icon

Je tady některá, která ač má strach, tak řídí auto?

radapokec
9. srp 2015

Holky je tady některá, která ač ma velký strach tak řídí auto? Opravdu kratce jsem ridila, ale přestala jsem,mám strach. Uvítám vaše postřehy, zkušenosti. Je mým snem řídit, mám k tomu prostor ale mám blok. Ma smysl jezdit se strachem, myslím ze i když budu vyjezdena nebude to nikdy me hobby a obavy budou vždy. 🙂

bartovka83
20. led 2016

@radka35 Ja jsem před čtyřmi lety měla taky nehodu. Byla jsem v 16tt. , mrzlo, ale bylo sucho, přestože jsem jela v klidu jsem za zatáčkou dostala smyk na zrzle vodě co tekla asi z pole a skončila jsem na střeše. Do půl hodky bylo další auto na druhé straně ve stromu. Já jsem naštěstí dopadla dobře, zvládla jsem se sama odepnout a z auta vylézt. V nemocnici jsem byla dva dny kvůli těhu. Když mě pustili hned mi naši půjčili auto a jezdila jsem, protože kdybych to neudělala hned, tak už bych nikdy neridila. Bylo to z počátku těžké, ale dnes jsem moc ráda, že jsem se k tomu odhodlala.

sysysy
20. led 2016

@aluskab ještě že se Vám nic nestalo...i když děti musely být asi otřesené. A chudák autíčko :-/

jajda2011
20. led 2016

@sysysy Děkuju no musím začít hlavně kvůli malému aby jsme se taky někam podívali a já byla samostatná 🙂

sysysy
20. led 2016

@bartovka83 - tak to si dobrá, já být těhotná a převrátit se na střechu, tak nevím,jestli bych sebrala odvahu dál řídit...

bartovka83
20. led 2016

@sysysy vzhledem k tomu, ze na vesnici je auto nutnost, tak jsrm vedela, ze musim. Ale priznavam, ze ze zacatku ve me byla dusicka mala. Od te doby jezdim v zime nerada, ale kdyz musim tak jedu. Meli jsme s malym velike stesti, nic se nam nestalo, ani jsem nemela modrinu od pasu proste nic, a dokonce i auto zvladl muj tatinek opravit doma v garazi a jeste mi dlouho slouzilo. Chlapik co skoncil naproti ve stromu na tom byl o neco ruh, jela pro nej rychla, me do memocnice dopravil manzel.

bartovka83
20. led 2016

@aluskab Hlavne, ze jste vsichni v poradku.

aluskab
20. led 2016

@sysysy ja bych ho v tu chvili nejradsi utloukla zmetka mladyho,vytuneny auto mysli si ze je kral silnic ,vali to z vedlejsi z kopce po ledu nejmin 70 a pak na tebe tupe cumi a rekne ja to nezabrzdil.Muze bejt rad ze se nic nestalo detem ,jinak prisaham Bohu ze bych ho zaslapala do zeme...I tak sem mela co delat ☹

radka35
23. led 2016

já před 2lety bourala na sněholedové břečce jen proto,že v mírné zatáčce v sousední vesnici se mi v protisměru prostředkem řítil náklaďák.Vezla jsem 2holky do školy a sebe do práce.No vyhla jsem mu.ani nezastavil.Ale následné hodiny a hupsunutí přes obrubník do stromku a plotu auto už nerozchodilo.my neměli ani modřinu,jela jse asi 3O.Dokonce i ten plot s děrovaných cihel se jen mírně naklonil a stojí do dneška 😀 ale je fakt,že od té doby v takovém počasí jedu krokem

paja.83
9. únor 2016

@sysysy tak mne se dnes stalo s parkováním něco podobného jako Vám, nesrovnala jsem si kola a při couvání jsem se neustále nebezpecne přibližovala k vedlejšími autu , byla jsem tam snad 15 minut, nakonec jsem poprosila pana, stydím se ještě ted. 😕

