Jít ven za každého počasí?
Tak si tak říkám zda v tom větru jít ven či ne? Malou i sebe nabalit a vyrazit? Nebo raději doma aby nenastydla? Obloha jasná, ale ten vítr...
Já bych nešla. Včera když byl ten hrozný vítr, tak jsme si hráli celý den doma. Nemoci jsem se nebála, spíš že by na nás spadla nějaká větev, taška že střechy apod. Navíc se v tom větru ani nedalo normálně jít.
@barulina mozek si představ mám, jen nemám zkušenosti ohledně miminek, proto jsem myslela že se jen optám zkušenějších
@alenacadkova ja taky nemela zkusenosti s miminkama ale ptat se na to jestli jit ven. Nezlob se, ale je to hodne mimo
@barulina mimo? Takže u tebe je normalni v dešti ve sněhu v mrazivém větru jezdit s kočárkem?
@alenacadkova mimo jsinty ze se na to musis ptat
@alenacadkova tak třeba pro mě je normální chodit za každého počasí, déšť a vítr mě málokdy odradí. Přizpůsobím oblečení, dobu strávenou venku a jde se. Jediné na co bych dala bacha je bezpečnost (rizika větví, tašky a tak).
Co to takhle praktikuju tak mi významně klesla nemocnost, pro syna platí totéž.
@alenacadkova Tady to nebylo tak hrozné, svítilo sluníčko, občas fouklo. Hodně foukalo v pondělí, to jsme byli doma. Ale v úterý jsme byli objednaní k doktorce. Dnes bylo pocitově chladněji, začalo i sněžit, ale to už jsme byli na cestě domů. Takže úplně na sílu a když nemusíme, tak ven nechodíme....vánice, déšť, mlhy, úmorné vedro, apod.
Obecně...jsou tu daleko blbější otázky. Sama nevím, kde se vzalo to pravidlo, chodit s dětmi ven každý den, když je počasí, že nevylezou pomalu ani dospělí.
@alenacadkova a co na tom není normálního jezdit v dešti, sněhu a mrazivém větru s kočárkem???? 🙈
@bonavoxa děkuji za odpověď, už jsem hledala info na netu do kolika stupňů se může s mimi jít ven a co se nedoporučuje 🙂
@alenacadkova Asi záleží jak staré dítě máš... co znamená miminko? Šestinedělí, 4m, rok?
Trochu souhlasím s holkami, chce to používat selský rozum. Žádná z nás neví, jak u vás aktuálně je 🙂 Jestli je u vás déšť, sníh a vítr tak nějak logicky - ven nepůjdu (zase ale záleží na tom jak to fakticky vypadá), takže není na co se ptát.
Já jsem od šestinedělí chodila skoro každý den, kolikrát jezdím i v dešti, sněhu (když je) a i když je normální vítr. Přijde mi normální chodit ven každý den, pokud nepadají trakaře. Už třeba jen kvůli sobě, protože ač zimu nesnáším, tak stereotyp doma, v bytě, nesnáším snad ještě víc 🙂
Kdyby bylo počasí takovou překážkou, co by si počali lidi v Kanadě 😀
Ne, ve velkým vichru nechodím, padají tašky a větve a dcera je astmatik, takže nechodím ani v mlze a sychravu. Z těch chytrejsich si nic nedělej 🙈🤣
@alenacadkova no a proč by se nemohlo v dešti sněhu ven? Dám pláštěnku a frčím 🙂 Deti lépe spí a maminky.si vyčistí hlavu.Holky trochu rozumného uvažování 🙂
@alenacadkova Toť otázka, docela chápu tvoje dilema. Já chodím a dcerou za každého počasí dvakrát denně. V dešti prostě vezmeme gumáky a jdeme skákat do louží. Ten vítr je ohavnost, ale taky jsme to přežily, zatím nejsme z cukru 😁
A jinak, dokud byla dcera miminko v kočárku, jezdily jsme taky, konec konců proč ne? Dítě je zpravidla zabalené líp než maminka 😁
Já mám 3m mimino a venku jsme byli každý den krom tohoto pondělka - vlivem větru lítalo po ulicích vše možné a bála jsem se, že něco spadne na kočárek. Včera a dnes sice foukalo taky, ale bordel už byl odvátý. Já prostě chodím ven pořád, jinak by mi hráblo.
