Jméno Lucie 2021?
Ahoj,
jak je to s jménem Lucie dnes?
Všechny stránky s četností jmen jsou do roku 2016.
Tak by mě zajímalo kolik znáte nebo neznáte Lucinek teď?
Přijde mi že je toto jméno docela na ústup že se dávalo nejvíc tak 70.-80.-90. a teď je po něm docela ticho, je to moc krásné české jméno❤️
Zajímal by mě názor ostatních co si myslí o množství dětí s tímto jménem.👼🏼
Máme Lucinku.
Ja teda uplne nechapu tohle honeni frndy nad tim, jak moc tradicni ceske jmeno dam, ale beru to tak, ze to proste patri ke konikovskemu folkloru.
@kira2369 Kazdopadne jedine, co je na Lucii tradicni ceske je to, ze se tak pred 20 lety jmenovala kazda treti holka. Pokud chces ctit ceske koreny, divala bych se spis po jmenech jako Doubrava, Ludmila, Svatava, Marketa a tak. Lucie fakt neni o nic vic ceske jmeno nez Ema, Nikola nebo Vanesa.
Já mám doma Lucii osmiletou. Kamarádka sestiletou a druhá kámoška čtyř letou. Jméno je krásně tvarne. Lucinka, Lucka, Luculka, Lucianka, a když zlobí tak je to Luciaš 😁
Dneska vedle nás bobovala tak 3 letá Lucie.
@kira2369 máme 5-ti letou Lucinku, nechali jsme výběr na starší dceři (ta je Helenka - už 4-tá linie). Lucinku jsme neměli žádnou a popravdě by mě to ani nenapadlo, ale jinak jsem velmi ráda za tyto jména - vždycky pro nás budou nejhezči😉 Jinak ji říkáme -Lucinko, Luci, Lulu- v trestu Lucko nebo Lucie
V okoli neznam zadne dite do cca 5 let, co by byla Lucie. Spis je to Emma, Nela, Tereza, Vanessa, Adela, Anna a Sofie.
@kira2369
Lucie urcite neni ceske jmeno,ma latinsky puvod
Jméno se mi líbí, dceři ho nedám, protože se tak jmenuji ja

V mem veku znam Lucii minimalne 6, mezi detmi v okoli o zadne nevim.