Je tady některá, která ač má strach, tak řídí auto?
Holky je tady některá, která ač ma velký strach tak řídí auto? Opravdu kratce jsem ridila, ale přestala jsem,mám strach. Uvítám vaše postřehy, zkušenosti. Je mým snem řídit, mám k tomu prostor ale mám blok. Ma smysl jezdit se strachem, myslím ze i když budu vyjezdena nebude to nikdy me hobby a obavy budou vždy. 🙂
@alcar mysli si co chces, klidne si o me navymyslej pohadky, kdyz ti to ulevi. Netusim, jestli jsi muj prispevek cetla cely nebo ho nepochopila, ale to nevadi. Ja si myslim, ze jsem velmi slusny ridic a jsem ta posledni, ktera by na silnici riskovala. Na druhou stranu, kdyz vidim na aute samolepku, je to na zaklade mych zkusenosti ohrozenim a takovemu autu se ja dobrovolne vyhnu.
Uz jsem bohuzel byla svedkem nehody, kde ridicka se samolepkou zavinila vaznou celni nehodu a to proto, ze se venovala vice diteti nez tomu, kam smeruje silnice. Samolepka je sice hezka vec, ale ona jaksi nehode nezabrani, o to musi usilovat kazdy ridic sam. Samolepka neznamena, ze se ti vsechna auta vyhnou obloukem.
Já nálepku "Dítě v autě" teda taky moc nepochopila. Proč bych si měla dávat sakra majzla? Sakra majzla si přece musím dát na všechny účastníky provozu a nebudu řešit, jestli v autě sedí dítě, těhotná, stařeček nebo hovado. S dítětem jako hovado samozřejmě nepojedu. Ale pokud se budu ploužit v padesátce třicítkou, omezuju tím provoz. A pravděpodobně se dopouštím i přestupku.
Na druhé straně pokud jsem hovado a vytáčí mě řidič přede mnou jedoucí v padesátce pětačtyřicítkou, nějaká nálepka moji bezohlednost neobměkčí. (Už i proto, že ji dnes má každé třetí auto).
A proto si já dávám majzla na všechny.
@sysysy Policajti se neobslouží sami. Není jejich povinností otevírat kapotu tvého auta. Stejně tak obsluha čerpačky není povinna ti tankovat. Neumět otevřít kapotu, nabrat benzin a nevědět, kde se co mačká? No ufff. Prvně bych se tohle všechno naučila doma na dvorku a až pak se učila jezdit. Vyhneš se ostudě i průseru.
@veraga presne tak. Slusny ridic je ohleduplny a pozorny ke vsem ucastnikum provozu, jeho opaku bude jakakoli samolepka jedno a nebude brat ohled na nikoho. Proto tyto nalepky nechapu. Ja jsem pozorna ke vsem, coz neznamena, ze budu nadsena z ridicu, kteri jsou bezohledni, at uz nalepku maji nebo ne.
@kacca11 nemam potrebu si ulevovat (ani na silnici umyslnym vyhybanim se autu s nalepkou) a myslim, ze ty jsi nepochopila me. Ja tam tu nalepku nemam pro to, ze bych byla spatny ridic. Srovnavas dve ruzne nalepky a hazes je do jednoho pytle. Nalepka dite v aute neznamena, ze si ridic o sobe mysli, ze je spatny ridic a uz vubec se za ni neschovava. Mam mezi svymi prateli asi pet ridicu z povolani, z toho jeden ridi RZP, a taky maji tuto nalepku na aute. To neni nic spatneho. To, ze pani zavinila nehodu, protoze se za jizdy venovala diteti je trestuhodne, ale snad za to nemuze nalepka proboha! V poslednich vetach obou odstavcu si trochu protirecis. Zkus to napsat srozumitelneji a racionalneji. Takovymi vykriky moc duvery v maminky, co se snazi naucit ridit, nevlozis.
@veraga tak samozrejme se najdou hovada, kterym je samolepka sumak. Bohuzel...