Ja taky chodim s detma furt za kazdeho pocasi...akorat ted jak byl ten nejvetsi vychr tak jsme nesly.
@alenacadkova já chodím s dětmi každý den za každého počasí a 2 letá dcera byla nemocná zatím jen 1. Takže ty procházky beru jako posilování imunity. Samozřejmě se přizpůsobím časově, nebudu venku 3 hodiny ve vedru atd. A taky musím jít stejně vyvenčit psa, ten za to nemůže, že je vítr, sníh apod. a prostě se s ním do parku musí. Nerada bych měla doma nějakou psí kalamitu 🙃.
Dítě by mělo trávit venku ideálně 5h denně, říkala jedna rozumná doktorka🙂 Prospěje to všem, jemu i matce, která s ním obvykle na vzduchu je. Pokud fakt není šílený vítr (na jižní Moravě to krom nějakých chvilek nijak zlé nebylo), není asi důvod ven nejít.
@zuzkasim Tak teda pět hodin denně nestíhám. Možná tak s miminkem spícím v kočárku to jde, ale jinak teda nevím 🤔
@petrasipkova1 mlhy jsou prý na astma nejlepší počasí, říkali nám to v lázních.
Po, ut totalni blbost jot ven a hazard. Sla jsem jen vynest kos a kolem me pristala velka plachta, o kus dat spadla velka vetev stromu - cca 2m od detskeho hriste. Ted vichr pominul, tak hodka dopo, hodka odpo. Me nebavi v tomhle hnusu nekde courat
@alenacadkova ja to delam podle sebe-kdyz se mi chce,tak jdem,kdyz ne,tak nejdem-proste na pohodu a ne ze se nekde pise,ze musim denne travit s ditetem minimalne dve hodiny i kdyz je mraz/vitr/dest... sice nejsem z cukru,ale na druhou stranu proc to hrotit,kdyz by ani psa nevyhnal.. treba moje deti nesnasi vitr,rvou z toho a to i ted kdyz je jim uz vic let (dcera napr mela jeden cas i fobii z vetru,ze ji nekdo rekl,ze uleti jak balonek),takze doporucuji udelat si to podle sebe a ne dle toho co kde nekdo pise.
Když bylo hnusně že by psa nevyhnal, byly jsme doma nebo jenom do krámu na nákup a zpět. Cca 30 min. Když jednou nevylezeš ven, tak se nic nestane. Jako hnát se ven za každou cenu už mě postupem času fakt přešlo 😂
@pribylovapetra možná v léčebnách na horách, ale u nás v nížine na vsi kde všichni topí uhlím je to děs, jsem taky astmatik, tak se řídím podle sebe, v čem se dobre dýchá mne, tak je i dcera OK. Dekuji za poznatek, v léčebně jsme nebyli.
Jinak 5 hodin venku nevím jak bych stihla ani co bych tam v tomhle humus počasí dělala 🤣 to jsme venku v létě, cely den, teď fakt tak max 2 -3 hodiny jak kdy
@alenacadkova me se libi jak vsichni pisou, ze za kazdeho pocasi chodi ven... Ve skutecnosti ale venku nebyva skoro ani noha... 🤔
Kdyz bylo fakt hnusne - dest, silny vitr apod, tak jsem s detmi ven nechodila. To jsem se radeji "nudila doma" 🙂
@pribylovapetra je otazka, zda v laznich pocitaji s inverzemi, smogem, atd., ktere jsou treba v Praze nebo v Litvinove.
@lucisuska presne, nechapem kde vsetky tie zeny su :D v zime hriste vacsinou prazdne, lesik kam chodime prazdny.. tak ja neviem :D
A nie, ked nas ide odfuknut z chodnika, tak na prechadzky fakt nechodime, co by sme z toho mali? Dnes dopo som s malou teda sla, ale skoro plachtila vedla mna vo vzduchu tak sme vydrzaly pol hodku.. proste treba uvazit konkretne pocasie a zdr.stav dietata 🙂

Mohu vedet, co te vede k tomu, ptat se na to jestli mas jit s deckem ven? To uz fakt prestavame pouzivat mozek? Snad se umis sama rozhodnout, nebo v to doufam, kdyz jsi mama