě lidí parkují na silnici,takže po jedné takové jízdě,kdy jsem tam kličkovala jako zajíc,jsem si řekla,že pokud počasí dovolí,přesedlám na kolo🙂

radapokec
autor
7. čer 2017

@nikinnna ale přejde, je to jen a jen o praxi a situacích zažitých, taky už jsem si parkrat myslela,ze jsem tukla do nekoho při couvání těsném,ale zatím UF bez nehody

radapokec
autor
7. čer 2017

@nikinnna vždy když te ty obavy popadnou,sedni a jed, nedej nikdy zvítězit strachu. Ten te bude udupavat. A vždy se moc chval, vis ty ze 70 km ujet je úžasný výkon? To ještě nemám za sebou ani

terkavil
10. lis 2020
Uživatel terkavil je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od terkavil.

dříve jsem se bála jezdit v zimě, ale nevzdala jsem to a teď už se nebojím. Dost mi taky pomohlo číst si články s touto tématikou, jako například https://www.dopravniznaceni.com/Jizda-v-zime-b5567.htm . Opravdu jde jen o procvičování.

Strana
z11