@smallinka ve vyhlasce neni, ze bych mela naznacit lepicimu se ridici za mnou, ze me muze predjet, ne? 😅 (to je vtip)
@alcar ja v nalepce dite v aute nevidim ze sveho pohledu smysl. Jsem opatrna vuci vsem, nalepka na tom nic nevylepsi. Znam spoustu lidi, co maji deti a zadny nema tuto samolepku na aute. Proc taky? Pokud je nekdo opatrny jen vuci vozum s touto nalepkou, nema na silnici co delat. Ostatni k tomu zadnou nalepku nepotrebuji.
Nekdo da tuto nalepku ze setrvacnosti, zkusenost bohuzel rika, ze vetsina lidi za ni schovava svou nepozornost, pripadne bezohlednost.
Za onu nehodu samozrejme nemuze samolepka, ale prave ten pristup, ze je ridic nepozorny, venuje se diteti a ne rizeni.
Moje rada pro zacinajici ridicky je, jak uz jsem tu psala, ve zkratce trenink a samostatnost. Samolepka to nikdy nenahradi a nikomu nepomuze.
@kacca11 porad te nechapu, mluvis o tom, jak jsi slusny ridic ke vsem ucastnikum provozu, ale zaroven se autu s nalepkou dobrovolne vyhnes? 😕 Co ti na tech nalepkach tak vadi? Pokud nic a jenom je nechapes, tak proc to vubec resis? Nekdo ma, nekdo nema. Ten kdo je ma, nemusi byt nutne spatny ridic a naopak... Pokud nekomu nalepka jenom byt o 10% zvedne sebevedomi (ci snizi strach) pri rizeni, proc ne. To neni duvod k tomu, abych se takovemu autu musela vyhnout. Kazdy nejak zacinal. A o tom ta slusnost je.
@kacca11 tvuj prispevek mi vyznel tak, ze za tu nehodu muze samolepka. No nic... ja nechapu tebe , ty nechapes me. Asi toho nechame. Nema to cenu.
@smallinka proc bych mela udelat vsechno pro to, aby me bezohledny ridic za mnou predjel? Mam zastavit u krajnice? Zpomalit? Proc? Pokud me chce predjet, tak at me predjede. To ze me nemuze predjet je pravdepodobne z duvodu, ze jedeme v neprehlednem terenu a v tom neprehlednem terenu mam jeste nekomu uhybat a naznacovat neco? Ne, takhle fakt nehazarduju.
@alcar to, ze se po svych zkusenostech vyhybam temto ridicum neni o neslusnosti, jak by mohlo byt? Ja je nijak neomezuji, neohrozuji, nebranim jim v provozu. Moje zkusenost s temito ridici je bohuzel velmi spatna, proto ta opatrnost. Neznamena to, ze kazdy, kdo tu nalepku ma je spatny ridic, ale ze vetsina, ktere jsem potkala, zavinila nejakou chybovou nebo nebezpecnou situaci. Rizeni je z nejvetsi miry o predvidani reakci ostatnich.
@alcar no hele Já to ani nepsala tobě. Myslíš že nevím kde se muže a nemůže předjíždět? Samozrejme za predpokladu splnenych podminek, jinak by me to ani nenapadlo a nestěžuji si že mě nemůže předjet. Naznacim pravý blinkrem a zpomalim. ...to mam z praxe a funguje to na 100% a mam klid od nervaka. Nebo jasne neudělám nic a bude nervák brzo ze mě. To už je na každém a asi to chce léta praxe a možná i s někým chvíli jezdit, kdo se v tom vyzná, např. manzel.
@smallinka ne, tady mi to neprijde normalni nekoho poustet, protoze specha a ja jedu normalne. Tady nejsou serpentiny, takze pokud je moznost, tak at me bezpecne ten dotycny predjede. Pokud me predjet nemuze, tak to asi neni bezpecne pro nej, natoz tak pro me. V Alpach takove moznosti moc nejsou, proto tam to chapu a prijde mi to normalni. Uz to chapes? 😀
Ty voe to už je 1 hodina to mě pos. ...muj tady chrápe a nemůžu spát. Jesteže se zítra posouvá čas o hoďku zpět 😀

@mayyas souhlasím s tebou až na ty nálepky. Já bych třeba i zakázala klakson kvůli zneužívá klaksonu tupými namachrovaným řidiči.