sysysy
9. únor 2016

@paja.83 - nejsme v tom samy 😀 Kámošce se stalo něco podobnèho u Kauflandu, akorát, že ten pán z vedlejšího auta byl psycho :-/, takže jí nadal a chytil jí volant a točil ji s ním než vycouvala. Určitě nejsme první ani poslední a každá zkušenost je dobrá 😀 ale je fakt, że po tom mėm divadlu už jezdím parkovat na jinė místo, na které vjedu přímo, žádné točení volantu, także pak jen vycouvám s rovnýma kolama a frčím domů 😀

katkacelo
5. dub 2016

Hooolky to je téma pro mě, omlouvám se, že ho vytahuju takhle z hlubin. 😀 Já se strašně bála řídit, taky jsem skoro neřídila, natož s malou... pak jsem si ale zkusila kamarádčino auto s automatickou převodovkou - a od té doby drandím jako drak!!! Už nikdy bych nechtěla zpět do manuálu a řadit, automat je úžasný a s ním se nebojím. 😉

malaeva
6. dub 2016

Já mám taky strach, zatím jsem si kvůli tomu ještě řidičák nedělala. Ale je mi jasné, že až budu mít mimčo, tak řidičák bude potřeba. 😒

paja.83
6. dub 2016

No tak me k tomu dotlacili právě deti, školka a blizici se nastup do prace

nunacek
6. dub 2016

@katkacelo Na automat / poloautomat nedám dopustit 😉

janicka1984
6. dub 2016

@katkacelo muž mě nutí jezdit (stěhujeme se, děti, blížící se nástup do práce). Řidičák mám sto let, jenže neřídím, bojím se (což můj muž nechce pochopit, ani nemůže, neboť se řízením živí). Naše auto má manuál, do toho prostě nesednu a řídit nebudu. Ale rodiče si pořídili auto v automatu, "Ježíšek" mi nadělil cvičné jízdy, holka to ti je taková pohoda. Takže se bude kupovat mini auto v automatu, abych mohla jezdit (a to o tom dřív muž nechtěl ani slyšet) 🙂

sysysy
8. dub 2016

Mně třeba řadit vůbec nevadí, v mém mini autíčku nemám otáčkoměr,tak řadím podle zvuku🙂 Po půl ročním jeżdění jsem o moc víc jistější, auto mi nechcípá, dokonce uż zvládám i při odbočování jednou rukou držet volant a druhou řadit 😀 A dnes jsem poprvè sama tankovala😉 Ale co si ještě stále netroufnu (a ani jsem tedy nezkoušela) je parkovat couváním. Vycouvávat z parkoviste mi nevadi, ale proste trefit se pozadu přesně na parkovaci místo zatím nezkouším. A taky se nepouštím do hustèho provozu😉 Jo a do podèlného parkování se taky nepouštím 😀 Ale jinak jsem v pohodě 😀 😀 😀

veraga
8. dub 2016

@sysysy Parkování couváním taky nepraktikuju. Umím, ale nepoužívám. 😅 Daleko pohodlnější mi přijde vjet tam čumákem a zpátky vycouvat do volného prostoru. Řídím 10 let a zatím jsem parkocouvat nepotřebovala. 😉

iveta107
8. dub 2016

ze začátku jsem se také hrozně bála, pak jsem začala jezdit denně do nové práce a dnes mě to děsně baví 🙂

domca89
8. dub 2016

Já teda nechci být taková ta rýpalka, ale milé dámy, nebylo by lepší, udělat si řidičák ještě před miminkem, něco si s tím autem zkusit, trošku si to osahat a naučit se trošku základ? Než to udělat po narození mimča a riskovat, že si nebudete v něčem jistá, zazmatkujete a napálíte do škarpy třeba s mimčem v autě?

bartovka83
8. dub 2016

@sysysy Na podelne parkování mi kdysi manžel poradil trik. Najet si vedle auta před místem kam chci zacouvat a ve chvílí, kdy mám zadek toho auta ve stredovem sloupku (mezi dvermi) začít stacet volant. Díky tomuto triku jsem se to jaks taks naučila a kdyz není zbytí, Tak jsem schopna takto zaparkovat. I když do mini mezer se raději nepoustim, hlavně mám strach, ze auto přede mnou nebo za mnou odjede a přijede někdo jiný, kdo se na mě přilepi a nebudu moct vyjet. Máme teda větší auto (octavii v kombiku) s feldou jsem se vešla skoro všude. A co se týká parkování pozadu, tak to také nevyužívám. Sice zvládnu, ale přijde mi to zbytečné. Řídím 13 let a celkem dost, ale dodnes raději parkuji na pohodlnějším místě. Deset kroků navíc mě nezabije.

nikypiky92
9. dub 2016

Tak píšu své dojmy po par měsících. Jezdila jsem už dobře. Bohužel jsme se prestehovali, kde jsou úzké silnice bez svodidel nebo vyjíždění prudkých kopců do křižovatky tak hrůza. Vůbec se mi nechce jezdit. Prostě mi nejde se rozjíždět do kopce. Parkuji většinou čumákem a když musím tak i pozadu. Podélně se vyhýbám jelikož i v autoškole mi to ukázali na rychlovku jen poslední cvičnou hodinu.

bartovka83
9. dub 2016

@nikypiky92 Hlavně vydržet. Jak to člověk vzdá, tak je konec. Ja jsem po autonehodě ihned po návratu z nemocnice sedla do auta a řídila. Kdybych to neudělala, tak už dnes nejezdím. Což si vzhledem ke dvoum dětem a pracovní vytizenosti partnera neumím predstavit. Bude to dobré, uvidíš, že si za chvilku zvyknes.

nikypiky92
9. dub 2016

@bartovka83 jj teď jsem 2dny s malou byla projet po okolí apod. Musím ten strach potlačit. Jen to parkování mi moc nejde 😂 neumím odhadnout místo. Ty jo po autonehodě? Ježíš tak ještě, že jste v pořádku. Já bych to už asi nedala se vrátit za volant.

bartovka83
9. dub 2016

@nikypiky92 Ja to auto fakt potrebuji. Byla jsem v 16tt. Auto na střeše, ale naštěstí bez zranění. Malému jsou skoro čtyři. Jako strach tam byl veliký, ale vím, ze kdybych to nezlomila hned, tak už bych nejezdila.

nikypiky92
23. dub 2016

Holky tak už se hlásím i já s prvním bouráním. Bohužel včera v obchodním centru jsem nevychytala parkování a vzala si pravou stranu dveří spolujezdce o sloup. Vyklepana jsem byla už jen i kvůli tomu, že jsem měla malou sebou. Poplakala jsem si, zanadavala na sebe proč jsem si nevybrala lepší místo apod. A hold šla fungovat dát. Ještě včera jsem říkala, že už řídit nebudu ale dnes mě naopak mrzí, že jezdit zatím nemůžu.

bartovka83
23. dub 2016

@nikypiky92 To se stane. Jsou to jen dveře. Mě sr letos povedlo tohle...na blbým místě, příště dám větší pozor, obrubak který jsem ze svého úhlu neviděla a neuvědomila jsem si, ze tam je.

sysysy
23. dub 2016

Holky, jsou horší věci na světě, než bouchle auto. Buďme rádi, že jsme zdravé a šťastné 🙂

nikypiky92
23. dub 2016

@bartovka83 ty jo taky pěkný. Kupodivu mě překvapil manžel, že to vzal v klidu a pogratuloval mi. No už si budu dávat větší pozor a vybírat lepší místa :D

bartovka83
23. dub 2016

@nikypiky92 U nás taky dobrý, akorát od té doby vždycky když dávají reklamu na asistenční službu 1224, tak volá na děti. ..poďte se podívat, mamince dávají její reklamu. (Nakladaji tam totiž stejnou oktávu jako máme my) a kamarád mi zase říkal, ze tam mám zavolat, jestli by mi z toho auta neprodali náhradní díly, ze to máme bourany na druhé straně.

bartovka83
23. dub 2016

@sysysy Přesně tak. Těch peněz mi samozřejmě bylo líto, ale co se dá dělat. Jak píšete jsou horší věci.

Strana